Június 4. – és az összetartozás dala

Mandiner

Hazám, hazám címmel készített dalt a Csík zenekar a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából, amely idén a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulója is.

„A Hazám, hazám című dal és a hozzá készült videóklip arról szól, hogy bár 1920 óta határok választják el egymástól a magyarságot Közép-Európában és a világban, mégis egyek vagyunk.

Köszönjük az együttműködést Barcza Zsoltnak, Bartók Józsefnek, Bocskor Bíborkának, Csík Jánosnak, Dancs Annamarinak, Dér Heninek, Ferenczi Györgynek, Földes Eszternek, Kunos Tamásnak, Majorosi Mariannának, Makó Péternek, Mező Misinek, Miklósa Erikának, Molnár Ferenc „Caramelnek”, Molnár Leventének, Novák Péternek, Nyerges Attilának, Pál István „Szalonnának”, Serbán Attilának, Szabó Attilának, Szarka Tamásnak, Szvorák Katalinnak, Takács Nikolasnak és Tátrai Tibornak.”

6 hozzászólás “Június 4. – és az összetartozás dala” bejegyzésre

  1. Lili Züllig szerint:

    A burgerlandi magyarok ilyenkor mit éreznek, hogy őket Ausztriához csatolták?

  2. Qqriq szerint:

    Egyrészt nem (Ham)burgerland, hanem Burgenland az osztrákok számára, nekünk magyaroknak pedig Őrvidék vagy Várvidék. Másrészt a területi revízió egyetlen tartós eredménye bizonyítja, hogyan érez az ott élők döntő többsége. Harmadrészt nem a történelmi események áldozatává vált magyar embereket csatolták Ausztriához, mindössze a földrajzi területet (ahogyan pl. egy Magyarországon nyaraló japán turista sem tartozik Magyarországhoz). Negyedrészt az oroszok behívásával a szabadságharcunkat leverő majd véres megtorlást végző Habsburg uralkodónak köszönhetjük a háborús részvételünket és a ránk kényszerített békediktátumot is, ezért ez a vidék az igazság nevében visszajár!

  3. Lili Züllig szerint:

    Hamburgi jobban hangzik 😜 mert akkor Dójcslandia is ezek szerint Magyarországhoz tartozott.

  4. Marika szerint:

    Ez a szerződés nem számít háborús bűnnek? Szerintem de, és felül kéne vizsgálni hogy mennyire volt igazságos!

  5. Nagyapó szerint:

    Amíg királyság volt, a határok nem változtak (csak átmenetileg- 150 évig). Össze kell hasonlítani a két szent király – Szt. István, Boldog IV. Károly – uralkodása alatti Magyarország térképét!
    Érdekes.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !