A pofátlanság teteje

Vélemény – Ábel Attila

Hétfőn egy bizottsági ülésen Erdősi Éva (MSZP) és Horváth Gyula (DK) felváltva próbálták bemagyarázni, hogy a lakásvásárlásban a szociális bérlőknek nyújtott mindennemű segítség voltaképpen hűtlen kezelés. Erdősi valahogy úgy fogalmazott, hogy “Btk-szintű” kedvezményt adni azoknak, akiknek nincs saját lakásuk.

Nos, először is: a magyar lakosság kb. kétharmada pont így jutott az első saját lakásához 1990 óta. Másodszor: az MSZP 2010 előtt kétharmados kedvezményt adott a csepeli bérlakások megvásárlásához. De nem annyira a szociális bérlőknek, hanem inkább azoknak a kivételezetteknek, akiknek előbb az önkormányzat pénzén felújították a lakásukat. Például egy 9 millió forint értékű lakást 2,1 millióért – közpénzből – felújítottak, átadták a bérlőnek (aki picit sem volt szociálisan rászoruló, és a legnagyobb titokban, “mutyiban” kapta a lakást, nem pályázaton), majd hat hónap múlva megvette a lakást 2,9 millióért. Ez után már csak be kellett seperni a 9 milliót a lakás eladásakor – ami 6 millió forint tiszta haszon. Megéri? Naná.

Ám Erdősi Éva és Horváth Gyula szerint ezek nem voltak bűncselekmények. Csak az bűncselekmény, ha valóban szociális bérlők juthatnak lakáshoz, még csak nem is nagy kedvezménnyel, például 10 százalékkal. Mert ők ezt a kedvezményt sem adnák meg.

Na igen, volt is egy elszólás pár évvel ezelőtt arról, hogy az MSZP (és a DK) “szegénység ellenes”. Megy a részükről a csúfolódás azon is, hogy a legkevésbé tehetősek közül szavaznak a legtöbben a Fideszre. Ami munkát és megélhetést adott nekik. Mert lehet, hogy a legkevésbé tehetősek, de úgy tűnik nem hülyék. És ezt a baloldal nem érti.

Forrás: Facebook

A témához kapcsolódó cikk:

Erdősi: Tudomásul kell venni, hogy Csepelt az MSZP kapta

19 hozzászólás “A pofátlanság teteje” bejegyzésre

  1. én szerint:

    ÁEÉ és HGY = ” 00 “

  2. pl szerint:

    Na még ilyet… Biztos nyilvánosságot biztosíttok eé és hgy-nek, hogy elmondhassák nekünk az álláspontjukat.. A szolgai Ábelnek még véletlenül sem Rogán ötödik kerülete, vagy az első kerület lakás mutyijai, esetleg a Ferencváros jut az eszébe milliárdos kárértékekkel… esetleg más millió mutyiból választhatna. De végül az is haladás, h végre Csepelről HAZUDTOK…

  3. pl szerint:

    …”Az előterjesztések nem tartalmazták az értékbecslést, azt, hogy szociális alapon bérlik-e az ingatlan, azt, hogy mikor volt ennek utolsó felülvizsgálata és azt sem, hogy aki megvenni kívánja annak van-e annyi jövedelme, hogy a 10-15 éves futamidő alatt, hogyan tud majd törleszteni.”
    …”Elmondtam, hogy számomra nem érthető, hogy eddig valaki 20-30 ezer forintot fizetett havonta a lakhatásáért, mert szociálisan rászoruló, most pedig egy összegben fizet 10 milliót, vagy 10-15 éven keresztül 120 ezer forint feletti összeget?”
    Ha valakit érdekel, utána tud nézni…

  4. Qqriq szerint:

    A kormány munkát és megélhetést adott a szociális rászorulóknak (köztük a szociális lakások bérlőinek is). Aki keményen dolgozik, az bármit elérhet, a szegénység leküzdhető.

  5. Ábel Attila szerint:

    Még olvasási szünet is volt az értékbecslések megismerésére.

  6. Horváth János szerint:

    Mesélj még!

  7. pl szerint:

    …”Délután 5 óra. Kezdődik a bizottsági ülés. A bizottság elnökének kérésére aljegyző asszony tájékoztatja a képviselőket, hogy amennyiben kérdéseik vannak az előterjesztésekkel kapcsolatban, azok szíveskedjenek a jegyzői irodán feltenni azokat és választ fognak kapni.
    Horváth Gyula megkérdezte, hogy tudja, hogy a mai délelőtti látogatás miatt kapta ezt a tájékoztatást, de árulják el neki, hogy hány nap alatt kaphat választ a jegyzői irodától? A válasz: 15 nap múlva. Előterjesztés péntek, szavazás ezt követő hétfő, vagyis 3 nap, a válasz pedig 15 nap”
    …”Az egyik képviselő kérésre olvasási szünet került elrendelésre.”….. miután mát ti is szégyelltétek?

  8. Ábel Attila szerint:

    Tehát ott volt az értékbecslés, és hazugság, hogy nem volt ott. Még valami?

  9. pl szerint:

    Mondd, te teljesen sötét vagy?
    …”Aljegyző asszony tájékoztatott arról, hogy tudomása szerint eddig egyetlen egy előterjesztéshez sem csatoltak értékbecslést. ?????????????????”
    …”Annak érdekében, hogy a délutáni szavazásra ezen információk birtokába legyünk elmentem Horváth Gyulával (DK a bizottság alelnöke) a Csepeli Városgazdához. Az előterjesztést a képviselők pénteken kapták meg és a mai napon, vagyis egy munkanap múlva már szavazni is kellett.
    Volt meglepi, mert a vezérigazgató úr nem volt, a kolleganők pedig tanácstalanok, DE nagyon segítőkészek voltak.
    Megkaptuk az értékbecsléseket, amikről kiderült, hogy azok érvényességi ideje lejárt.”
    NEM TÚL ÉGŐ EZ MÁR?

  10. Várkonyi András szerint:

    A bizottsági ülésen a 2 ellenzéki bizottsági tag ( tehát jómagam is ) elsősorban a törvényesség hiánya miatt emeltünk szót !
    A bekért értékbecslések közül egyetlen sem volt érvényes, a 8 db között voltak 2019 januári keltezésűek is ! Ezekhez un. “megerősítő nyilatkozatot” csatoltak – szintén jóval több mint 90 napja – miszerint a lakások értéke nem változott. Egy év alatt, amikor rakétasebességgel mentek fel a lakásárak ???
    Miért fáj a tisztelt fideszes bizottsági tagoknak, hogy a törvényesség betartását követeljük?
    Tessék alaposan előkészített javaslatokat előterjeszteni, melyek tartalmaznak minden szükséges és érvényes dokumentációt – mert csepeli emberek sorsáról kell döntéseket hozni !

  11. pl szerint:

    Úgy tűnik Á. nem volt ott (?). Elképzelni sem tudom miért vállal ekkora égést. Miféle hierarchikus “rend” uralja a NER-t, ha egyik nyalonc ilyen vállalhatatlan helyzetbe kényszerít bele (még ha pénzért is) egy másik nyaloncot?! Ugyanakkor nem értem szegény(?) Ábelt. A csepeli DK-s facén már több mint 13 órája kitette E.É. a történteket. Legalább körülbelül hihetett volna neki.
    Nekem lépésről lépésre esett csapdába…
    Mesélj, ki íratta a cikket? Nem érted, h a végén egyedül maradsz a sz@rban, kis csetlő botló nerlovagocska, nerinas?!

  12. Ábel Attila szerint:

    1. A törvényesség nem politikai fogalom. Álllíthatja ugyan egy politikus, hogy valami nem törvényes, de attól még ez az állítás nem lesz igaz. A bizottságban valóban volt vita arról, hogy a kohász végzettségű Horváthnak a politikai jogértelmezése helyes, vagy a jogászoké, akik nem politikai szempontok szerint döntenek a törvényességről, hanem jogi szempontok és szabályok alapján.

