Megújult a Repkény Tagóvoda játszóudvara

Csepel.hu

A Csepeli Gyermeksziget Program keretében elkészült a Repkény Tagóvoda játszóudvara, melynek felújítása a Csepeli Városgazda Zrt. kivitelezésében 56 millió forintból valósult meg.

A városvezetők – Borbély Lénárd polgármester, Morovik Attila és Ábel Attila alpolgármesterek – Zupkó János önkormányzati képviselővel együtt tekintették meg az új kertet.

Új játékok

A 2700 négyzetméteres udvar 9 darab egyedi gyártású játékkal és 13 darab egyéb, vásárolt játszóeszközzel gazdagodott. Homokozók, babaházak, egyensúlyozók, mászókák csúszdával is, rugós játékok, mérleghinták, fészek hinták, láncos egyensúlyozó, valamint beépített trambulinok szolgálnak kedvelt időtöltésül a gyermekeknek. Egyik kedvenc háromkerekűjükkel, a színes kismotorokkal róhatják a köröket az új kispálya öntött gumi felületén. A labdajátékokat kedvelők pedig a kombinált futball és kosárlabda pályát vehetik birtokba.

Eszköztárolók, kültéri berendezések

A játékok és szerszámok tárolására három darab saját gyártású faszerkezetű, fedett tároló áll rendelkezésre, az étkezési maradékok tárolására egy új fém tárolót helyeztek ki. Az udvaron megépítettek egy 19 négyzetméteres fedett épületet fából, valamint fából készült kerti asztal-pad kombinációkra cserélték a régi vas padokat és asztalokat. Ezen kívül új szemeteseket, ivókutakat és párakaput is kapott az óvoda.

Az udvar teljes területén öntözőrendszert építettek ki, 1700 négyzetméteren pedig gyepszőnyeget terítettek le. A várak és a hinták alatt öntött gumiból készült ütéscsillapító felülettel, illetve homokkal szolgálják a gyerekek biztonságát.

Az épületet körül leaszfaltozták és térkő járdát raktak le. Az utcafronti kerítésen egy új nagykapu lett, a teljes kerítést pedig lefestették. Az oviba biciklivel és kismotorral érkezők egy új kerékpártárolót használhatnak. Az udvaron található kis tó környezetét is szebbé varázsolták.

Ovi-foci pálya

2019 őszén az önkormányzat csatlakozott a hetedik alkalommal meghirdetett „Nemzeti Ovi-Sport Program” elnevezésű pályázathoz. Ennek köszönhetően hat ovi-sport pálya létesült a Csodakút, a Népművészeti, a Vénusz, Erdősor, Csalitos és a megújult Repkény Tagóvodában is. Az intézménybe hetven gyermek jár, három csoportban foglalkoznak velük az óvodapedagógusok. Az óvoda profiljához illően elsősorban a környezettudatosságra nevelik őket.

A.Zs.

Csepel.hu

5 hozzászólás “Megújult a Repkény Tagóvoda játszóudvara” bejegyzésre

  1. Valdemar szerint:

    Vigyázni kell az ilyen kerti tavakkal, fulladt már bele felügyelet nélküli gyermek!

  2. ta-dam szerint:

    Óvónénik öröme. Remélhetőleg 20 centi víz van benne, no de akkor sem gondolkodott, aki ide tervezte. Amúgy ki fogja tisztán tartani? – Mert pillanatokon belül békanyálas bűzüreg lesz belőle…

  3. Betke szerint:

    Egy időben megszüntették a pancsolókat? Már szabad?

  4. Betke szerint:

    Bocsi, most látom, ez kis mesterséges tavacska! De azért veszélyes lehet!

  5. Hozzászóló szerint:

    Ez egy szép kis mesterséges tavacska. A csepeli pancsoló a Szent Imre téren van a polgi hivatallal szemben, legalábbis a kerületi dzsukeszeknek.

Itt lehet hozzászólni !