Lomtalanítás: csúnyán átveri az MSZP-DK-Momentum a szavazóit

Csepel.info

Horváth Gyula, a csepeli Demokratikus Koalíció politikusa szerint az MSZP-DK-Momentum képviselői is szerették volna megszavazni, hogy legyen Csepelen hagyományos lomtalanítás. Állítja, hogy a Fidesz képviselői és az “árulók” ezt nem engedték. “Árulóknak” pedig azokat nevezi, akik meg is szavazták.

Arra azonban nem gondolt a DK-s politikus, hogy nem csak a jegyzőkönyv érhető el a testületi ülés napirendi pontjának tárgyalásáról (a 23. oldaltól olvasható a napirend tárgyalása), hanem több videófelvétel is. Az egyiket éppen a DK-s Horváth Gyula párttársa, Paál Géza készítette. Mindegyik cáfolja Horváth vádjait. Azt bizonyítják, hogy az MSZP, a DK, a Momentum politikusai valamint Kovács Dávid Attila független képviselő nem szavazták meg a rendes lomtalanítás megtartásáról szóló javaslatot.

Az egy gyűjtőpontos csepeli lomtalanításról és a regisztrációról itt olvashat részletes beszámolót.

Videó a vitatott napirendi pontról: Horváth Gyula állításából semmi nem igaz

Horváth Gyula bejegyzése szerint (ami elvileg itt érhető el a Facebookon)

“A polgármester által beterjesztett – salátaprogramba beágyazott – ez irányú kezdeményezésnek szívesen lettem volna támogatója. És így vélekedtek a demokratikus oldalon helyet foglaló képviselőtársaim is. Ennek következtében az illetékes képviselő-testületi ülésen magam kértem a polgármestert, hogy a salátaprogramba összerakott kérdésekről külön-külön szavazhassunk. A polgármester nem javasolta a fideszes többség (+ árulók) pedig elutasították a kérésemet.”

A csepeli ellenzék emellett azt is állítja, hogy a csepeli vezetés nem enged élő közvetítést, videót készíteni a testületi ülésekről. Ám saját magukat cáfolják.

Miért áruló, aki lomtalanítást szeretne?

A csepeli városatyák az önkormányzat júliusi testületi ülésén, határozati javaslatban kérték Karácsony Gergelytől, hogy a főváros teljes értékű lomtalanítást tartson Csepelen. Ezt nem csak a fideszes képviselők, hanem a civilek és az LMP is támogatták. Sajnos azonban nem volt egységes a testület: a kérést az MSZP, a DK, a Momentum politikusai és Kovács Dávid Attila független képviselő nem támogatta.

A határozati javaslatok közül – melyek a csepeli útépítések folytatásáról, a csepeli kerékpárút megépítéséről és a csepeli utak tisztításának támogatásáról is szóltak – bármelyikről lehetett volna külön szavazást tartani. Ám erre vonatkozó kérés nem volt sem Horváth Gyula, sem más részéről. Ez derül ki az ülésről készült jegyzőkönyvből valamint azokból a felvételekből is, amelyeket szintén az ülésen készítettek.

Paál Géza a teljes ülésről videót készített

Paál Géza, a DK politikusa, akit a közelmúltban emeltek ki Gyurcsány Ferenc helyi őrző-védőjéből pártelnöknek, szintén készített a testületi ülésről videót.

Ők kérték, hogy “rendes” lomtalanítás legyen Csepelen

– Borbély Lénárd, Ábel Attila, Morovik Attila, Balogh Ernő, Bercsik Károly, Czibulyáné Szonday Szilvia, Makray Barbara, Szuhai Erika, Zupkó János (Fidesz-KDNP)

– Pákozdi József Ferenc (Buckai Szövetség Egyesület)

– Tóth Sándor (LMP)

Ők nem fogadták el a javaslatot a lomtalanításról

– Csaba Péter Alajos, Takács Krisztián, Losonci Róbert (MSZP)

– Várkonyi András, Horváth Gyula (Demokratikus Koalíció)

– Dukán András Ferenc (Momentum)

– Kovács Dávid Attila (független)

Ezt kérték még a csepeliek Karácsony Gergelytől

Csepel önkormányzata július 9-én a következő négy évre betervezett fővárosi útfelújítások, valamint a három dél-pesti kerületre vonatkozó kerékpárút-fejlesztési terv támogatását kérték. „A kerékpáros közlekedés fejlesztése környezetvédelmi szempontból is fontos cél, amellyel valamennyi csepeli párt egyetért.” – fogalmaztak.

„A Kormány megkezdte a csepeli HÉV korszerűsítésének sokmilliárd forintos fejlesztéseit. Magyarország Kormánya tehát állja a szavát, a fejlesztésekkel pedig Budapest vezetése is egyetért. Ennek a HÉV-fejlesztésnek viszont fontos eleme a HÉV végállomása mellett, valamint a gyár területén, a Szent Imre tér mellett tervezett P+R parkoló megvalósítása. Ezért arra kérjük Karácsony Gergely főpolgármestert, valamint a Fővárosi Közgyűlést, hogy ne vonják vissza a Csepelre tervezett P+R parkolók építésének terveit.” – írták a csepeli képviselők a nyár elején megkezdett HÉV-felújításokkal kapcsolatban.

Ezen kívül azt kérte Csepel önkormányzatának testülete, hogy továbbra is valamennyi fővárosi utat tisztítsa a főváros, és ne tegyenek különbséget a kerületek között az úttisztítások, hóeltakarítások valamint az úthibák javítása során. Mivel nem volt kérés külön szavazásra, a javaslatokról a fentiekben bemutatott eredménnyel, egyben szavaztak.

Csepel.info

3 hozzászólás “Lomtalanítás: csúnyán átveri az MSZP-DK-Momentum a szavazóit” bejegyzésre

  1. Várkonyi András szerint:

    Egy levél Karácsony Gergelyhez több javaslattal együtt…. szavazáskor tartózkodtunk.
    Semmi más nem folyik ebben az ügyben, mint uszítás, hangulatkeltés, holott ott van a kényszermegoldás, s főleg a normális lomtalanítás a jövő év elején !

    Idézem a Csepel.hu. tárgyilagos tájékoztatását:

    Egyeztetett a kerület az FKF vezetésével

    Mióta Karácsony Gergely főpolgármester visszautasította a csepeli önkormányzat és a képviselő-testület hagyományos lomtalanításra vonatkozó kérését, két alkalommal egyeztetett a kerület és a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) vezetése a gyűjtőpontos lomtalanításról. Első alkalommal Borbély Lénárd polgármester ismételten kérte a vállalattól, hogy vizsgálják felül a döntésüket, és hagyományos lomtalanítást végezzenek Csepelen. Ezt csak a feladatot ugyanis kizárólag a főváros tudja elvégezni.

    Bár az idei rendes lomtalanításra ismét nemet mondtak, a polgármester azon kérését elfogadták, hogy a jövő évi, megszokott budapesti lomtalanítás Csepelen kezdődjön majd. Ezt az ígéretet erősítette meg a héten dr. Kiss Tibor, az FKF hulladékgazdálkodási főigazgatója, amikor a csepeli önkormányzat, a rendőrség, a közterület-felügyelet és a szociális ágazat vezetőivel egyeztetett a csepeli önkormányzat nagy tanácstermében.

    El kellene már dönteni, mi a fontosabb: a hangulatkeltés, árokásás, vagy a normális kommunikáció a csepeliek érdekében !

  2. Nagyapó szerint:

    Várkonyi András! Elképzelhető egy másik sorrend is. Kiesnek azok a kerületek, ahol a pandémia miatt nem lehetett lomtalanítás (bár az FKV bővelkedett munkaerőben, a cégbezárások miatt) és a betervezett kerületek kerülnek sorra. Várkonyi András Csepel érdeke ez lett volna, amit maguk gátoltak!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. concept szerint:

    Nagyapó#Ja,hogy az beleférne önnek ha azok a kerületek szívták volna meg amik március-május hónapban kerültek volna sorra-csak ne mi?
    Amúgy is,mint tavaly idén is december 1-je körül lett volna nálunk a lomtalanítás nem pedig mostanában.
    Még ha munkásokat találtak is volna lomtalanítási munkákra-kukásautókat honnan tettek volna alájuk hirtelen?

Itt lehet hozzászólni !