Magyar jelölttel szemben románt támogat a Momentum

Pesti Srácok

Beszédet mondott vasárnap Kolozsváron az USR-PLUS pártszövetség rendezvényén Fekete-Győr András. A Momentum elnöke annak ellenére Dan Barna román elnökjelölt mellett kampányolt, hogy van a posztra magyar jelölt az RMDSZ színeiben induló Kelemen Hunor személyében.

Fegyőr tettét lépését sokan nem hagyták szó nélkül. Orbán Balázs miniszterhelyettes, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára a Facebookon reagált az elképesztő magyarellenességre. Fegyőr az Azonnalinak magyarázkodott, legfőbb indoka az volt, hogy Dan Barna még köztársasági elnök is lehet, ezért az erdélyi  magyarok is jól járnának vele, szerinte az USR-PLUS a román Momentum, az RMDSZ bűne pedig az, hogy túl jó kapcsolatot ápol a magyar kormánnyal. 

Orbán Balázs Csenge Frunda rövid kampányvideóját osztotta meg a Facebookon ami arról szól, hogy miért megy el szavazni a magyar jelöltre. Mint mondja,

Dan Barna el sem ismeri, hogy kisebbségi helyzet van Romániában, ő csak azt tudja, hogy vannak szavazataink és nekik ez kell. November 11-én ő el fogja felejteni, hogy vannak magyarok Romániában.

Orbán Balázs a videóhoz azt írta, ezzel üzenne Fekete-Győr Andrásnak: “Jó reggelt kedves Momentum! Van magyar jelölt is!”

Fekete-Győr Andrásnak és az eszdéeszesedő Momentumnak mutatom ezt a videót, ami arra világít rá, hogy miért elfogadhatatlan az, hogy a közelgő romániai elnökválasztáson egy román jelölt mellett kampányol (románul, Kolozsváron). Hát, jó reggelt kívánok, kedves Momentum: van magyar jelölt is! A kinti magyar közösségnek ugyanis 100 éve nem babra megy a játék…Hogy is mondtad korábban: “nekünk ez alap”. Hát, nekünk, magyaroknak meg az az alap, hogy a magyar jelöltet támogatjuk!

– fogalmaz az államtitkár.

FEGYŐR MAGYARÁZKODIK

Fegyőr Momentum András az Azonnalinak magyarázta meg, vagy legalább is próbálta megmagyarázni, miért kampányolt Erdélyben magyar politikus ellen.

Szerinte megfelelő indok, hogy Dan Barna akár még államfő is lehet Romániában. Ráadásul mint mondta, ő úgy látja, hogy több magyar is USR-PLUS-ra szavaz, “mert azok zéró toleranciát hirdettek a korrupció ellen, hisznek az európai együttműködésben és a haladó szellemű világban.”

Kolozsvári látogatásának saját bevallása szerint az volt a célja, hogy közvetítőként lépjen fel „az erdélyi magyarság és Dan Barna értékrendje” között.

Ők a Momentum Romániában. Dan Barnának Kelemen Hunorral ellentétben esélye lehet arra, hogy Románia következő köztársasági elnöke legyen. A magyarok pedig azzal járnak a legjobban, ha olyan elnökjelöltre szavaznak, „akinek esélye is van nyerni”, ráadásul az USR-PLUS-nak is komoly kisebbségvédelmi programja van

– magyarázkodott Fegyőr az Azonnalinak, akiknek még liberális lelkületét is képes volt megérinteni Fekete-Győr vasárnapi produkciója.

Rákérdeztek ugyanis, hogy nem kéne-e inkább Dan Barna helyett a magyar érdekképviseletet hirdető Kelemen Hunort és az RMDSZ-t támogatnia.

Az interjú során tovább méltatta, dicsérgette a román pártot, amelyik szerinte kormányzó párt lesz a jövőben. Kérdésre az is kiderült, hogy a legnagyobb erdélyi magyar párttal, az RMDSZ-szel nem igazán ápolnak kapcsolatot. A párt ügyvezető alelnökével, Porcsalmi Bálinttal már találkozott, Kelemen Hunort egyáltalán nem ismeri, de azt már elkönyvelte, hogy az erdélyi magyar politikus szerinte eladta a lelkét Orbánnak.

AZ RMDSZ VISSZASZÓL: A MOMENTUM ÁLTAL FAVORIZÁLT ELNÖKJELÖLT SZERINT NINCS OLYAN, HOGY MAGYARKÉRDÉS

Az Azonnali az RMDSZ-t is megkereste a történtek miatt. Hegedűs Csilla, a párt szóvivője a lapnak azt mondta, Minden párt maga dönti el, hogy kit támogat Olyan erőt, amelyik a magyar közösséget képviseli vagy olyat, amelyik csak a magyarok szavazatát akarja a problémáik nélkül, de azért azt nem árt, ha tudják, a Barna stáb a magyar párt elnökjelöltjét még a román sajtótól is igyekszik távol tartani.

Kelemen Hunor beszédéről például semmilyen román nyelvű híradás nem emlékezett meg

– jegyezte meg Hegedűs Csilla. Az RMDSZ szóvivője azt sem hagyta szó nélkül, hogy a Momentum elnöke szerint a romániai magyar kisebbségek védelme az USR-PLUS segítségével rendeződött. Mint mondta, maga Dan Barna nyilatkozta nemrégiben, hogy magyar kérdés nincs, mindenkinek túl kell lépni az etnikai problémákon.

Forrás: Pesti Srácok

22 hozzászólás “Magyar jelölttel szemben románt támogat a Momentum” bejegyzésre

  1. Boldog Karácsonyt szerint:

    Ezaz!

    Folytassátok csak a “Fegyőrözést” meg a többi moslék, közpénz milliárdokkal kitömött fideszmédia mocskolódását.
    Ez is hoz néhány plusz szavazatot a Momentumnak.

    Nem lehet elégszer leírni, hogy a csepelinfó is szépen közrejátszott Tarlós bukásában mert orrba-szájba nyomta a moslék propagandát.
    Akit érdekel a moslék propaganda az elolvassa a ott ahonnan ti idekopiztátok.
    Tehát megállapítható, hogy itt ezen az Ábel-blogon semmi nem változott. Ne is változtassatok, legalább miattatok is bukik a fityisz ’22-ben.

  2. werthan szerint:

    Mitől propaganda ez, te szerencsétle??? Tényeket közöltek.

  3. werthan szerint:

    szerencsétlen

  4. Csabó szerint:

    A momentumos hazaárulók kezdetben nemzeti érzelmű pártként határozták meg magukat.

  5. Boldog Karácsonyt szerint:

    Látom itt is kipirult néhány román popó!

    😀

  6. Boldog Karácsonyt szerint:

    A “hazaáruló” szót kérném a többi mellé tenni. Cseppet sem kontra produktív és körbe éri a háztömböt.
    Lipsi
    Libsi
    Libernyák
    Liberálbolsevik
    Liberálnáci
    Libnyaf
    Libsibuzi
    stb, stb

    A román trolloknak meg külön köszönet, hogy nem itt dolgoznak és nem itt fizetnek adót de beleugatni azt tudnak. Nehogy megsértődjetek, csináljátok csak továbbra is azt amit szoktatok hiszen az internetes fórumok lehetővé teszik a határokon átívelő süket fidesz propaganda terjesztését akár a Déli sarkon is. Szóval ne keseredjetek el, hogy elveszett a főváros, elvégre Pista bőkezűen ki lett fizetve és szokjatok hozzá, ’22-ben bukjátok az országot is. Bár már addigra elfogy az Uniós lóvé amit el lehet lopni és szépen lassan elkezditek egymás torkának átharapását mert a Keresztény-Nemzethy kurvákat és a kokózást bizony nem lesz miből finanszírozni.

    Szóval Boldog Karácsonyt!

  7. Nagyapó szerint:

    Boldog Karácsonyt! Nem kell annyira nyalni a szőröstalpúakat!!
    A szaros gatya megtalálta foltját, a Momentum Mozgalom ellen nyomoznak több száz milliós csalás ügyében.
    Dan Barnát, Fegyőr csókos haverja ellen vizsgálódik a visszaélések feltárására szakosodott csalásellenes hivatal (DLAF), illetve a korrupcióellenes ügyészség (DNA) közel 6 millió euró veszteséget okozása miatt.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  8. Boldog Karácsonyt szerint:

    Te nyalod a szőröstalpúakat mert ki sem látszik a fejed a román származású Borbély seggéből.
    Én utálom őket.

    Töröld ezt is ahogy szoktad te vén komcsi aztán írj egy választ, hogy tiéd legyen az utolsó szó és még véletlenül se tudjak válaszolni.
    Tudom, mert mindenkivel ezt csinálod, ez a módszered.
    A Momentumhoz meg jó ha hozzászoksz mert az embereknek már tele a töke, hogy minden mondvacsinált okkal ráküldik a rendőrséget meg a NAV-os moslékzabáló szervilis majmokat az ellenzéki pártokra.
    Nem fogjuk hagyni.
    Tessék, töröld ezt is.

  9. Gyula szerint:

    Kötelező az RMDSZ f@szát szopnia? 😉
    Kurvára elegem van Romániából…

  10. Nagyapó szerint:

    Olyan hülye romákkal, mint Boldog Karácsonyt, akik nem tudom miért, de utálják a hasonszőrű románokat nem tegeződöm!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  11. Nagyapó szerint:

    AgyaláGyula egy igazi csepeli PROLI!!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  12. Boldog Karácsonyt szerint:

    Tegeződj a kutyáddal, mit bánom én.

    😀

  13. Rémusz szerint:

    ennyi hazaáruló egyhelyen!!
    Mondjjátok már meg, hogy muszály ennyire gyűlölködni??
    Felhívnám azok figyelmét akik fojton románoznak, hogy nem erdéj tehet arrol, hogy a szőröstalpuak birtokolják a területet.
    Tessék kérem a történelmet tanulmányozni, és nem az elvtársak szemszögéböl értelmezni.
    Javaslom, hogy az alkotmányunkba vegyék be a “HAZAÁRULÁS” fogalmát, és kötéláltali halállal büntessék, természetesen nyilvánosan, és ha lehet egy bírkalegelőn hajtassék végre.
    Lehet mocskolódni a jelenlegi kormánnyal szembe, de egyenlőre ők tettek valamit ezért az országért, ellenben a köpönyegforgató baloldal eddigi tevékenykedései csupán kárt okoztak mindannyiunknak.
    Lehet prüszkölni, de a tények és a számok nemhazudnak.
    A momentum, vagy hogy a francba hívják őket, legelösször tartsák be a Magyar törvényeket, majd utánna ugassanak.
    Ha valakik dilettánsak, akkor ne a szomszédjukra haragudjanak, ha kérhetem.
    A magam részéröl nemtartozok egyetlen párthoz sem, de volt szerentsém néhány idióta párt titkár elvtárs mocskos üzelmeit tapasztalni.
    Csak halkan jegyzem meg, hogy az ország szétrablását nem a fidesz hajtotta végre, de az eladósodásért sem ők a felelősek.
    Tudom, hogy vannak honfitársak akik baromira nemszeretnek gondolkodni, olvasni, tájékozódni, de az ostobaságaikat szeretik fitoktatni, főleg, ha valaki a szájukba adja a mondandókat.
    No, az ilyen semmirekelők miatt tartunk ott, ahol tartunk.

  14. Boldog Karácsonyt szerint:

    Rémusz bácsi meséi.

    😀

    Legalább tanulj már meg magyarul.

  15. Horváth János szerint:

    Rémusz!
    Neked is a szádba adtak valamit.

  16. Nagyapó szerint:

    No és Cseh Katalin? Méltó párja Fegyőrnek!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  17. Gyula szerint:

    Mi van Öreg…
    Nem lehet elegem a 24/7/30/365-ben tolt román történésekből?
    Az ERDÉJI fürdetlen meg itt tolja a pénzemen a mantrát?
    Fasza…

  18. Boldog Karácsonyt szerint:

    1) A Momentum az ALDE nemzetközi pártcsalád része, ezért logikus, hogy a partnereiknek kampányolnak
    2) attól, hogy van magyar párt még nem kell feltétel nélkül támogatni
    3) sok erdélyi magyart ismerek, akik nem a magyar pártokra szavaznak, mert szerintük gyökerek.
    4) A Momentum ideológiai alapon politizál, nem “nemzeti” alapon, így nem fog olyan pártot támogatni ami nem liberális. Akár magyar, akár nem.
    5) a “nem magyar” pártoknak is vannak magyar jelöltjeik. Szóval nem értem a problémát.

    Minek sivalkodtok?

  19. Nagyapó szerint:

    Boldog Karácsonyt! Történelmünkben mindig voltak akik “ideológiai alapon politizáltak”, kezdve Hegedűs hadnagytól Kun Bélán, Szálasin, Rákosin, Kádáron át egészen Fegyőrig és Cseh Katalinig. “Ideológiájuk” alapja a külföldi érdekek kiszolgálása és a magyarellenesség. Ezt tudomásul vesszük, de utálattal tölt el!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  20. Boldog Karácsonyt szerint:

    Nem baj nagyapó. Téged is sokan utálnak itt a fórumon kapásból azok akiket eddig kitiltottál és azok is akiknek tolod a marhaságaidat a lekezelő stílusodban.
    Azért meg külön köszönet, hogy a Momentumot a régi kommunistákhoz viszonyítod amikor a fideszben van a legtöbb ex-komcsi.
    Mert mint tudjuk, a jó kommunisták a fideszben vannak a rosszak pedig mindig az ellenzékben.

    A külföldi érdek kiszolgálásáról pedig csak annyit:
    Az Európai Unióban ez a politizálás az alap, hogy a pártcsalád összetart. De ezt neked hiába is magyarázom amikor a fidesz már bejárta a politikai palettát, a liberálisoktól kezdve és szépen eljutott a szélsőjobbig. Már csak idő kérdése, hogy mikor áll be Salvini, Le Pen meg a többi hasonszőrű neofasiszta demagóg moslék mellé.
    Tudom, hogy fáj de ez van.
    Az pedig, hogy mi a magyar érdek, azt NEM TE FOGOD MEGMONDANI.

  21. Gyula szerint:

    Boldog Karácsonyt!
    Mi a magyar érdek, az öreg szerint?
    Putyin, Erdogan és a többiek… 🙂

  22. Boldog Karácsonyt szerint:

    Gyula!

    Úgy bizony.

Itt lehet hozzászólni !