Ismét benézték a kiegészítő lámpát

Mr.Gabee, Csepel.info


Mr.Gabee információi szerint baleset történt hétfő dél körül Csepelen, a Szent István út és a Táncsics Mihály utca kereszteződésében. A balesetben egy ezüst Fiat Punto és egy fekete Ford S-max ütközött össze.

A baleset feltehetőleg figyelmetlenségből adódott, ugyanis az elmúlt időben a Szent István út, Erdőalja utca felől érkező oldali a lámpánál egy kiegészítő lámpát helyeztek el. A kiegészítő lámpa engedélyezi a jobbra fordulást mindaddig, amíg a Táncsics Mihály utca felőli lámpa zöldet mutat.

10 hozzászólás “Ismét benézték a kiegészítő lámpát” bejegyzésre

  1. Tóth Ervin szerint:

    Már hónapok óta csak nézzük, hogy összetörik magukat az emberek, ahelyett, hogy tennének ki egy + figyelmeztető táblát.

  2. feri szerint:

    De mi van akkor, ha a + figyelmeztető táblát is elnézi valaki?

  3. NAY szerint:

    Ennyi tudatlan autóvezető van…:(

  4. pl szerint:

    Ilyen lámpát csak dedikált, külön kanyarodó sáv esetén kéne alkalmazni. Nem tudok róla, h pl az Ady Endrén törnének az autók.
    Ezeknek tovább fejlesztett változata (Soroksári út), amikor a rendes lámpa piros, de mellette egy kis zöld pötty jelzi, h folyamatosan roboghatsz egyenesen…
    Nagyszerűek még a nem felfestett, kétsávosnak használt körforgalmak is… Remélem az is lesz majd, hisz Csepel fejlődik…

  5. YT szerint:

    Bal oldalt is ott virít a PIROS csak a PIROS

  6. Nagyapó szerint:

    1. a lámpa jó!
    2. ha mégsem, miért nem figyeltél!
    3. aki hülye, haljon meg, l. 1. pont!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  7. csak úgy szerint:

    Ma direkt arra mentem gyalog, és végignéztem néhány lámpaváltást. Ha a Táncsics felől jövő sárgán megy át, akkor épphogy elkerüli a Szt. István felől indulót.
    Ha a Sz. István felőli, nem álló helyzetből indul, hanem sebességgel éri el az éppen zöldre váltó lámpát, akkor tuti, hogy találkozik a Táncsics felől jövő utolsó autóval. Ezen viszont lehetne segíteni, a jobban átgondolt lámpaváltás beállításával.

  8. Gyula szerint:

    Ma a 3. voltam a sorban…
    – első elfordult a kiegészítőnél jobbra
    – az előttem lévő simán megindult egyenesen (SUV 8milla)
    – rátoltam a légkürtöt, a barma meg elharapta a kormányt 😀
    Ennyi…
    Nem vágom, hogy vizuálisan mi nem egyértelmű????????????????????????????????????

  9. csak úgy szerint:

    Hát tényleg van ott két jól látható piros. Mondhatnám, hogy Királyerdő felől – pénzesek – vásárolt jogsi. Na ezért majd páran megköpködnek.

  10. worm szerint:

    Sajnos, sokan nem úgy vezetnek, ahogy a rendes többség elvárná. Ez kicsit bosszantó, kicsit frusztráló és szerintem egy kicsit még a józanabb embereket is abba az irányba sodorja, hogy ha másnak mindent lehet, akkor egy kicsit én is szabálytalankodhatok. A múltkor a II. Rákóczin a 2×2 sávos részen annyira sietett egy autós, hogy egyszerre előzte a 2 sávot. Záróvonal, szembe jövő forgalom nem számít. A minap a Kossuth és a Völgy utca sarkán láttam egy nagy Mercedest, aki a buszt előzte a záróvonal túlfelén, de a piros lámpán már nem mert átmenni. Érdekes látvány volt. Azt nem tudom, hogy ilyenkor hol vannak a rendőrök, nézi-e valaki a térfigyelő kamerákat. Vagy csak akkor történik intézkedés, ha már megtörtént a baleset, vagy valaki feljelentést tesz a konkrét esetben? Addig meg ezek az őrültek itt száguldoznak közöttünk és játszanak az életünkkel.
    Ennél a lámpánál pedig, ahogy “csak úgy” leírta, át kellene állítani a két lámpa közötti váltás idejét, nehogy a sárgán még éppen átcsúszók elérjék a repülőrajttal indulókat. Aztán meg ahogy már korábban én is írtam, a Táncsicsról balra kanyarodók levágják a kanyart, és nincs helyük a Szent Istvánról jobbra fordulóknak. Ezt egy erősebb felfestés, vezetett kanyarodó szaggatott javíthatná. Az Erdősorról a II. Rákóczira balra kanyarodáskor már van egy ilyen felfestés. Szerintem itt is jó lenne.

Itt lehet hozzászólni !