Erre költi Karácsony Gergely egy stadion árát

Pesti Srácok

Nem, nem kórházra, nem rendelőre, nem metróra, nem a Lánchídra, és még csak nem is kerékpárútra vagy P+R parkolóra.

A főpolgármester azokra a tanácsadókra költi egy stadion árát, akik a “munkájuk” részeként elveszik a nem balliberális kerületek polgáraitól az útfejlesztéseket, akadályozzák a fővárosi kórházfejlesztést, eltörölték a dél-pesti kerékpáros fejlesztéseket és a tervezett P+R parkolókat, amelyekre megvolt a pénz. Az alábbiakban a Pesti Srácok cikkét olvashatják.

Az elmúlt tíz év egyik slágere volt a stadionozás, vagyis az, hogy az ellenzék mindent stadion-egyenértékre számított át. A stadion váltópénze a lélegeztetőgép volt, de ezt a haladók legnagyobb bánatára a koronavírus-járvány elvette tőlük, mert azt már nem merik mondani, hogy abból nincs elég, sőt, szerintük már túl sok is van belőlük.

Aztán valamelyik ostoba indexes azt a hibát is elkövette, hogy kiszámolta, milyen elenyésző összeget költött a kormány stadionrekonstrukciókra és -építésekre tízéves távlatban. A stadion szép nagy műtárgy, nem lehet nem észrevenni, ellentétben például a tanácsadással, ami igazán sikeresen tud észrevétlen maradni. Karácsony Gergely tanácsadói viszont látszanak, bizonyára miattuk újítódik fel ilyen félelmetes gyorsasággal a Lánchíd, van üres biciklisáv a Körúton, kedves fullánkos méhecskék a buszmegállókban és lesz majd 30 kilométer/óra a maximális sebesség Budapest közútjain. Ja és persze azt, hogy a főpolgármesternek eszébe se jusson elkezdeni a Lánchíd felújítását!

Karácsony tanácsadói arányosan másfélszer annyit visznek haza a budapesti költségvetéshez viszonyítva, mint amennyit a kormány az összes stadionra költött 10 év alatt az ország költségvetéséhez képest.

A MISZTIKUS STADIONSZTORI

Az utóbbi években nem volt könnyű helyzete az utódpártokból és az utódok pártjaiból verbuválódott ellenzéknek. Kiderült ugyanis, hogy a baloldali segélyközpontú tékozlást 2010-től felváltó munka alapú gazdaságpolitika jelentős sikereket ért el. A több százezer új munkahely mellett jelentősen növekedtek a bérek, nőtt a háztartások pénzügyi vagyona, az állami vagyon és a nyugdíjak reálértéke. Ezzel szemben jelentősen csökkent a munkanélküliség, a szegénység és a GDP-arányos államadósság.

Mivel a posztkommunistákkal tűzdelt ellenzék a fenti témák mindegyikével csak saját maga felé köpött volna, kellett találniuk egy olyan bűnbakot, amire rámutatva az O1G-értelmiségiek azonosíthatták a mesterségesen gerjesztett frusztrációjuk forrását. Így jöttek képbe a stadionok, a legnépszerűbb sportág infrastruktúrájának elengedhetetlen elemei. Részben valószínűleg bosszúból is, hiszen például a Fradi-meccsek átlagos nézőszáma a többszöröse a számontarthatatlan mennyiségű és állagú ellenzéki párt Walking Dead-jellegű átlagszeánszainak.

MISSION IMPOSSIBLE: JÓ VÁROSVEZETŐT CSINÁLNI KARÁCSONYBÓL

A PestiSrácok.hu által megszerzett adatok szerint a főpolgármester 41 tanácsadót alkalmaz. Ezek a szakértő hölgyek, urak és egyebek (hogy ne legyünk kirekesztőek) havonta 29 123 800 forintért gondolkoznak azon, hogy miként lehetne sikeres politikust csinálni Karácsony Gergelyből. A feladat nagyságához és nehézségéhez képest persze nincsenek megfizetve. Viszont ezeket a sok esetben hétszámjegyű havi fizetéseket olyan köztudomásúan levitézlett figurák “érdemlik ki”, mint a rehabilitált szoci Gál J. Zoltán, az újságírói kérdések elől italboltba menekülő szoci Gurmai Zita fia, Gulyás Balázs, vagy a tanácsaiért milliós fizetést érdemlő Kálmán Olga. Nem tűnik úgy, hogy Karácsony sok esélyt akar adni magának.

És hogy mire ment el az adófizetők több százmillió forintja az eltelt nyolc hónapban? A baloldal teljes szürkeállomány-kapacitása megtestesült a méhkaptárak buszmegállóba telepítésének ötletében, a kórházépítés megfúrásában, a járvány felfutásakor történt BKK-s járatritkításban vagy a budapesti sebességkorlát drasztikus csökkentésének kiötlésében. És persze abban, hogy szándékosan nem kezdik el felújítani a Lánchidat. Mondjuk ezt nem értjük, de senki sem érti, szerintem még a saját törzsszavazóik sem. A tervek megvannak, a pénz megvan, a híd meg már a lehető legfelújítandóbb állapotban van. Azt remélik, hogy összedől és azt a kormányra kenhetik? És mi lesz azokkal, akik éppen a Lánchídon sétálnak vagy autóznak akkor éppen? Ők lesznek a járulékos veszteség? Nagyon kíváncsiak lennénk mit tanácsolnak a tanácsadók ennyi pénzért ebben az ügyben Karácsony Gergelynek. Hacsak azt nem, hogy legyél kemény, Gergő!

A BALOLDAL ARÁNYOSAN MÁSFÉLSZER ANNYIT KÖLT “TANÁCSADÓKRA”, MINT A KORMÁNY STADIONOKRA

Most pedig jöjjön az a rész, amikor bedöntjük, illetve átvesszük a baloldali stadionozós propagandát. A számok alapján ugyanis feketén-fehéren (elnézést a rasszizmusért) levezethető, hogy az ellenzék másfélszer annyit költ arányosan ezekre a budapestiek rémálmából előbukkanó ötletekre, mint amennyit a kormány költött stadionokra.

Nézzük a számokat a stadionok oldalán:

Az utódpártok Népszabadsága, az Index gyűjtése alapján a jobboldal 140 milliárdot költött klubstadionokra tíz (!) év alatt. Tehát a kormány átlagosan évi 14 milliárdot költött ilyen irányú stadionfejlesztésre. A 2020-as tervezett költségvetés 22 000 milliárd forint. Erre vetítve a kormány annak 0,06%-át költi stadionok építésére és felújítására. Azaz minden tízezer forintból hat forintot költ stadionfejlesztésre.

Ezzel szemben a fővárosban:

A Gyurcsány–Demszky-érából rehabilitált “tanácsadók” díja havi 29 millió forint. Tehát éves szinten 348 millió forint. A 2020-as tervezett költségvetés 408 milliárd forint. A saját budapesti költségvetésére vetítve a baloldali vezetés annak 0,09%-át költi “tanácsadókra”. Azaz minden tízezer forintból kilenc forintot költ a “tanácsadókra”. Tehát a vörös múmiákat a budapestiek nyakára ültető baloldal másfélszer akkora szeletet hasít ki a költségvetésből csak a haveri “tanácsadók” látványosan hasznos munkájára, mint amekkora részt a kormány az összes stadion építésére (!) költött.

Ha öt év alatt változatlannak tekintjük a tanácsadók apanázsát, akkor ezen idő alatt az ellenzék egy komplett stadion árát rakja a zsebükbe a fővárosiak adóforintjaiból. Olyan tanácsadók kapják ezt, akik azt javasolják a főpolgármesternek, hogy ne kezdjen el egy olyan felújítási projektet, amely teljesen elő van készítve és minden forrás ehhez rendelkezésre áll, továbbá a halogatás anyagi károkat is okoz, illetve folyamatosan növekvő balesetveszéllyel is jár, emberéleteket is veszélyeztethet. Az így megmaradt pénzt pedig nyilván tanácsadókra költik.

Nagyságrendileg egyébként egy ilyen stadionnak az árát, ami a tanácsadók munkájának értékével ellentétben fizikailag létezik:

A Kisvárda stadionja

Ki hitte volna? A Gyurcsány-koalíciónak még a Lánchíd felújításánál is fontosabb a “stadion” értékű “tanácsadók” a felső középosztály szintjére kalibrált életvitele. És lélegeztetőgépre még át se számoltuk ezt a pénzt. Budapest pedig részükről – ahogy korábban is – mehet újra a süllyesztőbe.

7 hozzászólás “Erre költi Karácsony Gergely egy stadion árát” bejegyzésre

  1. Qqriq szerint:

    Telitalálat a cikk!
    Tenni kéne azért, hogy gyurcsányiék eltakarodjanak a politikából és a közéletből és soha többé ne térhessenek vissza. Ideje eltakarítani a szemetet.

