Őket hozta volna Karácsony Gergely Csepelre

Csepel.info

Kétségbeesve panaszkodtak a Corvin-negyed lakói az önkormányzati választások után elviselhetetlenné váló hajléktalan-helyzetre. Éppenséggel pont azokra, akiket a VIII. kerületi szállókról hozathatott volna titokban buszokkal a csepeli Táncsics Mihály utcába Karácsony Gergely. Ám idő előtt kiderült a főpolgármester terve.

A fényképeket is bőven tartalmazó bejegyzéseket azonban ma már hiába keresnénk:

Akik a Corvin hajléktalanokkal kapcsolatos posztot keresnék a jövőben: a FB moderátorai eltávolították a közösségi alapelvek megsértése miatt.

– olvashatjuk ma a posztok helyett. Elvégre, amiről nem beszélünk, az nincs – ez volt a Kádár korszak egyik alapigazsága is.

Ez van, ha balliberálisok kerülnek hatalomra. Kontroll nélkül valósítják meg a balliberális dogmákat, de a szólásszabadságot betiltják.

– jegyezte meg az egyik hozzászóló a cenzúráról.

Mi jól megválogattuk a képeket, az arcokat pedig akkor is kockázzuk, ha nem látszanak.

Talán így elengedi a Facebook a neki nem tetsző témát. Nem szeretik a liberálisok a demokráciát.

Eljött Pikó és vele a hajléktalanok királysága

2020 előtt is kint lehettek a hajléktalanok az utcákon. Senki nem tilthatja meg törvényesen, hogy mindenki arra menjen, amerre akar. Az életvitel-szerű közterületen tartózkodást sem lehet büntetni. Ez ellen legfeljebb az egy ülőhelyes, fekvésre alkalmatlan padokkal lehet védekezni. Így történik Csepelen is. Ám aki láthatóan iszik vagy a közterületen próbálja elvégezni a dolgát, azt már büntetni tudják. A fideszes vezetésű kerületekben arra is igyekeztek gondot fordítani, hogy a hajléktalanok legalább éjszakára menjenek be a szállókba.

Ennek a világnak azonban tavaly októberben vége lett. A közterületek a belvárosban onnantól kontroll nélkül a hajléktalanoké lettek. Azt csinálnak, amit akarnak. Szó szerint: az egyik eltávolított fotón egy “hölgy” éppen a nagydolgát végezte – és ezt az utcán, mindenki szeme láttára.

Az új rendszerben éjszakára sem küldik be a hajléktalanokat a szállókba. Ahol nem mellesleg volna meleg víz, fürdési, mosási lehetőség, étel és ágy – ám szabályokat kell cserében betartani, ami nem megy mindenkinek. Ezek után nem csoda, hogy már csak 52 százalékos kihasználtsággal működnek a fővárosi hajléktalanszállók. Ám még ez is sok, ha egyáltalán nem akarják őket ott látni.

Csepel jó lesz?

Így jöhetett szóba ismét Csepel, amit a fővárosi balliberális pártok mindig is külvárosi putrinak tartottak. 2005-2008 között az MSZP-SZDSZ-es ferencvárosi vezetésnek nem tetsző, renitens szociális bérlőket paterolták át ide. Idén, a veszélyhelyzetet kihasználva a belvárosi, főként VIII. kerületi hajléktalanoknak láttak itt jó helyet az áttelepítésre.

A helyi hajléktalanokkal bőven van dolga a csepelieknek, ellátásukban az önkormányzat is részt vesz. A szállókhoz közel eső csepeli sétáló utca – állandó rendőri jelenlét ide vagy oda – így sem a kerület büszkesége. Ezért nem csoda, hogy az újabb, 200 fős hajléktalanszállót azonnal elkaszálta a felháborodás, no meg a változtatási tilalom, amit több ellenzéki képviselő és szervezet is támogatott. De nem mindenki: Szabó Szabolcs országgyűlési képviselő, a csepeli MSZP, a DK és a Momentum egyenesen örültek volna, ha a belvárosi hajléktalanoknak itt találnak szállást, ezért Borbély Lénárd polgármestert gyalázták a döntése miatt.

A cikkben bemutatott fotókat a később megszüntetett posztról vettük, ám gondosan kikockáztunk minden kényesnek tűnő részt.

Csepel.info

12 hozzászólás “Őket hozta volna Karácsony Gergely Csepelre” bejegyzésre

  1. Hozzászóló szerint:

    Ezekkel a videójáték-profilokkal komolyabb cikket ma már eladni nem lehet, nem szabad.

  2. Béla szerint:

    A Facebook már régen olyan, mint a Nagy Testvér.

  3. csak úgy szerint:

    Kezd unalmassá válni, a talán , lehet , esetleg, -… uszítás. Ábel nem pihen. Nincs csepeli hír, csinál egyet, persze fővárosit. A képeken szereplők meg voltak jelölve – irány Csepel felirattal ?

    Küldenék néhány csepeli képet, de azt biztos nem tennék közzé.

    Hétvégén nyit a strand? Hogyan lesz nyitva a piac ünnepek előtt?

  4. Nagyapó szerint:

    Nem tudom, hogy “csak úgy” ennyire hülye, vagy csak ennyire alattomos (gondolom mindkettő).
    Az uszítás címszónál keresse párttársait, meg többi ellenzékit, Szélt, Vadait, stb.!
    “csak úgy”! Segítségképpen további hülye kérdéseket: mikor nyitnak a strandok? Milyen lesz a BKK menetrend? Lesznek-e piacok? Megszűnik a HÉV? Mikor lehet kocsmákba menni?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  5. csak úgy szerint:

    Nagyapó!

    Most hallottam, a strand a közönségnek június közepén nyit. A csepeli koronásokról a polginak nincs információja.
    Napközis tábor a Hollandin- egyszer csak, majd, idén nem. Ezeket miért nem teszi közzé a szuper csepel.info ?????

  6. concept szerint:

    Honnan veszik hogy “őket”,mert róluk (ilyenekről)találtak képet?
    Úgy emlékszem arról volt szó hogy olyanokat hoznak akik önként vállalják hogy beköltöznek -karanténba- és nem hagyják el az épületet és cserébe ellátják őket-tehát a csepeliek semmilyen kapcsolatba nem kerültek volna velük.
    Tehát a részeges drogosok tutira nem vállalták volna a bezártságot úgyhogy nem is jöttek volna.
    Egyébként már tényleg uncsi.

  7. Qqriq szerint:

    Te Szabó! A múltkor láttam, amint elhajtottál az utcán egy Fedél Nélkül árust. Úgy látszik nálad csak addig terjed az emberség meg a szolidaritás, amíg a máséból kell adni. A második képen téged látni a fal tövében? 😉

  8. Horváth János szerint:

    Qqriq!
    Te akarod másokon számon kérni az emberséget?

  9. pl szerint:

    Mocskolódunk, mocskolódunk?
    Remélem a fotós nem ment a fotókért messzire, a nagyját itt fotózhatta volna.

  10. pl szerint:

    Noégerincétvesztette nagyapó! Mesélsz mi az ami uszítás szerinted?
    Nyilván nem fogsz, hisz a hozzászólások tartalmához még életedben nem szóltál hozzá!
    A hülyeség, -mint tudjuk- állampolgári jog. Amit te csinálsz, (az uszítás, a mocskolódás, emberek lejáratása) az is? Azt hiszed?

  11. Malák Antal szerint:

    Érdeklödnék, az idősek otthonát Simon Bolivár u lehet látogatni?

  12. […] Karácsony Gergely 200 hajléktalant próbált Csepelre költöztetni a VIII. kerületből, és nagyon dühös lett, hogy ez nem […]

Itt lehet hozzászólni !