Megszűnt az SZDSZ frakció – vagy nem

Gulyás József kilép az SZDSZ-ből és a párt frakcióját is elhagyja

OS, MTI, Mno.hu

Az SZDSZ pártvezetése szerint hétfőn megszűnt a párt parlamenti frakciója. Az SZDSZ hétfői közleményében, amelyet Retkes Attila elnök mellett megyei elnökök és ügyvivők írtak alá, felhívják a figyelmet arra: az SZDSZ parlamenti képviselőcsoportjának többsége várhatóan megszavazza a 2010. évi költségvetést, ami ellentétes a párt álláspontjával.

Retkes szerint a 2010. évi költségvetés elfogadhatatlan, mert különösen hátrányos helyzetbe hozza az elesetteket, a mélyszegénységben élőket.

A Szabad Demokraták Szövetsége (SZDSZ) sajnálattal és megértéssel veszi tudomásul, hogy Gulyás József a hétfői napon bejelentette, kilép a pártból és a frakcióból. Az SZDSZ köszönetet mond két évtizedes következetes politizálásáért, és – mint minden liberális demokratát – visszavárják az SZDSZ-be. Egyetértenek Gulyás Józsefnek azzal az álláspontjával, hogy az országgyűlési frakció döntései az elmúlt években egyre kevésbé voltak összhangban az SZDSZ értékelvű politizálásával – véli Retkes.

Az SZDSZ szerint a 2010. évi költségvetés elfogadhatatlan, mert különösen hátrányos helyzetbe hozza az elesetteket, a mélyszegénységben élőket, ellehetetleníti a települési önkormányzatok működését, nem ad választ a riasztóan növekvő munkanélküliség kihívásaira, mindemellett a büdzsé a kiadásokat alul-, a bevételeket pedig felültervezi, így a kijelölt makropálya már néhány hónapon belül sem lesz tartható. Mindezek ismeretében – az országos ügyvivői testület és az országos tanács korábbi döntéseinek következményeként – kijelentjük, hogy az SZDSZ 2006-ban mandátumot szerzett országgyűlési frakciója a hétfői napon, 2009. november 30-án megszűnt – zárul Retkes Attila közleménye.

Forrás: OS, Mno.hu

Gulyás József kilép az SZDSZ-ből és a párt frakcióját is elhagyja

Gulyás József szabad demokrata országgyűlési képviselő kilép az SZDSZ-ből és a párt parlamenti képviselőcsoportjának sem marad a tagja.

Mint írta: „21 év után távozom az SZDSZ-ből és számomra ez azt is jelenti, hogy nem maradok tovább az SZDSZ képviselőcsoportjának sem a tagja”. A képviselő szerint az SZDSZ idén nyáron elkezdett megújulása nem csak erőtlen, de iránya több ponton hibás.

Úgy értékeli, hogy a párt politikája „leginkább értelmezhetetlennek nevezhető”. Gulyás József szerint a párt új vezetése sem volt képes a közélet tisztaságát, vagy az SZDSZ önállóságát erősítő határozott lépéseket megtenni. „Az SZDSZ bizony már nem iránytű a liberális közönség számra, döntései, nyilatkozatai ellentmondásosak, az SZDSZ-frakció tevékenységével együtt pedig értelmezhetetlenek” – írta.

Forrás: MTI, Mno.hu

10 hozzászólás “Megszűnt az SZDSZ frakció – vagy nem” bejegyzésre

  1. Manitu szerint:

    Az lesz az ünnep, amikor kibukik a Parlamentből, és bukik a kormány is.

  2. vermes szerint:

    Ernő!

    Az “Áleluját” egy éve még Gyurcsányra mondtad, most meg Jobbik-hívő vagy…

    Magyarázd ezt el…

  3. Huba szerint:

    vermes!
    Valóban kíváncsi vagy Ernyőke mosakodására? Ha igen, bocs……..

  4. Manitu szerint:

    Íme az igazság, hogy a házioltáron Fletó és a gárda egyaránt elfér! Szerintetek Ernő is tollruhába fog öltözni legközelebb? 😉

  5. vermes szerint:

    Ernőt mosakodni? Na neeem…

    Ennyi is elég volt, pedig ruhában van:

  6. Micimackó szerint:

    mindig leszalad pár könnycsepp az arcomon amikor a SZDSZ -re gondolok…néha még a pezsgőmbe is belecsöppen

  7. miska72 szerint:

    Lesz az még 1% alatt is!

  8. Papi szerint:

    Micimackó!
    Az örömkönnyek megédesítik az életet és a pezsgőt is! Olvasd milyen jól csengő mondat: SzDSZ a történelem szemét dombjára megy mert ott a helye! 🙂 🙂 🙂
    Hát nem cseng jól?

  9. vermes szerint:

    Papi!

    Ez ugyan jól csng, csak az ország pénze meg az ő zsebükben cseng… 🙁

Itt lehet hozzászólni !