  2. Happy szerint:

    Kukurikú!
    Nosza, takarítsd el!
    😀

  3. bhu szerint:

    gyerekek, ez szar..

  4. Qqriq szerint:

    “Széchenyi újra és újra kereste az alkalmat a szellemi-politikai csatára. Mindjárt az egyik legfontosabb ezek közül az a kérdés volt, vajon a fölszabadítandó jobbágynépet szabad-e politikai jogokban részesíteni? Szabad-e szavazati jogot adni számára, hogy a közügyekbe beleszólhasson?

    Széchenyi kedvenc lapjában, a Jelenkorban írt erről, és egy bibliai jelenetet hozott fel pesszimista álláspontja igazolására. Mindenki ismeri az evangéliumokból azt a történetet, amikor a helytartó megkérdezi a palotája előtt gyülekező tömeget, hogy az ünnepre való tekintettel kit engedjen szabadon: a rablógyilkos Barabást vagy a názáreti prófétát? Mint tudjuk, a tömeg Barabást választotta.

    Ezt az akkoriban még történetileg hitelesnek vélt elbeszélést azért idézte fel Széchenyi, hogy igazolja: nem szabad a politikai jogokba bevonni a tömeget, az egyszerű embereket, mert ostobák és műveletlenek, így rosszul fognak dönteni: „ítéletében mindig hibázott a nép, és még Krisztus urunkat is minoritásban [kisebbségben] hagyá Barabás átellenében”.

    Mit válaszolt erre Kossuth? Szerencsére megvan a reagálása a Pesti Hírlap hasábjairól: tudom, hogy a nép ítéletében gyakran tévedhet, […] de azt is tudom, hogy a nép, tévedjen bár ítéletében, de ítél; s Krisztus urunknak halni kellett, mert a nép őt minoritásban hagyta Barabás ellenében.” Mit lehet akkor tenni? Volt válasza erre a kérdésre is:

    “ellenben bölcseségnek tartom azon ügyekezni, hogy mit egyes értelmes ember, becsületes szándokkal a közre nézve jónak hiszen, az a közönség helyeslését megnyerje; mert – alkotmányos országban, az alkotmányos nép akaratja nélkül, azt még csak nem is boldogíthatjuk.”

    Az oktatás, a tanítás, a nép műveltségi szintjének emelése tehát a megoldás. Ritka bölcsességről tanúskodik a záró gondolat is: az embereket akaratuk ellenére nem lehet boldoggá tenni. Nem elég az érdekeikre ügyelni – figyelembe kell venni az akaratukat is.

    Ez a mély pszichológiai felismerés egyben rámutat politikai felfogásuk drámai különbségére: Kossuthtal ellentétben Széchenyi nem volt demokrata.

    Azt gondolta, hogy az emberek sajnos túl buták és ostobák ahhoz, hogy a saját ügyeikben jól döntsenek. Egy kiválasztott elitnek kell helyettük kormányozni. Kossuth viszont úgy vélte, az embereket a modern korban már nem lehet kizárni abból, hogy döntsenek önmagukról, még ha buták is, még ha ostobák is. A feladat éppen ezért pontosan az, hogy oktatással, neveléssel állandóan emelni kell helyzetükön.”

    https://24.hu/tudomany/2018/12/15/szechenyi-vagy-kossuth-kinek-volt-igaza/

  5. Nagyapó szerint:

    Pikó et. a koronavírus alatti meghatalmazás alapján hozott egy rossz döntést. Te hát egy személyben döntött a képviseletet mellőzve. Ezért 50 milliós büntetést róttak a kerületre!
    Kérdezem! Pikó fizeti a bírságot, vagy az adófizetők???

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  6. Dr Obaidi Subhanullah szerint:

    Nagy hiba! Nem értem a szélsőségesen liberálisok miért csináltak és csinálnak továbbra is! Emlékszem, Csepelen az első 18 éves SZMP egy téglát sem raktak le, Csepel fejlesztését, sőt a gyártelepről reggelente és esténként, olyan bűz árasztotta el a Csepel lakosságát, hogy a marhák elájultak volna tőle!
    A városok fejlesztése, kényelmessé és egzotikussá tétele, főtétele a GDP emelkedésének!!

  7. csepeli kerdező szerint:

    Akkor ez most azt jelenti, hogy a stadion kib.szott drága? Mert ha olcsó egy stadion, akkor az olcsót elosztani 40 tanácsadóra még olcsóbb, mint egy üres stadion fenntartani…

Itt lehet hozzászólni !