Újabb migrációs hullám közeledik

Origo

A biztonsági határzár mellett a rendőrök folyamatos jelenléte elengedhetetlen a déli határszakasz megfelelő őrizete érdekében.

Megint óriási migrációs nyomás fenyegeti a Balkán felől Magyarországot, rajtunk keresztül az egész  Európai Uniót. Törökországban legalább 4 millió migráns tartózkodik, ez év november közepéig pedig közel 400 ezren próbáltak meg onnan illegálisan Európába jönni, ami 128 ezerrel több, mint a tavalyi egész éves adat.

A Balkánon eddig 106 ezer migránst regisztráltak, de ebben a számban nincsenek benne az illegálisan érkezők, így valójában nem tudjuk, hogy hányan lehetnek. Magyarország és az EU biztonsága a migráció szempontjából is szorosan összefügg a Nyugat-Balkánnal, éppen ezért akarták a Soros-szervezetek és a hazai ellenzék megakadályozni, hogy a magyar Várhelyi Olivér kapja meg a bővítési és szomszédságpolitikáért felelős biztosi tisztséget. Súlyos aggodalomra ad okot, hogy a migránsok már alagutakat ásnak a magyar határzár alatt, illetve a felszínen megrongálják a kerítést.

Csak idén január és november között közel 12 ezren kísérelték meg illegálisan átlépni a magyar határt, míg tavaly ugyanebben az időszakban 5400-an, vagyis több mint a duplájára nőtt az illegális migránsok száma. Emiatt Németh Szilárd honvédelmi államtitkár összehívta a Fidesz-frakció bevándorlásellenes kabinetjét.

A becslések alapján Törökországban legkevesebb 4 millió migráns torlódott fel, akik többségükben szírek, irakiak és afgánok.

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában azt mondta, hogy a balkáni útvonalon több mint 106 ezer regisztrált migráns tartózkodik, de ebben a számban nincsenek benne az illegálisan érkezők, így valójában nem tudjuk, hogy hányan lehetnek.

Ezenfelül Törökországból 398 ezer illegális határátlépési kísérletről jelentettek 2019. január 1. és 2019. november 15. között, ami 128 ezerrel több, mint a tavalyi egész éves adat. 

A fokozatosan erősödő migrációs nyomást Magyarország is egyre inkább érzi. A magyar-szerb határon gyakorlatilag ostromhelyzet alakult ki.

Idén január és november között közel 12 ezren kísérelték meg illegálisan átlépni a magyar határt, míg tavaly ugyanebben az időszakban 5400-an.

Csak november folyamán közel 2500 migráns próbált meg bejutni Magyarország területére.

A déli határainkhoz érkező migránsok már új módszerek alapján próbálnak meg átjutni a biztonsági határzáron.

Ahogy arról a rendőrség legújabb összegzése alapján az Origo beszámoltaz illegális migránsok próbálnak átmászni a kerítésen, átvágni azt, de a rendőrök találtak már két, kézi erővel kiásott, belső támasztószerkezet nélküli, amúgy életveszélyes alagutat is. 

Egy migránsok által ásott alagútFORRÁS: MTI/ORFK/ORFK/-

A határzár megrongálásáról a rendőrség a YouTube-csatornáján egy megdöbbentő videofelvételt tett közzé.

 A felvételt Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a következőképpen kommentálta„Aki bármilyen okból azt gondolná, hogy mérséklődött az Európára nehezedő migrációs nyomás, nézze meg ezeket a rendőrségi felvételeket. A déli határnál készültek. Amit 2015 óta láttunk, az még csak a kezdet. Csak Törökországban milliók várnak arra, hogy Európa felé indulhassanak. A határok védelme fontosabb, mint valaha.”

Az alagutakat a járőröző rendőrök találták meg a Csongrád megyei Ásotthalom és a Bács-Kiskun megyei Csikéria térségében.

Csütörtökön a 34 méter hosszú ásotthalmi alagútnál 44 illegális migránst állítottak meg míg a körülbelül 22 méteres csikériai járatnál eddig még valószínűleg senki nem tudott átjönni, a rendőrök még előtte felfedezték.

Az alagutak készítői egyébként mindkét esetben nagy gondot fordítottak az álcázásra; a be- és kijáratokat növényekkel takarták el, de a rendőrök az alagutakat betemették.

Csak november 29-én, pénteken 100 illegálisan Magyarországon tartózkodó migránst fogtak el, majd kísértek át a határkerítésen, 12 főt megakadályoztak a hazánk területére történő törvénytelen belépésben, további 39 határsértőt fogtak el, egy személy ellen pedig embercsempészés miatt indult büntetőeljárás – közölte a rendőrség a hivatalos oldalán.

November 30-án szombaton pedig tizenegy esetben, összesen 31 határsértő migránst tartóztattak fel Röszke, Szeged és Mórahalom területén. A feltartóztatott migráns férfiak szír, afgán és palesztin állampolgárnak vallották magukat, de papírokkal nem tudták igazolni a származásukat. A rendőrök a migránsokat visszavitték a határzárhoz.

Az új Bizottság döntéseire várunk

Bakondi György közölte, hogy jelentős részben az eddigi brüsszeli vezetés miatt van az, hogy nem sikerült megállítani a migránsok beözönlését az Európai Unió területére.

Hangsúlyozta, hogy a magyar kormány nagy reményeket fűz a migrációs politika megváltozásához, amit az új Európai Bizottság elnöke jelzett. 

Ebben a budapesti kormány pedig kiemelten számít Várhelyi Olivérre, az új, Ursula von der Leyen vezette bizottság bővítési és szomszédságpolitikáért felelős biztosára.

Magyarország és egyben az Európai Unió biztonsága a migráció szempontjából ugyanis szorosan összefügg a Nyugat-Balkánnal, éppen ezért biztató, hogy – a Soros György által pénzelt szervezetek és a hazai ellenzék erőteljes fellépése ellenére – Várhelyi Olivér megkapta ezt a rendkívül fontos biztosi tisztséget.

Ahogy az köztudott, a Balkán-félsziget már nem csupán a hagyományosan meglévő etnikai és vallási konfliktusok, illetve a nagyhatalmak érdekszférájának az ütközőzónája miatt minősül még mindig „puskaporos hordónak”, hanem a 2015-ben kezdődő és napjainkra ismét felerősödő migránsáradat miatt is.

Nem véletlen, hogy a migrációt ösztönző Soros-szervezetek a magyar ellenzék hathatós támogatásával meg akarták akadályozni Várhelyi Olivér kinevezését, és az sem véletlen, hogy nem akarják bővíteni az Európai Uniót. Ebben az esetben ugyanis a határ- és így a védelmi vonal délebbre kerülne, és a migrációt megszenvedő balkáni országok Magyarországgal együttműködve hatásosabban tudnák megállítani a beáramló illegális migránsok tömegeit.

Az egyre erősebb migrációs nyomás miatt összehívták a Fidesz bevándorlásellenes kabinetjét

A Fidesz parlamenti frakciójának a 2018 októberében létrehozott bevándorlásellenes kabinetjét Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára hívta össze.

Németh SzilárdFOTÓ: CSUDAI SÁNDOR – ORIGO

Németh Szilárd a 17 tagú kabinet hétfőre történő összehívását a vasárnapi, budapesti sajtótájékoztatóján azzal indokolta, hogy …százezer migráns gyülekezik a Nyugat-Balkánon, s noha egyelőre még rendezett a helyzet, a szituáció a 2015-ös nagy válsághoz kezd hasonlítani, és ha a migránsokat nekieresztik a magyar határnak, abból nagy baj lehet; nekünk erre fel kell készülnünk. 

Ezért is nevezte fontosnak az államtitkár, hogy szeptemberben meghosszabbították a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet, hiszen ez ad megfelelő jogi alapot a határ védelmére.

Szintén lényeges – közölte Németh Szilárd -, hogy a strasbourgi emberi jogi bíróság kimondta: a tranzitzónában tartózkodás nem számít fogva tartásnak, tehát mindaz, amit a bevándorláspárti ellenzék a gazdáik kérésére, akár a tranzitzónával, akár a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzettel kapcsolatban összehazudott, teljes egészében összedőlt. 

Európa és Magyarország biztonságának a Nyugat-Balkán a kulcsa – jelentette ki a politikus, hozzátéve, hogy ezért is támogatja a kormány a térség államainak uniós és NATO-csatlakozását.

Végül Németh Szilárd köszönetet mondott a határt őrző katonáknak és rendőröknek azért, hogy az ország függetlenségét, a magyar emberek biztonságát és szabadságát ilyen hatékonyan őrzik.

Forrás: Origo

13 hozzászólás “Újabb migrációs hullám közeledik” bejegyzésre

  1. Marika szerint:

    Mikor lesz már végre vége ennek az egésznek?

  2. Csabó szerint:

    Talán ha nem pénzelik őket azért, hogy induljanak útnak.

  3. Horváth János szerint:

    És ha ezek az agyilag erősen korlátozottak nem ezzel akarnak riogatni!

