Koronavírus: kinek fáj a védekezés sikere?

Csepel.info

Nem jobb, hogy maradtak?

Az önkormányzatoktól elvett fájdalmas veszteségként kommunikálják az ellenzéki pártok azokat a költségeket, amit az állam fordított a területükön a koronavírus elleni sikeres védelemre.

Magyarországon a liberális vezetésű államokéhoz hasonlóan gyenge vagy svéd-típusú “védekezés” esetén több tízezer idősebb ember, többnyire nagypapák és  nagymamák halhattak volna meg az elmúlt hónapokban. Most, hogy az elhunytak száma az ötszázat sem éri el, az ellenzéki pártok és önkormányzatok kampányt kezdenek a védekezésre fordított forrásokat kifogásolva.

Csak Budapesten 8 ezer embernél is több halhatott volna volna meg koronavírusos fertőzésben 25 százalékos átfertőzöttség esetén. 

Az elhunytak száma ehhez képest 352 fő. Nagy részük ráadásul a fővárosi idősotthonok lakója volt, ahol a Karácsony Gergely által vezetett fővárosi önkormányzatnak kellett volna védekeznie.

Halottszállító katonai konvoj Olaszországban

A Csepel.info úgy értesült, hogy a 168 Óra önkormányzatoknak elküldött kérdései alapján a kiemelkedően sikeres védekezést fájdalmas elvonásként jellemzik.

A kormány sikeres védekezése számításaink szerint 400 csepeli ember életét mentette meg eddig. Lehet-e veszteségnek tekinteni, hogy ennyi ember nem halt meg?

– kérdezte válaszában a csepeli önkormányzat. Lapunk megkapta a kérdések és válaszok teljes szövegét.

A 168 Óra kérdései, és a válaszok

168 Óra: A kormány járványhelyzetre hivatkozó rendelkezései miatt eddig hány forint elvonást szenvedtek el összesen? Mik ezek a tételek?

A koronavírus elleni védekezést a kormány és az Operatív Törzs irányítja. Az önkormányzatoknak a védekezésből jóval kisebb feladatok adódnak. Olyanok, mint például az idősotthonok, óvodák, bölcsődék, és más önkormányzati fenntartású szociális intézmények védelme, közterületek rendben és tisztán tartása. A kormány által irányított védekezés az összes magyar önkormányzat területén megvalósul. Ráadásul jelenleg a világ egyik legsikeresebb koronavírus elleni védekezéséről van szó.

Ezért nem lehet elvonásról beszélni, csak a források átcsoportosításáról. Ráadásul ez nem „elszenvedés”, ahogy fogalmaznak: elszenvedés az lenne, ami Svédországban, Olaszországban, Belgiumban, Franciaországban, Nagy Britanniában stb. történt.

168 Óra:  Hány forint költsége keletkezett eddig az önkormányzatnak a védekezés miatt? Itt azokra a nem várt pluszköltségekre gondolunk, amelyeket jog szerint az állami szerveknek kellett volna állniuk. Mire mennyit költöttek a védekezés során?

Az önkormányzatnak főként költségcsökkenései voltak, hiszen nem valósultak meg például azok a programok, rendezvények, amelyeket tervezett. A legnagyobb bevételkiesést sem az állam fogja okozni, hanem várhatóan az iparűzési adó bevételkiesése.

168 Óra: Milyen egyéb veszteségeik keletkeztek? Gondolunk itt a kormány vagy Országgyűlés által elrendelt, a veszélyhelyzet előtt az önkormányzatot megillető jogkörök, hatáskörök, az önkormányzat vagyonelemeit érintő elvonásokra, illetve egyéb az önkormányzat működését, fizetőképességét befolyásoló, veszteséget okozó intézkedésekre.

A kormány sikeres védekezése számításaink szerint 400 csepeli ember életét mentette meg eddig. Lehet-e veszteségnek tekinteni, hogy ennyi ember nem halt meg? Szerintünk nem. Idős emberekről van ugyan szó, de számunkra ők ugyanolyan értéket képviselnek, mint bárki más.

Csepel.info

28 hozzászólás “Koronavírus: kinek fáj a védekezés sikere?” bejegyzésre

  1. Qqriq szerint:

    Ha az önkormányzatoknak kellene viselniük a közigazgatási területükön végzett járványügyi védekezés összes pénzügyi terhét, valószínűleg rosszabbul járnának. Ebből a szemszögből megközelítve a kérdést, az állam nem elvont, hanem adott a települések számára. A nyereség emberéletekben mérhető.

  2. Horváth János szerint:

    Ezt a hülyeséget honnan szoptad?

  3. Qqriq szerint:

    A sorok közül kiolvasható, hogy az állam jócskán többet fordított a járvány elleni védelemre a települések területein, mint amennyit erre a célra elvont az önkormányzatoktól. Mondhatni, a kormány támogatta az önkormányzatokat: veszteség helyett színtiszta haszonról lehet csak beszélni.

  4. csak úgy szerint:

    “A kormány sikeres védekezése számításaink szerint 400 csepeli ember életét mentette meg eddig. Lehet-e veszteségnek tekinteni, hogy ennyi ember nem halt meg?”

    Személy szerint köszönöm – az első pontos adatot, amit megosztottak a csepeli vírus helyzettel kapcsolatban.

    (bocs 2. “Összesen 120 tesztet végeztek el ebben a körben, és egyben mutattak ki átfertőzést igazoló ellenanyagot.”)

    Azért arra kíváncsi lennék, hogy milyen adatok alapján számoltak.

  5. Horváth János szerint:

    Ez így marhaság! Az államnak a bevételei az önkormányzatok lakóitól származnak, és arra
    is szolgálnak többek közt, hogy az egész országot érintő kiadásokat fedezzék belőle. Normális
    helyeken tartalékokat képeznek, ha mást nem is, de pénztartalékot. A katasztrófa védelem
    miért nem volt képes fertőtleníteni, alapvetően az ő dolga. Se eszköz, se ember. És most mit
    csinálnak? Megúsztuk a járványt, az arra fordítandó pénzből, már 82 milliárd megy a kelebiai
    vasútra, egy soha meg nem térülő beruházásra. Tényekre szoktál hivatkozni, ez ncsak propa-
    ganda.

  6. Qqriq szerint:

    Jánosom! Hát sikerült egyértelműen válaszolnod a cikk címében feltett kérdésre: neked borzalmasan FÁJ a védekezés sikere, FÁJ, hogy nem haltak meg többen és a fél világ minket irigyel. Lelki szemeimmel magam előtt látom, ahogy a teljes testedet megfeszítve eltorzult arccal, kezeidet ökölbe szorítva, kikerekedett vérvörös szemekkel az ég felé meredve, mint a fába szorult féreg, úgy üvöltesz teli torokból a FIZIKAI FÁJDALOMTÓL!!! Tipikus ön- és nemzetpusztító gyűlölködő ballib gondolkodásmód a tied.
    Ez a TÉNY!

  7. csak úgy szerint:

    #Qqriq !

    A fenti hozzászólás és vélemény, már orvosi eset. Hétfőn már szabadabban lehet mozogni. Javaslom a pszichiátriát.

  8. Qqriq szerint:

    csak úgy!
    Én egy másik ‘p’ betűs helyet javaslok a számodra, oda menjél! 😉
    Mellesleg a számítás nem túl bonyolult. Három adatot szükséges hozzá figyelembe venni:
    1) Csepel lélekszáma (77 ezer fő),
    2) Átfertőződés mértéke (30-60%),
    3) Halálozási arány (1-2%).
    Például: 77 000 x 0,3 x 0,02 = 462 fő

  9. Horváth János szerint:

    Qqriq!
    Valószínűleg a magyar nyelvvel sem vagy tisztában.

  10. csak úgy szerint:

    #Qqriq !

    1)Csepel lélekszáma (77 ezer fő), – ez ok
    2) Átfertőződés mértéke (30-60%), – ez ???????? Csepelen 1 % alatt – csepel.info
    3) Halálozási arány (1-2%). – 12% – országos

    Számoljunk újra!

    Semmi információ (hasznos adat) nem jelent meg arról, hogy Csepelen hány fertőzött, otthoni, kórházi, karanténos és elhunyt van.

    “Az adatoknak önmagukban nincs jelentésük. (Például annak az adatnak, hogy 30 nincs önmagában jelentése.) Az adatok az értelmezéstől, azok feldolgozásának módjától, alkalmazásuktól nyernek értelmet, és válhatnak információvá, hasznos adatokká.”

    Nulla hasznos adatból nem lehet számolni, kalkulálni, csak találgatni!

  11. Qqriq szerint:

    Horvátkám… Svoje voli, tuđe poštuj! 😉

  12. Béla szerint:

    Csak úgy, szerintem tanulj meg számolni.

  13. csak úgy szerint:

    #Béla !

    A számolással nincs semmi baj. Csak a kiinduló adatokkal – amelyek nem léteznek.

    A statisztikában mindig az óhajtott végeredmény jön ki, és ahhoz igazítják a kiinduló adatokat.

    De mi csepeliek ezt nem ismerhetjük.

    DE… 462 : 30 = 15.4 (vagyis kb. 10-15 fő) a csepeli elhunytak száma, ha visszafelé számolunk. (1% és 30%)

  14. Béla szerint:

    Figyelj ide te sötét, buta, tanulatlan “csak úgy”. Én úgy buktattalak volna meg a matekórán, hogy a büdös életbe nem mész tovább középiskolába.

    2%-os a halálozási ráta ennél a betegségnél. X szorozva 0,02-vel, így jöhetett ki a 400. Visszafelé számolva 20 000, vagyis egész szám volt a kiindulási alap. Ami 80 ezernek pont 25%-a, ami pedig az agyatlan liberális svédek átfertőzöttsége. Merkel, a másik észlény amúgy 65 százalékos átfertőzéstől óvott. Na az tette volna be igazán a kaput a svédeknél, olaszoknál, angoloknál, belgáknál.

    Az általánost sem jártad volna ki 1990 előtt. De remélem 2010 óta sem. Azt meg senki nem állította, hogy 1% a csepeli átfertőzöttség. Azt írták, hogy biztosan jóval az alatti. Agyatlan.

  15. Tóth kati szerint:

    Karácsony pedig a budipapír beszerzéséért felel a Városházán.
    Igen elkötelezett libsikomcsinak kell lenni ahhoz,hogy ne ismerje el Horvát elvti,hogy a védekezés jól sikerült.Köszönjük a magyar kormánynak,hogy ezt a katasztrófát is sikerüot elhárítania.
    Horvát elvti pedig gondolkozzon el azon a bizonyos augusztus huszadikán,amikor a tüzijáték alatt 6 meghaltak a gyurcsányék tőketlenkedése miatt.

  16. Horváth János szerint:

    Hülye.

  17. bhu szerint:

    szar propaganda. mikor nyit a strand, engem csak az érdekel.
    az legalább tényleg jól sikeerült így első blikkre.

  18. bhu szerint:

    Tenyleg az sem zavarja egy másodpercre sem az elkötelezett híveket, hogy Pénztáros Lőrinc 40.000-es stadiont épít Csepel határában a legertekesebb területén a mi pénzünkbol?

    Írja alá mibdebki a petíciót, aki nem gondolja, hogy ezt tolerálni kell.
    Ne féljen a nevét adni, ezért egyelőre nem viszi el a rendőrség.

  19. Tóth kati szerint:

    Arató dk-s disznó meg azon sajnálkozik,hogy hazánkban túl kevesen haltak bele a koronavírusbalEmber az ilyen?Nem,egy féreg!

  20. Gary Ridgway szerint:

    Nos, nem gondolom, hogy a lassítás rosszul sikerült volna.
    Csepeltől, számok hiányában, nem tudom mennyit vettek el állami szinten, de szerény becslésem szerint többet, mint amennyibe itt a csekély és szükséges megelőzés került. A közintézmények, ha zárva voltak, nagyon nem kellett takarítani, rezsit fizetni, egy fertőtlenítés pedig az állam által (nem a bolti áron) biztosított szerekkel nem a lakossági árkategóriába esett.
    Tehát Csepel nyilván bukott ezen.

  21. Tóth kati szerint:

    Horváth elvti,ha mindenhova csak ennyi az érved:hülye,akkor te tényleg nagyon hülye lehetsz.

  22. Horváth János szerint:

    Figyelj patkány!
    Ha képtelen vagy a gondolkodásra, akkor mi a lófülét erőlködsz?

  23. pl szerint:

    Pedig hülye vagy, ráadásul, ordít, h agyatlan…

  24. pl szerint:

    Ridgway: “(Csepel)… számok hiányában, nem tudom mennyit vettek el állami szinten”

    Fidesz seggnyalók média nyilvánossága…
    Karácsonyról napra kész, Pesti útról napra kész, Baranyiról napra kész, Pikóról napra kész, stb. Svédországról hazudunk egy (kettőt) ordasat…
    Csepelről? Játszótér átadás. Vannak 100 éves tervek, naponta ismételgetve, egy kevés alma osztása beszélő krumpli haverjának jóvoltából…
    Óvoda csökkentés nuku, költségvetési helyzet nuku, járványhelyzet (valós) nuku, idősotthonok nuku…
    Megteheti, amíg a hülyék tapsolnak, és nem KÉRDEZNEK.

  25. Nagyapó szerint:

    Holnap lesz a Gyurcsány(i) hazugságbeszédének évfordulója. “„Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. ”
    Azóta ő és követői folytatják a hazudozást. Folytatják, mert elvük, hogy ami rossz az országnak, az hasznos nekik. Kitalálnak egy álhírt, az mondogatják bel- és külföldön. Ezt követi Horváth, pl, meg a sorozatgyilkos is!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  26. Horváth János szerint:

    Nagyapó!
    Gyurcsány gyenge kezdő a felcsútihoz képest!

  27. csak úgy szerint:

    A polgi nem ismeri a csepeli koronás adatokat – tényleg nem ?

    Akkor ezek a számok honnan jöttek? Statisztika ?

Itt lehet hozzászólni !