Szigorítják a Csepeli Piac működését

Csepel.info

Bár a Csepeli Piac alapvetően élelmiszerboltokból áll, amelyek továbbra is nyitva tarthatnak, az önkormányzat a járványveszély miatt a március 21-i nyitással és működéssel kapcsolatban jelentős szigorításokról döntött.

A részletekről Borbély Lénárd polgármester számolt be:

“Tisztelt Csepeliek!

A koronavírus miatti veszélyhelyzetre, a várható csoportos megbetegedésekre, valamint az idős csepeli polgáraink védelme érdekében a Csepeli Piac a holnapi napon, március 21-én (szombaton) az alábbi rend betartása mellett látogatható:

A Piac reggel 6-tól 14 óráig tart nyitva.

Két bejáraton lehet a Piacra bejutni. A SPAR-ral szemben lévő főbejáraton, illetve a Sétáló utca felőli bejáraton, az állateledeles felől.
Egy kijáraton lehet elhagyni a területet, az átriumból nyíló kapun.

A SPAR felőli parkoló le lesz zárva annak érdekében, hogy a vásárlók fegyelmezett sorokban, egymástól kellő távolságban várakozhassanak a beengedésig. A beléptetés biztonsági őrök felügyelete mellett korlátozva lesz. Egy időben 99 vásárlónál nem lehet több a piac területén.

Az intézkedést a csepeliek védelme érdekében hoztuk meg. Kérem, hogy legyünk egymással türelmesek és megértőek! Arra kérem az idős, legfőképpen a 70 év feletti lakosokat, hogy ne hagyják el az otthonaikat!

Köszönöm mindenki együttműködését és összefogását!”

Csepel.info

22 hozzászólás “Szigorítják a Csepeli Piac működését” bejegyzésre

  1. Qqriq szerint:

    A piacot be kell zárni, mert mint valami mágikus mágnes, úgy vonzza a nyuggereket! A piacmánia időskori betegség.

  2. János szerint:

    Talán nyugdíjasokat akart írni !!!???
    Végén még a nyugdíjasok lesznek a hibásak mert mennek vásárolni hogy otthon maradhassanak ! A nyugdíjast lassan már közutálat tárgyává teszik egyre többen !
    A sok maszk, kesztyü nélkül graszálók azok nem jelentenek veszélyt ugye?
    Kikérem a a tisztességesen ledolgozott évek után bárki is lenyuggerezze a nyugdíjasokat akik
    – tetszik nem tetszik – a maguk módján sokat tettek le az asztalra.
    Több tiszteletet az időseknek !!

    Az aggódást azért köszönjük !.

  3. csak úgy szerint:

    Ez már nem aggódás. Ez bűnbak keresés. Megint sikerült szembeállítani az embereket.

  4. csak úgy szerint:

    Szombaton eddig is 14-ig volt nyitva a piac. Mi ebben a változás?

  5. admin szerint:

    Ha az élelmiszerboltok fontosak, és nyitva lehetnek, mi a probléma azzal, hogy nyitva van a piac?

  6. János szerint:

    A dohányboltok melyik kategóriába vannak sorolva ?

  7. Csepeli Kérdező szerint:

    János,

    Biztos közegészségügyi csoportba tartoznak.
    Még nem tudni, hogy az aktív dohányosok mennyire veszélyeztetettek.
    A nyitvatartási időt én is szabályoznám, de tudomásom szerint eleve rögzített, hogy mennyi vásárló lehet egy időben bent.

  8. pusssh szerint:

    Ahelyett, hogy a tavaszi zölségeket, első gyümölcsöket etetnék a vírus idején az E-számok helyett!…
    A létszámkorlátos bebocsátás nem rossz ötlet, de miért az időbeli korlátozás? Feszültségek is lehetnek ebből. És aki a járványban is házon kívül, kötött munkaidőben keményen dolgozik, annak úgy kell?

  9. pusssh szerint:

    Qqriqra már szavam sincs. Ez a zseni egyszerűen nem tud tévedni.

  10. pusssh szerint:

    János kifakadását teljességgel megértem. A nyugdíjas “drága öregjeink” biológiai létezését oly odaadó verbális buzgalommal óvók tekinthetnék őket egy kicsit emberi lénynek is.

