Sikerült: Karácsony Gergely meghátrált!

Csepel.info

Mint kiderült, Karácsony Gergely végig hazudott

Hisztérikus közleményben hátrált meg Karácsony Gergely attól, hogy Csepelre telepítsék a belvárosi hajléktalanokat. Most Borbély Lénárdot, Csepel polgármesterét hibáztatja – pedig őt meg sem kereste, vele szóba sem állt.

A főpolgármesteri hivatal hétfőig azt állította, hogy több helyszínre szállítják majd a belvárosi kerületek hajléktalanjait, a közleményből azonban kiderült, hogy ez is hazugság volt. Karácsony most már beismerte, hogy kizárólag Csepelről volt szó, ahol egy hete zajlottak éjjel-nappal és titokban a munkálatok.

Mivel Csepelen megoldott a hajléktalanellátás, Borbély Lénárd csepeli polgármester először petícióban tiltakozott a gazdagabb, belvárosi kerületek hajléktalanjainak Csepelre költöztetése miatt. A petícióhoz pár nap alatt- cikkünk írásáig – 4627-en csatlakoztak.

A polgármester hétfőn változtatási tilalmat is elrendelt, melyhez kérte a képviselők támogatását. A hajléktalanszálló elleni tiltakozásul a változtatási tilalmat támogatták:

Borbély Lénárd polgármester (Fidesz-KDNP)

Ábel Attila alpolgármester (Fidesz-KDNP)

Morovik Attila alpolgármester (Fidesz-KDNP)

Pákozdi József Ferenc alpolgármester (Buckai Szövetség Egyesület)

Balogh Ernő (Fidesz-KDNP)

Bercsik Károly (Fidesz-KDNP)

Czibulyáné Szonday Szilvia (Fidesz-KDNP)

Makray Barbara (Fidesz-KDNP)

Szuhai Erika (Fidesz-KDNP)

Zupkó János (Fidesz-KDNP)

Kovács Dávid Attila (független)

Tóth Sándor (LMP)

A 12 igennel szavazó képviselőkön, polgármesteren kívül az MSZP, a DK és a Momentum politikusai, akik közül többen is nyíltan támogatták a belvárosi hajléktalanok Csepelre költöztetését, nem nyilvánítottak véleményt. 

Borbély Lénárd polgármester Facebook üzenete:

KÖZÖSEN SIKERÜLT!

Tisztelt Csepeliek!

Ezekben a percekben kaptam az értesítést, hogy Karácsony Gergely meghátrált attól, hogy Csepelre, kerületünk központjába hozza a belvárosi hajléktalanokat. Tiltakozásunk során hangsúlyoztuk, hogy a csepeli hajléktalanoknak van elég hely, sőt, mindig van üres ágy a csepeli szállókon, ellátóhelyeken.

A főpolgármester korábban azt állította, hogy számos más kerületben is keresnek szállásnak megfelelő helyet. Mai közleményében azonban már csak Csepelről ír. Vagyis igaz volt a gyanúnk, hogy eleve és kizárólag Csepel volt a célja a belvárosi hajléktalanok elhelyezésének. Minden híresztelés ellenére a hétfői napig éjjel-nappal dolgoztak a hajléktalanszálló kivitelezésén.

Így az interneten kihirdetett petíciónk és a mai napon bejelentett változtatási tilalom volt közös sikerünk kulcsa. Csepel és a csepeliek ismét bebizonyították, hogy az összefogás sikerre vezet.

Csepel, ahogyan eddig mindig, a jövőben is mindent meg fog tenni a rászorulókért, a hajléktalanokért. Ezért is működünk együtt több segélyszervezettel, hogy gondoskodni tudjunk az elesettekről.

A jövőre nézve pedig elfogadhatatlannak tartom azt az eljárást, ami ebben az ügyben történt. Titokban, a megkérdezésünk, a véleményünk és az itt élőkkel történt egyeztetés nélkül született meg Karácsony Gergely egyszemélyes döntése. Mindezt a koronavírus-járványra hivatkozva.

