Egyetlen utat sem újít fel Karácsony Gergely az ellenzéki kerületekben

Csepel.info, Origo

A kritikus állapotú csepeli Táncsics Mihály utcára megvolt a pénz, a közbeszerzés és a szerződés

Újabb állomására érkezett Karácsony Gergelynek az ellenzéki fővárosi kerületekkel szembeni polgárháborúja. A választások után elsőként megfosztotta a fővárosi ellenzéket azoktól a pozícióktól, amelyek hagyományosan az ellenzéké voltak korábban. Utána leállította a kerékpáros-fejlesztéseket ezekben a kerületekben, most pedig az összes fontosabb útfejlesztést és parkolófejlesztést is leállítja. Mindez példátlan politikai diszkrimináció Budapest történelmében: soha korábban nem történt hasonló.

Úgy tudjuk, hogy Csepelen már lefutott közbeszerzés és megkötött szerződés volt például a Táncsics Mihály utca felújítására, de a főpolgármester pártpolitikai okból ezt is lefújta. Információink szerint ősztől a fővárosi utak takarítását sem végzik el többet az ellenzéki kerületekben, csak az utak egy részén. (Cserében viszont 40 százalékkal növelték a fővárosi cégvezetők fizetését.)

 

Négy évig egyetlen méter sem

A kormánypárti – a fővárosban ellenzékinek számító – polgármesterek tiltakoznak a lépés ellen. Karácsony Gergely pedig a járványhelyzetet kihasználva egy személyben dönt a kérdésben – méghozzá négy éves hatállyal.

Egyetlen méter főút felújítását sem végzi a Fővárosi Önkormányzat a következő négy évben a XVI. kerületben.

– írta ki közösségi oldalára Kovács Péter, XVI. kerületi fideszes polgármester. Kifogásolta, hogy a Fővárosi Közgyűlés által már megszavazott Magtár utca és Rózsa utca felújítását is visszavonja Karácsony Gergely.

“A főpolgármester ezzel felrúgja a kerületi önkormányzat és a főváros korábbi megállapodását, mely szerint a kerület megtervezteti, a főváros felújítja a XVI. kerületben található, a főváros kezelésében levő főutakat”

– fogalmazott.

Ahogy az posztjából látható, nemcsak a XVI. kerületet érintené a lépés, hanem további három kormánypárti vezetésű kerületet (Rákosmente, Csepel, és Soroksár) is. Kovács Péter szerint szakmai helyett politikai döntés született, hiszen csak azok a városrészek maradtak ki az útfelújításokból, ahol a választók fideszes polgármesternek szavaztak bizalmat.

Csepel nem ezt érdemli

A főváros a következő 4 évben egyetlen méter fővárosi út felújítását sem végzi el Csepelen. Ezzel együtt leállítják és visszavonják a HÉV végállomásához tervezett P+R parkoló megépítését is – írja immáron Borbély Lénárd csepeli polgármester a Facebook-oldalán. A történetben az a durva, hogy a HÉV felújítását közben a kormány elvégzi, tehát csak a főváros hátrál ki pártpolitikai okokból a hozzá tartozó fejlesztésből.

Arról is tájékoztatást kaptunk, hogy két másik kerülettel közösen elnyert 2,4 milliárd forintos bicikliút fejlesztést is, amely összekötött volna bennünket, szintén leállítják. Ebből az összegből Csepelen 840 millió forint értékű kerékpáros hálózat épült volna meg.

-írta a csepeli polgármester. Mint kiemelte, a fővárosi utak tekintetében a Táncsics Mihály utca, a Szállítók útja, a Védgát utca és a Szent László utca felújítása marad el. Mindegyik utca kiviteli tervvel és engedélyekkel rendelkezett.

Borbély szerint egyértelműen szakmai helyett politikai döntés születik, mivel csak 4 kerület marad ki az útfelújításokból. Csak olyanok, ahol a választók fideszes, vagy az általa támogatott polgármesternek szavaztak bizalmat.

Mivel politikai döntésről van szó, arra kérem a Karácsony Gergelyt támogató helyi politikai pártokat és képviselőit, az MSZP-t, a Demokratikus Koalíciót, a Momentumot, az LMP-t és a Jobbikot, hogy velem együtt álljanak ki Csepelért és tiltakozzanak a diszkrimináció ellen. Csepel nem ezt érdemli.

fogalmazott Borbély Lénárd, Csepel polgármestere.

Csepel.info

32 hozzászólás “Egyetlen utat sem újít fel Karácsony Gergely az ellenzéki kerületekben” bejegyzésre

  1. Nondroid szerint:

    Őszintén szólva ezen semmi meglepő nincsen. Ugyanezt lehetett tapasztalni eddig is, csak fordítva. Tarlós nem adott pénzt útfelújításra a XIV. és XV. kerület számára, a III., XVI. és XVII. kerületek számára viszont aránytalanul sokat fordítottak ugyanerre.
    Ettől függetlenül ez nem jó, mert ugyanazt csinálják, mint ami ellen ellenzékben tiltakoztak.

  2. Zsolt szerint:

    Tarlós demokrata volt. Karácsony meg kommunista.

