Bosszú: Karácsony a koronavírus-teszteket is elvonta

Csepel.info

Pedig nem politikusok kapták volna, hanem az áldozatos munkát végző egészségügyi és szociális dolgozók.

Két hónap várakozás után sem kapta meg Budafok-Tétény Önkormányzata azokat a koronavírus-teszteket, amelyeket Karácsony Gergely ígért a fővárosi önkormányzatoknak – értesült a Csepel.info.

Ma, május 27-én, két hónappal a bejelentés és egy hónappal a járvány csúcsa, illetve egy amatőr módon összerakott, félkész szerződés kényszerű aláírása után sem tudjuk megmondani, hogy megkapjuk-e valaha a teszteket.

– fogalmazott Facebook-bejegyzésében a polgármester.

Szerencsére nem várakoztunk tétlenül és szerződést készítettünk elő megbízható, a PCR teszttel egyenértékű vénás vérből kimutatott antitest tesztekre egy csepeli akkreditált laborral. A szerződés pedig lehetővé teszi az összes frontvonalban dolgozó munkatársunk, egészségügyi és szociális ellátásban résztvevő kollégánk tesztelését. Tehát nincs miért a Fővárosra várnunk, ha gyorsabban jobb tesztet tudunk biztosítani az érintetteknek.

hangsúlyozta Karsay Ferenc.

A csepeli önkormányzat is folyamatosan teszteli a kritikus ágazatban dolgozó munkatársait. Információink szerint eddig körülbelül 300 tesztet végeztetett el a csepeli önkormányzat, amiből egy volt pozitív. Egy fiatal óvónő véréből mutattak ki antianyagot: ő tünetmentesen esett át a fertőzésen. Borbély Lénárd sem várt a sohanapján – vagy talán Karácsonykor – kiosztásra kerülő tesztekre. A gyorsaság érdekében ő azt kérte, hogy a főváros maga döntsön, kik kapják meg azokat. Úgy tűnik, ez is kevés volt.

Se út, se parkoló, se oltás, se úttisztítás

Karácsony Gergely először a közgyűlésben számolt le a fővárosban ellenzékbe került kormánypártokkal. 2019 októberétől megszűntek azok a bizottsági és felügyelőbizottsági helyek, amelyek közel harminc évig – 1990-től 2019-ig jártak az ellenzéknek. Tarlós István idején ráadásul arányosan kapta meg az ellenzék ezeket a pozíciókat.

Ezek után Karácsony Gergely leállította a kerékpáros-fejlesztéseket az ellenzéki kerületekben, szerdán pedig az összes fontosabb útfejlesztést és parkolófejlesztést is, de csak az ellenzéki vezetésű kerületekben.

Mindez példátlan politikai diszkrimináció Budapest történelmében: soha korábban nem történt hasonló.

Információink szerint a fővárosi utak takarítását sem végzik el többet az ellenzéki kerületekben, csak az utak egy részén. Erről dr. Szabóné Müller Timea Nóra, az FKF köztisztasági főigazgatója tájékoztatta a kerületek vezetőit még év elején.

Csepel.info

Témához kapcsolódik

Egyetlen utat sem újít fel Karácsony Gergely az ellenzéki kerületekben

2020. május 27.

Csepel.info, Origo

A kritikus állapotú csepeli Táncsics Mihály utcára megvolt a pénz, a közbeszerzés és a szerződés

Újabb állomására érkezett Karácsony Gergelynek az ellenzéki fővárosi kerületekkel szembeni polgárháborúja. A választások után elsőként megfosztotta a fővárosi ellenzéket azoktól a pozícióktól, amelyek hagyományosan az ellenzéké voltak korábban. Utána leállította a kerékpáros-fejlesztéseket ezekben a kerületekben, most pedig az összes fontosabb útfejlesztést és parkolófejlesztést is leállítja. Mindez példátlan politikai diszkrimináció Budapest történelmében: soha korábban nem történt hasonló.

Úgy tudjuk, hogy Csepelen már lefutott közbeszerzés és megkötött szerződés volt például a Táncsics Mihály utca felújítására, de a főpolgármester pártpolitikai okból ezt is lefújta. Információink szerint ősztől a fővárosi utak takarítását sem végzik el többet az ellenzéki kerületekben, csak az utak egy részén. (Cserében viszont 40 százalékkal növelték a fővárosi cégvezetők fizetését.) Folytatás »

20 hozzászólás “Bosszú: Karácsony a koronavírus-teszteket is elvonta” bejegyzésre

  1. Választó szerint:

    Az 1997-es járványügyi törvény szerint az állam feladata a szükséges védőeszközök biztosítása, valamint a tesztelés is! Kásler és Müller Cecília végezze a feladatát a törvény szerint, s ne mutogasson az önkormányzatokra! Ha azok beszereztek vedőeszközöket és teszteket, nem kötelességből tették, hanem azért MERT AZ ÁLLAM NEM BIZTOSÍTOTTA AZOKAT!

  2. admin szerint:

    Karácsony Gergely személyesen tett ígéretet, és több száz millió forintot kapott is a tesztelésre.

  3. Választó szerint:

    Orbán meg személyesen vette kézbe a döntést minden ügyben, s mégis vagy egy hónapos késéssel jutott az egészségügyi intézményekhez a szükséges védőeszköz! A tesztekkel meg ma is spórolnak! A kormányhivatal utasította el az a fővárosi kérést, hogy az idősotthonba a kórházból csak negatív teszttel szállítsák vissza a betegeket! Így került behurcolásra a koronavírus az idősotthonokba, s nem Karácsony Gergely vitte oda! Mint ahogy a vidéki idősotthonokba sem! Sem Orbán, sem Müller Cecília nem vállalja a felelősséget azért, hogy a koronavírust hagyta behurcolni Magyarországra! Nekik minden hatalmuk meg volt ahhoz, hogy időben cselekedjenek, nem tették időben!

  4. admin szerint:

    Kedves Választó, Magyarországon volt eddig az egyik leghatékonyabb védekezés a világon. De nem a fővárosban, nem ott, ahol a főpolgármesternek volt felelőssége benne. A teszteket is két hónapja ígérte meg. Tudja mi minden történt ez alatt a két hónap alatt? Több ezer ember halt meg naponta csak Európában.

  5. bagoly szerint:

    Választó !

    Példátlan sötétség van a fejében !

  6. Qqriq szerint:

    Gyurcsányi akarata húzódik meg a háttérben.

  7. Attila szerint:

    A bcg oltás mentett meg minket a pusztulástól…

  8. Horváth János szerint:

    Most már Karácsony a felelős azért is mert fertőzött betegeket küldtek vissza? Na menjetek
    a p…ba!

  9. Nagyapó szerint:

    Horváth János! Szokásos trágárságát küldje Vigyoriéknak, ugyanis egyetlen kórház sem ad ki fertőző beteget!!! Viszont az idősotthonba visszaküldött embereket 2 hét karanténba kellett volna helyezni, mint ahogy ezt egyebütt – pl. Csepelen, Debrecenben – megtettek.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  10. Gary Ridgway szerint:

    Admin! Komolyan leírod, hogy ott van a legtöbb fertőzött, ahol a legnagyobb a népsűrűség és ahol az ország közel 1/5-d része él. Gratulálok!

  11. csak úgy szerint:

    Nagyapó!

    Némi ellentmondást vélek felfedezni !

    “ugyanis egyetlen kórház sem ad ki fertőző beteget!!! Viszont az idősotthonba visszaküldött embereket 2 hét karanténba kellett volna helyezni,”

    Más.

    Még mindig támogatják, mint tanácsnokot. Mikor tart fogadóórát. Lehet, hogy frissiteni kellene a “https://csepel.hu/onkormanyzat/tanacsnokok” oldalt?

    Admin – több mint fél év telt el.

  12. Horváth János szerint:

    Lehet, hogy mint tanácsadó még benyal egy kis közpénzt!

  13. concept szerint:

    #Nagyapó#Honnan tudja,felsőbb utasításra a kórházak megtagadták a tesztelésüket-majd érdekes módon pont azok az idősek betegedtek meg először akik megjárták akár járóbetegként is a kórházakat.
    Amúgy pedig az idősotthonoknak ezek szerint már a kitörés előtt kellett volna rendelkezni koronavírus tesztekkel-ami hetekig még az államnak sem volt vagy csak minimális mennyiségben-ezért őrizték kincsként és nem használták holmi idősek tesztelésére.

  14. Nagyapó szerint:

    concept! Az első mondata értelmezhetetlen!😀
    Jó lenne, ha utánanézne a különböző tesztelési eszközöknek és azok hatásosságának! (Gondolom családja nőtagjai naponta végeznek terhességi tesztet.😛) A két hetes karantén intézményét azért vezették be (világszerte), mert ez alatt az idő alatt kiderül a fertőzöttség. Ezt mulasztották el!
    Nézzen utána a Bajcsy-Zsilinszkyi kórház igazgatói beszámolójának az öregek otthonában lévő állapotokról!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  15. Nagyapó szerint:

    Lehet, hogy vigyori jót tett, mert ő már tudta, hogy “Brüsszel olyan használhatatlan maszkokat küldött a tagállamoknak, hogy meg kell azokat semmisíteni” 😀 (origo.hu/itthon/20200529-brusszel-hasznalhatatlan-maszkokat-kuldott-a-tagallamoknak.html)

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  16. Gary Ridgway szerint:

    Nagyapó!
    Mi van a használhatatlan “háztartási” lélegeztetőgépekkel, tudja, a kínai menüsekkel? 😀

  17. Választó szerint:

    Mi a fenének van itt még ez a poszt! Kéretik kitörölni, ha már hozzászólni nem lehet! Különben meg senki sem olvassa már, csak a GONDOLATRENDŐRSÉG! Nagy Testvér figyel téged!

  18. […] Két hónap várakozás után sem kapta meg Budafok-Tétény Önkormányzata azokat a koronavírus-teszteket, amelyeket Karácsony Gergely ígért a fővárosi önkormányzatoknak – értesült a Csepel.info. […]

  19. […] Bosszú: Karácsony a koronavírus-teszteket is elvonta […]

Itt lehet hozzászólni !