Kettős üzenete van az ellenzéki támogatásnak

Csepel.info, Ábel Attila

Nem csak a gyermekellátás fejlesztéséről és az erőforrások jobb kihasználásáról, de az ellenzéken belüli útkeresésről is szólt az a szavazás, amelyen – külső szemlélőnek talán meglepő módon – minden jelen lévő ellenzéki képviselő támogatta az önkormányzat vezetésének egy fontos előterjesztését – állítja Ábel Attila.

Csepel fideszes alpolgármestere lapunknak azt mondta: a mindent elutasító és gyűlöletre alapozott ellenségesség és a fejlesztések, a pozitív csepeli ügyek mentén együttműködésen alapuló ellenzékiség útjai között próbál választani ezekben a hetekben a kerületi ellenzék. Szerinte Csepel lakosságának az utóbbira lenne szüksége. Erre a vezetés részéről nyitottak, és komoly esélyt is lát rá a bizottsági munkában megnyilvánuló értelmes párbeszédek alapján. Állítja: most, a jelenlegi testületben valamennyi frakció tagjaival lehet értelmes vitát folytatni és talán újabb ügyekben is egyezségre jutni.

Az alpolgármester ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy a Wass Albert elleni alaptalan gyűlöletkeltés és rágalomhadjárat, valamint Szabó Szabolcs óvodabezárásos álhírgyártása azt mutatják, hogy komoly vita folyik az ellenzéken belül. Az is látszik, hogy – egyelőre – az ellenzéki pártokon belül Szabó Szabolcs eltávolításában mindenki érdekelt. De szerinte csak addig, amíg valamelyik formáció “le nem igazolja” a két pártot már megjárt politikust. Az alábbiakban Ábel Attila eredeti Facebook-bejegyzését olvashatják.

“2002 óta vagyok önkormányzati képviselő. 18 év alatt a januári ülés volt az első és egyetlen olyan alkalom, hogy a balliberális oldal egyöntetűen, teljes létszámban támogatott egy Fideszhez köthető, merész, ám pozitív fejlesztési javaslatot. Olyan szervezetfejlesztésről van szó, amely kellő aljassággal rémhírként is előadható. Ahogy azt Szabó Szabolcs ex-Együtt, ex-LMP-s politikus meg is tette: ő képes volt az autista és a bölcsődés gyermekek ellátásjavítását óvodabezárásnak kommunikálni.

Tévedés azonban azt gondolni, hogy a csepeli óvodai fejlesztéseket pusztán azért támogatta az összes balliberális képviselő, mert meg akarták mutatni, hogy mennyire össze lehet és tudunk fogni Csepelért. 18 éves tapasztalatom alapján sokkal valószínűbb, hogy ha Szabó Szabolcs nem áll ki az óvodabezárásos rémhírével, akkor az előterjesztésnek a testület előtt is lett volna ellenzője.

Mégis ez hogyan lehetséges?

Szabóból piszkosul elege van a csepeli ellenzéknek. Okkal, joggal panaszkodnak rá súlyos jekzőkkel a pártok tagjai – igaz, a bátorságuk kimerül az egymás közti panaszáradatban. 2014 óta Szabó lett a megélhetési politikusok mintapéldája. A pártja eleve egy törpeszervezet volt. Sorossal a háta mögött – az igaz -, ám minimális élőerővel és szavazóval. Csak az összefogásnak és Sorosék lobbijának köszönhető, hogy ki tudták zsarolni az indulását a csepeli-soroksári, biztosan nyerő ballib körzetben. 2018-ra Szabó pártja még nagyobb nulla lett, ám ismét kizsarolták, hogy ő legyen a jelölt. Gyanítom Bangóné egy kanál vízben megfojtaná ezért. De nem teheti.

Viszont most esély van kiszorítani Csepelről. Amikor kihunyt az Együtt, Szabó átpattant az LMP-re, de onnan is hamar elugrott. Most párttra vágyik, másként nem tudja zsarolni a többi pártot. Ezért ugrott elő az óvodabezárás hazugságával, ezért próbálta maga mögé utasítani a csepeli ellenzéki pártokat. Most úgy orrba vágták az elvtársai, hogy öröm volt nézni.

Na de kit szemelt ki prédának? Az MSZP hullaszagot áraszt, a Párbeszéd és az LMP jelentéktelenek. A legjobb választás a Momentum vagy a DK. Egyelőre azonban mindenki mással tervezi a jövőt. Szabóval hat éve nincs valós kapcsolatuk. Jó duma volt, hogy majd mindent megbeszélnek, megvitatnak, majd kapcsolatban maradnak, hogy Szabó majd segít a helyi ügyekben. Ilyesmi az elmúlt hat évben nem történt.

Ettől függetlenül én arra tippelek, hogy Szabó Szabolcs végül legyűri a tiltakozó ellenzéki pártokat, és ismét ő lesz a közös képviselőjelölt. Bangóné túl buta és túl szoci, Szabónak meg túl erős a “hátszele”. Plusz, akár a DK, akár a Momentum teszi zsebre, onnantól más már nem tud eséllyel jelölni.

Ki mit tippel?”

Forrás: Ábel Attila Facebook oldala

8 hozzászólás “Kettős üzenete van az ellenzéki támogatásnak” bejegyzésre

  1. Nagyapó szerint:

    Szabónak “komoly” támogatói vannak. Olvassák a beírásokat a “Szabó Szabolcs ismét félretájékoztatja a csepelieket” írás után (2020. január 29., szerda)! Boldog Karácsonyt, Babika, földhözragadva, Kanos Morgan, Gyula és már meg is van Szabó “népes” támogatottsága!😉😉

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop

  2. Kanos Morgan szerint:

    Nagyapó, kikérem magamnak, hogy Szabó támogatója vagyok. Az ovis témában egy tényt közöltem, amit a cikk és az Ön ottani hozzászólása próbál demagógizálni.

  3. Nagyapó szerint:

    Kanos Morgan! A következőt írta: ““A valóság az, hogy az önkormányzat nem zár be óvodákat.” Ez is hazugság.” Talán félre értettem azt, hogy “Ez IS hazugság”? Kíváncsi vagyok a többi hazugságra IS! Gondolom érti.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop

  4. csepelifan szerint:

    Én azt tippelem, hogy bukott , listás képviselőként és bukott alpolgármesterként kicsit szerenyebben kellehe viselkednie és végre dolgozni a csepeliekért!

  5. Kanos Morgan szerint:

    Nagyapó, ez IS hazugság, ami a cikkben volt, erre gondoltam:

    “Szabó Szabolcs ellenzéki országgyűlési képviselő ritka undorító hazugságot talált ki Csepelről: most azt terjeszti, hogy az önkormányzat be akar zárni három óvodát.”

  6. Kanos Morgan szerint:

    Egy ovit zárnak be, Szabó is hazudik, Morovik is hazudik. Csak a kommentelőknek lehet már hinni! 🙂

  7. Volt már ilyen szerint:

    Attilánk hosszasan ír Szabó Szabolcsról, aki mögött nincs párt, s szerinte így senkit sem képvisel! Igaz hogy nincs mögötte párt, de a csepeliek többsége mégis rá szavazott! Szilárd mögött ott van az állampárt és a pártállam, a csepeliek mégis leszavazták! Akkor bizony a dr. előnév miatt szavaztak rá! 😉 Kedves Szilárd, nem kellene legalább egy DÍSZdoktori címet kipréselni valamelyik egyetemből?

    Szerencsére Attilánk megkérdezi a végén, “ki mire tippel”! Így aztán szabad a fantáziánkat meglódítani! dr. Szabó Szabolcsot Pákozdi alpolgármester úr beveszi a Buckába, így már ketten lesznek! Meg egyben lesz egy képzett, értelmiségi ember is benne!

  8. Gary Ridgway szerint:

    Kérdés:
    – mennyiszer esek még cenzúra alá? (nicknév, IP alapján)
    – valótlant nem állítottam, a linkeimet ugyan kiskapuval toltam be, mert egyenesben nem megy, de legyetek már szabad orgánum, vagyis hallgattassék meg a másik oldal is, legalább aminek hírértéke van
    – Kínai módszerekkel kell játszadozni? Elő kell fizetni VPN-re?
    – unalmas állandóan egy új IP címet generálni, bár a szolgáltató rugalmas… 🙂
    Vicc…

Itt lehet hozzászólni !