Ilyen a megújult Csepeli Strand

Csepel.info

A Csepel.info fotógalériáját itt tekinthetik meg, Polinszky Tibor építészmérnök, Csepel korábbi főépítészének galériáját itt tekinthetik meg

Körös-körül gyep, a víz kristálytiszta. Új sportpályák, öltözők és mosdók várják a vendégeket. Most már teljesen megújulva nyitotta ki kapuit a Csepeli Strandfürdő, amely hasonlít a régire, de mégis egészen más. Ez lehetne Budapest első igazi kerékpáros strandja, ha a tervezett bicikliutat, és vele kétmilliárd forint uniós pénzt nem dobná kukába Karácsony Gergely. Még van egy kis esély a fejlesztésre.

A szocreál retro strand érzést a letisztult, skandináv egyszerűség és természetközeli látvány vette át. Úgy ahogy kell: a régi szobrokat, értékeket megtartva, sok fával és zölddel, nem tolakodóan. És bár a fű még nem mindenhol serkent ki, a veszélyhelyzet miatt nem is mindegyik épületet adták át, már jól látható, hogyan működik tovább a csepeliek kedvence.

A Csepel.info fotógalériáját itt tekinthetik meg, Polinszky Tibor építészmérnök, Csepel korábbi főépítészének galériáját itt tekinthetik meg

A megújult strand a jövőben nem a legolcsóbbak egyike lesz. Az elitbe sem kíván lépni. Ár-érték arányban viszont a legjobb budapesti strandok közé emelkedhet. A korábbinál magasabb árak a megújult környezetnek felelnek meg, és az sem titok: szabadulni akarnak az olcsó belépők miatt rendszeresen megjelenő, ruhában fürdő, ordibáló, problémás “vendégektől”. Az önkormányzat arra számít, hogy azok a is visszatérnek, akik az elmúlt évtizedekben emiatt maradtak távol a csepeli fürdőzéstől.

A Csepel.info fotógalériáját itt tekinthetik meg, Polinszky Tibor építészmérnök, Csepel korábbi főépítészének galériáját itt tekinthetik meg

Kerékpárosbarát a strand

Ezt segíti az új kerékpár-tároló is. A Csepeli Strandfürdő környékén mindig komoly problémát jelentett a parkolás. Új parkolóknak itt nincs hely, viszont adódik a lehetőség a csepeliek, dél-pestiek számára: a kerékpáros közlekedés.

A Csepel.info fotógalériáját itt tekinthetik meg, Polinszky Tibor építészmérnök, Csepel korábbi főépítészének galériáját itt tekinthetik meg

Információink szerint a kerület eredeti terve eleve egy “kerékpárosbarát strand” kialakítása volt. Hosszabb távon nagy, kamerával is őrzött, belső kerékpár-tárolót terveztek: egyelőre egy kisebb, de kamerával őrzött belső tárolóval nyitottak. A terv megvalósulásához még hiányzik az a kerékpárút, amihez 2 milliárd forint “ingyen pénzt” adna az Európai Unió.

Csakhogy a kerékpárút által érintett terület kiesik a Karácsony Gergely által preferált, Nagykörút által határolt belvárosból, és a három érintett kerületből kettő nem balliberális vezetésű. Így az új fővárosi vezetés – egyelőre úgy tűnik – inkább kidobja a kukába a kétmilliárd forintot, csak hogy a sértettsége miatt politikai bosszút álljon a lakosságon.

Árak:

  • Felnőtt hétköznap: 2500 forint
  • Felnőtt hétvégén: 3000 forint
  • Felnőtt hétköznap csepeli lakcímkártyával: 2200 forint
  • Felnőtt hétvégén csepeli lakcímkártyával: 2500 forint
  • Csepeli nyugdíjasok számára ingyenes nap: hétfő, kedd, szerda egész nap
  • Diák és nyugdíjas hétköznap: 2000 forint
  • Diák és nyugdíjas hétvégén: 2200 forint
  • Diák és nyugdíjas hétköznap csepeli lakcímkártyával: 1800 forint
  • Diák és nyugdíjas hétvégén csepeli lakcímkártyával: 2000 forint
  • 15 alkalmas bérlet: 32 000 forint
  • 15 alkalmas bérlet csepeli lakcímkártyával: 28 000 forint

A fürdő vezetősége arra kéri a vendégeket, hogy a kedvezményekre jogosító iratok hozzák magukkal és kérésre a pénztárnál mutassák fel.

A fürdő hétköznap 6-20-ig, hétvégén 8-20-ig tart nyitva.

Csepel.info

21 hozzászólás “Ilyen a megújult Csepeli Strand” bejegyzésre

  1. Okoska szerint:

    Remélem a medence alját is kitakarítják a zöld alga szőnyegtől és a feljött csempéket is (főleg ami kettétört) helyreállítják, mert így elég gáz és veszélyes bemenni a medencékbe. Már jó pár éve ez van.

    (Magyarország jobban teljesít? valaki fordítsa már meg nekik a diagrammos lapokat, hogy ne a hátoldalán át nézegessék.)

  2. admin szerint:

    Kicserélték a csempét.

  3. Okoska szerint:

    Csak egy “csempét”? – És a többi csempékkel mi lesz? Meg az algamezőkkel? – (költői kérdés volt)

    Na jó, idén is megyek, de csak a csúszdák miatt. 😀
    Az árakat nem ér feljebb tolni!

  4. Marika szerint:

    Szúnyog gyérítés mikor lesz? Már nem lehet kint megmaradni, olyan sok a szúnyog!

  5. pl szerint:

    A kormány, ill. az Önkori bevetette csodafegyverét, a szúnyognemírtást… “MARADJ OTTHON”

  6. Marika szerint:

    Az erkély is tele van szúnyogokkal, pedig az otthon van!

  7. Nagyapó szerint:

    “Csepeli nyugdíjasok számára ingyenes nap: hétfő, kedd, szerda egész nap” A csepeli öreg komcsik ingyen ülnek a meleg-vízben és kórusban szidják a Fideszt.
    Felül kell vizsgálni, a csepeli rendszert és be kell vezetni az újpesti DK-s modellt, ahol eddig járt a nyugdíjasoknak támogatás. Ezután is jár, de be kell érte menni az önkormányzatba, ahol regisztrálják őket. Majd később – megszorításra hivatkozva – lehetőség lesz a szelektálásra.
    Ez a korszerű megoldás, Csepelen is alkalmazni kell!😀

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  8. etvan szerint:

    vissza kell adni a bgyh-nak. erzsébeten, csillaghegyen és a palatinuson is csináltak benti részt, egész évben nyitva, fasza wellnes és szauna részleg stb.

  9. pl szerint:

    “A retróérzéstől megszabadult alpolgármester azonban egy szót sem szól a tavalyi botrányok okairól, és arról sem, hogy találtak-e, egyáltalán: kerestek-e felelőst a 2019-ben hirtelen leállított építkezés hátterében? Városházi, Szent Imre téri forrásból eddig nem adnak választ arra, hogy
    > Befejeződött-e már a tavaly tavaszi botrányos építkezés kivizsgálása?
    > Mennyibe került valójában a felújítás?
    > Ki lett végül a felelős? Folyik az ügyben bírósági eljárás?
    > Mikor kapnak teljes körű tájékoztatást a csepeliek a stranddal kapcsolatos ügyekről?
    És itt a legújabb, botrányosnak látszó kérdéskör. Egyes információk szerint kamerákat helyeztek el a csepeli strand öltözőiben. Az egyik csepeli közösségi oldal kommentelője, B.P.J. ezt írja az alpolgármesteri lakkozás alá:
    „Csak egy-két kérdés: Először is, hogy lehet az öltözőben Kamera????? Ki engedélyezte??? Miért nincs kiírva, hogy kamerás felvétel készül a nőkről és a férfiakról meztelenül??? Melyik tévében lesz látható???Másodszor: hogy lehet, hogy az öltöző és a zuhanyzó külön épületben van??? Hogy lehet így zuhanyzás után átmenni az öltözőbe??? Vagy ha esetleg nudista strand lett, akkor miért nem ezt írják ki??? Harmadszor: az öltözőbe belátni, legalább egy ajtó vagy függönyt fel lehetett volna tenni!!! Negyedszer: nincs egy szappantartó a zuhanyzóban!!!

  10. Betke szerint:

    Pl, ezekre a kérdésekre kitől várja a választ? Költői kérdések maradnak, sajnos!

  11. pl szerint:

    nem (csak) az én kérdésem, de a linket elkaszálta a sajtószabadság, így kikopiztam a lényeget… (csepeliek pont blog pont hu)

  12. Qqriq szerint:

    pl akkor is hazudik, amikor kérdez. Ha valóban a válaszok érdekelnék, közérdekű adatigénylést nyújtana be. De nem teszi és nem is érdeklik a válaszok, mindössze szeret jókat fröcsögni. Az adatvédelmi jogszabályok értelmében az öltözőknek azon a területén, ahol öltöznek, zuhanyoznak természetesen nem lehet működő kamera. A felvételek csak indokolt esetben hozhatók nyilvánosságra (pl. tolvaj beazonosítása céljából). Amúgy meg nyilván nem azért szerelnek fel kamerákat, hogy másokat kukkoljanak, hanem vagyonvédelmi okokból. A szappantartó balesetveszélyes lenne.

  13. pl szerint:

    Hülye elmebeteg! Faszé’ ugatsz te bele mindenbe,!
    “hogy lehet az öltözőben Kamera????? Ki engedélyezte???”… van, vagy nincs? Nem azt kérdezték, h lehet-e! Nosza! Van, vagy nincs?
    “zuhanyoznak természetesen nem lehet működő kamera”… (milyen lehet?) Erre írod azt, h “A felvételek csak indokolt esetben hozhatók nyilvánosságra”… Te egészen Vadmarha!
    “Mikor kapnak teljes körű tájékoztatást a csepeliek a stranddal kapcsolatos ügyekről?”.. Mikor, Érted? Mikor(?!) te Istenek Barma!? Mert az h minden józsefvárosi kutyaszarról kapunk tájékoztatást, az nekünk nem lenne elég! Amúgy ha az ellenzéki politikusok majd egy év alatt nem fértek hozzá a korrekt adatokhoz, nekem ne irkálj ilyeneket te mocskos Tahó!

  14. Qqriq szerint:

    Le style soit l’homme. /A stílus maga az ember./
    (Leclerc)

    Lehet kérem a csepeli lakosokkal takarózni, csak hát az a helyzet, hogy a csepeliek nem kérnek semmiféle tájékoztatást a csepeli strand felújításának ügyeivel kapcsolatban, ehelyett inkább csobbannak egy jót. Mert a csepeliek elégedettek! Ti pedig a hatalmat szeretnétek magatoknak mindenáron. Akit zavar a kamera elhelyezése, az jelezni fogja az aggályait a létesítmény adatvédelmi felelősének vagy beír a panaszkönyvbe. És minden megoldódik. Ennyire egyszerű a történet. Az a lényeg, hogy a fürdő biztonságos, nincsen balesetveszély, és nem olyan, mint egy libsi megmondóhölgy (aki már évek óta eltűnt a süllyesztőben) felmenője közreműködésével menedzselt magán fürdőkomplexum, ahol a karbantartás hiánya miatt meghalt egy kisgyerek. A biztonságos kialakításon nem szabad spórolni!

  15. bhu szerint:

    A strand jó lett. Minden fasza, szerintem az is jó, hogy a zuhany és az öltöző külön van, legalább nem úszik a vízben.
    Az öltözőn belül van kabin az átöltözéshez.

    A büfést kivágnám, hogy a taknyán csúszna a Városligetig (Széchenyi Étterem, hogy kerül az ide?). Na az tuti csókos, hogy ilyen ótvar szolgáltatás és árak mellett még mindig ott lehet.

    Szóval én meg vagyok vele elégedve, remélem nem loptak a kelleténél több közpénzt a felújítás során. De ha igen, ennek legalább értéke van, szemben a Kedves Vezető stadionjaival.

  16. Feketelistas szerint:

    A stilus maga az ember.
    Nincsen????
    Magyar tanárnőm forog a sírjában.

  17. Hozzászóló szerint:

    Korrekt, ha tudjuk, hogy az idősek mikor mehetnek ingyen pancsolni, mert a nyugdíjasokkal egyidejűleg a vízben tartózkodni jelent az aktívaknak, fiataloknak némi kockázatot: hatvan feletti kollégáim őszintén elárulták, hogy meleg vízbe becsücsülve azonnal ammóniával dúsítják a fürdővizet, amit önhibájukon kívül nem bírnak visszatartani.

  18. apostolos szerint:

    Hozzászóló! Na ezért nem járok én semmilyen p*csáztatóba.

Itt lehet hozzászólni !