A koronavírus-járvány kapcsán a kerületben eddig meghozott intézkedések

Csepel.hu

A csepeli önkormányzat továbbra is mindent megtesz az itt élők biztonságáért, egészségük védelméért. Csokorba szedtük az eddig meghozott intézkedéseket.

1. Az önkormányzat által fenntartott intézményekben megerősítették az általános takarítást, kéz- és eszközfertőtlenítőket szereztek be.

 

2. A kerületi bölcsődékben, óvodákban, iskolákban rendkívüli szünetet rendeltek el, az intézményekben ügyeleti rendszer működik, ahol az étkezés biztosított.

 

3. A szociális ellátó intézményekben kézfertőtlenítőket, szájmaszkokat osztottak ki a dolgozók között, naponta többször fertőtlenítik az épületeket.

 

4. A városvezetés háromezer szájmaszkot vásárolt, ezret felajánlottak a kerületnek. A maszkokat egészségügyi intézmények és a szociális területen dolgozó veszélyeztetett szakemberek között osztják szét.

 

5. Az önkormányzat által biztosított ingyenes óvodai és iskolai úszásoktatásokat március 13-tól felfüggesztették.

 

6. A kerületi intézményrendszerben működő nyugdíjasklubok működését szüneteltetik.

 

7. Az önkormányzat rendezvényeit elhalasztják.

 

8. Az óvodákban és bölcsődékben a 60 év feletti munkatársakat mentesítették a munkavégzés alól.

 

9. A Polgármesteri Hivatalban az ügyfélfogadást felfüggesztették.

 

10. A Csepeli Strandot és a Posztógyár utcai Tanuszodát, a Rákóczi Kert – Családok Parkját, továbbá az összes játszóteret, művelődési házat, dühöngőt, kutyafuttatót bezárták.

 

11. A Csepeli Piac szombatonként reggel 6-tól 14 óráig tart nyitva. Egy időben 99 vásárlónál nem lehet több a piac területén.

 

12. A Csepeli Utánpótlás Sportegyesület március 16-ától az edzéseit felfüggesztette.

 

13. A Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat területére egyesével engedik be a betegeket, akiket védőruhába öltözött dolgozók ellenőriznek. Az intézményben a gyógytorna, fizikoterápia és a gyógymasszázs ellátások szünetelnek. A fogászatokon kizárólag sürgősségi eseteket fogadnak. A gasztroenterológia szünetel. A terhesgondozás korlátozottan működik tovább. A védőnői szolgálat telefonon elérhető. A bőrgyógyászat és a reumatológia korlátozottan működik.

 

14. A szociális étkeztetés díjai nem változtak. Az önkormányzat intézménye, a Humán Szolgáltatások Igazgatósága továbbra is ugyanolyan áron biztosítja az étkeztetést.

 

15. Kilakoltatási moratóriumot vezettek be.

 

16. A szociális lakbérek felülvizsgálatát felfüggesztették. Minden bérlő a jelenleg megállapított díjat fizeti a továbbiakban is.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !