Július 1-én nyit a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár csepeli Sétáló utcai Könyvtára

FSZEK, Mr.Gabee, Csepel.info

Két ütemben nyitják meg kapuit a csepeli Szabó Ervin könyvtárak. 

1. ütem: 2020. július 1. Sétáló utcai Könyvtár
II. Rákóczi F. út 106.
Ideiglenes nyitvatartás:
H-SZ-CS: 12-18 óráig
K-P: 10-16 óráig
2. ütem: 2020. augusztus 12. Királyerdei Könyvtár
Szent István út 230.
Ideiglenes nyitvatartás:
H-SZ-CS: 14-18 óráig
K-P: 10-14 óráig
Csillagtelepi Könyvtár
Vénusz u. 2.

Az alábbiakban a Szabó Ervin könyvtár közleményét idézzük:

Felhívjuk a figyelmet, hogy az újranyitás után várhatóan jelentős forgalom lesz könyvtárainkban, hosszabb várakozási idővel. Ha ezt szeretné elkerülni, akkor könyvtárunk személyes felkeresésével várjon még néhány napot.A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár az újranyitást követően a nyár folyamán könyvtáraiban nem tart szünetet.

Az olvasóink és munkatársaink biztonsága érdekében a fizikai távolságtartás szabályait a könyvtárakban is be kell tartani.

 

Hogyan értesülhetek a nyitás időpontjáról?

A nyitás időpontjáról a FSZEK-portál és Facebook oldalunk mellett a médián keresztül is tájékoztatást adunk.

Azoknak a kölcsönzési tagsággal rendelkező olvasóknak, akiknek e-mail címével rendelkezünk, az újranyitás előtt egy héttel elektronikus tájékoztató levelet (e-mailt) küldenek a tagkönyvtárak. Kérjük, ellenőrizze, hogy adatainál a megfelelő cím szerepel-e az adatbázisunkban. Ha még nem adta meg e-mail-címét, itt megteheti az Adatok gombra kattintva.

Milyen könyvtári szolgáltatásokat vehetek igénybe és hogyan?

Az újranyitott könyvtárakban a következő szolgáltatásokat kínáljuk:

  • dokumentumok visszavétele
  • előre megrendelt (online előjegyzési felületen, e-mailben vagy személyesen kért) könyvek, filmek és hangzó anyagok kölcsönzése
  • új beiratkozás, és a lejárt tagságok hosszabbítása.

Fontos tudni, hogy az újranyitó tagkönyvtárak szolgáltatásait csak az adott tagkönyvtárba érvényes tagsággal lehet igénybe venni.

Olvasóink és könyvtárosaink biztonsága érdekében átmenetileg nem lesz mód a helyben használatra, a polcokról történő válogatásra, rendezvényeken, könyvtári foglalkozásokon való részvételre.

Hogyan tudom az engem érdeklő könyveket, filmeket és hangzó anyagokat előjegyezni?

Igényelhető jelenleg kölcsönözhető és más olvasónál kölcsönzésben lévő mű is.

Online előjegyzésre attól a naptól nyílik lehetőség, amikor az újranyitásról szóló elektronikus tájékoztató levél kiküldésre kerül.

Kölcsönzési igényét leggyorsabban a katalógusban megtalált címeknél látható „Előjegyzés” ikonra kattintva tudja jelezni.

Munkatársainknak igényét e-mailben is elküldheti, közvetlenül annak a tagkönyvtárnak az e-mail címére, melynek tagja. Az e-mail címet olvasójegyén is megtalálja.

Kollégáink minden esetben visszajelzést küldenek a beérkezett kérések teljesíthetőségével kapcsolatban.

A személyes előjegyzést elsősorban azoknak az olvasóinknak ajánljuk, akik nem rendelkeznek internet hozzáféréssel.

Kell-e késedelmi díjat fizetnem?

Az ütemezés szerint megnyíló könyvtárakba késedelmi díj fizetése nélkül lehet visszavinni a műveket a nyitást követő 30 naptári napon belül. Ez lehetőséget ad Önnek arra, hogy elkerülje az újranyitást követő kezdeti időszakban várható megnövekedett forgalmat. A türelmi idő lejárta előtti napon emlékeztető e-mailt küldünk. A nyitást követő 31. naptári naptól a Használati Szabályzat alapján számoljuk a késedelmi díjat, és eszerint küldjük ki a felszólító leveleket is.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a késedelmi díj fizetésére szóló mentesség nem vonatkozik a bezárás előtt lejárt kölcsönzésekre és a korábban keletkezett tartozásokra. Nem számolunk fel késedelmi díjat az újranyitás előtti zárvatartási napokra ezekben az esetekben sem. Kérjük, azok rendezésénél részesítsék előnyben a távfizetési szolgáltatásunkat.

A zárvatartás miatt tervez-e valamilyen kompenzációt a könyvtár?

Mivel olvasóink elégedettsége kiemelten fontos számunkra, a díjfizetéssel érintett könyvtári tagságok érvényességét az alábbiak szerint hosszabbítjuk:

  • azoknak, akiknek az újranyitáskor még érvényes a tagságuk, a tagság érvényességét automatikusan meghosszabbítjuk a bezárás időpontjától az adott tagkönyvtár nyitásáig terjedő időtartammal
  • akiknek a tagsága a zárvatartás időszakában lejárt, azoknak a nyitás napjától számítva annyi napra érvényes tagságot biztosítunk, amennyi a bezárás napjától a tagság lejártáig eltelt.

Kérjük, továbbra is kísérjék figyelemmel portálunkat és közösségi oldalainkat, ahol legfrissebb híreinkkel és online tartalmainkkal várjuk Önöket.

3 hozzászólás “Július 1-én nyit a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár csepeli Sétáló utcai Könyvtára” bejegyzésre

  1. Qqriq szerint:

    “Lehet-e elnevezni a leglátogatottabb fővárosi könyvtárat egy olyan figuráról, aki rávett egy fiatal kommunista lányt Tisza István miniszterelnökünk meggyilkolására? Aki még ahhoz is gyáva volt, hogy maga húzza meg a ravaszt? Akit valószínűleg csak azért nem emlegetünk a Tanácsköztársaság bukott „hősei” között, mert még 1918-ban meghalt?”
    https://pestisracok.hu/szabo-ervin-baloldali-idol-aki-egy-fiatal-kommunista-ugynokkel-akarta-megoletni-tisza-istvant/

  2. pl szerint:

    Na, mesélj mi közöd neked egy könyvtárhoz? Voltál ott portás?

  3. Qqriq szerint:

    Veled ellentétben én nem kedvelem a portás művészetet. 😉
    Tudod, a portás az az ember, aki majdnem mindenhez ért és mindenkinél okosabb szokott lenni. Ennek ellenére csak egy portás. Ki tudja miért van ez így? Talán erről is az Orbán tehet. Sőt, kizárólag Orbán a hibás.

Itt lehet hozzászólni !