Tüntetnek a gyűlöletbeszéd ellen: Niedermüller távozzon a közéletből!

Mandiner, ATV. Csepel.info

Csütörtökön tüntetést szerveznek a DK-s politikus kijelentése miatt, ezen Hollik István is részt vesz – jelentették be Budapesten. Niedermüller gyűlöletbeszédét még a DK szövetségese, a Jobbik is menthetetlennek tartja: ők is távozásra szólították fel a politikust.

Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció alelnökének közéletből való távozására szólított fel Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerdán Budapesten. A kereszténydemokrata politikus rámutatott: a VII. kerületi polgármester fehér, keresztény és heteroszexuális emberekre vonatkozó kijelentései vállalhatatlanok. A kormánypárti képviselő újságírók előtt felidézte, hogy a DK-s politikus rémisztő képződményeknek nevezte a fehér, keresztény, heteroszexuális embereket.

Sokatmondó a balliberális oldal hallgatása

Ezt bárhogyan nézik, próbálják értelmezni, nem más, mint színtiszta rasszizmus, család- és kereszténygyűlölet a javából. Ezt a mondatot hiába próbálják, nem lehet meg- és kimagyarázni – rögzítette a KDNP országgyűlési képviselője. Hollik István szerint jól mutatja mindazt, amit Gyurcsány Ferenc és a DK képvisel, ahogy gondolkodnak a magyar emberekről, akik között több millióan vannak fehérek, keresztények és heteroszexuálisok. Megjegyezte: Niedermüller Péter ahelyett, hogy bocsánatot kért volna, távozott volna a közéletből, csak megerősítette a véleményét, és kedden este egy televíziós műsorban még rá is tett egy lapáttal. Mindez már annyira kínosra sikeredett, hogy a műsorvezetőnek kellett bocsánatot kérnie helyette – jegyezte meg Hollik István.

Összegzése szerint ismét bizonyossá vált, hogy a DK-nak és Gyurcsány Ferencnek csak a hatalom számít, és még egy ilyen vállalhatatlan mondat után sem mondatják le polgármesterüket. Egy polgármesteri szék, a megszerzett hatalom fontosabb, mint az alapvető emberi értékek tiszteletben tartása – fogalmazott a nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója. Hozzátette: ha ez nem így lenne, akkor már nemcsak bocsánatot kellett volna kérnie, hanem régen le kellett volna mondania.

A kereszténydemokrata országgyűlési képviselő rámutatott: az is sokat mondó, hogy a DK szövetségesei hallgatnak, egy szót sem szóltak az ügyről, ami nyilván nekik is kellemetlen. A hallgatásuk sokat mondó és őket is minősíti – jegyezte meg Hollik István.  Kérdésre azt mondta: ő maga részt vesz azon a budapesti tüntetésen, amelyet Niedermüller kijelentése elleni tiltakozásul a szerveztek csütörtökre. Ez nem egy pártügy, ha bármilyen jóérzésű magyar ember végighallgatja a felvételt, teljesen egyértelmű és nyilvánvaló a tartalma. Ha valakinek számítanak az emberi értékek, és tenni akar valamit, jöjjön el, mutassák meg együtt, Magyarországon másokat becsmérelni, ilyen kirekesztő mondatokat tenni, következmények nélkül nem lehet.

A DK alelnöke az ATV egyik múlt heti műsorában úgy fogalmazott: „Hogyha megnézzük azt, hogy mi marad, ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket (ugye, fölsoroltuk: a nem magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a „nemtudoménmik”), akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen, ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak – meg azért nők is vannak közöttük. Ez a családelképzelés. Ez azért borzalmas, mert ha megnézzük, hogy a világon mindenütt az úgynevezett fehér nacionalisták miből állnak össze: ebből, mondom csöndesen nektek”.

A Jobbik is elítéli az ilyen gyűlöletbeszédet

A Jobbik elítéli és elfogadhatatlannak tartja Niedermüller Péter nyilatkozatát és szerintük nincs keresnivalója a közéletben. A Párbeszéd frakcióban politizáló Burány Sándor azt mondta: nem olvasta Niedermüller szavait, de országgyűlési képviselőként nem zárja ki, hogy feljelentést tesz bárki ellen, akinek a tevékenysége vagy mondatai ezt indokolják, azt azonban nem tudja megítélni, hogy a polgármester szavai ennek mennyiben felelnek meg.

Forrás: Mandiner, ATV

38 hozzászólás “Tüntetnek a gyűlöletbeszéd ellen: Niedermüller távozzon a közéletből!” bejegyzésre

  1. Boldog Karácsonyt szerint:

    Az év vicce amikor a moslékszájú alkesz Bayer Zsótika akar tüntikézni a “gyűlöletbeszéd” ellen.

    Ti már csak önmagatok paródiái vagytok!
    😀

  2. pusssh szerint:

    Hatalmas a tülekedés az “év vicce” címért. És még csak január végén tartunk.

  3. Nagyapó szerint:

    Ismétlés a tudás anyja, így másodszor írom, hogy kíváncsi vagyok ettől az emberi szennytől elhatárolódik-e “Boldog Karácsonyt”, “Gyula”, “pusssh”, “Volt már ilyen “, valamint a DK nevű horda?? Vagy ők is hasonulnak?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  4. Boldog Karácsonyt szerint:

    Hé, vén komcsi!
    Én már írtam neked, hogy arra várhatsz és Ló…..sz a s…be, de akkor tessék leírom még egyszer.

  5. Nagyapó szerint:

    Rendkívül “intellektuális” választ adott a tegezésből még ki nem nőtt “Boldog Karácsonyt”. Ilyen a proli, mikor felizgul, ledobja álarcát! Jól látható, hogy azonosságot vállal az emberi szennyé vált “igazi magyar” Niedermüllerrel, aki ” a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak” ellenében néger, animista és buzi. “Boldog Karácsonyt” vállalja ezeket a jelzőket?
    Van már, aki színt vallott és a többiek?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  6. Gyula szerint:

    Nagyapó, te drága!
    Még mindig te vagy a bunkó, mert magázódsz…
    Olvasd el a netikettet, utána tépd a telefont.
    Tudjuk, de egy felsőbbrendű, kiválasztott, minden eddigi hatalmat nyájasan kiszolgáló ember vagy, nem vagy egyedül, de ettől még leszarhatom a véleményed, ugye?
    Szarok én a DK-ra, tessék, elégedett vagy? De Bayer pappol a gyűlölet ellen, ez mókás.

  7. kilgore trout szerint:

    Visszatérnek a modernkori Lenin-fiúk. Meg is tennék, csak azok az idők elmúltak, egyelőre.

  8. Nagyapó szerint:

    NYÍLT LEVÉL AZ EURÓPAI PARLAMENT KÉPVISELŐINEK

    Kedves Képviselő Hölgyek és Urak!

    Az Európai Unió Alapjogi Chartája szerint szellemi és erkölcsi öröksége tudatában az Unió az emberi méltóság, a szabadság, az egyenlőség egyetemes értékein alapul. A dokumentum szerint az emberi méltóság sérthetetlen, tiszteletben kell tartani, és védelmezni kell.
    Tilos továbbá mindenfajta negatív diszkrimináció, így különösen a nem, faj, szín, etnikai vagy társadalmi származás, genetikai tulajdonság, nyelv, vallás vagy meggyőződés, politikai vagy más vélemény, nemzeti kisebbséghez tartozás, vagyoni helyzet, születés, fogyatékosság, kor vagy szexuális irányultság alapján történő megkülönböztetés.

    Magyarország Alaptörvénye szintén garantálja az említett alkotmányos jogokat, amelyek betartása és betartatása különösen a közhivatalt betöltő személyek kiemelt feladata.

    Éppen ezért szervezetünk mély megdöbbenéssel tapasztalta, hogy az Európai Parlament korábbi tagja, jelenleg Magyarország fővárosa egyik kerületének polgármestere, a Demokratikus Koalíció nevű balliberális párt alelnöke, Niedermüller Péter néhány napja egy országosan elérhető televízió műsorában „rémisztő képződményeknek” nevezte a fehér, heteroszexuális, keresztény férfiakat és nőket.

    Mint tudjuk, a hasonló retorika az 1930-as évek Németországában teljesedett ki, a zsidó közösséggel szemben például az Unmensch (alsóbbrendű emberi képződmény) kifejezést alkalmazták a náci ideológia hirdetői.

    A botrány kirobbanását követően sajnálattal és megütközéssel tapasztaltuk, hogy sem Niedermüller Péter, sem pártja, a Demokratikus Koalíció vezetése, így Gyurcsány Ferenc pártelnök, illetve felesége, az Európai Parlament alelnöke Dobrev Klára nem kért bocsánatot a súlyosan jogsértő és megbélyegző megnyilatkozást követően, illetve nem határolódott el az elhangzottaktól. Ennek nyomán jelen levél másolati példányát megküldjük David Sassoli Úrnak, az Európai Parlament elnökének is.

    A fentiek nyomán a CÖF-CÖKA, mint Magyarország meghatározó tömegtámogatással rendelkező civil szervezete, bízva abban, hogy az Európai Parlament tisztelt képviselői elkötelezettek az Európai Unió Alapjogi Chartájában foglaltak vonatkozásában, a rendelkezésükre álló lehetőségek alapján megteszik a szükséges lépéseket az ilyen súlyos és embertelen jelenségek visszaszorítására.

    Budapest, 2020. január 29.

    Tisztelettel:
    A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány és a Civil Összefogás Fórum nevében
    Dr. Csizmadia László, Dr. Bencze Izabella, Dr. Ifj. Lomnici Zoltán, Dr. Fricz Tamás

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  9. Horváth János szerint:

    Ezeknek van még bőr a pofájukon megszólalni?

  10. Jobban szerint:

    A balliberális véleményterror képviselői szerint az üléspontjuk határozza meg az álláspontjukat…tehát bármiért kell tüntetni ha az a Fidesz körül történik, és a fordítottja, teljesen természetes módon, a “saját oldalon” történtek következmény nélkül folytatódnak, zajlanak…összezárnak, kimagyarázzák vagy csak “elegánsan” mélyen hallgatnak róla.

  11. Horváth János szerint:

    Agyatlan.

  12. Jobban szerint:

    A személyeskedéstől Horváth János nem tud elszakadni. Elég szegényes és sivár a szókészlete. A rosszindulat beszűkít.

  13. Horváth János szerint:

    Nem személyeskedés, Tény megállapítás!

  14. Nagyapó szerint:

    Üdítőbb lenne a csepel.infó, ha az ellenzékből nem mindig a rasszista DK csepeli trágár követői – akiknek gondolataik deréktől a talajig tartanak – “Boldog Karácsonyt”, meg “Gyula” írogatnának.
    Bár Horváth Jánosnak is csak rövid “lényegre törő” hozzászólásai vannak, amik felejthetők.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  15. Jobban szerint:

    Horváth János, ennyire telik a repertoárja.

  16. Gyula szerint:

    Öreg!
    Tegnap idéztem a szervezőtől, aki a ti emberetek.
    Tehát, te, nekem ne papolj a trágárságról.
    Ugyanolyan egyszerű üres és hazug dolgokat pumpálsz ide, mint több elvtársad.
    Szerencsére, ahogy látom, már nem férsz hozzá az oldalhoz, azóta nincs törölgetés! 🙂

  17. Jobban szerint:

    Bízom benne, hogy a balliberális beállítottságúak között is vannak intelligens és jó lelkű, fair play szempontjából gazdagabban megáldott személyiségek.
    Akik tisztában vannak azzal, hogy legalább a mundér becsülete miatt nem járatják le saját magukat és az oldalt amelyet képviselnek, alpári, kicsinyes, dehonesztáló, mást verbálisan degradáló, személyes találkozáskor fizikai agressziótól sem visszariadó, erőszakos, erkölcsileg nehezen vállalható stílusukkal.

  18. Jobban szerint:

    Niedermüller olvashattuk a transzparenseken a tüntetésen, azokat gyalázza, akik eltartják?
    Ez aztán a stílus, gerinc és a jó gusztus határa.
    Logikája kínosan sántít…nem emberekre vonatkozott amit mondott? Kire? Marslakókra?

  19. Jobban szerint:

    Hol van a Magyar Helsinki Bizottság? Amnesty International? Egyenlő Bánásmód Hatóság?
    stb…..?????? Nincs hírértéke Niedermüller kirekesztő, kitaszító, kiközösítő, diszkrimináló kijelentésének? Nem kell fellépni az eszmei mondanivalója ellen?

  20. Horváth János szerint:

    Te szerencsétlen farok!
    Ha ismernéd a magyar nyelvet, nem írnál ekkora baromságokat!

  21. Gyula szerint:

    “azokat gyalázza, akik eltartják?” …írja-kérdezi Jobban.
    Amikor a jobboldal gyalázkodik és jelzőzik a velük egyet nem értőkre, akkor nem ugyanez a történet zajlik le?
    Mielőtt belémállnál. Az, hogy nem csípem a fideszt, még nem egyenlő azzal, hogy csípem a baloldalt!!!

  22. Jobban szerint:

    Hallgat a TASZ , a Helsinki Bizottság, és a jogvédő szervezetek is….

  23. Jobban szerint:

    “Különösek ezek a Soros NGO-k: csak akkor érzékenyek jogvédő kérdésekben, ha a magyarok ellen lehet perelni, “ügyet védeni”.

    Pl. hallgatnak Niedermüller Péter rasszista megnyilvánulásai kapcsán. Totális a csend.”

  24. Jobban szerint:

    “a Civil Összefogás Fórum és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány, vagyis a CÖF-CÖKA, amely feljelentést tett közösség tagja elleni erőszak, illetve közösség elleni uszítás bűncselekmények elkövetése alapos gyanújára való tekintettel. „Lépésünket többek között az a szándék vezérelte, hogy a kirekesztés, a gyűlöletkeltés és a rasszizmus kapcsán megszűnjön a kettős mérce és az egyoldalú megítélés.”

  25. Gyula szerint:

    Jobban! Ez a dolog is lecsitul, itt hülyén tolta ki magából emberünk a szöveget és emiatt ebből már nem fog jól kijönni. Ebben egyetértünk! 🙂
    De a “szingli horda” sem volt valami emberbaráti! 😉
    Az a baj, hogy mindkét oldal csak a szart tudja dobálni és nekem ezért van elegem a teljes politikából és vele együtt az összes politikusból!

  26. Jobban szerint:

    “Sok minden megéltem már újságíróként a magam lassan harminc esztendejében, végtelen számú hazugságra, torzításra emlékszem, még több könnyesre kacagtató kijelentésre, de amiről most írok, arra nemigen találok példát.

    Történt ugyanis, hogy Gyurcsány Ferenc hozzászólt a Niedermüller-vitához. És ha már hozzászólt, valahogy kiserkent klaviatúrája alól, hogy ő maga is fehér, heteroszexuális, keresztény ember.

    Mármost, aki színes bőrű embertársait alaposan szemrevételezi, szenzoraival is könnyen rögzítheti, hogy hősünk tényleg fehér ember. Ez van, lapozzunk. Második állítására már nem mernénk mérget venni, ez csak afféle bemondás, vagy úgy van, vagy nincs. Mindenesetre megnyugtató, hogy Gy. Ferenc a nőket szereti, vagy fogalmazzunk inkább úgy, hogy őket biztosan.

    Hanem ez a keresztény.

    Sírjunk vagy nevessünk?

    Nevessünk!……” Szentesi Zöldi László

  27. Jobban szerint:

    Horváth János, “A bunkóság, a gyenge ember próbálkozása arra, hogy erősnek látsszon.”

  28. Horváth János szerint:

    Találkozzunk, beszéljük meg !

  29. Gyula szerint:

    Lehet fogadni is? 🙂

  30. Horváth János szerint:

    Jobban!
    Egyébként nem érdeklődtem a családod után!

  31. Jobban szerint:

    Horváth János: Itt kommentelünk és nem ismerkedünk. A személyeskedés minősíti azt akinek a vitakultúrája megrekedt azon a szinten, a személyeskedés szintjén, főleg aki még ilyen rossz emlékű, “ávós (1956-ig állambiztonsági szolgálatot ellátó katona…Az ávósok rettegett embereke voltak. Az ávós figyelte a lakosokat.)” cselekedetet emleget 2020-ban. Az ilyen “fenyegetések” felvetése, meglengetése is gyengeségre utal.

  32. Jobban szerint:

    “Hack Péter korábbi SZDSZ-es politikus, egyetemi tanár, a Hit Gyülekezetének aktív tagja felháborítónak tartja Erzsébetváros polgármesterének keresztényekre tett megjegyzését, a magyarázkodást pedig hiteltelennek minősítette.”PS

  33. Volt már ilyen szerint:

    Horváth János! Bercsik úr azóta Jobban érzi magát, amióta ismét megválasztották képviselőnek! 😉

  34. Jobban szerint:

    Volt már ilyen …”személyeskedünk, tehát vagyunk….”

  35. Horváth János szerint:

    Köszönöm az infót, és megdöbbent, hogy ilyen egyedek hatalomba kerülhetnek!

  36. Jobban szerint:

    Visszatérve az eredeti témához, Niedermüllernek esze ágában sincs lemondani, őt biza nem érdekli a kirekesztő, gyűlöletkeltő, megosztó, stb. kirohanása. Társai nem futnak a Helsinki Bizottsághoz…… Brüsszelbe, Strassburgba, New Yorkba, az ENSZ-be….jól elvannak. Hiszen “Más szemében ő a szálkát. Megleli, S az övében a gerendát. Feledi…”

  37. Jobban szerint:

    “12 ezer milliárdról, 18 ezer milliárdra nőtt az állami vagyon a Fidesz-KDNP kormányzása alatt – ezt mondta a KDNP országgyűlési képviselője. Nacsa Lőrinc úgy fogalmazott: ez is azt mutatja, hogy mi a különbség a mostani, nemzeti kormány és a Gyurcsány-kormány között…..

    Gyurcsány Ferenc korábban rablóprivatizációt folytatott és abból lett milliárdos, mivel a baloldali kormányok alatt 10 ezer milliárd forinté értékű állami vagyont hordtak szét.”

  38. Jobban szerint:

    “A korábbi szocialista kormányban nagy befolyással bíró anyósa segítségével Gyurcsány potom áron és állami hitelből jutott vállalatokhoz, ingatlanokhoz és így lett milliárdos. Így került hozz például a MOTIM timföldgyár is, amelynek 750 milliós vételárából 700 millió állami hitel volt, vagy például a harmincmillió forintért megvett állami cég, amelyet aztán 900 millió forintért adott el. De hasonlóan került hozzá például az egykori állami tulajdonban lévő balatonöszödi villa is. Amikor tehát Gyurcsány Ferencet látjuk, jusson eszünkbe, hogy ő nemcsak rablóprivatizációt folytatott, de ő maga is azon lett milliárdos.” hirTV

Itt lehet hozzászólni !