11 új, ingyenes e-töltőt adott át az ALDI

ALDI, Mr.Gabee, Csepel.info

Hat budapesti, egy érdi és egy dunakeszi helyszínen várja ingyenes töltési lehetőség az e-autósokat: újabb nyolc üzletnél kialakított e-töltővel bővült az ALDI hálózata.

2018 őszén az ALDI és az E.ON megállapodást kötött arról, hogy 123 magyarországi ALDI-üzlet parkolójában teszik elérhetővé az energiavállalat által telepített és üzemeltetett 360 töltőpontot. Az érintett üzletek immár harmadánál át is adták a töltőket, így az országosan majd 82 települést érintő hálózat jelenleg 12 megyében 61 töltővel és 130 töltőponttal áll az autósok rendelkezésére. A szolgáltatás a hálózat kiépítésének kezdete óta ingyenes, így jelenleg is díjfizetés nélkül lehet igénybe venni.

A beruházás újabb lépéseként már a következő budapesti, érdi és dunakeszi ALDI-üzleteknél is lehetőség van az elektromos-, valamint plug-in hybrid autók akkumulátorainak feltöltésére, így Pest megyében 13 ALDI üzletnél 18 töltő és 36 töltőpont vehető igénybe. Ezek közül az újonnan elérhetők:

  • Budapest, XVI. kerület Bökényföldi út 102.,
  • Budapest, XVIII. kerület Cziffra György utca 7.,
  • Budapest, XIX. kerület Üllői út 280.,
  • Budapest, XX. kerület Köves út 9.,
  • Budapest, XX. kerület Székelyhíd utca 23.,
  • Budapest, XXI. kerület Szent Imre tér 6-8.,
  • 2030 Érd, Sulák utca 2.,
  • 2120 Dunakeszi, Pallag utca 68.

További újdonság, hogy az e-töltőpontok igénybevételét idén áprilistól az ingyenesen letölthető drivE.ON mobil applikáció is segíti, ami még kényelmesebbé teszi a töltést. Az alkalmazás segítségével a kiválasztott töltő már fél órával a tervezett használat előtt lefoglalható, illetve, ha éppen használatban van, akkor a rendszer automatikus értesítést küld a foglaltság megszűnéséről, így elkerülhető a felesleges várakozási idő.

Az alkalmazásról bővebb információk az alábbi oldalon találhatók: eon.hu/driveon

Az E.ON és az ALDI is elkötelezett a fenntarthatóság és az energiahatékonyság mellett, erőforrásaikkal támogatni kívánják a környezetkímélő közlekedést, bolygónk védelmét. A két vállalat együttműködése a töltőhálózat kiépítésére és üzemeltetésére 10 évre szól, és további 5 évvel meghosszabbítható.

Az ALDI-ról

Az ALDI a diszkont filozófia megalkotójaként kiváló minőségű élelmiszereket és non-food termékeket biztosít vásárlói számára a lehető legkedvezőbb áron. Az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. 2008-ban nyitotta meg hálózatának első áruházát Magyarországon, jelenleg országszerte 145 üzlettel van jelen a magyar kiskereskedelemben és több mint 3800 főt foglalkoztat. A vállalat ALDI UTAZÁS márkanév alatt egyéni és csoportos utazások, szállások széles körét kínálja online platformon, továbbá öt üzletének parkolójában diszkont benzinkutakat üzemeltet. Az ALDI mind a biatorbágyi logisztikai központjának, mind pedig boltjainak teljes áramszolgáltatását zöldárammal biztosítja, továbbá klímavédelmi projektek támogatásával ellentételezi az operatív működéséből származó üvegházhatású-gázkibocsátását, így karbonsemleges működésű. A vállalatról bővebb információ a www.aldi.hu honlapon található.

Az E.ON-ról

Az E.ON Európa 13 országában van jelen és tölt be meghatározó szerepet az energiapiacon, illetve az innovatív energetikai megoldások területén. A vállalatcsoport áramhálózati társaságai a Dunántúlon és a Tiszántúl három megyéjében juttatják el a villamos energiát a végfelhasználókhoz, gázhálózati társaságai a Dunántúl hat megyéjében működnek. Közel két és félmillió ügyfelet lát el villamos energiával az egyetemes szolgáltatás keretében, valamint több tízezer kis-, közepes és nagyvállalatot árammal és földgázzal a versenypiacon. Emellett az E.ON Hungária aktív alakítója az új energiavilágnak speciális energiatermelési projektjeivel, új energetikai megoldásaival és termékek kialakításával, tanácsadással. Az E.ON Hungária cégcsoportnál 5.000 kiválóan képzett, elkötelezett, odaadó szakember dolgozik.

