Tisztelet az aradi vértanúknak

Csepel.hu

Emlékműsorral és koszorúzással emlékezett Csepel Önkormányzata az 1848–49-es forradalom és szabadságharc aradi vértanúira. A városvezetők és az emlékezők október 6-án az Aradi vértanúk útja és a Szentmiklósi út kereszteződésénél álló emléktáblánál koszorúkkal és mécsesek elhelyezésével rótták le tiszteletüket.

Magyarországon 2001 óta nemzeti gyásznap október 6-a, amikor az 1848–49-es forradalom és szabadságharc leverése után Aradon kivégezték a 13 hős vértanút, illetve ugyanekkor Pesten gróf Batthyány Lajost, Magyarország első független, felelős kormányának vezetőjét is megölték.

A csepeli emlékezésen a 171 éve elhunyt hősök tiszteletére adtak műsort ifjú színészek Kovács Gábor Dénes rendezésében.

Az emléktáblánál koszorút helyezett el az önkormányzat nevében Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila, Morovik Attila és Pákozdi József alpolgármesterek, valamint dr. Szeles Gábor jegyző. Ezt követően a Magyar Országgyűlés, a Demokratikus Koalíció, a Fidesz-KDNP, a Lehet Más a Politika, a Magyar Szocialista Párt, a Momentum Mozgalom nevében koszorúztak. Az emlékműnél koszorúztak még független képviselőként Kovács Dávid Attila, a Csepeli Örmény Önkormányzat, a Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda, a Humán Szolgáltatások Igazgatósága, az Eötvös József Általános Iskola képviselői, valamint a kerületi szervezetek, egyesületek küldöttei és a csepeli lakosok mécseseket gyújtottak.

A.Zs.

 

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !