Mindenszentek a csepeli temetőben

Csepel.hu

November 1-jén reggel Borbély Lénárd polgármester, dr. Szeles Gábor jegyző, valamint Ábel Attila és Morovik Attila hajtott fejet a csepeli temetőben azokért, akik nem lehetnek velünk. A koszorúk elhelyezését követően a Mindenki keresztjénél gyertyát gyújtottak az elhunytak emlékére.

November 1-je mindenszentek ünnepe, november 2-a halottak napja a keresztény világban. Mindenszentek a katolikus egyházban az összes üdvözült lélek emléknapja, a protestantizmus az elhunytakról emlékezik meg ebből az alkalomból.

Az ezt követő halottak napja egyházi ünnepből vált fokozatosan általános népi megemlékezéssé. E napon gyertyákat, mécseseket gyújtunk elhunyt szeretteink emlékére.

Csepel.hu

5 hozzászólás “Mindenszentek a csepeli temetőben” bejegyzésre

  1. Volt már ilyen szerint:

    Ábel és Morovik immár egyszerű csepeli lakosként elkísérte a polgármestert és a jegyzőt, hiába a megszokás nagy úr!

  2. Nagyapó szerint:

    Milyen nehéz a leírt szöveg értelmezése, igaz “Volt már ilyen”? Milyen cím van Ábel Attila és Morovik Attila urak neve mögött??
    “Volt már ilyen”, ha van más neve és ott lett volna, szerepelne!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. Volt már ilyen szerint:

    Miért kísérgeti két civil Csepel vezetőit? Milyen érzés Nagyapó egyszerű csepeli nyugdíjasnak lenni?

  4. Nagyapó szerint:

    Volt már ilyen! Talán kellene magának egy kis oktatás! Csepel vezetői a polgármester és a jegyző mellett a képviselő testületi, vagy nem ismeri el vezetőnek Horváth, Takács, stb. képviselőket?😉
    Sok-sok éve csepeli lakos és sok éve egyszerű nyugdíjas vagyok.
    De milyen érzés ismeretlenül személyeskedve szemétkedni/jelenteni (a’la III/3-D)??

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  5. Volt már ilyen szerint:

    Morovik és Noé valóban már csak egyszerű csepeli lakosok! Ábel még küzd, habár megbukott mint egyéni képviselőjelölt! Csak Borbély kegyéből listás képviselő, az alpolgármesterséget elfelejtheti! Borbély végre kibújik Németh mögül, s így a némethistáknak befellegzett Csepelen! Borbély fiatal ember, jövője lehet a Fidesz megszűnte után is, ha el tudja hitetni a csepeliekkel, hogy ő valóban minden csepeli polgármestere! Ehhez persze meg kell szabadulni a tettestársaktól!

Itt lehet hozzászólni !