Iskolaőrséget hoz létre a kormány

Iskolaőrség létrehozásáról döntött a kormány – közölte Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője a csütörtöki Kormányinfón.

Gulyás Gergely azt mondta, az intézkedés mintegy 500 iskolát érint, ebből körülbelül 140-150 szakiskola.

Az iskolaőr része lesz a tantestületnek, állandó jelleggel jelen lesz az iskolában – azokban az intézményekben, ahol a legsúlyosabb fegyelmi problémák vannak -, és nagyrészt vélhetően korábbi rendőrök töltik majd be a posztot.

Az iskolaőrnél fegyver nem lesz, de más kényszerítő eszközök lehetnek nála, és intézkedési jogosultsága is lesz.

Kibővítik továbbá azoknak a bűncselekményeknek a körét, amelyeknél a büntethetőség alsó korhatára 12 év, és a pedagógusok sérelmére elkövetett összes bűncselekmény ebbe a körbe tartozik majd – tette hozzá Gulyás Gergely.

Forrás: Origo

19 hozzászólás “Iskolaőrséget hoz létre a kormány” bejegyzésre

  1. Horváth Ibolya szerint:

    És gyerek sérelme az nem számit ,csak a tanaré.Sajnos van olyan tanár aki direkt produkálja a gyerekeket,nem tud mit kezdeni az SN gyerekekkel csak támadni tudja őket,talán ezért is van ennyi agressziv gyerek

  2. Qqriq szerint:

    A normális diákokat a problémásoktól leginkább teljes elkülönítéssel lehet megóvni! Ehhez több szintű iskolarendszerre van szükség további egyházi és magánfenntartású iskolák bevonásával olyan formában, hogy mondjuk a tandíjat a szülő adókedvezmény formájában visszakapná, illetve ez kiegészülne egy ösztöndíj rendszerrel, ami lehetőséget nyújtana annak a néhány jó magatartással, jó szorgalommal és jó tanulmányi eredménnyel rendelkező tanulónak is, akik amúgy problémás családi háttérrel rendelkeznek. Az oktatás díját végeredményben az állam fizeti, ami a költségvetés számára többletteher, ugyanakkor a társadalmi haszon felbecsülhetetlen lenne, hiszen a normális tanulóknak nem keserítenék meg az iskolaéveiket többek között bűnöző életmódot folytató szülők bűnözőnövendékei.

  3. Horváth János szerint:

    Qqrikq!
    Amit leírtál az a szegregáció bebetonozása, a lehető legaljasabb módon.

  4. Qqriq szerint:

    Bocsáss meg János, de te például szívesen dolgoznál egy olyan munkahelyen, ahova a kollégáid piszkosan, büdösen járnak be, abszolút kulturálatlanok, hangosan böfögnek előtted, hallhatóan az orrod alá eregetik a bélgázukat, nem húzzák le maguk után a vécét, mindemellett zajonganak, zavarnak a munkavégzésben, ráadásként esetleg meglopnak, szekálnak, fenyegetnek? Egy ilyen hely lehet mondjuk egy börtön, mint kényszerközösség, na de egy iskola?! Megjegyzem a börtönnek vagy a tébolydának éppen az elkülönítés a célja józan társadalmi szempontok alapján. Ma már odáig jutottunk, hogy szülők képesek csalni a lakcím-bejelentéssel, hogy a jó iskola legyen a körzetes, amelynek muszáj felvennie a gyereküket. Az iskolaőrök mint naphosszat keresztrejtvényt fejtő pocakos nyugdíjas bácsikák nem fogják megoldani a társadalmi problémákat.

  5. Hozzászóló szerint:

    Qqriq: ezt csak így lehet.
    Mindannyian emlékszünk, hogy valamennyiünk osztályában volt egy- két fő hátrányosabb származású osztálytárs. Aki elsősorban kulturális háttere és nem szülei anyagi lehetőségeinél fogva volt hátrányosabb helyzetben. Ezen csibészek magatartásánál fogva, melyet ők jópofának gondolták, a pedagógus ismereteinek átadása nehézkessé vált és az információáramlás a szabálykövető diák és a feladatát végezni próbáló tanár között jelentősen lelassult. A renitens diák mind időben, mind energiában annyi erőforrását vette igénybe a tanerőnek, mint húsz-harminc normális gyerek.
    Képzeljük el a mai összetétel és lehetőség szerint: az osztály fele ez a mindenekfelett álló, magának plusz jogokat követelő deviáns réteg, a másik fele a csendesen és fegyelmezetten ülő igazi diák. Vajon kinek az akarata fog érvényesülni a tanórán?
    Külön kell képezni a selejtet, nem kell finomkodni. A normálisnak is megvan a normális élethez való joga. Pláne, hogy majd a későbbiekben az ő adójából fogják segélyezni azokat, akik most a saját lehetőségei fékjeit és ellensúlyát jelentik.