  3. Betke szerint:

    Zsolt, nem fordítva, már csak a koruknál fogva is? Tarlós stílusa magáért beszél, igen messze van ő a demokratától! Bár, ha jól belegondolunk az szdsz-ből indult, aztán jött a köpönyeg!

  4. pl szerint:

    Aranyhalak!
    Gazdátok vette el a pénzt, mire számítottatok? Miből?

  5. csak úgy szerint:

    Hiányolom a forrás, és a dátum megjelenítését.

  6. csak úgy szerint:

    Azért ezt is érdemes tanulmányozni:

    fb Hollai Gábor

    ÍGY HERGEL KOVÁCS PÉTER A FŐVÁROS VEZETÉSE ELLEN!

    Kedden Kovács Péter egy rövid bejegyzésben szólt a kerületiekhez, amiben azt kifogásolta, hogy a főváros nem tervez útfelújítást finanszírozni a következő két és fél évben a XVI. kerületben.
    🤔 Ez első hallásra mindenkinek rosszul hangozhat. Csakhogy a polgármesterünk a kedvenc taktikáját alkalmazta most is: nem bontja ki a valóság minden szeletét!

    💰 2010 után a polgármesterünk jó pár éven keresztül a Fővárosi Költségvetési Bizottság elnöke volt, amit a mellékelt ábra szerint könyörtelenül ki is használt.
    🏗 A XVI. és a XVII. kerület útjai újultak meg messze a legnagyobb arányban 2015-2019 között. Rövidtávú érdekeit szemelőtt tartva gyűrte maga alá Kovács Péter az összbudapesti érdeket, sajnos most ennek a rövidlátó gondolkodásnak jött el a böjtje. Csak ezt elfelejtette megemlíteni a kerületieknek…
    📢 Erre emlékeztettem őt kommentben a posztja alatt. Általában minden konkrét cáfolat nélkül szokott engem lehazugozni, most viszont nem reagált rá egyáltalán. Így már érthető a lapítása:

    Nyilván ez tény nem sokat vígasztalja azokat, akik számítottak az útfelújításokra.
    💸 Viszont itt azt is érdemes megemlíteni, hogy a kormány 2021-es költségvetési tervei majdnem 40 milliárd forinttal vágnák meg a fővárost. A gazdasági válság miatt jelentkező adóbevétel-kiesésről nem is beszélve.
    😤 Ha valakire szeretnének haragudni a kerületiek, akkor a kormányra lehet és Szatmáry Kristófra, aki meg fogja szavazni ezt is, mert a megszorítások miatt nem marad pénz az amúgyis forráshiányos önkormányzatoknál fejlesztésekre.

  7. Marika szerint:

    Primitív budapestieknek primitív főpolgármester! Megérdemlitek, igyátok a levét!!!!

  8. robi szerint:

    A BVSC-re lesz pénz?

    Ki az elnöke?

  9. Qqriq szerint:

    Nem kell aggódni, majd Szabó kijárja KariGerinél, hogy Csepelen felújítsák az utakat! 😉
    Ja mégsem, az a helyzet, hogy a gyulai elvtárs csak a kritizáláshoz ért…

  10. Hozzászóló szerint:

    Lehetett sejteni, hogy lesznek válaszok Gergőtől, miután az első ütközetet elveszítette. A hajléktalan-gate a józan ész és a csepeli vezetés győzelmét hozta, de mint már oly sokszor megtapasztalhattuk, a legtöbb politikus szarházi és gerinctelen, így továbbra is várhatók visszavágók a szúrka-piszka terén.
    Hihetetlen fejlesztéseket lehetne kieszközölni az egész országban, ha ez a rengeteg energia és pénz nem az ellenféllel való birkózásra folyna folytonosan el.

  11. Választó szerint:

    El kellene fogadni a választók akaratát! Mindenkinek, Orbánnak is! Nem kellene sanyargatni az ellenzéki településeket, s nem kellene elvonni Budapesttől sem fejlesztési pénzeket! Akkor a főváros sem vonná el a kormánypárti kerületektől az útépítéseket!
    Most a kölcsönös anyázás fog 2022-ig tartani?

  12. Béla szerint:

    A választók akarata nem az volt októberben, hogy legyen diktatúra Budapesten. A kormány helyesen teszi, hogy ennyi hónap után végre elkezdett keménykedni.

  13. Választó szerint:

    A választók akarata 2018 tavaszán sem az volt, hogy diktatúra legyen Magyarországon! A kormánynak nem az a dolga hogy keménykedjen!

  14. Béla szerint:

    Agyalágyult: ha diktatúra lenne az országban, Kamugeri nem főpolgármester lenne, hanem börtönben ülne.

  15. Választó szerint:

    Agyalágyult, Törökországban is diktatúra van, s Isztambulban mégis ellenzéki főpolgármester van! 😛

  16. tothrobert szerint:

    meg is érdemeljük. mondjuk azon még a fideszes csepeli vezetés is kiakadt, ahogy a Tarlós BKK összebaszta a Kossuth Lajos utcát.
    beszéljünk a gerincútról.

