Hatalmas egyéni rekordok és éremeső dobóink hétvégi mérlege

csepel.hu

Szegeden a Tisza Kupa és Szentesi Dobóversenyen két versenyszámban, diszkoszvetésben és súlylökésben indult Raffay Keve versenyzőnk, s mindkét számban másodikként állhatott fel a dobogóra a nagyszerű egyéni rekordot jelentő eredményeit követően.
Diszkoszvetésben másfél métert javítva eddigi eredményén 39,00 m-t ért el,míg súlylökésben 11,23 m-re, javítva legjobbját, 1 m-rel lökött nagyobbat,mit korábban bármikor! Mindkét versenyszámban ez évben a korosztályos, országos ranglista ötödök helyén végzett.

Veszprémben a VEDAC Évadzáró Dobóversenyen gerelyhajítóink jeleskedtek.

Németh Zsófia 39,19 m-re repítette gerelyét, ezzel a két nagy riválisa mögött harmadikként állhatott fel a dobogóra. Nagyszerű,egyéni rekordot jelentő eredményével másodikként zárta korosztályának ez évi ranglista versenyét.

Az újonc versenyzők között egyesületünk versenyzője Fidrich Viktória diadalmaskodott 32,08 m-el, több mint két méterrel megjavítva eddigi legjobb eredményét, míg a harmadik helyet a sérüléssel bajlódó, de nagyszerűen versenyző Szabó Henrietta 30,34 m-el foglalhatta el. A korosztályos országos ranglistát Szabó Henrietta vezeti, Fidrich Viktória az előkelő negyedik helyet jegyezheti.

A gyermek I. korosztály versenyét Vágó Zsófia 29,94 m-es hajításával nyerte meg. Ő szintén korosztályának országos ranglista vezetője és csúcstartója a múlt héten elért 34,34 m-es eredményével.

Gratulálunk versenyzőinknek és edzőinknek! Hajrá Csepeli DAC!

csepel.hu

15 hozzászólás “Hatalmas egyéni rekordok és éremeső dobóink hétvégi mérlege” bejegyzésre

  1. Nagyapó szerint:

    Nem akarok kekeckedni, de a képen ki Raffay Keve? (Talán jó lenne pótolni)

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  2. Gyula szerint:

    Ez egy név? 🙂
    Remek…

  3. Horváth János szerint:

    A Raffay családnév 1730-s évek Tolna megye, Keve ősi magyar keresztnév, még mindig
    jobb mint a Kevin.

  4. Nagyapó szerint:

    Ő egy csepeli gyerek, akire büszkék lehetünk!!!
    Legalább olyan, sőt szebb neve van, mint pl. Niedermüller Péter, Varju(helyesen Varjú) László, Gurmai Zita, Tüttő Kata ( “XY kicsit tüttő, kicsit düddő”. Ebben az értelemben jelentése: lüttyő, lüke, dinnye. .(hogymondom.hu))
    Egy gyerekkel szórakozni? Ezt hívják baloldali pofátlanságnak!!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop

  5. Nagyapó szerint:

    Szörnyű!🙂 Horváth Jánosnak igazat kell adnom!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop

  6. Gyula szerint:

    “Keve”?
    Életemben nem hallottam, nyilván nem a Raffay volt a fehér folt.

  7. Nagyapó szerint:

    Gyula! Horváth János szerda – 19:34!
    Esetleg Ráckeve.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  8. Vágóné szerint:

    A gyengébbek kedvéért! Keve vezér, a honfoglalásban jelentős szerepet játszó törzsi kapitányok egyike volt! Innen a név eredete!

  9. pusssh szerint:

    A római birodalmat keletről megtámadó hunok a mai Százhalombatta térségénél keltek át a Dunán, és jelentős ütközet zajlott a közeli Tárnok-völgyben. Az ütközetben a hun KEVE vezér is elesett, akit a monda szerint itt temettek el. Egyes források szerint maga Attila vezér is itt nyugszik.
    A település neve is innen eredeztethető: eredetileg KEVEHÁZA, majd Keveaszó, (Cuwe azoa, Keueozou), később Keazó, végül mai kiejtéssel KAJÁSZÓ lett. Kajászón azonban továbbra is őrzik Keve emlékét: a helyi termelőszövetkezet neve Keve Rt, a sportegyesületé pedig Keve SC.
    Budapesttől 35 kilométerre délnyugatra fekszik, körülbelül félúton a főváros és Székesfehérvár között, a Váli-völgyben, az M7-es autópályától 2 kilométerre.

    —-
    Az ütközetnek állít emkéket Arany János híres történeti balladája, a
    KEVEHÁZA

    1
    Mért vijjog a saskeselyű?
    Mért szállong a turul s ölyű,
    Hadintéző, baljós madár,
    Széles Dunának partinál? –
    Azér’ vijjog a keselyű,
    Azér’ szállong turul s ölyű,
    Mert holnap ilyenkor, halott,
    Százezrivel fog veszni ott.

    ……….

    (És még 37 strófa)

  10. pusssh szerint:

    KEVE férfinév (ritka)
    Naptári névnapja: január 8.
    Nem naptári névnapja: február 22, június 29.

    Épp ezért megértem Nagyapó szelid kekeckedését…

  11. Hozzászóló szerint:

    Sőt, volt régen egy Keve vármegyénk is. Régi, ritka, szép magyar férfinév. De nem csupán Keve, hanem a bátyja, Csanád is remek atléta, sokszoros atlétikai bajnok.

  12. Vágóné szerint:

    Nagyapó!
    Raffay Keve Szegeden versenyzett, a lányok Veszprémben,ezért nincs a fényképen. Ígérem, hogy a következő fotón Keve is látható lesz! Érdemes lesz megismerni, mert nagyon tehetséges, szép jövő áll előtte!

  13. Hozzászóló szerint:

    “A gyengébbek kedvéért! Keve vezér, a honfoglalásban jelentős szerepet játszó törzsi kapitányok egyike volt! Innen a név eredete!”
    A honfoglalás időszakában semmilyen Keve nem szerepelt. A hun időkben talán igen. A gyengébbek kedvéért. .: -)

  14. Vágóné szerint:

    Hozzászólónak szerint: Talán ez meggyőző lesz!

    A honfoglalásban jelentős szerepet játszó törzsi kapitányok egyike (Keve, Kadosa/Kadocsa, Béla, valamint Érd fia Bendegúz). Ríka (mai formájában Réka) nevű lányát Attila vette feleségül, tehát Keve egyben Attila apósa is volt.

    Keve volt az, aki harcosaival éjjel átúsztatott a Dunán, csúnyán meglepve ezzel az akkor a térséget uraló szász Veronai Detre és helyi hűbérese a gót Makrin egyébként túlerőben lévő seregeit. A katonák harcra készülve, ám nyugodtan aludtak, mivel a folyó ezen szakasza szerintük áthatolhatatlan védelmet vont közéjük. Keve lovasaival a folyóba öntette a borostömlők tartalmát, mondván: hun barátságból igyék a Duna ezúttal víz helyett bort. Majd az üres tömlőket felfújva és azokat a lovak hasára/szügyére erősítve az átkelő lovasokat nem ragadták el az örvények és hullámok. A hunok ugyan borzasztó csapást mértek az ellenfélre, de ők maguk is komoly veszteségeket szenvedtek. Többek között maga Keve is itt a Tárnok völgyében esett el. Hű harcosaival együtt itt temették el, sírjára pedig hatalmas faragott követ helyeztek. Ez lett Keve háza.

  15. Hozzászóló szerint:

    Kedves Vágóné, már csak azt kell eldönteni, hogy a hunokhoz kötjük a honfoglalást, vagy Árpádékhoz, századokkal későbbre. Ha Attilát tekinti honfoglalónak, úgy igaza van. De jelenleg még a hazai történelemtudomány nem szolgáltatott e tézis mellett kellő bizonyítékot.

Itt lehet hozzászólni !