Felfüggesztett szabadságvesztést kértek Szenteczky Jánosra

Csepel.info

Az MSZP-s politikusnak szeptemberben lett volna a tárgyalása, ám hirtelen nagyon beteg lett. Persze csak arra a kis időre, és nyilván nem véletlenül. Most felfüggesztett szabadságvesztést kért ellene az ügyészség a büntetőügyben, melynek csak egy része a “csepeli lakásmutyi” botrányként elhíresült esetsorozat.

A Csepel.info úgy tudja, hogy Szenteczky János a per során először tett tanúvallomást. Írásbeli vallomása azonban nem feltáró jellegű, inkább a felelősségét próbálja elterelni.

A politikus a csepeli DK-Momentum-MSZP-Jobbik-LMP összefogás kampányfőnöke és a csepeli MSZP frakcióvezetője volt, de jelenleg is tagja a fővárosi MSZP vezetésének. Őt eddig aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt, felbujtóként elkövetett rágalmazás bűncselekménye miatt ítélték el jogerősen.

Szenteczky több rendbeli hűtlen kezelés, vagyis korrupciós bűncselekmény vádjával áll még bíróság előtt. A csepeli lakásmutyi néven elhíresült büntetőügyek során kivételezett emberek kaphattak szociális önkormányzati lakásokat, amiket átadás előtt közpénzből felújítottak, majd hat hónappal a bérleti jogviszony kezdete után harmadáron vehettek meg.

De ez semmi ahhoz képest, amit a felújítások során nyúlhatott le egy Szenteczkyhez és az MSZP-hez szorosan kötődő baráti cég. A felújításon ugyanis a gyanú szerint magasan a piaci ár felett dolgoztak, és olyan számlákat is kifizettek, amelyek mögött nem volt teljesítés. Úgy tudjuk ezekben az ügyekben is pénzbüntetést vagy felfüggesztett szabadságvesztést kért az ügyészség.

Szenteczky és ügyvédei mindent megtettek, megtesznek azért, hogy a lehető legkésőbb érjen véget a lakásmutyi per. Úgy tudjuk, hogy kirívóan sokszor, hol betegségre, hol tanulásra, hol utazásra hivatkozva maradt távol a politikus a tárgyalásoktól.

A csepeli szocialisták nem ma kezdték a pályát

Takács Krisztiánt, aki az ellenzéki pártok másik MSZP-s közös jelöltjeként képviselő lett, a csepeli önkormányzat – vagyis az adófizető polgárok – elleni korrupciós bűncselekmény miatt, becsületsértés miatt, valamint magánokirat-hamisítás miatt ítélték el eddig jogerősen. Ellene – információink szerint – a közelmúltban sikkasztás vádjával indult újabb eljárás, de várhatóan a választási kampányban folytatott becsületsértései miatt is felelnie kell majd ismét.

Az elhíresült csepeli szocialista politikusok között volt az elmúlt években pedofil bűnöző és ügyfeleit átverő ügyvéd is. A leghírhedtebb mind közül Deme Gábor, akit kettős emberölés miatt ítélték életfogytiglani börtönre. A csepeli baloldal segítőin is látszik, mennyire tartják fontosnak a törvények betartását és a közpénzt. Egyiküket szintén a közelmúltban ítélték el sikkasztás miatt, amit közös képviselőként követett el.

Csepel.info

38 hozzászólás “Felfüggesztett szabadságvesztést kértek Szenteczky Jánosra” bejegyzésre

  1. Ajkai szerint:

    Jó felfüggesztik-de az okozott kárt ki téríti meg?

  2. Horváth János szerint:

    Ez csak lopott, Az ittas vezető= potenciális gyilkos.

  3. pusssh szerint:

    HJ!

    Pontosan: EzEK és Az.
    TÉNYLEGES és potenciális.
    (Mellesleg honnan tudod, hogy mennyit ivott? – Ami pedig a potenciális gyilkolást illeti, arra számos száraz módszer is alkalmazásban van az autósok között. Nézz csak oda a Széchenyi-Táncsics sarokra!)

    Fő, hogy Csepelen még Deme Gábort is dalolva megválasztanák, ha indulhatna választáson a sittről. És miért is ne?… Olyan kis hercig… Biztos nem fog még egyszer rossz fát tenni a tűzre… És hát mégiscsak a mi kutyánk kölyke…

  4. Horváth János szerint:

    Az, hogy a gyilkolászás egyik szegmensére hívtam fel a figyelmet, nem jelenti azt, hogy
    ne tudnék másról is. Egyébként a tényeket nem üvegben vagy stampedliben mérem.

  5. pusssh szerint:

    Pedig a bűnreszántságot és a bűn mértékét illetően az űrmérték sem teljesen mellékes. (Mint tudjuk, egy három deci százforintosért többet lehet ülni, mint pár hektóliternyiért.)

  6. Horváth János szerint:

    Nos, ilyen alapon, kiindulva abból, hogy mindenki józanul kezdi, akár szándékosság is
    feltételezhető.

  7. Ajkai szerint:

    Tehát szándékosan marad józan .
    Vagy szándékosan gyilkol (Szintén Széchenyi utca) Potenciálisan száraz módszer…

  8. pusssh szerint:

    Na, jó, ezt az obstrukciós időbaszást unom.
    Meglesztek a továbbiakban nélkülem is – minden sínen van a boldogsághoz. (A régi jó sínen.)
    Pá!

  9. Qqriq szerint:

    A párttagságát nem függesztik fel, hisz az MSZP közösséget vállal vele, ott ez teljesen rendben van, ez a norma. Lopnak, csalnak, hazudnak reggel, délben, este és éjjel is!

  10. Tóth kati szerint:

    Gyurcsány elvtárs a Nagy Imre szobornál mondott beszédet.Felesége nagyszülei Apró elvtársék azért kapták a Szemlőhegyi villát ajándékba/amit egy zsidó családtól einstandoltak/,mert az elvtárs felügyelte a Nagy Imre pert.Jutalmul a halálos itéletért kapták a villát Kádártól.És ez mondott beszédet a meggyilkolt szobránál.Miből van ez a féreg?

  11. Tóth kati szerint:

    Érd volt fideszes polgármestere 40 milliárdos plusszal adta át a kasszát.Dombóvár dk-s vezetője mínusz 500 millióval.Kell még valamit mondanom Bangóné Patkányka?

  12. Tóth kati szerint:

    Adk-sNiedermüller t nem várta meg a kerület jegyzői irodája,mindenki felmondott.Már siránkozik a patkányfejű,hol fog találni ilyen szakembereket?Javaslom a saját pártját,tele vanbak rendkívüli szakemberekkel.

  13. Tóth kati szerint:

    Nagy Fideszes gigalopás:ÚjpestenWintermantel Zsolt 9 milliárd!,Óbudán Bús Balázs 8 milliárd!,JózsefvárosbanSára Botond 6 milliárdos PLUSSZAL adta át a kasszát az új vezetőknek.2010-ben Tóth Mihály elvtárs 12 milliárd MINUSSZAL adta át a kasszát.Kell még valamit mondanom Bangóné Patkányka?

  14. Tóth kati szerint:

    Páva Zsolt 7 milliárd plusszal a kasszában adta át Pécset.Kell még valamit mondanom Bangóné Patkányka?

  15. pl szerint:

    Hülye vagy te kati! Nem kellene sokat googliznod, h rájöjj, Páva a hülyeségei, és pénz elbaszásai miatt évek óta gyámságban van.
    Rákereshetsz a pécsi vízmű ellopására, majd a kártérítésre. Nem ment el a kedve, a Zsolnayt is el akarta lopni, de ahhoz is hülye volt, (az ő általa elcsábított dolgozók nagyon rábasztak)
    Egyszerűen hülye az az ember, erős versenyben Kósával.
    Az OgV általi anno adósság rendezés és plusz a mostani állás szerinti a Páva-Pécs az adófizetőknek került vagy 40 milliárdjába…

  16. Horváth János szerint:

    Tóth kati!
    csepel.info 2010.09.29. lakossági fórum Királyerdei Műv.Ház.
    Németh Szilárd beszámolója szerint 4 milliárd a hiány, vagy te hazudsz, vagy ő!
    Mindeközben azt hazudta, hogy eltűnt az északi terület pénze, pedig bő 3,5 milliárd
    ott lapult a számlán.

  17. Tóth kati szerint:

    Ne hazudj Horváth elvtárs!Tóth és Orosz eladta észak Csepelt a spanyol fantomcégnek 12 milliárdért,majd eltűnt a 12 milliárd és a hiány is 12 milliárd volt,mikor 2010-ben Németh Szilárd átvette az önkormányzatot.Csepel teljes mértékben,minden szinten le volt pusztítva.Úgy hogy ne hazudozz,bár tudom ,komcsi ha kinyitja száját,hazudik,Reggel,éjjel,meg este.

  18. Tóth kati szerint:

    Az a lényeg pl-ke,hogy te mindenhez mindenkinél jobban értesz.Miért nem jelentkezel polginak?Amúgy tettél már le valamit az asztalra a piás üvegen kívül?

  19. Nagyapó szerint:

    Horváth János! Hiteles forrás Tóth Mihály? Németh a Tóth-Orosz beszámolót idézte!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  20. Horváth János szerint:

    Most ezerrel dolgoztok azon, hogy töröljétek a bizonyítékokat. Csak tudott valamit ez a
    Bangóné!

  21. Nagyapó szerint:

    Igen,” Sántáné” tud valami, patkányozni. Egyebet nem.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  22. Horváth János szerint:

    DE abban legalább nem hazudott!

  23. Horváth János szerint:

    Tóth kati!
    Szóval mennyi az annyi Pécsett?

  24. Nagyapó szerint:

    Horváth János! “Szóval mennyi az annyi Pécsett?”
    “Páva Zsolt, Pécs leköszönő polgármestere az esemény után kiadott közleménye szerint ugyanis „Péterffy Attila polgármester úr és az általam aláírt átadás-átvételi dokumentáció tanúsága szerint ez év végéig az Önkormányzat kasszájában mintegy 7 milliárd forint áll a város rendelkezésére, mely részben kötelezettségvállalással terhelt.„”
    Khüm, ki hazudik?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  25. pusssh szerint:

    Hát ennek bizony annyi. Mert hány százalékban terhelt szegény a kötelezettségvállalással? – Ha jól tudom, a devizahitelesek is így kezdik…

  26. Horváth János szerint:

    Nagyapó!
    Maga szerint mit jelent az, ha a kasszában van 7 milliárd, de ki kell fizetni 27-t?
    Mindezt azután, hogy a kormány az önkormányzatok jelentős adósságát átvette.
    Csepel 2010-s átadás-átvételi anyagát szerverhiba miatt nem lehet megnézni, bár szerintem
    más van ott, nem szerverhiba.

  27. pusssh szerint:

    Ezek a szerverhibák a világon mindenütt olyan okosak! Mindig megérzik, mikor van rájuk szükség. Egyre többet fognak készségesen serénykedni…

  28. pusssh szerint:

    Tóth Kat, H.J. és én!
    Hogy örvendezzünk: a Pécsi Újság lehozta az Államkincstár közleményét, ami tételesen elmagyarázza, hogy, az új ellenzéki polgármester valahogy teljesen benézte a pénzügyi kimutatásokat, mert a kidobolt csődhelyzet egyáltalán nem áll fenn, hanem ellenkezőleg van a dolog:

    “A 23 Mrd Ft-os adósság, azaz a 18 Mrd Ft hitelállomány és a majdnem 5 Mrd Ft működési hiányként való rögzítése, nem valós. Nem lejárt, valamint nem esedékes a hitelállomány, így az nem jelent ezévi adósságot. Ezzel szemben áll az összes számla egyenleg, amely 27 Mrd Ft, amely a felhalmozási és működési forrásokat együttesen tartalmazza.
    A két összeg különbözete: plusz 4 Mrd Ft.
    Az önkormányzatnak nincs hitele, mivel sem az önkormányzat sem a cégek nem vehettek fel likvid és projekt-hiteleket 2018. január elseje óta.
    Az Önkormányzat részére vélelmezett hitel nem hitel, hanem az állami támogatás még vissza nem fizetett része. Ez sem esedékes, így nem lejárt, és év végén sem lesz lejárt, mivel későbbi visszafizetési kötelezettség áll mögötte. A fentiek alapján tehát nem állapítható meg csőd és csőd közeli helyzet.”
    (Mandiner, Csődhelyzet helyett sokmilliárdos pluszban van Pécs, 2019. október 30. 11:51)

    Most akkor ki-ki hiszi, amit akar. Ha ilyen mértékben lehet össze-vissza hazudozni szerte a médiában, ne tessék csodálkozni, ha a kedves választópolgár immár csak egy dologban lehet biztonyos: amit mondnak, írnak, az nem úgy van, és soha nem fog kiderülni, valójában hogy van.
    Meg még abban lehet biztos, hogy a polgármesterek és hivatalaik tekintélyes része egyáltalán nem ért ahhoz, amihez kéne nekik.

  29. Nagyapó szerint:

    Horváth János Akkor???

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  30. Horváth János szerint:

    Mi van akkor? Maga szerint a nem lejárt hitel, vagy a nem ez évben lejáró kötelezettség
    az nem adósság? Ja, hogy azt jövőre az ellenzékre fogják kenni! Talán emlékszik még,
    hogy Páva Zsoltékat egyszer már vezetőszárra tette Orbán! Vajon miért?

  31. Boldog Karácsonyt szerint:

    Páva már kétszer vitte csődbe Pécset, most ezt a harmadik “munkásságát” persze hogy meg kell magyarázni.
    Nyilván azért bukott meg.
    😀

  32. Nagyapó szerint:

    Horváth János és Boldog Karácsonyt ! Miért kell folyamatosan hazudni, ugyanis a Magyar Államkincstár közleménye szerint (amiből pusssh is idéz): „A 23 milliárd Ft-os adósság, azaz a 18 milliárd Ft hitelállomány és a majdnem 5 Mrd Ft működési hiányként való rögzítése nem valós. Nem lejárt, valamint nem esedékes a hitelállomány, így az nem jelent ez évi adósságot. Ezzel szemben áll az összes számla egyenleg, amely 27 Mrd Ft, amely a felhalmozási és működési forrásokat együttesen tartalmazza.
    A két összeg különbözete: plusz 4 milliárd Ft.
    Az önkormányzatnak nincs hitele, mivel sem az önkormányzat sem a cégek nem vehettek fel likvid és projekt-hiteleket 2018. január elseje óta.
    Az Önkormányzat részére vélelmezett hitel nem hitel, hanem az állami támogatás még vissza nem fizetett része. Ez sem esedékes, így nem lejárt, és év végén sem lesz lejárt, mivel későbbi visszafizetési kötelezettség áll mögötte. A fentiek alapján tehát nem állapítható meg csőd és csőd közeli helyzet.”

    Péterffy vagy nem ért ahhoz, amiről nyilatkozott, vagy – ami rosszabb ennél – megvezették, amit Horváth János és Boldog Karácsonyt szajkóz!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  33. Boldog Karácsonyt szerint:

    A fidesz hazudik folyamatosan!

    Boldog Karácsonyt!
    😀

  34. Horváth János szerint:

    Nagyapó!
    Egyszerűen, hogy értse! Amit 5 év múlva kell visszafizetnem az nem adósság?

  35. pitypang szerint:

    Horváth János: De adósság, csakhogy aminek a visszafizetését 5 év alatt kell kigazdálkodni és meg lesznek rá a források, akkor nem lehet jelen pillanatban csődközeli állapotról beszélni, mint ahogy azt kommunikálták.

  36. pusssh szerint:

    Tény: pillanatnyilag nem csődhelyzet, csak 5 év mulva totális összeomlás.
    (A nem elégséges források a boldog pécsi lakosság zsírjából lesznek leszíva.)

  37. Nagyapó szerint:

    Megadom magam. A bankokat meg kell szüntetni, mert az adósság = csőd és teljes összeomlás!😉
    De mi az állami támogatás?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !