Így működik most a szakrendelő Csepelen

Csepel.info

A fogadóbizottság: lázmérés után lehet bemenni a folyamatosan fertőtlenített épületbe

A polgármester sem kivétel

Borbély Lénárd csepeli polgármester csütörtökön előbb a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálatnál tartott bejárást, majd a kerületi útépítéseket ellenőrizte.

Ahogy az látható, a szakrendelőbe és a patikába csak lézeres lázmérést követően lehet bemenni. A többi intézkedésről a polgármester beszámolóját az alábbiakban olvashatják:

Több új orvosi eszköz érkezett az elmúlt hetekben

Ez pedig egy szintén most beszerzett, profi tisztítógép

Ma délelőtt ismét ellenőriztük a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálatot, ahol dr. Dobák András főigazgató-főorvos tájékoztatott a koronavírus kapcsán eddig meghozott intézkedésekről. A folyamatosan fertőtlenített intézmény területére egyesével engedik be a betegeket, akiket védőruhába öltözött dolgozók ellenőriznek. A rendelések a gasztroenterológia kivételével továbbra is zajlanak. Amit leállítottak: a fizikoterápiás, a gyógytorna és gyógymasszázs kezelések.

A 65 éven felüli orvosok telefonos konzultációkat folytatnak, e-recepteket írnak fel. Az iskolai védőnőket átirányították a gyerekorvosok mellé, a gyerekeknek és a várandós anyáknak külön helyiség áll rendelkezésre vérvételre, koronavírus-gyanú esetén pedig két elkülönítő szobát is kialakítottak. Az intézményben új takarítógép is beszerzésre került.

Megfelelő mennyiségű fertőtlenítőszerek állnak rendelkezésre, maszk viszont kevés van. Ebből most az ott dolgozók a megfelelő alapanyagok beszerzésével maguk készítenek védőeszközt.

Vigyázzanak magukra és egymásra! @ Tóth Ilona Egészségügyi Központ

– írta közösségi oldalán Borbély Lénárd, Csepel polgármestere.

Csepel.info

16 hozzászólás “Így működik most a szakrendelő Csepelen” bejegyzésre

  1. Tóth kati szerint:

    Az fogja igazán megmutatni az országok egészségügyi ellátásának színvonalát,hogy hányan halnak meg a fertőzésben.Mert ez a lényeg,az emberi élet.

  2. Lili Züllig szerint:

    Itt háború óta nem volt aktiválva a Hadsereg. Behívtak mindenkit, akit tudtak.
    Ma dönt Bundesrat a kijárási tilalomról. Égnek a vonalak, túlterhelt a hálózat…
    Ma 12.30 órakor Svájcszerte erkélytapssal szeretnének egy HATALMAS KÖSZÖNETET MONDANI MINDEN EÜ MELÓSNAK, híradóban benne lesz.

    KARÁCSONYRA TÖBBMILLIÓ GYEREK SZÜLETIK majd Európában, tegnap erről is volt szó.

  3. lutria szerint:

    Érdekes,a nyugdíjas anyám rendszeres szemészeti ellátásra szorul,ma délelőttre volt időpontja de tegnap du.(az utolsó pillanatban)lemondták-konkrétan azt mondta a szemész asszisztens hogy ne is próbálkozzon,be sem engednék az épületbe-és még kb.sem tudják mikor mehet a következő,3havi ellenőrzésre.
    A receptjeit sem kapja meg hanem taj és személyi számával veheti át a gyógyszereit a patikában.
    Most akkor működik szakrendelő vagy sem a felsoroltak kivételével?

  4. Nagyapó szerint:

    Polgármester úr távolságát megmérték lézeres műszerrel, avagy keverték az infravöröst a lézerrel?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  5. Boldog Karácsonyt szerint:

    És még mindig az az átkozott papírmaszk ami nem véd a Corona vírus bejutása ellen.

  6. Tóth kati szerint:

    Szeretném megkérdezni tudja-e valski mit csinál Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere azonkívül,hogy a facehookon uszít,panaszkorik és követelőzik?Vett már a főváros valamit,hogy segítse a védekezést?Azt hallottam,azt mondja a parkolási díjakat nem szűnteti be,mert wz káoszhoz vezet.Az emberek ma Budapesten legtöbben arravhasználják az autót,hogy munkába járjanakEgyre kevesebben járnak bkv-val.Miért nem lehet segíteni az embereket azzal,hogy legalább parkolási díjat ne kelljen fizetni?
    Látom tv-ben sorra hoznak a települések polgármesterei olyan intézkedéseket,amikkel a védekezést,a település nehéz helyzetben levő lakóit segítik.
    Mit csinál ez a töketlen,senkiházi Karácsony?

  7. Qqriq szerint:

    Ami ennél is érdekesebb, hogy Karigerinek több tucat tanácsadója van, akik átlagon felüli jövedelmekért mondják meg a “frankót”. Mégis mivel foglalkoznak ezek a tanácsadók (azonkívül, hogy felveszik a fizetésüket), hogy Karigeri ugyanúgy bénázik, mint Zugló első embereként?!? Tarlósnál jó kezekben volt a város…

  8. Aggastyán szerint:

    De most komolyan. A polgármester miért nem tud #otthonmaradni? 😀 Me így most magával és mással is kiszúr, de komolyan. Szomorú.

  9. csak úgy szerint:

    https://budapestkornyeke.hu/koronavirus-terkep-keszult-itt-vannak-a-veszelyes-helyek/?fbclid=IwAR1Bvzi5kkh_UGjvrpoos0_15JixWSyLplTmTcANG_yu00Vq8gGEudEjJ6E

    Általában a helyi polgármesterek Facebook oldalai, vagy a helyi portálok szerepelnek forrásként. Ebből az következik, hogy az adatok hitelesek, hiszen ha egy polgármester településén karantént rendelnek el, arról szólnak neki,

    a polgármesterek pedig jó esetben tájékoztatják az ott élőket.

    ??????????????

  10. Tóth kati szerint:

    Na ezért nem bíznám még a disznóólat sem az ilyen Karácsony félékre.Bezzeg Ausztriában,Bécsben már rég ingyenessé tették a parkolást,igaz nem 41 tanácsadó tanácsolt neki.

  11. Tóth kati szerint:

    A bankok bevételeit félti a momentum vezetője.

  12. Tóth kati szerint:

    A Városligetben hajléktalanok tucatjai táboroznak borzasztó körülmények között.Kösz takony Karácsony!

  13. […] egyik helyiségét az orvosi ügyelet tudja használni. Arról, hogyan folyik most a rendelés, korábbi cikkünkben írtunk. A Csepeli Piacon a továbbiakban két bejáratot és egy kijáratot alakítanak ki, hogy a piacon […]

  14. pl szerint:

    Próbálom megfejteni… nem merek belegondolni… Beszélő Krumpli ellenőrizteti a polgi peteérését?

  15. pl szerint:

    Amúgy a piac elesett?

  16. csak úgy szerint:

    Ma voltam a piacon. Semmi ellenőrzés. Mint a budai kutyavásár!

Itt lehet hozzászólni !