  4. abc123 szerint:

    “Csütörtökön a 34 méter hosszú ásotthalmi alagútnál 44 illegális migránst állítottak meg míg a körülbelül 22 méteres csikériai járatnál eddig még valószínűleg senki nem tudott átjönni, a rendőrök még előtte felfedezték.”

    Ennyit az origo pontosságáról,most derült ki hogy nem a múlt héten volt az alagutak felfedezése hanem fél éve…(Már a múlt héten is mondta valamelyik szóvivő hogy a nyáron történt de úgy látszik az origó azt nem hallotta meg)
    A múlt héten csak a gumicsont behajítása volt a köztudatba hogy a sziszi aktivizálhassa magát…

  5. Nagyapó szerint:

    Marika , akkor lesz vége, ha kedves muszlim migránsai jól…… megkergetik!😉

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  6. Zsákos szerint:

    Ez a prosztó kormány még az ország határain belül se tud rendet teremteni. Amúgy meg a kurva lófasz nem akar ide jönni ebbe az utolsók közt is utolsó lepusztult cigányputriba.
    A belpolitikai problémákról viszont ragyogóan lehet terelni a migránsozással.

  7. Tóth kati szerint:

    Zsákoskám,ha nem akarnak idejönni miért kell naponta ezernél is többet visszaküldrni Szerbiába?Ha magának a hazája csak egy putri menjen el innen.Persze pont az olyan,mint maga ,máshol éhen döglene.Nem lenne kár.
    Az a duma meg,hogy a migráns nem akar itt maradni szintén álságos,elkenése a migráns veszélynek.Szerbiában,Macedoniában,Görögországban sem akar maradni.Mégis ott van,mert már nem kell senkinek.Ha ítt egyszer kinyitja valami barom hazaáruló a kapukat és ide betódulnak,hiába nemm akar, itt fog maradni.A labanc egy darabot nem fog magához beengedni.Megbánták már százszor 2015-öt,mikor éljenezve fogadták őket.

  8. Zsákos szerint:

    Katikám, rajtad látszik itt legjobban a lakájmédia agymosása. A rizsszemnyi agyadnak azért leírom (bár tudom, úgy se fogod fel) az Orbánék által nemrégiben behozott ukrán vendégmunkások szabadidős tevékenységeit kb. egy évre visszamenőleg, amely esetekről a lakájmédia mélyen kussol.
    – ukrán vendégmunkás késelt Sopronban
    – ukrán vendégmunkás ölt Rákospalotán
    – ukrán vendégmunkás zaklatott fiatal lányokat és késsel fenyegetőzött Celldömölkön
    – ukrán vendégmunkások kis híján agyon verteket egy férfit Hatvanban
    – ukrán vendégmunkás vert buszsofőrt a fővárosban
    – ukrán vendégmunkások vertek meg és raboltak ki egy járókelőt Jászberényben.( ez a múlt héten történt)
    stb….
    de tudom, nektek fontosabb az, hogy Londonban Mohamed késelt, Párizsban nyakon csapnak egy bibsit, attól, hogy mit művelnek itthon a magyarokkal Orbán haverod rejtett erőforrásai, meg a jómunkásemberek Ukrajnából.

  9. Nagyapó szerint:

    Na egy újabb trágár bunkó ellenzéki! Írogat kitalált történeteket, amiket nem támaszt alá ellenőrizhető forrásadattal, tehát blöfföl. Felsorolása tetszés szerint helyettesíthető bármilyen országbelivel.
    Ha viszont talál ilyen igaz történetet, azt onnan tudja, mert a magyar hatóságok intézkedtek, azaz védik biztonságunkat!
    Ellenben ajánlom Zsákos -nak, tűnjön el Bécsbe – mosogatni!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  10. Zsákos szerint:

    Minden adat hiteles rendőrségi forrásból, úgyhogy kussoljál be szenilis vénbuzi!

  11. zsákos egy román szerint:

    te proli kommunista, húzzál vissza ahonnan jöttél.

  12. Gyula szerint:

    Na, a faszfejek…
    Ezt linkeltem ide, msn News, töröltétek a linket, erre beraktátok ti.
    Tényleg idióták vagytok.

    Kati és Öreg Kommancs!
    Miért van tele a belváros törökkel, szírrel, meg a faszom tudja kikkel, ha nem lehet idejönni?
    A faszt feszengtek? Szerintetek mindenki vak és hülye?

  13. Lili Züllig szerint:

    Vigyázó szemetek….nem nem Párizsra…
    Ukrajnára vessétek. Fél év, és Zeitgeist.

Itt lehet hozzászólni !