Soros pénzéből bőségesen jutott a balliberális haveroknak

Magyar Nemzet

És a pénz természetesen Gyurcsány környékén landolt: Székely Tamás (jobbra) még egészségügyi miniszterként

A baloldali holdudvarnál kötött ki a Soros György által Budapestnek küldött pénz. Gyurcsány és Bajnai egészségügyi miniszterének kft.-je több mint százmillió forintot kapott, de negyedmilliárdért hozhat be sebészi maszkokat egy olyan cég is, amely nem is kereskedhetne gyógyászati termékekkel.

„Soros György egymillió eurót adományoz Budapestnek a koronavírus elleni védekezéshez. Köszönjük!” – írta Karácsony Gergely Facebook-oldalán 2020. március 30-án. A főpolgármester hozzátette: a spekuláns adományáról be fognak számolni a nyilvánosságnak, amint lefolytatták a szükséges tárgyalásokat és megkötötték a megállapodásokat. Hangsúlyozta, hogy a tárgyalások a bejelentés idején még folytak. Azóta kiderült, Soros György adománya az eredetinél is bőkezűbb lett: mintegy másfél millió dollár – nem pedig euró – érkezett a főváros számlájára, erre cikkünk végén még visszatérünk.

Lapunk már április elején úgy értesült városházi forrásokból, hogy a pénz jelentős része a fővárosi balliberális holdudvar egyes szereplőihez vándorolhat. Egészen pontosan azt az információt kaptuk, hogy a szocialista érában a közegészségügyi megrendeléseken taroló Kern József és az érdekeltségeibe tartozó Diagon és Medisyst Kft. lehet ismét a nagy nyertes, valamint egy másik vállalkozás, amelynek személyi állománya egy időben részleges átfedést mutatott a két céggel, és szintén jelentős közbeszerzéseket nyert el Gyurcsány és Bajnai alatt: a Corden International Kft. Kérdésünkre április 7-én a Főpolgármesteri Hivatal azt a választ adta, hogy a Corden Kft.-vel már leszerződött, a Diagon és a Medisyst Kft. pedig nem szerződéses partnerük.

A Soros által a fővárosi vezetésre öntött pénzek nagy nyertese lett a Corden, ám a nyilvánosságra került szerződések alapján jelentős összeget kapott belőle Gyurcsány és Bajnai korábbi egészségügyi minisztere, továbbá kiemelkedő megrendelést kapott olyan cég is, amelynek weboldala nincs, érdemi információ nem lelhető fel róla és a tevékenységi körében sincs egészségügyi, gyógyászati termék forgalmazása, kereskedelme. Az Opten cégadatbázisa szerint egyes cégeknek még alkalmazottai sincsenek. A beszerzésekről szóló döntést Karácsony Gergely saját hatáskörben hozta meg, ugyanis a fővárosi önkormányzat élt a veszélyhelyzetben biztosított törvényes lehetőséggel, amelynek alapján a termékek vásárlására a sürgősség miatt nem kellett közbeszerzést kiírni.

Karácsonyék beszerzései meglehetősen későn indultak, annak ellenére, hogy a főpolgármester visszatérő kommunikációs panelje a „tesztelni, tesztelni, tesztelni” volt. Március végén, az első szerződések megkötése idején már legalább két hete kihirdették a veszélyhelyzetet, az első magyarországi megbetegedéseket pedig már ezelőtt egy héttel regisztrálták. Április közepére, a beszerzések felpörgésének idejére már lecsengő szakaszába lépett a járvány.

Forrás: Magyar Nemzet

Témához kapcsolódó cikk:

Bosszú: Karácsony a koronavírus-teszteket is elvonta

11 hozzászólás “Soros pénzéből bőségesen jutott a balliberális haveroknak” bejegyzésre

  1. Horváth János szerint:

    Ugyan már! Az az igazi, hogy a közpénzből bőven jutott a fideszes haveroknak!

  2. Nagyapó szerint:

    Kíváncsi lennék, hogy ebből az összegből hány maszkot vettek és mennyi pénz került a DK-ba?(Gondolom a Gyurcsányné által adományozott 40 db maszk és a többi pénz a Czeglédi befizetések mellé.)

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. robi szerint:

    Nem értem a siránkozást.

    Soros arra fordítja a pénzét, amire akarja.
    Nem fogja megkérdezni a Magyar Nemzetet és Nagyapót.

  4. Nagyapó szerint:

    Igen, “Soros arra fordítja a pénzét, amire akarja.” (lehet megvesztegetésre is), azonban a Fővárosnak a bevételeivel/kiadásaival el kell számolni. Ezt az átláthatóságot Vigyori is programjába vette (sok egyébbel együtt).

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  5. concept szerint:

    Tehát most az a baj hogy a vírustesztekre szánt pénzt egy nem fideszes magánkórház tulajdonosnál költötték el?
    A pályázat/verseny nélküli közbeszerzés sürgősségre való hivatkozással nem fideszes szokás?Tényleg gáz hogy más is használni meri…

  6. Qqriq szerint:

    Székely doktor nem azt mondta, amit gyurcsányiék elvárnak tőle, ezért le kellett kenyerezni.

    “A helyzet érdekessége, hogy a Kelen Kórházat az Országos Egészségbiztosítási Pénztár egykori főigazgatója, a Gyurcsány-Bajnai-kormányok egészségügyi minisztere vezeti. A helyzet onnan válik még érdekesebbé, hogy Székely Tamás szerint ugyan első megközelítésben riasztónak tűnhet, hogy a kormány több mint 30 ezer ágyat szabadíttat fel a koronavírus miatt, de „ha elkezdünk a számok mögé nézni, akkor ez azért annyira nem borzasztó”. Rendszerszinten van ennyi tartalék, az egyes idegborzoló esetek, hazaküldő döntések pedig korrigálandó hibák.”
    https://www.valaszonline.hu/2020/04/16/koronavirus-teszt-szekely-tamas-interju/

  7. Happy szerint:

    Na nektek aztán vastag a bőr a pofátokon!
    Mi a lótúrós hervadt pöcs közötök van hozzá, hogy a főváros saját pénzéből költ az polgárai egészségmegőrzésére?
    A kormány leszarta a tesztelést ti meg veritek a nyálatokat, hogy a másik adománypénzből megcsinálja?
    Ti vagytok a világ legalja!

  8. Qqriq szerint:

    Igen, megcsinálja. Néhány csórót valóban letesztelnek ingyen a látszat kedvéért, a többi pénzt meg papíron elszámolják. Leveszik a sápot (mindenki le van fizetve) és a maradék egyenesen megy a pártok feketekasszáiba.

  9. Horváth János szerint:

    Qqriq!
    Errefelé nem a Fidesz módi járja!

Itt lehet hozzászólni !