  6. Nagyapó szerint:

    Horváth János a pécsi Gandhi gimnázium létezése nem megvalósult szegregáció?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  7. Horváth János szerint:

    Azért igencsak megdöbbentő , amit leírtok. Ez a gondolatmenet már csak egy lépésre van a
    80 évvel ezelőtti “végső megoldás” elképzelésétől. Ti nem megoldani akarjátok a problémát,
    hanem a szőnyeg alá söpörni, mint a hajléktalanok közterületről való kitiltásával. A leválasz-
    tott “selejtnek” ugyanolyan gyerekei lesznek, és még esély sincs a változásra. Bár nem is tu-
    dom miért csodálkozom, hisz a Fidesz egész rendszere erre épül.
    És még valami ! Azt, hogy ki a “selejt” ki meri eldönteni? Vagy ha ezen túl vagyunk jön egy
    következő szelektálás?
    Hozzászoló! Az elmúlt 10 évben a felső közép osztály lett kistafírozva, méghozzá alaposan,
    a mi adóforintjainkból.

  8. Horváth János szerint:

    Nagyapó!
    Maga pontosan tudja, hogy az a gimnázium a szegregáció miatt lett létrehozva és akkor beszélhetnénk vele kapcsolatban “megvalósult szegregációról”, ha lenne nem cigány jelentkező,
    és azt a származása miatt elküldenék.

  9. Gary Ridgway szerint:

    Wazze… Ilyet még a komcsik sem csináltak. 🙂

  10. Hozzászóló szerint:

    János! János! Miféle “végső megoldás”-ról hadoválsz? Ne idétlenkedj! Viselkedj.

  11. Qqriq szerint:

    A világban azoknak az iskoláknak a tanulói teljesítenek a legjobban, ahol nem koedukáltan folyik az oktatás. Amennyiben az oktatáspolitikának az a fő törekvése, hogy az iskolarendszer minél jobban teljesítsen, vagyis a legtöbbet hozza ki mind a pedagógusokból, mind a tanulókból, az elkülönítésnek mérhető hozadéka van.

  12. Horváth János szerint:

    Hozzászóló!
    Te beszéltél selejtről, és ilyen már volt, nem is olyan régen. Azt is tudjuk, hogy mi lett a
    vége.

  13. Horváth János szerint:

    Qqriq!
    Akkor ezt beszéld meg a felcsútival, mert az az egységesített rendszer,. amit bevezettek
    alkalmatlan.

  14. Horváth János szerint:

    Ha valakinek ez a videó elegendő a véleményalkotáshoz, annak lelke rajta.

  15. Qqriq szerint:

    -2:19-nél láttad az iskola bejárata melletti üres rekeszt, ahol az elkészített házi feladatokat gyűjtik. Szerinted abba milyen sűrűn tesznek bele valamit a tanulók? 😉

    Tessék, itt van még egy videó a kiegyensúlyozott véleményalkotás elősegítéséhez:

  16. Horváth János szerint:

    Nyugodj le, vagy félted a szaros kis egzisztenciádat?

  17. Qqriq szerint:

    Íme a DK véleménye:

    “Teljesen abszurd, hogy nyugdíjas rendőrök tantestületi tagok legyenek, márpedig az iskolaőrség pont ezt jelentené. Azzal, hogy erőszakszervezetet húz a diákok nyakára, Orbán ismét megmutatta, hogy csak a régimódi pofozkodásból ért. Csakhogy, nem mindenki olyan, mint ő… A problémás diák pedig nem bűnöző, csak egy problémás diák, akinél megfélemlítéssel nem sokat lehet elérni.

    Szerintünk több jól megfizetett pedagógusra, pszichológusra és szociális munkásra, több forrásra és szakmai támogatásra van szükség!”
    https://www.facebook.com/dobrevklara/

    És íme egy újabb videó a kiegyensúlyozott véleményformálás előmozdítása céljából:

  18. Qqriq szerint:

    Alább a Momentum véleménye olvasható:
    “Egy országos közoktatási összeomlás után az Orbán-kormány kényszerítő eszközökkel felszerelt iskolaőröket vezényel a tantestületekbe, illetve a gyerekek közé. A legbutább sztereotípiák erősítésén ennek semmi értelme; semmit nem segít, de sokat árt. Mit gondoljon egy tanár arról, hogy a kormány nem az ő pedagógiai munkáját segíti eszközökkel, képzéssel, szakmai munkatársakkal, hanem odaküld egy rendőrt „intézkedni”? Mit gondoljon egy szülő, aki innentől úgy engedi iskolába a gyerekét, hogy tudja, ott nem csak a tanárok fogják oktatni és nevelni pedagógiai módszerekkel, hanem folyamatosan egy rendőr vizsgálja, és speciálisan a gyerekekre szigorított szabályok szerint lép fel ellene? Az iskolákból nem az „iskolaőrök” hiányoznak, hanem a tanárok, a digitális eszközök, a sokféle tankönyv, az oktatói szabadság, az empátia.” (Donáth Anna)

    Ez pedig a kőkemény valóság:

Itt lehet hozzászólni !