Köszönöm a támogatásukat és az összefogást!

Borbély Lénárd
Csepel polgármestere

Németh Szilárd csepeli országgyűlési képviselő hétfőn még parlamenti felszólalásban kérte számon Karácsony Gergely főpolgármestert a tervezett hajléktalanszálló miatt. Felszólalását itt nézhetik meg, Karácsony Gergely közleménye itt olvasható.

Csepel.info

48 hozzászólás “Sikerült: Karácsony Gergely meghátrált!” bejegyzésre

  1. csak úgy szerint:

    Van aki ezt a színjátékot elhiszi?
    BL mit tett? Nyílt levél, plakát, aláírás gyűjtés, uszítás, uszítás, uszítás. Tárgyalt KG-vel? Nem. Az egész egy politikai cirkusz!

  2. abc123 szerint:

    A Csepel.infó többnyire úgyis csak másolni tud a lakájmédiából-most idemásolná a Karácsony közleményéből is a “hisztérikus” részt?

  3. csak úgy szerint:

    Várom KG levelét!

  4. Csabó szerint:

    Kamugeri a legjobb becenevet kapta.

  5. SamFüles szerint:

    Csabó: 2bites agyadat jól mutattad most be! 🙂 Mi utoljára az oviban gúnyoltuk másnak a nevét! 🙂

  6. ta-dam szerint:

    Csak úgy szerint Borbély Lénárdnak kellett volna négykézláb és esengve fölkeresnie Karácsony méltóságos urat? Aki válaszra sem érdemesítette? Csak úgy meszet tetszett enni?

  7. csak úgy szerint:

    #ta-dam

    Szerintem kulturáltan is el lehetett volna intézni, például egy közvetlen beszélgetéssel, tárgyalással.

    “Aki válaszra sem érdemesítette?” – ezt nem értem. Volt kérdés, megkeresés BL részéről?

  8. ta-dam szerint:

    @csak úgy!
    Karácsony részéről nem volt megkeresés. A legkultúráltabban Bobély és Csepel kihagyásával, hát mögött intézkedett. Ezért volt kénytelen Borbély nyílt levelet írni. (Nem szokás közvetlen beszélgetést kezdeményezni azzal, aki átráz minket a kerítésen, mint a sz@rt.) Karácsony Borbély nyílt levelére sem válaszolt személyesen, hanem a helyettesére bízta a piszkos munkát, aki megírta, hogy igen, K. G. komolyan gondolta, hogy majd kész tények elé állít mindenkit, amikor is a sameszán keresztül úgyis értesítette volna az érintetteket arról, ami ellen pofa be. Ezek után kívánom, hogy hasonló helyzetben te menj el személyesen kultúráltan pitizni a Főhivatal Főhivatalnokához, hogy ugyan, öntsön már még egyszer pofán a mosogatólével, mert kétszer nem volt elég!

  9. csak úgy szerint:

    #ta-dam

    Hinném én, de az egész úgy kezdődött, hogy a “egy munkatársunk” véletlenül arra járt, és megkérdezte, hogy mi történik itt? Persze joga volt érdeklődni egy fővárosi ingatlannal kapcsolatban! A munkások meg elmondták, mert ők pontosan tudták, hogy mi készül …

    Hinni a templomban kell.

  10. kkk szerint:

    kit érdekel az ingyenélő ostoba tudatlan karácsony gergely.
    a lényeg hogy nem hoznak ide szerencsétlen csöveseket.
    a szociológus végzettségével teljesen alkalmatlan városvezetésre ez a nyomorult gyurcsány-báb. egy mcdonaldsban lehetne maximum kiszolgáló a képességeivel.

  11. csak úgy szerint:

    Most már csak arra vagyok kíváncsi, hogy mi lesz a következő támadás, uszítás KG ellen.
    Talán a pesti korona karanténért is ő a felelős ! (A Pesti út felejtős – annak nagy része hazugság.)

  12. tam-dam szerint:

    @csak úgy!
    És ha “egy munkatársunk” véletlenül nem jár arra, holnapután jönnek a csövesek, Gerike minden további értesítése helyett, a kerület meg elátkozza Borbélyt, hogy ilyen töketlen. Ugyebár, ez lett volna az Agenda? (Kultúráltan menj a fenébe, hülye provokátor!)

  13. csak úgy szerint:

    #tam-dam

    Én? Provokátor? Akkor BL mi?

  14. pl szerint:

    Legalább az ország is megtudta, mekkora gazemberek vagytok:::

  15. ta-dam szerint:

    Igen, te. Provokátor. Vagy imbecilis hülye, aki a magyar szavak értelmével a legkevésbé sincs tisztában, de erőszakosan jártatja a száját. Olyan, akivel egy idő után nem áll az ember szóba.

    B.L. pedig felelősségteljes polgármester, ráadásul tud magyarul.

  16. pl szerint:

    tam-dam… te nagyon hülye… De jó, h velünk vagy, úgyis hiány volt hülyékből, uszítókból.

  17. ta-dam szerint:

    @csak úgy, @pl – kedves fideszes kampánystáb!
    Most hogy gondoskodtatok a csepeli önkormányzat példátlan népszerűsítéséről és Gerike gyászos leszerepeltetéséről, szerintem vegyünk egymástól érzékeny búcsút. Részemről nem reflektálok többé az elmebeteg szövegeitekre.

  18. Tompi szerint:

    Azért az elég sokat mondó, hogy Karácsony Gergely úgy konzultált, hogy nem szólt senkinek, és a hívei ezt azoknak róják most fel, akikkel szóba sem állt. Meg az is, hogy a Táncsics Mihály utcát nem újítja fel, bezzeg a belvárosi szutykot odakotorná. Miféle aljanépség az ilyen?

  19. Nagyapó szerint:

    Tompi! Vigyori gondban van. Ellenfeleivel nem tud konzultálni, mert az ilyen dolgok nem pártpolitikai kérdések. Egy politológus ehhez nem ért. Saját csapatában, az 5 helyettes és a 40 tanácsadó között szintén nincs hozzáértő szakember, azok csak a lenyúláshoz értenek. Marad az ad hoc döntés, amit később megpróbál hazudozva magyarázni.
    Kíváncsi vagyok Németh Szilárd képviselő parlamenti hozzászólására mit válaszol, kire próbálja tolni a felelősséget?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  20. kiskovi szerint:

    Ajjaj, hogy virnyákol a sok fidesz bérenc..
    Azzal bajuk van, ha pár koszos csöves a szomszédba költözik, de az, hogy a véresre szopott dagadt királyuk milliárdokat lop és emberek nyomorodnak meg uralma alatt, az nem érdekel. Gondolom azért, mert csak a szomszéd házig látnak ezek a szerencsétlenek.. jajj ezt a sok ostobát.

  21. Nagyapó szerint:

    kiskovi egy szemét proli, amelyik csak hazudni, rágalmazni tud, esze, mint egy éticsigának!🙂

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  22. Béla szerint:

    Most, hogy Csepelre nem sikerült, beviszi őket az V. kerületbe. Ott is fideszes a polgármester. A közleményében 500 már elhelyezett hajléktalanról beszél: honnan az az 500, és hová kerültek? Ez a faszi úgy hazudik, mint a vízfolyás!

  23. Jobban szerint:

    Vöröskereszt Hajléktalanszálló, Vöröskereszt Anyaotthon és Családos Szálló, Baptista Hajléktalanszálló, Magyar Ökumenikus Szeretetszolgálat Nappali Melegedő…
    ennyi hajléktalanellátó intézmény nem elég Csepelen? Elég a hazugságáradatból és álságosságból.

  24. Marika szerint:

    Hazudozásra biztos a gyurcsány fletó tanítgatta mert ő van mindezek mögött!

  25. Hozzászóló szerint:

    Szép volt! Köszönet érte.

  26. Qqriq szerint:

    Íme Karácsony üzenete, eszerint karanténszállót szerettek volna itt létesíteni. Kérdéses, hogy olyan emberek, akiknek a túlnyomó része alkoholfüggő, kibírják e, hogy nem mennek el alkoholt vásárolni. Nyilván egy alkoholista otthontalan számára az a legfontosabb kérdés, hogyan tartsa be a járványügyi előírásokat. Vagy a szociális munkások fogják őket alkohollal is ellátni? Mert ha egy alkoholbeteg nem jut alkoholhoz, az akár végzetes kimenetelű elvonási tünetekhez is vezethet. Esetleg csak olyan személyeket akarnak itt elhelyezni, akik amúgy normálisak, mert például a mostani “gazdasági válság miatt szűnt meg a munkahelyük” és ennek következtében váltak hontalanná. Ezekről és még más kérdésekről is illett volna előzetesen egyeztetni a helyi közhatalom képviselőivel.

    ‘A főváros vezetése a legkiszolgáltatottabb budapestieket nem csak a járványtól, hanem a fideszes politikusok ócska hecckampányától is megóvja.

    Csepel polgármestere, Borbély Lénárd és Németh Szilárd államtitkár világossá tette, hogy nem érdekli őket, mi történik azokkal az állampolgárokkal, akiknek az élete múlhat azon, hogyan gondoskodunk róluk.

    Az idősotthonok lakói mellett a hajléktalan emberek azok, akik a leginkább ki vannak téve a járvány veszélyeinek. Sok közöttük az idős, krónikus beteg, akik nem tudják betartani a járvány megfékezése érdekében hozott szabályokat. Az ő megvédésüknek elengedhetetlen feltétele a hajléktalanszállók zsúfoltságának csökkentése.
    Ez azért is fontos, mert a budapesti hajléktalan ellátásban az elmúlt hetekben megjelentek sokan azok közül, akiknek a gazdasági válság miatt szűnt meg a munkahelyük. Az ő védelmük érdekében is bővítettük azon fővárosi ingatlanok számát, amelyben legelesettebb embertársainknak tudunk elhelyezést biztosítani a járványügyi előírások betartásával.
    A csepeli Táncsics Mihály utcai, fővárosi tulajdonú, jelenleg kihasználatlanul álló ingatlan alkalmas hely lett volna arra, hogy olyan hajléktalanoknak biztosítsunk ideiglenes otthont, akik vállalják, hogy saját egészségük érdekében nem hagyják el az intézmény területét. A Fővárosi Önkormányzat az ellátásukról az épületen belül kívánt gondoskodni.

    Most kiderült, hogy nem csak a járványtól, hanem az ócska politikai hangulatkeltéstől is meg kell óvnunk a hajléktalan embereket. Ezért a napokban elkezdődik a Városháza Gerlóczy utcai szárnyának gyors átalakítása, amely a tervek szerint a járvány után a Budapest Galéria kiállításainak ad majd helyet. A járványügyi veszélyhelyzet idejére azok az otthontalan budapestiek költözhetnek ide, akikkel szemben Csepel elöljárói gyűlöletkeltő kampányba kezdtek a kerületben.
    A bajban ellökni azokat, akik a legnehezebb helyzetben vannak, szégyenteljes dolog.’

  27. werthan szerint:

    Hahaha!
    Már igazán megszokhattuk: ha nem az történik amit a baloldal akar, akkor az csak uszítás lehet.
    Még jó, hogy nem ők vannak kormányon!

  28. werthan szerint:

    kiskovi

    A címedet kérhetném? Ahová a hajtéktalanok mehetnek, utána kérlek, nyilatkozz a portád előtti közállapotokról.
    Mi köszönjük szépen nem kérünk belőlük!

  29. ta-dam szerint:

    @Qqriq, nem ízlésrombolás ezt a giccset terjeszteni? Szinte magunk előtt látjuk a drámai szendét, amit elriszálja áriáját a “Megtöretett szív” című hitbuzgalmi melodrámából. Ami még hagyján. De szenvelgése a fülnek határozottan hamis.

  30. pl szerint:

    Nehéz a dolgotok, annyi mindenkire kell figyelnetek:
    Soros, IMF, ENSZ, Juncker, Tusk, Sargentini, komplett az EU, a bírók, a nemamimultink, színházak, írók, rendezők,
    a bankok a rokkantak, a tanárok, diákok, Karácsony, a 9 ellenzéki polgármester, (és a többi az országban),
    ellenzéki képviselők, a migránsok, a cigányok, a hajléktalanok, a nongovermet szervezetek,
    a környezetvédők, a városvédők, egyházak némelyike… ezek ellen már mind folytattatok uszító hadjáratot!
    IGEN, EZ SIKERÜLT!
    Nekünk egyszerűbb. Nekünk csak a Fideszes hazugságokat, uszításokat kell lelepleznünk…
    Ide jutottatok.. Nem szégyellitek magatokat?!

  31. ta-dam szerint:

    @pl!
    Ez a poszt csak egyetlen kérdésről szól: Karácsony csepeli hajléktalan-akciójáról és annak végéről. Tehát e helyet csak arra kell figyelnünk. Annak a tényeire.
    A ti magán kívül felforrt agyatok szokott minden gőzt a felismerhetetlenségig egybepöfögni, a ti logikátok szokott hetet-havat egybesöpörve kizárólag a gyűlölködő indulatotokról hörögni – és akkor a tetejébe még azt hiszitek, hogy mondtatok bármiről bármit.

    Nektek csak azt kell kommentálni, amit a Fideszesek tesznek és mondnak? Miért? Saját magatok nem tudtok semmit se tenni? Saját kútfejetekből megnyikkanni se tudnátok a valóságról? Mert sosem arról beszéltek, hanem arról, amiről más beszél, az ellen, amit más tesz? Luciferkó, puszta tagadásból és tiltakozásból nem lesz szalonna!

    Amúgy miféle hazugságról volt itt most szó? Karácsony úr ájtatos csúsztatgatásairól?

  32. pusssh szerint:

    Hát igen, a hülyék legfőbb érve szokott az lenni, hogy a másik hülye. De akinek ez az egyetlen érve, az több, mint hülye. Az üt, mint a bunkó.

  33. ta-dam szerint:

    Ez tényleg, pl-us size.
    Tovább már félnék itten…

  34. Nagyapó szerint:

    “pl” a Szél-Hadházy szintjét már régen elérte. “Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak viszont mindig tele vannak kételyekkel.”
    “pl” magabiztos!😀

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  35. pl szerint:

    Arra továbbra sincs válasz, h miért gyűlölködtök, uszultok parancsszóra.

  36. pusssh szerint:

    Miért, kedves pl, te mi egyebet csinálsz?

    “Mi” amúgy nem parancszóra és nem uszulunk, legalábbis én nem, hanem próbálunk a poszthoz és az előttünk szólókhoz tartalmilag kapcsolódva logikailag nem teljesen képtelen és nem teljesen életszerűtlen dolgokat mondani, az indokolt érzelmeket és indulatokat nem elrejtve, de aránylag civilizáltan féken tartva. (Engem egyébként a kőkemény ostobaság és az együgyűséget tettető sunyi gonoszság tud mértéken felül indulatba hozni, de ez sem parancsszóra történik, és nem gyűlölködő uszulás, hanem harag – ami nem ugyanaz.)

  37. csak úgy ... szerint:

    #pusssh

    Ezt ők nem értik – “tiltva van nekik”

  38. Tóth kati szerint:

    Ezek szerint a hajléktalanok közt van covidos fertőzött.Karigeri zárt hajléktalanszállót akar nekik kialakítani.Most.És addig hol tartja őket?Nem lenne egyszerűbb az egyik hajléktalan szállót kiürítenie?Miért pont fideszes kerületbe akarja őket bezsuppolni?Zuglóban nincs erre alkalmas hely?Ezek után beviszi őket a Városházára.Hova?Az V.kerület a legsűrűbben lakott kerület.Gratulálok,ja és fideszes vezetésű.Nem érdekes?
    Karácsony gyilkos.Gondatlanságból elkövetett emberölésért.Ezt nem úszhatja meg ez a takony!

  39. Kovacsics Rémusz szerint:

    Hijába, nagy az isten állatkertje!

    A budapesti hajléktalanszállók Kb. 54 százalékkal működnek.
    Akkor minek is még hajléktalanszálló??!
    Szóval a pesti úti othon csupa hazugság??
    Akkor miért is indított a köszponti ügyészség vizsgálatot??!
    Miért is haltak meg annyian??!
    Mi az összefüggés a “kovit 19 és a rüh között”??!
    A vigyori miért nem volt látogatóban a pesti úton??!
    Csak nem félti azt a tyúkszaros seggét??!
    Az “A-TV-nél tovább nem tud menni, ja meg a facebókon kívül nincs élet??!
    Miért nem mer nyilatkozni eggyik köztévének, vagy jobboldali sajtónak??
    Jut eszembe, hogy megkérdezzem, esetleg valaki tudja a választ arra, hogy hány kerékpáros veszi igénybe napi szinten a nagykörút, az üllői út, esetleg a gubacsi hídon lévő kerékpársávokat??
    Ja, ezek is hazugságok ugye, elvtárskáim.
    Tudjátok, nálunk normáliséknál az úgy van, hogy a szomszédom telkére nem engedem be a marhacsordát, majd ha esetleg észreveszi, megkérdezem tölle, hogy csak tán nem zavarja a tisztelt szomszédot?
    A vigyori eddigi tevékenységei, tisztán mutatják a fenenagy hozzáértést, demég a tanácsadóik is hemzsegnek az ötletek garmadával!
    Ennyi erővel, az ovisokat is fellehetne venni tanácsadónak és helyettes elvtársaknak pedig a bölcsiseket, természetesen csakis a jószándék hangoztatása mellett.
    Szegény Budapest!
    Szegény Magyarország!

  40. Horváth János szerint:

    Hát téged olvasva én is kétségbe esek.

  41. pl szerint:

    Rémusztó…

  42. […] A Csepel.info is írt – az egyelőre –meghiúsított emberkísérletről, amit Karácsony bármikor újra elővehet, és sajnos újabbak követtek. A BKV menetrendjének ritkítása kimutathatóan növelte a megbetegedések számát. A fizetős parkolást Orbán Viktor miniszterelnöknek kellett megszüntetnie,  a hajléktalanok tömeges Csepelre telepítését pedig csak a tiltakozások hatására állították le. […]

  43. pl szerint:

    elmebeteg…

  44. […] vezetésű belvárosi kerületekből Csepel központjába. Ezt Csepel vezetése és lakossága példátlanul gyors összefogással hiúsította meg. Karácsony szerint egyébként a hajléktalanok kormánypárti kerületekbe költöztetése, és a […]

  45. […] először Csepel központjában próbált hajléktalanszállót építeni. Amikor ez kiderült és a csepeliek megakadályozták a szálló befejezését, a fővárosi önkormányzat dolgozóinak kialakított Rákóczi tömbbe költöztetett […]

  46. […] Csepel központjában próbált hajléktalanszállót építeni. Amikor ez kiderült és a csepeliek megakadályozták a szálló befejezését, a fővárosi önkormányzat dolgozóinak kialakított Rákóczi tömbbe költöztetett […]

Itt lehet hozzászólni !