Fekete kassza az MSZP-nél?

Az MSZP-elnökség egyes tagjai és a pártelnök között átláthatatlan, titokban tartott pénzügyi megállapodás van – mondta el az Azonnalinak Szanyi Tibor, aki múlt hétfőn lépett ki az MSZP-ből.

„Az MSZP-elnökség egyes tagjai és a pártelnök között teljesen obskúrus, átláthatatlan, titokban tartott pénzügyi megállapodás van, ami azt jelenti, hogy az elnök és frakcióvezető biztosít neki valamilyen fizetést, nem tudni, honnan” – nyilatkozta Szanyi az Azonnalinak. Az egykori szocialista prominens beszélt arról is, hogy az ő ismeretei szerint a pártelnökség különböző tagjainak több mint kétharmada több pénzt kap, mint más elnökségi tagok.

Arra a kérdésre, hogy mit adnak cserébe, szimplán annyit válaszolt, hogy “Mit tudom én?“.

Szanyi szerint ez az elnökségi gyakorlat hatással volt a párt belső szervezeti döntéseinek a szavazati arányain is. Úgy látja, hogy ennek az eredménye az is, hogy személy szerint ő csak a második lett a szocialista párt EP-listáján, és nem pedig az első.

Ahogy azt korábban megírtuk, Szanyi a folyamatos választási kudarcok, zuhanás, sorvadás után döntött úgy, hogy elhagyja a süllyedő hajót. Indoklása szerint a szocialista párt ma túl neoliberális.

„Megszüntettem az MSZP-ben viselt tagságomat és tisztségeimet” – írta ki hétfő reggel Twitter-oldalára Szanyi Tibor, a párt korábbi elnökjelöltje, egykori EP-képviselője. Döntését azzal indokolta: ma a magyar baloldalon szervezeti űr van, és ennek belakásával kíván foglalkozni. Szanyi a távirati irodának úgy nyilatkozott, fél éve érleli magában a döntést, amelynek nincs köze a nyáron ellene indult fegyelmi eljáráshoz. Ismert, az MSZP országos etikai és egyeztető bizottsága tavaly júliusban hívta vissza alelnöki tisztségéből a politikust, aki – miután májusban nem szerzett EP-mandátumot – többször is élesen kritizálta a pártvezetést.

Mindig is létezhetett a “fekete kassza”?

Még 2015-ben Zuschlag János beszélt egy MSZP-hez köthető titkos páncélszekrényről. Az egykori szocialista országgyűlési képviselő korábban azt állította, hogy az MSZP régi, Köztársaság téri székházában volt egy pénzzel teli, rejtett széf, amiből 2006-ban ő is kapott ötvenmillió forintot egy nejlonszatyorban, hogy visszalépjen a képviselő-jelöltségtől. Zuschlag akkor arról is beszélt, hogy kétes eredetű pénzek szerinte a mai napig lehetnek az MSZP-ben, és most is lehet titkos kifizetőhely a pártban.

Forrás: Magyar Hírlap

10 hozzászólás “Fekete kassza az MSZP-nél?” bejegyzésre

  1. Boldog Karácsonyt szerint:

    Nektek mióta irányadó egy kiugrott mszp-s véleménye? Eddig maga volt az ördög most meg toljátok, hogy egy sértődött ember miket beszél a volt pártjáról?
    Nem igazán olvasom itt egy kormányblogon azokat a kormánykritikákat amiket a kiugrott fideszesek vagy most éppen Matolcsy Gyuri lakáspolitikával kapcsolatos “meglátásait” sorolná fel szépen egymás alá.

  2. Nagyapó szerint:

    Igaz az, hogy aki “kiugrott mszp-s”, az hazudik. Rendben. És aki nem lépett/rúgtak ki??😀

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. Qqriq szerint:

    Gyurcsányi, mán nagyon tele van a tököm veled! Takarodj a közéletből, te böszme senkiházi!!!!!

  4. Nagyapó szerint:

    Boldog Karácsonyt! Mi újság az október elején kirobbant kispesti szocialista korrupciós botrány körül? Gajda Péter polgármester, Lackner Csaba képviselő, Somogyi Lászlóné képviselő, és Kránitz Krisztián, a helyi vagyonkezelő vezetője megőrizhették pozíciójukat. Pedig korrupcióról, drogokról van szó!!
    Nem baj, majd a szegedi ítélőtábla elintézi!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  5. Gyula szerint:

    “Milyen börtönbe került az exfideszes Mengyi Roland?”
    Elsősorban biztonsági oka van annak, hogy a költségvetési csalás kísérlete és más bűncselekmények miatt 4 év börtönre ítélt fideszes Mengyi Roland a sokak által csak „parkettás börtönnek” nevezett kecskeméti büntetés-végrehajtási intézményben kezdte meg letölteni a büntetését.
    Mengyi öt évet kapott, börtön fokozatban, ami jó magaviselet esetén eleve garantáltan le fog csökkenni.
    Egy Mengyihez hasonló ismert embernél a BVOP külön figyel arra, hogy védett helyre kerüljön, mert ha esetleg „kannibálok” közé zárnák, és valami baj érné, annak országos híre lenne, és ez a fajta hírverés senkinek sem lenne jó. Ezért van az, hogy a BVOP eleve figyel arra, hogy kit hova tesz, de ugyanez a figyelem már az előzetes letartóztatás idejére is igaz.

  6. Gyula szerint:

    “Simonka György Facebookon reagált a mai tárgyalására”
    “A Magyar Narancs értesülései szerint a vádiratban nyolc és fél év fegyházbüntetést és teljes vagyonelkobzást kértek a bűnszervezetben különösen jelentős értékre elkövetett költségvetési csalás miatt megvádolt politikusra. Részletesen ebben a cikkünkben írtunk az ügy hátteréről. Az ügyészség szerint a Simonka rendelkezései szerint lebonyolított beruházásokkal okozott vagyoni hátrány meghaladja az 1,4 milliárdot. A csütörtöki tárgyaláson – amiről ebben a cikkünkben írtunk – a 33 vádlottból összesen nyolc ismerte be bűnösségét, négyen egyezséget is kötöttek.”

  7. Nagyapó szerint:

    Czeglédi, aki 6,2 milliárddal károsította meg az országot, Szegeden? kerül bíróság elé. Az eetásak húzzák az időt, hátha elévül, mint Gyurcsány(i) ügye.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  8. Gyula szerint:

    Öreg, amikor itt drágább 1 km vasút, mint egy tengeri híd, addig hallgass el… 😛

  9. Gyula szerint:

    “Megvan a minősített többsége az ellenzéknek Törökszentmiklóson
    Kikapott a fideszes jelölt az időközin a városban, ahol a letartóztatott fideszes Fehér Petra is képviselő.”

Itt lehet hozzászólni !