Közgazdászok nyílt levele a Magyar Országgyűlésnek

Járai Zsigmond, Szapáry György, Bod Péter Ákos a nemre buzdítja a honatyákat

Népszabadság, Csepel.info

Ismert közgazdászok, köztük az Orbán-kormány időszakának több magas rangú állami vezetője szombaton nyílt levélben szólította fel a parlamenti képviselőket arra, hogy ne szavazzák meg a 2010-es költségvetés jelenlegi tervezetét, ne sodorják újabb veszélybe az országot.

A több országos napilapban megjelent (köztük hirdetésként a Népszabadságban), az Országgyűlésnek címzett nyílt levél szerint a Bajnai-kormány büdzséje “ugyanúgy rossz irányba viszi a magyar gazdaságot, mint a Gyurcsány-kormány által készített, trükkös költségvetések”.

A költségvetés végszavazása elé időzített dokumentum szerint a mostani tervezet sem tartalmazza az évek óta szükséges reformokat, nem segíti a magyar vállalkozások versenyképességét, a jövő évi költségvetési hiányt pedig alultervezi.

A levél aláírói szerint a hiány növekedését okozó bevételkieséshez vezet többek között, hogy a Bajnai-kormány felültervezte a társasági és a forgalmiadó-bevételeket, ugyanakkor a kiadásokat lényegesen alulkalkulálta.

A 29 aláíró között van Járai Zsigmond, aki az Orbán-kormány pénzügyminisztere, majd a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke volt, Bod Péter Ákos, aki az Antall-kormány ipari minisztere, majd az MNB elnöke volt, Szapáry György volt MNB-alelnök, aki jelenleg a Fidesz nemzetközi gazdasági kapcsolatrendszerének kiépítésén dolgozik. Mellár Tamás a Központi Statisztikai Hivatal elnöke volt az Orbán-kormány időszakában, Szász Károly pedig a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletét vezette akkoriban. Az aláírók között találjuk még például Auth Henriket, aki Járai alatt a jegybank alelnöke volt, Arnold Mihályt, a vám- és pénzügyőrség egykori parancsnokát, vagy a fiatalabb közgazdásznemzedék tagjai közül Heim Pétert, az Aegon Alapkezelő volt vezetőjét.

Oszkó Péter pénzügyminiszter a levélre úgy reagált, hogy politikai elfogultság a 2010-es költségvetés tervezete ellen kampányolni. Akiben van szakmai, illetve az ország sorsa iránti felelősség, az megszavazza a jövő évi büdzsét. Oszkó a nyílt levélnek a trükkös költségvetésre és a bevételek, illetve kiadások tudatos felül-, illetve alultervezésére vonatkozó bírálatai kapcsán azt hangsúlyozta: számos hazai és nemzetközi független intézmény ellenőrizte a jövő évi büdzsé számait.

– Még soha sem készült olyan költségvetés, amit az Európai Bizottság, a Nemzetközi Valutaalap, a Magyar Nemzeti Bank, az Állami Számvevőszék és a Költségvetési Tanács szakértői végigellenőriztek, végigszámoltak volna. És senki nem fogalmazott meg olyan véleményt, hogy ez egy hamis számokat tartalmazó költségvetés lenne – mondta a pénzügyminiszter.

– A 2009-es és a 2010-es kiadási főszámokat összehasonlítva nagyjából ezermilliárd a különbség. Ekkora vágást, az állami újraelosztás ekkora csökkentését nem hiszem, hogy bárki végrehajtott volna Magyarországon. Ez pedig jelentősen javítja a versenyképességet, csakúgy, mint az adóátrendezés – reagált Oszkó az MTI-nek a nyílt levélnek a reformok, és a versenyképesség javítását szolgáló intézkedések elmaradására vonatkozó kitételei kapcsán.

A pénzügyminiszter szerint a kormány mindent megtesz a hiánycél megvalósulásáért. – A költségvetési hiány arról szól, hogy csökkentjük-e az adósságot, vagy sem. Ha pedig itt valaki csökkenti az adósságot, az a kormány – szögezte le a pénzügyi tárca vezetője.

nol.hu

45 hozzászólás “Közgazdászok nyílt levele a Magyar Országgyűlésnek” bejegyzésre

  1. Jeniszej szerint:

    Nagy, hü-hó semmiért. A szocik csak röhögnek.

  2. Vátesz szerint:

    Bajnai és Oszkó! Hamarabb mentek a történelem szemétdombjára, minthogy a költségvetésetek teljesülne. Csókoltatom a külföldi gazdáitokat!

  3. Manitu szerint:

    Jeniszej, szerintem te nem tudod, hogy mi az a költségvetés. Fogalmad sincs.

  4. csepeli szerint:

    Mindenhol azt a látszatot keltik, hogy itt 29 közgazdászról van szó, pedig az aláírók között van Náray-Szabó Gábor is, aki vegyészprofesszor és a közgazdaságban teljesen laikus, továbbá van egy csomó ismeretlen név is, akikről franc tudja, kicsodák-micsodák, de ezek után valószínűleg nem közgazdászok ők sem.

    Szvsz pár ember nyalizik a Fidesznek, ennyi a történet.

  5. Vátesz szerint:

    Mindenki tudja, “Addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér!” Otthon mindenki gazdálkodik, beosztja a keresetet, amire kell. A lényeg a prioritáson van, mit tartunk fontosabbnak. Kicsiben, nem a kocsmába és a játékterembe kell hordani a pénzt! Nagyban, nem a haverok zsebét kell tömni az ország kasszájából!

  6. Gordon szerint:

    Manitu! Hónapokkal ezelőtt Jeniszej még azt sem tudta, hogy mi az a pénz. Nem volt képes felfogni, hogy a fémpénzt és a papírpénzt más más technológiával állítják elő. Miért tudná hogy mi az a költségvetés?

  7. Vátesz szerint:

    Glatz meg Medgyessy, azok városfejlesztési szakemberek voltak?
    Csepeli a te kedvedért megkérdezem a szokásosat, hátha egyszer választ kapok:
    Kedves Polgármester úr, milyen tanácsokat adott Glatz Ferenc és Medgyessy Péter, mint a Stratégiai Tanácsadó Testület tagjai, és mennyiért? Én és a többi csepeli polgár is kíváncsi, mire tetszenek költeni a közpénzt. Hány csatát vívott Csepel, hogy Önnek stratégiai tanácsokra volt szüksége, s az említett urak történész és közgazda képesítéssel bizonyára a Hadvezérek Nemzetközi Szövetsége legfényesebb csillagai.
    Csak azt ne tessék mondani, hogy szóban adtak tanácsot, hogy mit, azt már el tetszett felejteni. Talán valami olyat, Miska átutaltattad már a tiszteletdíjunkat? Tetszik tudni ugye, Medgyessy már adott tanácsot Kocsis Istvánnak, a paksi atomerőmű vezetőjének, s amikor ki akarták kérni az iratokat, Kocsis úr azt mondta, hogy a tanácsokat szóban kapta. Bravó!

  8. Jeniszej szerint:

    Manitu:
    Igazad lehet a vetésforgóval tévesztettem össze.
    Azt hittem, hogy a költség vetés is valami ilyesmi.
    Bár nem értem minek elvetni a költséget, mivel az nem jó – az ha szaporodik.

  9. Jeniszej szerint:

    Gordon látom – látom még mindig nem tanultál meg olvasni, értelmezni az olvasottakat!
    De egy libsi szökevénytől más nem is várható el.
    Nagyon hiányzik már neked
    a „Prednik tanár úr”, hogy helyre tegyen?

  10. Gordon szerint:

    Jeniszej! Ha jól emlékszem te anno arra voltál büszke hogy mennyi mindent nem olvasol el. Szerintem ne beszélj arról, hogy kettőnk közül ki mit tud elolvasni.

    Szerintem ne beszéljünk a kelleténél többet olyan fórumozóról se, aki láthatóan hónapok óta nincs itt. Vagy a macskáit keresi, vagy miután párszor fenékbebillentettem nyáron, a sebeit nyalogatja. 🙂

  11. Jeniszej szerint:

    Most már tudom, hogy mi a pénz Gordon. Az, ami nincs nekem, mert az ilyen elmebeteg libsik elcsaklizták a szegény többség zsebéből. Ők azok, akik segítették tönkre tenni az országot, kifosztani a nyugdíjasokat, a dolgos munkáscsaládokat.
    Most menekültök a süllyedő hajóról, mint a patkányok, dörzsölődtök benyalással próbálkoztok a jobb oldalon.
    Még mindig azt hiszed Gordon, hogy a színes nyomtatóval előállított lenyomat az is érték.
    Még mindig azt hiszed, hogy a bankok állítják elő az értéket?
    Nem!
    Ez hazugság.
    Ezek csak a múlti világ kiszolgálói, akit ti libsik hívtatok segítségül,
    hogy az ország garantáltan gyarmattá váljon ócska érdekeiteknek megfelelően.

  12. Vátesz szerint:

    Tudod Jenyiszej, ma az könnyen viccel, akinek máshová is van kötődése, Gordon ilyen, a haza ott van, ahol a haszon.

  13. Gordon szerint:

    Vátesz! Ha tényleg a lehető legnagyobb haszon és a pénz érdekelne, akkor már rég nem lennék Magyarországon.

  14. Jeniszej szerint:

    Gordon lehet, hogy azon a szinten, ahol a Prednik tanár úr van – locsogásod már értelmezhetetlen zagyvaság?

  15. Gordon szerint:

    “Gordon lehet, hogy azon a szinten, ahol a Prednik tanár úr van” -írta nekem Jeniszej, majd felhívta a figyelmemet arra, hogy a locsogásom értelmezhetetlen zagyvaaság. Hi-hi. 🙂

    Jeniszej olvasd már vissza a saját 11:29-esed.

  16. Vátesz szerint:

    Menj csak Gordon nyugodtan, ahová a szíved húz, öreg szüléidet pedig eltartjuk, mert ezt kívánja a magyar becsület!

  17. Gordon szerint:

    Hagyjuk ki a családomat a beszélgetésből.

  18. Vátesz szerint:

    Nem személyeskedésből írtam, de mi valóban gondoskodni fogunk az öregekről.

  19. Gordon szerint:

    Kérem az admint, hogy 11:41-esem első felét törölje, a személyes dolgaimat nem kívánom behozni a fórumra.

    Annyi maradjon csak, hogy “Hagyjuk ki a családomat a beszélgetésből”.

    Köszönöm.

  20. Jeniszej szerint:

    Gordon:
    Szépen alakul a fejlődésed. 🙂
    A lényeget értetted – ebben biztos vagyok!
    Nagyon örülők, hogy próbálkozásaiddal, sikerrel jársz.
    Úgy látszik a fejlődésed újabb szakaszához, ékeztél.
    Értelmezed az olvasottakat.
    Ez nagyon dicsérendő dolog!

  21. Gordon szerint:

    Jeniszej! Linkeld be, hogy csak az utóbbi egy hétben te hányszor szóltál hozzá bővebben (mondjuk 10 sornál nagyobb terjedelemben) fontos társadalmi/gazdasági/történelmi kérdésekhez. Csak hogy lássuk a te fejlődésed szintjét.

    A magasabb szint ugyanis összeszedettebb, tényekkel és érvekkel gazdas
    gon teletűzdelt, egyfajta alapelgondolás (vagy ideológia) szerinti, magasabb szintű hozzászólásokat kíván. Nem annyit, hogy az ellenfeled szüleivel, és családi helyzetébvel foglalkozol.

    Nos, várom a linkeket, most bizonyíthatod fejlődésedet, vagy azt hogy – legalább részben – partiban vagy Gordonnal.

  22. Jeniszej szerint:

    10: 55-ösöm alábbi részét visszavonom 🙂
    “Gordon: látom – látom még mindig nem, tanultál meg olvasni, értelmezni az olvasottakat!”
    Elbűvölt! – Gordon: fejlődése.

  23. Vátesz szerint:

    “Menj csak Gordon nyugodtan, ahová a szíved húz, öreg szüléidet pedig eltartjuk, mert ezt kívánja a magyar becsület!”
    Ebben senki semmi kivetnivalót nem találhat, mert én a hozzátartozódaidat abban az értelemben említettem, hogy mi, a magyar állam itthoni polgárai, gondoskodunk mindenki öregeiről, még akkor is ha az illető menni akar, s így a továbbiakban az adójával nem járul hozzá a költségekhez. Nemcsak a jog, de a magyar becsület is ezt kívánja.
    Családi állapotodról senki sem kérdezett, ha te elérzékenyültél az “öreg szüléid” kifejezés olvasásakor, azt meg tudom érteni, mert már én is “árva” vagyok, hasonlóan másokhoz ötven felett.

  24. Jeniszej szerint:

    Gordon:
    Már megint rosszul ollóztál!
    Más irt neked a felmenőidről.
    Én biztos nem.
    Idézet
    “Gordont: Nem annyit, hogy az ellenfeled szüleivel, és családi helyzetébvel foglalkozol.”
    Megvesztél?
    Vagy, így hat rád a divatos vírus.”
    Mit jelent nálad ez a szó: ”helyzetébvel”
    így ez is zagyvaságnak tűnik. Bizony ám!

  25. Jeniszej szerint:

    Gordon:
    Elismerem, nem vagyok járatos az ideológiákban.
    De Te biztos elolvastad tanulmányoztad a Marx tökét és járulékos irodalmát.
    Ebben biztos vagyok.
    De olvasd, el miket írsz vagy ollózol össze.
    Egész mondatrészek hiányoznak tákolmányiból.
    Most már sorozatosan.
    Oltasd be magad.

  26. Jeniszej szerint:

    Gordon:
    Ne kapkodj! Legyél megfontolt 🙂

  27. lolka szerint:

    Vátesz: Nagyon igazad van, mert aki bérből-fizetésből él az igen is csinál költségvetést és nem kell nagy tudosnak lenni ahoz, hogy mire tellik és mire nem és feltud állitani egy fontossági sorrendet. Legalábbis egy normális családban igy müködik és egy normális országban is igy kellenne müködnie a dolgoknak. Igaz nem az ország nem normális, hanem a vezetés pancser, de hát igy van kiadva ukász, ezek meg szolgalelküen végrehajtják, még a haza árán is…

  28. Gordon szerint:

    Jeniszej! Nem látom a linkjeidet, melyekből megismerhetjük azon hozzászólásaidat, melyek egyes fontosnak vélt társadalmi/gazdasági/történelmi kérdést járnak körül. Miért nem linklesz? Mert nincs mit? 🙂

  29. baniko21 szerint:

    Jeniszej! Fel nem fogom, hogy a vita miért fajul el mindig a személyes-
    kedésben? Gordonnal nekem is volt már vitám, de nem igazán reagáltam
    kedves titulusára: banikó egy tenyeres-talpas…. Annál inkább sem, mert
    160 cm-vagyok, 57 kg. Nem hiszem, hogy itt netán valami műveltségi
    kifogása lett volna, egyszerűen felsöbb rendűnek képzeli magát.
    A tényleges vitatéma a költségvetés. Nem is értem, hogy mi a bajunk
    vele? Hiszen a KSH szerint az infláció 4.1 %. A nyugdíjakat is ennyivel
    emelik. Mi érezzük rosszul, hogy a napi kiadásaink a tavalyihoz is képest
    kb 14-16 %-kal növekedett. Ez a kv. úgy rossz ahogy van. Megint csak
    a dolgozók megsarcolására élesedett ki. Minden szociális kiadást megkur-
    tit, de nem látom át, hogy mire megy az így megtakarított összeg.
    Lehet, hogy bennem van a hiba, de én az amúgy is kevés szociális költ-
    séghez, -kivéve a munkanélküli segélyt – nem nyúlnék. Nem látom, hogy
    be lenne ütemezve új munkahelyek létesitése.Márpedig adóbevétel abból
    lenne. Ha hamarosan nem kezdődik el a termelő munka mi a fenéből
    fizetik ki a IMF-től felvett marha nagy kölcsönt? Mi a fenétől állunk talpra?

  30. Gordon szerint:

    Vátesz írja 12:53-kor:

    “>Menj csak Gordon nyugodtan, ahová a szíved húz, öreg szüléidet pedig eltartjuk, mert ezt kívánja a magyar becsület!<
    Ebben senki semmi kivetnivalót nem találhat, mert én a hozzátartozódaidat abban az értelemben említettem, hogy mi, a magyar állam itthoni polgárai, gondoskodunk mindenki öregeiről, még akkor is ha az illető menni akar, s így a továbbiakban az adójával nem járul hozzá a költségekhez. Nemcsak a jog, de a magyar becsület is ezt kívánja.”

    Ez esetben helyesebb lett volna úgy fogalmazni, hogy:

    “Menj csak Gordon nyugodtan, ahová a szíved húz. A Magyarországon élő időseket majd mi eltartjuk, mert ezt kívánja a magyar becsület!”

    Fogalmazásból elégtelen.

  31. Gordon szerint:

    Ennyi maradt ellenfeleimnek: a gépelési hibáimra való utalgatás, és a családommal, meg a korommal való foglalkozás.

  32. Attila szerint:

    Mással nagyon nem is lehet. 🙂

  33. Vátesz szerint:

    Öreg szülémről a legnagyobb magyar költő, Petőfi írt. Nem hiszem, hogy ettől szebben tud valaki fogalmazni az édesanyjáról, nem hiszem, hogy ezt a régies, különös hangulatú, és dallamú szót bárkinek is sértőnek kellene éreznie. A “Menj csak Gordon nyugodtan, ahová a szíved húz.” Copyright Vátesz, ezt meg egyenesen levédetem, olyan költőien szól.
    Teszem hozzá: “A szerencse és az egészség kísérjen utadon!”.

  34. Gordon szerint:

    Szerencsére Attila, hisz egyéb tévedésem nincs. 🙂

  35. Jeniszej szerint:

    Gordon:
    Kedves barátom a Magyar ember az olyan számon tartja a sérelmeket és azt vissza is, adja.
    Te hívod itt fel sorozatosan, hozzászólok írási hibáira a figyelmet.
    Ez így önmagában nemes cselekedet.
    Ahogy te teszed az már baj.
    Sértegetsz sorban mindenkit. – nem vitatkozol, durván lekezeled társaidat.
    Hányan figyelmeztettek már, az öndicséret büdös – semmit sem ér.
    Tanultnak látszol – vagy talán jól forgatod a lexikont, jól ollózol.
    Egy a baj, hogy az összefüggéseket nem ismered, és gondolat csősznek tartod magad.

  36. Gordon szerint:

    Világíts rá néhány általam nem ismert összefüggésre azokban a témákban amikről én bővebben is írtam (gazdaság, geopolitika, nemzetpolitika, egyebek), és akkor értelmes beszélgetést tudunk folytatni. Az nem válasz, hogy gépelési hibákba kötsz bele. Vagy egyesek kijelentik hogy “én ugysem olvason el, amit Gordon ír”, meg hogy az a baj a hozzászólásaimmal hogy túl hosszúk. Hidd el, egy-egy téma kapcsán még így is visszafogom magam, csak nem szeretem amikor valaki zöldségeket ír (pl.: amikor Vátesz arról beszélt, hogy sót kölcsönadni olyan mintha pénzt adnál kölcsön). Ez alapvető gazdasági analfabétizmusra vall.

    Már papinak is írtam a minap, hogy várom azt a vitapertnert, akivel a saját – egyébként nem feltétlenül szakmai – szintünkön el tudunk beszélgetni (nem feltétlenül vitatkozni) egy-egy fontos kérdésről. Scrutonhoz is gyakran hozzányúlok, mert hatással volt rám, és mert van amiben egyetértek vele, de például a progressziv adózásról alkotott nézeteivel nem.

    Erről lehet értelmes vitát folytatni, arról nem hogy mások felmenőit emlegetitek. Én nem hoznám be ezt a “vonalat” a vitáinkba, azért is lepett meg Vátesz írása, és ezért is vetettem ki utólag azon hsz-em egy részét, melyben szintén családi dolgokról értekeztem. Ez nem ide való.

    Aztán persze Vátesz kitáncolt belőle, de sikerült bebizonyítaniom, hogy amit utúlag belemagyarázott a mondandójába (a valós mondandója helyett), azt végtelenül egyszerűen is leírhatta volna.

  37. Jeniszej szerint:

    Kedves baniko: testalkatoddal elégedett lehetsz. Ez egy ideális szabályos méret.
    – Azt gondolom.
    Miért izgat barátunk modora?
    – nem is tudom.
    Talán azért, mert utálom a fölényeskedő embereket.
    Mindig a képmutató libsik jutnak eszembe, akik éppen most fordítják ki a köpönyegüket.
    – Lehet?

  38. Jeniszej szerint:

    A gépelési hibaemlegetést, hogy ki kezdte?
    – Megmondom Gordon:
    Ezen az oldalon szakmai vitát kezdeni?
    Gordon!
    Azt hiszem talán rajtad kívül itt nincsenek olyanok, akik „szakemberek”.
    Ha ilyen lekezelő fölényeskedő „szakmai” vitát akarsz folytatni, akkor húzzál el valamelyik libsi „szakmai” oldalra.
    Igaz – ez talán sértő lehet ez a megfogalmazás másokra, akik a tollforgató hozzáértő emberek itt.
    De biztos a többség csak úgy simán megélhetési Magyar állampolgár és nem valami „szakmai” tudós féle.

  39. Gordon szerint:

    Látod Jeniszej, ez a baj, hogy tényleg nem érted amit olvasol:

    “Már papinak is írtam a minap, hogy várom azt a vitapertnert, akivel a saját – egyébként nem feltétlenül szakmai – szintünkön el tudunk beszélgetni (nem feltétlenül vitatkozni) egy-egy fontos kérdésről.”

    Tehát nem szakmai vitát akarok kezdeményezni, hanem hogy értelmes vitát/ beszélgetést folytassunk társadalmi, gazdasági, történelmi kérdésekről.

    A libsizéseddel nem fog menni, főleg hogy én konzervatív vagyok.(Szerinted miért épp Scrutont emlegettem az előbb? bár emlegethetetm volna bárkit, mert az sem mondana neked semmit.)

    Csak ti nem tudjátok, hogy mit jelent a konzervatív. Ez baj, de lehet rajta változtatni. Sok-sok olvasással, és az olvasott szövegek megfelelő értelmezésével. Már ha sikerül. A fentiekben megint rácáfoltál erre.

    Az “ideológia” említése kapcsán is csak annyit tudtál mondani, hogy én biztos ismerem Marx-ot. Ha neked az “ideológia” szó hallatán csupán Marx jut eszedbe, akkor nehezen fogunk tudni ebben a kérdésben értelemes beszélgetést folytatni.

  40. Jeniszej szerint:

    Kedves barátom nem bírod magad megtagadni! Ott folytatod, ahol abba
    Hagytad.
    Igen ezt mondják, hívják „tudós”, vagy „tudor” betegségnek. Ezek az emberek csak egy irányban gondolkodnak szinte „szemellenzőjük”, van.
    Nem látnak ki a betűk mögül.
    És ezt ne vedd sértésnek.
    De hát a társadalom nem szabályos rendben felsorakozó betű kódok sokasága.
    Érző, gondolkodó és másképp gondolkodók emberek halmazai, csoportjai.
    Dőreség elvárni tőlük, hogy úgy gondolkodjanak, mint a politikusok, közgazdászok és egyéb az értékteremtő emberek felet uralkodó hatalmi slepp, vagy úgy, mint a libsik.
    Csak, mint neked és szoci barátaidhoz közelálló példakép ideológust említettem meg a példámban felhozott
    nagy terminátor nevét.

  41. Papi szerint:

    Kedves baniko21!
    A válasz a kérdésedre nagyon egyszerű: pl: a vasút, azt mondja a kormány ha bezárja a szárnyvonalakat megspórol 4 milliárdot én elhiszem csak azt nem teszi hozzá, hogy ez a spórolás 10 milliárdba kerül! Gyakorlatilag nem szól másról ennek a (magát baloldalinak tartó) kormánynak a története, hogy minden téren gazdaság, kúltúra, egészségügy, oktatás, mezőgazdaság vagyis ismétlem minden térren teljessen tönkre tenni ezt a népet, hogy a modern rabszolgaságot meglehessen teremteni ebben az országban! Ez a kormány csak a nevében magyar inkább magyarellenes!

  42. Papi szerint:

    T.Kál úr!
    Most mondta be a TV, hogy elfogadták a 2010-es költségvetést! Mind annak ellenére megszavazta az SzDSz, hogy a őn pártjának a vezetése határozottan ellenezte! Na akkor, hogy is vagyunk T. Kál úr?

  43. loastman szerint:

    Mind a 3xx képviselő az alábbiak szerint dolgozik:
    – pártérdek
    – saját érdek
    – haverok érdekei
    – választópolgárok…. hát azok inkább leszarva…

    És ameddig ezek, így mind itt lesznek a nyakunkon, mint halálraítéltnek a kötél, addig nem is lesz jobb nekünk. Tévedés ne essék, a Jobbikban sem bízom… Egyik kutya, másik eb!

  44. baniko21 szerint:

    Papi!
    Teljes mértékben elfogadom amit írtál. Sokszor eltöprengek azon, hogy
    az emberek mi a csodáért nem látják, mire is megy ki ez az ocsmány
    játék amit 20 éve űznek velünk. A normális emberre nem hatnak az
    óriásplakátok, a tv-rádió hülyitő szövegelései. Mindenkinek csak azon
    kellene ott a szavazófülkében eltöprengenie: megérte? Ezt akartuk?
    Ha nem, tegyünk ellene még az egyetlen lehetséges módon ami ne-
    künk adatott. Már előre látom, mi minden földi jót fognak a választá-
    sokra igérgetni, utánna meg kapunk egy ásót, hogy jó mélyen elás-
    hassuk magunkat. Pedig olyan egyszerüen meg lehetne oldani a gaz-
    dasági helyzetünket: minden olyantól aki a husosfazék mellett volt
    és kirabolta az országot, vissza venni a lopással szerzett vagyont.
    Telne belőle új munkahelyekre, tisztességes életre. Az anyag nem vész
    el, csak átalakul. Tehát megvan itt minden, csak nem a helyén.

  45. zed szerint:

    “Frei Tamás a Népszabadságnak elmondta, nem számítottak arra, hogy “a műsor után tiltakozó 23 újságíró felhasználja a műsort a miniszterelnök iránti hűsége és elkötelezettsége demonstrálására”. A riporter szerint egyértelmű, hogy a miniszterelnök megölésének árfolyamára vonatkozó kérdés politikai üggyé vált. A tiltakozók névsorát elolvasva Frei számára teljesen egyértelművé vált, hogy kinek mi a motivációja. Ott voltak A Hét munkatársai, akiknek a műsora ellen nemrégiben pereket indított az RTL Klub, Bayer Zsolt, aki a Fidesz szóvivője volt, amikor ő politikai riporterként székházügyben kellemetlenkedett nála.”
    http://index.hu/belfold/freiint/

Itt lehet hozzászólni !