    Én ott is elmondtam, hogy a jogászok és kohászok jogvitájában a jogászoknak hiszek.

    2. Az MSZP-DK a szociális bérlők – egyébként minimális – kezdvezményét és a lakások megvételi lehetőségét akarják megszüntetni, miközben az MSZP-DK-s vezetés alatt sokkal nagyobb, 2/3-os volt a kedvezmény. Erdősi arról beszélt, hogy szerinte a kedvezmény Btk-s, vagyis szerinte bűncselekmény, miközben minden létező helyen kiállt Szenteczky mellett, aki sokkal nagyobb kedvezményt biztosított olyanoknak, akik nem is nyertek jogszerűen szociális lakásbérleti jogot. Csak mutyiban, ami meg nem éppen törvényes.

    3. Az előterjesztés így törvényes volt, és a csepeli lakosság nagy része is törvényesen jutott lakáshoz a rendszerváltás óta. Az értékbecslések is elérhetők voltak, a képviselők természetesen megnézhetik, olvasási szünet is volt hozzá, és külön az ellenzéki “semmisemjó” politikusok kedvéért még egy megerősítő nyilatkozat is készül. Vagyis semmilyen itt és máshol leírt aggály sem igaz.

    4. Amikor az ellenzéknek semmi sem jó, mert semmit sem támogatnak, akkor törvényszerűen semmi nem lesz jó a továbbiakban sem.

    5. Mindenki döntse el, hogy milyen vezetéssel lehet haladni, fejleszteni: aminek semmi nem jó, és semmiről sem tud dönteni, vagy amelyik képes a döntéshozatalra és a fejlesztésekre egyaránt.

  13. pl szerint:

    Egy szót nem szólsz vagy keveset az előterjesztésről, a dokumentumokról, a határidőkről, az ülésről…
    Ügyes… Az meg nem kérdés, h minden törvényes nálatok… legfeljebb visszamenőleg.

  14. Ábel Attila szerint:

    Az előterjesztésről is írtam. Szegény ellenzéket mindenben cáfolták a jogászok és szakemberek, aztán még égtek is a szavazásnál.

  15. pl szerint:

    Akkor most örülünk. 🙂

  16. Nagyapó szerint:

    Várkonyi András írja:”Egy év alatt, amikor rakétasebességgel mentek fel a lakásárak ???” Az a rakétasebesség 2019-ben 14% volt. A koronavírus miatt a lakásárak rakétasebességgel mentek le, 12 %-kal.😀 Így az árak szinte változatlanok.
    A fideszes bizottsági tagoknak elsősorban nem a törvényesség betartása a legfontosabb, hanem a csepeli lakosokon való segítés ( a törvényesség betartása a hivatal jogászainak feladata!).

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  17. abc123 szerint:

    Ha már Ábel Attila felhánytorgatja,lenézi mások szakmai végzettségét-az övéről hol lehet olvasni?

  18. Qqriq szerint:

    Horváth személyes weboldaláról mi a vélemény?
    https://www.hgyula.hu/
    😀

  19. pl szerint:

    Te Sötét… Lovag!
    Mit szeretnél tudni, Hogy mi a különbség egy évi 800-900 forintos domain, évi 1000 forintos tárhely (40Mb), és egy éjszakai társadalmi munkában hozzáértés nélküli honlap, meg egy százszoros költségű, lopott domainnel működő több emberes web lap között? Miután kifosztottátok az ellenzéket, az országot?
    Igen van különbség…
    Ne hazudozz, nekem is 1800/két év a domain, a fiam meg szintén párszáz, ezer/hó bérel tárhelyet, kész weblap sablonnal. H.Gy-é pont úgy néz ki, még a színek is. Miből kéne építkeznie? Abból amit az ellenzéktől elloptatok?

Itt lehet hozzászólni !