  11. kilgore trout szerint:

    Járjanak nyugodtan a piacra, olyan mint az orosz rulett. Ha én a veszélyeztetett csoportba tartoznék, biztos nem tenném.

  12. János szerint:

    A virus jelen ismeretek szerint a tüdőre a legveszélyesebb!
    A dohányosok potenciálisan veszélyben vannak !
    Belégzés után a virus a tüdőbe jut, na akkor kezdődik a baj.
    A dohányosokat nem bántani akarom de hozzájuk miért nem szólnak bár mindenki azt csinál a saját egészségével amit akar.
    A TV. mutatja a sok légzés gonddal küzdő beteget és a kezelésüket.
    A létszám elöirásokat egyébként az emberek szinte mindenütt betartják.
    Evvel nincs gond én azt tapasztalom
    T. Killgore trout a kényszer az bizony nagy úr!
    Amikor a gyógyszer felíratása elektronikus úton több nap alatt sikerül és nincs gyógyszer én bizony megyek ilyen szempontból tőlem jöhet az orosz lurett !?
    A családom érdekében vállalom hogy jöjjön aminek jönnie kell.
    Lírtam már de megismétlem a KÉNYSZER NAGY ÚR !
    Elnézést kérek azoktól akik nem értenek egyet velem !

  13. csak úgy szerint:

    Úgy látom, hogy itt nagyon sok okos ember van. Tőlük kérdezem.
    Melyik a biztonságosabb? A nagy légterű piac, ahol, ha ügyes vagyok sikerül megtartani a 2 méteres távolságot, vagy a mellette lévő SPAR, ahol a szűk ösvényeken ketten alig férnek el, itt aztán nincs lehetőség távolság tartásra.
    Hol kellene vásárolni például zöldséget, gyümölcsöt.
    Jó lenne ha megjelennének a “dinnye” árusok, és például húst is árulnának. Pomázon van ilyen.
    Várom az ötleteket, de ne a házhozszállítást.

  14. kilgore trout szerint:

    A veszélyeztetett csoportba tartozóknak a nyitvatartási idő adott szakaszát kellene fenntartani. Lehetőség szerint a nyitástól számított x órát. A szabad levegő kutya baja sem lesz senkinek, bent pedig az előző napi cucc már kiment/elpusztult (ha fertőtlenítettek/takarítottak).
    Ahogy hallom azonban a piac és az összes nagyközért tele van emberekkel, gyerekes családokkal. Tolonganak, mintha nem lenne holnap, megveszik az összes élelmiszert, amit csak tudnak. Ostoba egy népség.

  15. csak úgy szerint:

    A piac ma jól szerepelt. Kultúrált sor, hőmérőzés, fertőtlenítő a kézbe. Biztos forrásból.
    Végre egy jól megszervezett megoldás! Csak azok a fegyveres katonák ! Ha érteném?!

    Jó lenne pontosítani, a jövő heti nyitvatartást is.

  16. Qqriq szerint:

    A miniszterelnök úr utasította az önkormányzatokat az időseket ellátására. Ennek a csepeli önkori is eleget tesz. Akkor miért is kell a piacra mászkálni tojásért meg csirkefarhátért, amikor nyugodtan lehet élvezni az otthoni kényelmet?

  17. csak úgy szerint:

    Qqriq !

    Ha a 70 év felettiek kapnának értesítést, vagy az új reklám felületeken megjelenne az info, akkor, lehet hogy (többen?) igénybe vennék.

    Kétlem, hogy az internetről tájékozódik minden 70 év feletti csepeli.

    Nagyapó nyilván jól tájékozott, és Ő él a lehetőséggel. Lehet, hogy neki személyesen Lénárd viszi ki a bélszínt, a piacról.

  18. mariska szerint:

    Lehet számolgatni kicsit a vírusok útját. Nyugdíjas vagyok, két út áll előttem:

    1. Telefonon felíratom a gyógyszert, ami bekerül a felhőbe. Bemegyek a gyógyszertárba gumikesztyű, szájmaszk, plusz a biztos távolság a többiektől, és persze nem csúcsidőben, nyitáskor, hanem mondjuk a déli órákban. Ajtón be, megkapom az árut, érintem a kártyát, mehetek.
    2. Élek a nagyon kedves fiatal szomszéd felajánlásával, kezébe adom a pénzemet, ő megy, odaadja a pénzemet a gyógyszerésznek, aki visszaad belőle, odaadja a gyógyszert. Ezután becsönget hozzám, ideadja az árut és a visszajárót.
    3. Hagyom a fenébe az egészet, így egy nyuggerrel kevesebb.