  17. László Ferenc szerint:

    fb Hollai Gábor -nak válasz vélemény!
    Ön azt írja, hogy “… A XVI. és a XVII. kerület útjai újultak meg messze a legnagyobb arányban 2015-2019 között.”
    És hogy ennek érdekében Kovács Péter kihasználta a pozícióját!
    Kérdem én, miért ne használta volna fel – a kerülete érdekében? Nem az (is) a polgármester dolga, hogy mindent megtegyen azért, hogy a kerülete minél jobban fejlődjön, szépüljön ?!
    Kovács Péter polgármester csak végezte a munkáját – és hangsúlyozom, a KERÜLETE ÉRDEKÉBEN – nem hiába választották meg már háromszor, a kerület polgármesterének. Nyilván, mert az ott lakók látják mit végez és végez az általa vezetett hivatal!
    Miért nem dolgozott jobban, ment utána, “lobbizott” volna a többi akkor ellenzéki polgármester is – a kerülete érdekében? Azokra gondolok, akik mellett most sajnálkozik Hollai úr!
    Vagy az lenne a példa, mint a XIX kerületben az MSZP-s polgármester, a Gajda Péter esetében?
    Arról pedig úgy tűnik, Hollai Gábor úr elfelejtette megemlíteni – mint rossz példát!
    És még egy gondolat – idézet Hollai úr eszmefuttatásából:
    “Ha valakire szeretnének haragudni a kerületiek, akkor a kormányra lehet és Szatmáry Kristófra, aki meg fogja szavazni ezt is, mert a megszorítások miatt nem marad pénz az amúgyis forráshiányos önkormányzatoknál fejlesztésekre.”
    Na, ki hergel kit? Itt éppen Hollai úr hergel (finoman fogalmazva) a kormány ellen!
    Nem csoda, ezt már megszokhattuk a Momentumosoktól!

  18. Happy szerint:

    Én csak a fideszesek könnyeiért jöttem.
    😀

  19. Horváth János szerint:

    László Ferenc!
    Amit itt helyeselsz az az erősebb kutya ba…k elve. Ez a gondolkodás vezetett oda, hogy míg
    Felcsúton az utcakövet aranyozzák, a mellette lévő Óbarokk településen van ahol járda sincs.
    De, ha mégis elfogadjuk az ilyen hozzáállást, akkor dicséret illeti Csepel szoci vezetőit, hisz
    mind a gerincútra, mind a csatornázásra ők szerezték a fedezetet.

  20. […] Úgy tudjuk, hogy Csepelen már lefutott közbeszerzés és megkötött szerződés volt például a Táncsics Mihály utca felújítására, de a főpolgármester pártpolitikai okból ezt is lefújta. Információink szerint ősztől a fővárosi utak takarítását sem végzik el többet az ellenzéki kerületekben, csak az utak egy részén. (Cserében viszont 40 százalékkal növelték a fővárosi cégvezetők fizetését.) Folytatás » […]

  21. Nagyapó szerint:

    Eetásak! Seggüket a földhöz verhetik örömükben, hogy jól választottak!😉 Vigyoriék nem fognak építeni semmi, csak rombolni tudnak. Lehet csűrni-csavarni, hazudozni, a lényeg CSEPELEN A FŐVÁROS NEM FOG ÉPÍTENI/FELÚJÍTANI!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  22. Horváth János szerint:

    Hülye.

  23. Marika szerint:

    Te kussoljál Horváth János, tuti a karácsonyra szavaztál te szarrágó kommunista!

  24. Horváth János szerint:

    Milyen jó, hogy a másik oldalon állsz!

  25. Happy szerint:

    Én is rászavaztam Marika. Már megérte hogy itt lássam a sivalkodásodat.
    😀

  26. csak úgy szerint:

    Itt aztán van kormánypárti kultúra. – Nagyapó azt mondaná, csepeli, kommunista prolik. Még, az is lehet, hogy igaza van. Bár nem állna szóba velük (tudom).

    Hajrá, legyenek büszkék egymásra!

  27. concept szerint:

    Hirtelen a fideszes vezetőségek -megint-“ellenzékbe” kerültek,biztos fájt ezt leírni…

  28. pl szerint:

    Két karácsonyozás közt szeretnék egy kimerítő állásfoglalást olvasni Borbélytól, a budapesti és az önkormányzatunkat érintő súlyos elvonásokról!

  29. nope szerint:

    Csodalatos latni, ahogy iden tavasszal a Fideszrol pereg lefele a nemzeti máz, es kivillan alola a veresszaju kommunizmus 😀

  30. abc123 szerint:

    Arról láthatnánk egy grafikont hogy a Tarlósnak köszönhetően hány km utat újítottak fel Csepelen?

  31. Választó szerint:

    Senki sem diszponált még annyi pénz felett, mint Borbély Lénárd! Ne siránkozzon, elő a bukszával, javíttassák az utakat! Csepel dúskál állami pénzekben, miért fordítják azokat sportlétesítményekre?

  32. […] Egyetlen utat sem újít fel Karácsony Gergely az ellenzéki kerületekben […]

Itt lehet hozzászólni !