17 hozzászólás “11 új, ingyenes e-töltőt adott át az ALDI” bejegyzésre

  1. Tóth Ervin szerint:

    Nem az irigység szól belőlem, de pont most is azok, akik megtudják fizetni a drága autót, azoknak van ingyenes üzemanyaguk, mi meg fizethetjük a felemelt adójú üzemanyagokat. Ez nagy segítség a kisjövedelmű embereknek.

  2. Qqriq szerint:

    A baloldali politika jellemzője a kispénzű emberek megsegítése. Csakhogy az ilyen segély jellegű költéseknek az ég világon semmilyen hasznuk nincsen, gyakorlatilag ablakon kidobott pénz, mert a rászorulók és a kisnyugdíjasok nemcsak ma, hanem holnap és holnapután is tartani fogják a markukat és cserébe nem csinálnak semmit, nem termelnek semmit. Azért a tehetőseket, a sikeres embereket kell támogatni, mert ők húzzák maguk után a társadalom többi rétegét. Akkor fejlődik a kapitalizmus, a kapitalista gazdaság, ha fejlődik a tőkésosztály.

  3. nemtudomanevem szerint:

    Köszi, Kukurikú!
    Miután kifosztottatok, dögöljek is meg, mert már csak haszontalan hulladék vagyok? Fő, hogy éljen a kapitalizmus!
    Mióta reklámozod ezzel az eugenikus teóriával a kedves pártodat és kormányodat?
    A Covid-eutanázia megjelenése óta? Vagy már előbb is?

  4. Valdemar szerint:

    A tehetős, sikeres emberek fizessék be rendesen az adójukat, s ne tartsák a markukat támogatásért! Elmebeteg az aki őket akarja támogatni!

    Miért nem hozzák nyilvánosságra, ki állja az áramdíjat a kereskedelmi egységeknél felállított “INGYENES” töltőpontokon? Gyanítom a többi vásárló a kereskedelmi árrésen keresztül!

    Egyébként meg zsákutca az akkumulátoron alapuló elektromos autó! 50 ezer km/év alatt sohasem térül meg a gépkocsi többletára! S kb. 7 évente cserélni kellene az akkut, amely az új autó árának harmadát teszi ki.

    Igazi megoldás a hidrogénnel hajtott tüzelőanyagcellával működő elektromos autó lenne. A hidrogént szélerőművek időszakosan rendelkezésre álló áramával vízbontással lehetne előállítani. Így nem is kellene azokat a villamos hálózatra kötni, ahol problémát okoz a rendszertelen teljesítmény fogadása!

  5. Happy szerint:

    Kukurikú!

    Ezosztigen!

    Ha valaki sikeres és tehetős akkor kell támogatni. Még véletlenül sem hagyod meg neki azt az érzést, hogy a saját tudása és a saját tőkéjének jól forgatása miatt lett sikeres.
    A normális kapitalizmus az a versenyre és az iparra épült nem pedig az adófizetők támogatására. Amiről te beszélsz az torzítja a rendszert. A Mészáros-féle buta emberek akik tíz mondatot nem képesek elmondani maguktól csak arra jók, hogy strómanok legyenek. Egy normális piaci versenyben éhen halna Mészáros meg a többi is. Ezek csak közpénzzel kitömött szarok és semmi mások.
    Ez nem húz maga után senkit.

  6. nemtudomanevem szerint:

    Ezosztigen!
    De még egy urambátyám-kapitalizmusnak sem szükségszerű velejárója az az öntudatos eugenikus ideológia, amit Kukurikú pártja és kormánya “védelmében” volt szíves itt előadni. – Vagy ő már tud valamit?… Mikortól lesznek a nyugdíjasok és krónikus betegek – mint gazdaságilag haszontalan elemek – irtva? Milyen módszerrel a pénzmegvonáson túl?

  7. Qqriq szerint:

    Csak azt mondom, hogy egy adott pénzösszeget (aminek a forrása az adók) az állam fordíthat jóléti kiadásokra, ami nem megtérülő kiadási forma gazdasági szempontból vagy fordíthat fejlesztésre, gazdaságösztönzésre. A több jóléti kiadás egyúttal kevesebb fejlődési potenciált jelent. Ha a kormány olyan intézkedéseket hoz, hogy olcsóbbá válik az üzemanyag, annak nincsen különösebb hozadéka, az nem szolgálja a haladást. Természetes, hogy amíg egy termékből keveset állítanak elő, addig magasak a gyártási költségek. Az jelent előrelépést, ha minél többen engedhetik meg maguknak elektromos járművek vásárlását. Ahhoz, hogy beinduljon a folyamat, első körben azoknak a jómódú embereknek kell kedvezni, akik megengedhetik maguknak elektromos autók megvásárlását. A növekvő keresletnek, bővülő piacnak árletörő hatása van, az iparági fejlődés piaci versenyt és innovációt hoz magával, ami által csökkennek a termelési költségek.

