Így sodorta a katasztrófa szélére a zöld baloldal Ausztráliát

Az Ausztráliai Önkéntes Tűzoltók Szövetsége nemrég bejegyzésében a zöld-vörös politikai erőket és a mindent átható „zöldbürokráciát” okolta az erdőtüzek miatt, kiemelve a felelőtlen erdőgazdálkodást, a politikai vágyaktól és érzelmektől vezérelt döntéshozatalt, ami lehetetlenné tette a száraz aljnövényzet kontrollált leégetését a hidegebb évszakban.

A vak, liberális zöldpolitika eredménye pedig kézzel fogható: a szénné égett koalákat és a kenguruk kimentését mindenki látta.

A világ szemei Ausztráliára szegeződnek, a vörös ég megvilágítja az éjszakát, elnyeli a nappalt, miközben megszenesedett és síró koalákat mentenek a tűzoltók: a kép elszomorító és egyben szívbemarkoló. A hónapok óta tartó ausztráliai erdőtüzek közel egymilliárd állatot pusztítottak el, csak Új-Dél-Walesben kétezer otthon semmisült meg, 220.000 embert kellett az érintett térségekből evakuálni, a hatóságok pedig nemzetközi segítséggel és a tartalékosok behívásával harcolnak a tűz ellen, ami rettegésben tartja a világot – #prayforaustralia. A napokban pedig bekövetkezett az, amitől eddig a hatóságok tartottak, de bekövetkezése törvényszerű volt: Új-Dél-Wales és Victoria államok határán három hatalmas, különálló tűzfészek egyesült egy 500 ezer hektáros megatűzfészket létrehozva. Pénteken emberek tízezrei tüntettek a klímaváltozás ellen, a kormány azonnali beavatkozását sürgetve.

A klímahiszti nemcsak Ausztráliában, hanem a globális közösségi médiában is a maximumra csavarta hangerejét, a globális felmelegedést okolva, a hullámokat pedig lassan a balliberális pártok is meglovagolták klímavészhelyzetet és radikális intézkedéseket követelve. A vágyvezérelt liberálisok és zöldek világszerte a mutogatják az ausztráliai katasztrófát, mindazt a globális felmelegedés és a klímavészhelyzet számlájára írva, az összefüggéseket és az okokat azonban elfelejtik feltárni. A magyar balliberális média és politika sem mutat rá, hogy a jelenlegi tüzek mögött éppen a vörös-zöld koalíciók ostoba, politika és ideológia által vezérelt szabályozásai állnak.

Az egyoldalúságot csak tetézi a globális pánikkeltés – amihez valljuk be őszintén, mindig is értett a baloldal. A balliberális fősodorban bár nem divat a nyugodt mérlegelés és a tényekre alapozott vélemény, a pusztító erdőtüzeket azonban éppen a volt vörös-zöld ausztrál kormánykoalíció felelőtlen erdőpolitikája és válságkezelése okozta. Az ausztrál zöldek egyik szenátora a jelenleg regnáló konzervatív kormányból szeretné a klímaválságot tagadókat kipenderíteni, a baj azonban nem most kezdődött, hanem évekkel ezelőtt, éppen az ő politikájuk hatására.

A kontinensen eddig 10 millió hektárt perzselt fel a tűz, 26 ember halálát és hatalmas ökológiai pusztítást okozva, azonban a globális felmelegedést emlegetni az ausztrál erdőtüzeket illetően balgaság.

Felelőtlen erdészet, ostoba szabályozás 

A baloldali média és a liberális ausztrál politikusok nem győzik a globális felmelegedés és az erdőtüzek közötti összefüggést hangsúlyozni, amit Scott Morrison miniszterelnök konzervatív kormánya határozottan cáfol. A cáfolat mögött tények sorakoznak, a tények azonban nem érdeklik a globális klímahisztin nevelkedett tömeget. Ausztráliában az erdő- és bozóttüzek mindig is gyakoriak voltak, a természet mondhatni hozzászokott a pusztításhoz, a mostani gyors regenerációja is ezt bizonyítja. Az ausztrál őslakosok már az európai hódítók előtt évente égették az aljnövényzetet, hogy a száraz, több rétegben felgyülemlett biomassza egy szikra esetén ne kapjon lángra, hektárokat égetve le. Az aljnövényzet felégetésével az őslakosok megakadályozták, hogy a zivataros évszakban becsapódó villámok tüzet okozzanak, a természetes tűzvész ugyanis villám segítségével fogan, a száraz aljnövényzetben pedig a mostani 42-46 ºC-os levegő sem tud tüzet indukálni – nem úgy, mint a szándékos gyújtogatók, de erről később.

A mostani tűzvészt megágyazó politika 20 évvel ezelőtt indult útjára, amikor a zöldek és a baloldal nyomására a Labour kormány megtiltotta az aljnövényzet leégetését.

Az indoklás szerint az égetés ugyanis kárt tesz a rovarokban és az aljnövényzet ökoszisztémájában, felborítva a természet rendjét. A zöld-vörös erdőpolitika több éven keresztül készítette elő a katasztrófát, ami 2016-ban az ország nyugati részében be is következett, amikor egy villámcsapás következtében több száz négyzetkilométernyi erdő égett le, több mint 900 épület pusztult el, és kilenc ember halt meg. A 2016-os katasztrófa részben felnyitotta a döntéshozók szemét, egy törvény szerint az aljnövényzetet le lehet égetni a települések körül. Az intézkedésnek hála az utóbbi négy évben nagyobb katasztrófa nem történt, a hatóságok minden keletkezett tüzet féken tudtak tartani, pár napon belül eloltva azokat. A mostani tudósítások és beszámolók azt az érzetet keltik, mintha a 2019-2020-as nagy tűzvész során az egész kontinens lángolna, azonban ezt a képet is árnyalni kell: a tűzfészkek csak behatárolt területeket érintenek, vörös égboltnak pedig a legtöbb városban nyoma sincs.

Gyújtogatók és liberálisok 

Ahogyan azt fentebb említettük, a száraz erdő vagy bozót nagyon magas hőmérsékleten (44-46 ºC-on) sem gyullad meg, a természetes tüzeknek szinte mindig villámcsapás az oka. A mostani tűzvész mögött pedig nem villámcsapások állnak, hanem felelőtlen és ostoba emberek. Évente átlagosan 60 ezer tűzesetet regisztrálnak Ausztráliában, ezeknek az eseteknek a fele szándékos gyújtogatás, harmada pedig gondatlanságból elkövetett gyújtogatás (felelőtlen családi grill az erdőben, de sok esetben elég egy gépről vagy járműről lepattanó szikra is). A természetes okok az összes tűzeset 6-15%-át teszik ki világszinten. A globális felmelegedés azért sem okolható, mert Ausztráliában az utóbbi évszázadban épphogy nőtt a csapadék mennyisége, a középhőmérséklet emelkedése pedig messze nem drasztikus.

Az Ausztráliai Önkéntes Tűzoltók Szövetsége nemrég bejegyzésében a zöld-vörös politikai erőket és a mindent átható „zöldbürokráciát” okolta az erdőtüzek miatt, kiemelve a felelőtlen erdőgazdálkodást, a politikai vágyaktól és érzelmektől vezérelt döntéshozatalt, ami lehetetlenné tette a száraz aljnövényzet kontrollált leégetését a hidegebb évszakban. A vak, liberális zöldpolitika eredménye pedig kézzel fogható: a szénné égett koalákat és a kenguruk kimentését mindenki látta.

A fentiek konklúziójában az idei ausztrál erdőtüzek mögött gyújtogatók állnak. Csak eddig az ausztrál hatóságok közel 180 embert tartóztattak le, akik gyújtogatással vádolnak, nagyjuk fiatalkorú vagy huszonéves. Az esetek kis részében a tüzet gondatlanság okozta, nagyon sokan azonban szándékosan gyújtogattak, több helyen is – az indítékok egyelőre nem ismertek.

Megvédte az otthonát, megsarcolta a baloldal 

A jelenlegi helyzet abszurditását tökéletesen jelzi annak a Victoriában élő farmernak a története, aki ingatlanja körül, egy keskeny sávban kivágta az erdőt, és kontrolláltan leégette az aljnövényzetet saját és családja védelmének érdekében. Liam Sheahan azt nyilatkozta, hogy itt az ideje, hogy a hatóságok helyett a tulajdonosok vegyék kezelésbe a helyzetet.

Az ausztrál férfi farmjának száz méteres körzetében vágta ki az erdőt ún. biztonsági sávot létrehozva egy esetleges tűzvész ellen. A farmert a természet megkárosítása miatt a helyi önkormányzat feljelentette, majd 100.000 dollárra büntették a perköltségekkel együtt. A tűzvész eljövetelekor csak az ő háza maradt épségben a környéken – a tűz mindent elpusztított. Négyen haltak meg, több mint 150 ház égett el, Liam Sheahan gazda családja és farmja azonban épségben maradt a felelős erdőgazdálkodás miatt – a „zöldbürokrácia” azonban megsarcolta őket.

Forrás: mandiner

4 hozzászólás “Így sodorta a katasztrófa szélére a zöld baloldal Ausztráliát” bejegyzésre

  1. pl szerint:

    Nem figyeltek! Gazdátok már nem klímahisztizik…

  2. abc123 szerint:

    Nálunk meg a jobboldali vállalkozók irtják az erdőket hogy lakóparkot építhessenek rajta,vágják ki a Balatoni nádasokat hogy jobb legyen a panoráma a lakóparkból,stikában géppel kiirtják a védett növényeket a rétről hogy utána el lehessen adni a egy multinak gyártelephelynek…
    De azok a cikkek itt nem jelennek meg…

  3. Nagyapó szerint:

    A zöldbolsik a “szakértő” médiumokon keresztül oktatnak. Jelenlegi prófétájuk egy autista tini.
    De nálunk sem más a helyzet. Sikerült meggátolni a nagymarosi gátat, mert a mocsári pityérke veszélybe került!! Igaz, így csökken a talajvízszint, növekszik az árvízveszély, mosolyognak a szlovákok a sok áramért, fizetjük a kölcsönt a sógoroknak!
    A 2013-as árvíznél kis híja volt Pesten, hogy a víz átömlik a gáton. Szerencsére Bős 50 cm-t levett az árcsúcsból. (Brávó Duna Kör!)
    A Hableány kiemeléskor megkértük a szlovákokat, csökkentsék a vízszintet, hogy a Clark Ádám elférjen a híd alatt.
    Csökken az Alföld talajvízszintje. A kormány növeli az öntözött területeket, de olcsóbb lenne, ha e mellett a talajvízszintet is növelnénk.
    Unom a többit!🙂

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  4. Nagyapó szerint:

    Légszennyezettség Budapesten:
    PM10 szálló por 48%, 24 µg/m3 TŰRHETŐ
    Nitrogén-dioxid 20%, 19.7 µg/m3, ELFOGADHATÓ
    Kén-dioxid , 2%, 2.3 µg/m3, ELFOGADHATÓ
    Óitrogén-oxidok, 12%, 23.9 µg/m3, tűrhető, ózon, 11%, 13.1 µg/m3,TERMÉSZETES

    Ezek alapján Vigyori “szakértő” alfőpolgármestere🙂 javaslatára fenntartja a szmogriadót!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !