Atlétika: a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja kiáll a budapesti vb mellett

Nemzeti Sport, Csepel.info

A Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja (MOBK) támogatja a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság megrendezését. Mint ismert, a Kúria szerint lehet népszavazást tartani arról, 2023-ra épüljön-e atlétikai stadion a Csepel-sziget csúcsán, ezért a bíróság hitelesítette az erről szóló népszavazási kezdeményezést – ez pedig veszélybe sodorhatja a vb-rendezést. A nemzetközi sportrendezvények hatalmas bevételt jelentenek a fővárosnak és az államnak. 

A MOBK Nemzeti Sporthoz eljuttatott közleményét alább tartalmi változtatás nélkül közöljük.

„A Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja kiáll a magyarországi atlétikai világbajnokság mellett 

Ki ne tudná, hogy számos irányból hány és hány szempont merül fel egy-egy világverseny rendezésének pályázatánál, de még utána is. Ebben a véleménytengerben szeretnénk, ha egy egyedi megközelítés is teret kapna és ez nem más, mint maga a sportolók hangja.

Magyarországon több mint százéves hagyományai vannak a világversenyek rendezésének. Hazánk a legkülönbözőbb sportokban, sőt az olimpiai sportágak többségében szervezett már világ- vagy Európa-bajnokságot. Gondoljunk csak a nemrégen lebonyolított kajak-kenu, vívás, asztalitenisz, birkózás, öttusa, cselgáncs vagy vizes vb-re. Egy mindegyikben közös, hogy ezen események nemzetközi elismeréssel és szép magyar sikerekkel zárultak. Mára mindez magyar tradíció, sőt büszkeség. Olyan örökségünk, közös kincsünk, amit több nemzedék alkotott, gyarapított napjainkig. A szurkoló számára pedig örömünnep minden egyes verseny, amikor idehaza láthatja legjobbjait és hajszolhatja őket a tisztességes győzelembe.

Hány és hány nagy bajnokunk mesél arról, Balczótól Hosszú Katinkáig, hogy a hazai légkör megsokszorozta az erejét és a közös szívdobbanás honfitársaival repítette célba. Minden egyes fiatal sportoló erre vágyik, erről álmodik. Tegyünk azért, hogy az álmok valóra váljanak! A mindennapos kőkemény edzésmunka során ők sohasem adják fel és hisznek abban, hogy pályafutásuk során egyszer hazájukban, honfitársaik előtt vívhatják meg a csatát a földkerekség legjobbjaival, azért, hogy hazánk himnusza alatt a legmagasabbra emeljék a nemzeti színeket. Ők ezzel az álommal ébrednek és ezzel fekszenek. A kötelességünk az, hogy ebben az álomban minden erőnkkel partnereik legyünk, támogassuk őket, a jövő bajnokait. Tegyünk azért, hogy lássák maguk előtt a célt, amiért érdemes megfeszülni és nap mint nap alászállni a sokszor valóban kínokat jelentő edzésmunkába.

A Magyar Olimpiai Bajnokok Klubjának vezetősége támogatja mindazok erőfeszítését, akik az atlétikai világbajnokság megrendezésén fáradoznak, és tisztelettel arra kéri a döntéshozókat, hogy lépéseik során egy pillanatra se veszítsék szem elől magát a sportolót, aki nemzetünk eredményességéért, sikereiért is küzd.

Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja”

Forrás: Nemzeti Sport

8 hozzászólás “Atlétika: a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja kiáll a budapesti vb mellett” bejegyzésre

  1. Boldog Karácsonyt szerint:

    Köszönjük szépen, hogy a magát “függetlennek” nevező “becsületes” Pákozdi József és az LMP-s (fidesz fiókpárt) Tóth Sándor szépen átállt a fideszhez a csepeli közgyűlésben.
    Van az a pénz amiért korpásodik az ember haja.
    Nem fogjuk elfelejteni.

    Bár azt mindenki tudja hogy az LMP egy szemét kollaboráns.

    Pákozdin meg egyáltalán nem csodálkozom mert világéletében egy szarkavaró pöcs volt.

  2. Gyula szerint:

    Minek?
    Ki ne találja már itt bárki, hogy erre igény van. 🙂

  3. Kovacsics Rémusz szerint:

    Miért?
    A sok botlábura szükségvan?
    Mi a francnak a focistáknak stadion, ha egyszer focizni sem tudnak?
    Eddigi teljesítményük, egyenlő a nullával.
    Ja, ott legaláb lehet szidni a bírót!
    Ez igen. Ezaztán persvektíva!

  4. kiss istvan szerint:

    Boldog K.

    A hozzászólásának mi köze van a hírhez?

  5. csak úgy szerint:

    Merre szállítják majd az építkezéshez szükséges anyagokat? A II. Rákóczi F. úton? Mi lesz a HÉV-vel? Vagy előtte megépül a Gerincút folytatása, és felújítják a HÉV-et?!

  6. Nagyapó szerint:

    Kovacsics Rémusz! A “botlábúakra” 68 000 ember kíváncsi!! Ennyien tudtak jegyet kapni. Többen, mint a göthös, két lúdtalpas momentumosokra!🙂🙂

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  7. Nagyapó szerint:

    csak úgy! A fekáliagyárhoz hogyan szállították az építkezéshez szükséges anyagokat? A szennyvíziszapot hogyan szállítják? Jaaaa…

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  8. […] Atlétika: a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja kiáll a budapesti vb mellett […]

Itt lehet hozzászólni !