Zajlik a parképítés az egykori Görgey iskola helyén

Csepel.hu

Összesen 16 ezer négyzetméteren varázsolják újjá a volt Görgey iskola területét. Az önkormányzat idén őszre ígéri az átadást, tudta meg portálunk.

Mint ismeretes, a szocialisták által elherdált ingatlant 2018-ban sikerült visszaszereznie az önkormányzatnak, miután az előző városvezetés 2007-ben azt egy magánvállalkozó részére értékesítette. A leromlott állapotú, balesetveszélyes épületet 2019-ben elbontották, ugyanebben az évben pedig az önkormányzat kérdőíves felmérésbe kezdett a terület hasznosítása kapcsán. A kérdőívek beérkezését követően az önkormányzat egy lakossági fórum keretében meghallgatta az érdeklődők észrevételeit, ötleteit, majd ezeket figyelembevéve döntött arról, milyen elemeket tartalmazzon a beruházás.

Az ott élők javaslatai alapján mintegy 500 méteres térkő burkolatú sétányt építenek az üzletsor és a park között, míg a parkon belül ez 1700 négyzetméteren fog megvalósulni. De lesz itt egy 360 méter hosszú gumiburkolatú futókör, tollaslabda és lábtengó pálya, egy teqball, pingpong asztal, szökőkút, sakkasztal, padok, ivókutak állnak majd a parkba látogatók rendelkezésére.

A fentieken kívül az önkormányzat 40 darab fát ültetett és 12500 négyzetméteren gyepesítés is zajlik a területen, amelyet korszerű öntözőrendszerrel látnak el. Épülnek továbbá új parkolóhelyek, miközben a meglévőket felújítják. Úgy tudjuk, rendbe teszik a park és a Cirmos sétány 4/A között húzódó útszakaszt, valamint az ottani Spar-ral szembeni járdaszakaszt is.

 

Csepel.hu

7 hozzászólás “Zajlik a parképítés az egykori Görgey iskola helyén” bejegyzésre

  1. Nagyapó szerint:

    Segítek a zellenzéknek!
    “Az összerottyantott, ill. összetákolt ellenzék nevében követeljük, hogy a futópálya színe a narancsszín helyett szivárvány színű legyen (kivéve a narancs), amennyiben nem és mi kerülünk hatalomra az eddig ott futók számoljanak a következményekkel!!”😀 😀

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  2. Betke szerint:

    Kár, hogy a Vércse utcai úgynevezett “pihenőparkot” itt felejtették, tavaly október óta nem sikerült befejezni! Bár nem értjük, hogy családi házas környezetben miért van erre szükség?

  3. Valdemar szerint:

    Elnevezhetnék Németh Szilárd parknak, elvégre anno a Görgey iskola igazgatója volt! Miért ne nevezhetnék el róla, ha Laurencz Lászlóról is életében neveztek el sportcsarnokot! 😉

  4. Marika szerint:

    Nagyon lassan dolgoznak a munkások én nap mint nap látom hogy mit csinálnak meg mit nem, ha rendesen dolgoztak volna már rég készen lehetnének.

  5. Hozzászóló szerint:

    Ez a park egy jó dolog lesz, szívfájdalom volt látni a 80-as évek egyik legmodernebb csepeli tanintézménynek az agonizációját. Csövesek tanyájából családi pihenőpark; a környékbeli házaknak ez egy értéknövelő beruházással is felér a biztosított rekreáció mellett.

  6. Marika szerint:

    Félek hogy itt fog majd gettózni az unatkozó fiatalság és tönkreteszik a parkot!

  7. Karesz szerint:

    A Fecske utcából a Szent Istvánra kihajtásnál nem lehet rendesen kilátni a növényzet miatt.

Itt lehet hozzászólni !