    Én egyelőre az 1-est követem, a magam, a gyógyszerész és a kedves fiatal szomszéd védelmében. De azért csak fikázzon nyugodtan, aki ezt nem érti meg.

  19. mariska szerint:

    Bocs, a harmadik később jutott eszembe…

  20. pusssh szerint:

    Qqriq, a nyugdíjasok réme írja: “A miniszterelnök úr utasította az önkormányzatokat az időseket ellátására. Ennek a csepeli önkori is eleget tesz. Akkor miért is kell a piacra mászkálni tojásért meg csirkefarhátért, amikor nyugodtan lehet élvezni az otthoni kényelmet?” Ez a bűnbakkereső, gyűlöletkeltő hőbörgés ma általános,m celebek sora is ezt műveli.

    De felhívnám a hangulatkeltő inluencerek és kukurikúk figyelmét a következőre:

    A 70 éves korhatár alatt vannak a 60-70 évesek, akik kinézetre, egészségre jórészt az “öregek” csoportjába tartoznak, és hacsak nincs kiírva a homlokukra, hogy “nem vagyok még 70”, akkor ránézésre kiutálják őket mindenhonnan, Qqriq pedig rendőrért kiabál.

    Mindehhez tessék hozzávenni azt a tényt, hogy Magyarországon jelenleg cca. 350.000 ember DOLGOZIK A 60-70 év KÖTÖTTI KOROSZTÁLYBÓL (a nyugdíjkorhatár immár 65 év, és vannak, akik túldolgozzák, mert a várható nyugdíjukból nem tudnának megélni). Csak kisebb részük tanár és orvos, akiket egyébként csak 65 éves kor fölött “kímélnek”. Továbbá: az otthoni munkavégzés még nem jelenti azt, hogy az illető táplálék, tisztálkodási- és gyógyszerek illetve hivatali ügyek intézése nélkül képes és köteles otthonról dolgozni. A 60 és 65 közötti dolgozók (lehetnek bár szívbetegek, cukorbetegek, egyéb krónikus betegségekkel megvertek) ilyenformán a járványügyi senkiföldjén güriznek és rohangálnak utcán, piacon, postán, patikában, és bár sokan azt állítják most harsányan, hogy ők még nem öregek, azért a piacon találkozva velük nagyon másként látnák; a halálozási statisztikákban pedig előkelő helyen állnak.

    A hatvan éven felüli dolgozók jó része még “hagyományos” munkakörökben van foglalkoztatva, ahol az otthoni munkavégzés megoldhatatlan, vagy ha részben az volna is, a dolgozók digitális készsége és hardveres ellátottsága nem teszi ezt lehetővé. Őket senki sem köteles ellátni, a munkaadók sem tudnak számukra mentességet adni, az önkormányzatoktól nem kérhetnek segítséget, táppénzre nem engedik őket ha éppen nem húzzák a földön a belüket, a kukurikút meglincselnék őket azért, hogy létezni merészelnek – és a vírussal szemben figyelemreméltó mértékben esendőek.

    Ők, a 60-70 közöttiek tehát számkivetettként kössék föl magukat otthon?

    (N.B. nem tartozom ehhez a korcsoporthoz, csak gondolkodtam.)

  21. pusssh szerint:

    mariska! a harmadik lehetőség komoly opció.

    Egy pármában dolgozó izraeli orvost idéz most számtalan külhoni és több hazai hírforrás arról, hogy az olaszok a 60 évnél idősebb súlyos vírusbetegeket már nem teszik lélegeztetőgépre.
    Ismétlem: nem a 70, hanem a 60 év felettieket.

  22. pusssh szerint:

    Szolgálati közlemény:

    Én részemről – önvédelemből, tekintettel a tekintendő rendkívüli állapotokra és jogviszonyokra – ezennel elvonulok a szájkaranténomba – befejezem a kommentelést.

    A nép bölcs szószólójaként majd kukorékolnak zavartalanul a kukurikúk.

Itt lehet hozzászólni !