Szűrővizsgálatokkal egészségünkért

csepel.hu

Bőr- és szájüregi rákszűrést végeztek a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat előtt parkoló szűrőbuszban szeptember 5-én. A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány kerületünkben kezdte meg egészségkampányát.

Innen még hét helyszínre látogatnak el a szakorvosok és életmódtanácsadók, hogy felhívják a figyelmet e gyakori ráktípusok megelőzésének fontosságára.

Morovik Attila alpolgármester is a legfontosabb feladatként a megelőzést hangsúlyozta megnyitójában. Dr. Illés Krisztina orvos-igazgató szintén a prevenciót emelte ki az érdeklődőknek. Elmondta: ha időben felismerik a szakorvosok a kóros elváltozásokat, akkor nagy eséllyel gyógyíthatók a daganatos betegségek.

A 35 éves alapítvány képviseletében Vajda Márta igazgató kérdésünkre elmondta: a szájüregi rák Magyarországon vezető megbetegedési ok és vezető a halálozásban is. „Nagyon nehezen gyógyítható, ha későn veszik észre, ezért fontos, mint mindegyik ráktípusnál, hogy ideje korán felismerjék. A melanoma elsősorban a leggyakrabban az UV sugárzásnak kitett területeken, így például a fejbőr, az arc, az ajkak, a fülek, a nyak, a mellkas, a karok, a kezek és a nőknél a lábon alakulhat ki. Ha valakinél bármilyen tünetet diagnosztizálunk, akkor a területileg illetékes szakrendelésre irányítjuk. Ingyenes szűréseink sikeresek. Már hagyomány, hogy ősszel és tavasszal végezzük a szűrővizsgálatokat. Elsősorban az adott település lakosságát és a környékbelieket várjuk” – tette hozzá az igazgató.

Az egynapos szűrésen minden egészségtudatos érdeklődő hasznos rákellenes tanácsokat és értékes ajándékokat kapott.

A.Zs.

7 hozzászólás “Szűrővizsgálatokkal egészségünkért” bejegyzésre

  1. Nagyapó szerint:

    Nem értem a múlt időt, nem lehetne a legközelebb a jövő időt használni?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  2. Gary Ridgeway szerint:

    Covid test nincs? 😉

  3. Bagoly szerint:

    Gary Ridgeway!

    Ird be a keresődbe !

  4. Lili Züllig szerint:

    És azt a guckert letakarítja ottan valaki, mikor hozzáér a zsíros bőréhez annak a másik embernek? Csak úgy cipőstül beengedni a népet??

    Legalább egy sebészi cipőtalphálót adhattak volna rájuk. Ellenben benyelhetik a Norovírust is…gáz szarás közben hányni…és még rá egy kiszáradás…
    Az ún. dokin olcsó szűrő nélküli maszk…minden páciens után lecseréli ??
    Ja, hát a Monopolyban sem minden utca a legdrágább, de mindig az nyer, akinek a legdrágább utcája van… ilyen a betegség is.

  5. Okoska szerint:

    szeptember 7.-én rakják ki hogy szeptember 5.-én volt szűrés? Ráadásul még 7 helyszínre megy a busz, de nem írják ki hogy hova és mikor? Jó hogy (((előre))) szólnak, és kihagyják a lényeges információkat a cikkből! Így mi értelme volt kirakni?

  6. lutria szerint:

    #Okoska#Szokás szerint így szokták csinálni,nem hirdetik (túl látványosan)a szűréseket,az vesz részt rajta aki szombat délelőtt déli irányból közelíti meg a piacot bevásárlás előtt és beléjük botlik és épp ráér vagy az SZTK közelében lakik.
    Ha hirdetnék túl sokan mennének és tömeg lenne…

  7. ta-dam szerint:

    Örüljetek, kimaradt egy pompás vírus-cserebere alkalom.

Itt lehet hozzászólni !