  8. Happy szerint:

    Erre a sületlenségre már nem lehet mit írni!

  9. Nagyapó szerint:

    Eetásak! A proletár irigységen felül van olyan érdek is, ami fontos az országnak. A villamos járművek hozzájárulnak a levegőtisztasághoz ellentétben a benzin/dízel üzemű járművekkel. A kormány ezért támogatja a villamos járművek (személyautó, autóbusz, stb.) beszerzését, üzemeltetését.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  10. Valdemar szerint:

    Nagyapó, és a villamosenergiát miből, mivel állítják elő? Egy mérnöknek tudnia kell, akárhány éves is! S mekkora a hatásfoka és mekkora a szennyezése az erőműveknek! Egyetlen környezetbarát autó van, a lendkerekes! 😀

  11. nemtudomanevem szerint:

    Tessék beírni a gugliba, hogy: “elektromos autó szennyezés”. Meg lesznek az urak lepetve. És majd visszasírják a dízelt.

  12. Qqriq szerint:

    “Az elektromos autók annyira környezetbarátak, amennyire a gyártásuk és üzemeltetésük során felhasznált áramot környezetbarát módon termelik. Magyarország jó helyzetben van az energiamixünket az Európai Uniós átlaghoz viszonyítva, ennek fő oka elsősorban az, hogy áramtermelésünk jelentős részét a paksi atomerőmű biztosítja. Paks2, a tervezett új atomerőmű már évek óta napirenden van.”
    https://villanyautosok.hu/2020/06/30/greenpeace-paks2-helyett-a-megujulokat-kellene-tamogatni/

  13. Kaktusz szerint:

    Az atomenergia mitől környezetbarát? Mert nem füstöl, nem bűzlik?
    Gondoljunk csak a kiégett fűtőelemekre. Na ezek eltüntetése az igazi gyilkos környezetszennyezés.

  14. Nagyapó szerint:

    Valdemar! Köszönöm, hogy felvilágosított, hogy “.. villamosenergiát miből, mivel állítják elő?”, igaz nem mond semmit. Így könnyű vitatkozni, tényleg ” villamosenergiát miből, mivel állítják elő?” No miből? Ha nem tudja, csak trollkodik. Az atomerőmű, a napelemek mennyire szennyeznek? A gázerőműveknek milyen a szennyezése? Az import áramnak mi az összetétele? Ha ezekre válaszolt, megérti, hogy miről szólt a cikk! 😀😀

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  15. Nagyapó szerint:

    Kaktusz! Mi történik a kiégett fűtőelemekkel? Írja meg! Ha nem tudja, ne büfögjön marhaságokat!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  16. Valdemar szerint:

    Nagyapó, az atomerőmű végleges bezárása utáni költségeket miért az adófizetőkre hárítják, s miért nem fizettetik meg előre az áramfelhasználókkal, közte az elektromos autó tulajdonosokkal? Minden termék, így a napelemek előállítása is környezetszennyezéssel történik, s végül a napelemekből is szemét lesz! S az elektromos autó anyagainak bányászata, feldolgozása, többek között az akkué is környezetszennyezéssel jár!

    Egyetlen környezetbarát energia van, az el nem használt energia! 😉

  17. Kaktusz szerint:

    Nagyapó maga olyan marha okos. Én tudom, hogy mi történik vele, hisz részben érintett voltam a témában. De okítson minket, mert maga körül mindenki idióta ugye?
    Segítek. Jelenleg a kiégett fűtőelemeket átmeneti tárlóban pihentetik négy-öt évig, hatalmas energia igénnyel és költségekkel. Hogy miért a nagy költség annak nézzen utána! ezt követően részben újra hasznosítás történik ami még gyerekcipőben jár. A fennmaradó hulladékot speciális eljárásokkal szigetelik és jó mélyen elássák. Mintegy ezer éven át tartó igen káros sugárzású hulladékról beszélünk.
    A Nukleáris Világszervezet, a World Nuclear Association (WNA) álláspontja szerint még mindig az eltemetés a megoldás. És nyilvánvaló, hogy nukleáris fegyverek alapanyagát is képezi. Zömében! De maga nyugodtan tegye csak a párnája alá.
    Szóval nagyon sok vonzata van ennek és lássuk be a járulékos eljárások nagy része egyáltalán nem környezetbarát.
    Olvasson, tanuljon mielőtt hozzászól olyan témához aminek még csak a felszínét sem kapargatja.

Itt lehet hozzászólni !