Akár bűnözők beköltöztetését is jelentheti Erdősi Éva terve

Csepel.hu

Erdősi Éva választási győzelme esetén úgy alakítana ki bérlakásokat a kerületben, hogy a négyemeletes házakra sátortetőt húzna, derült ki egy interjúból. A Sétányok négyemeletesei között járva kérdezősködtünk, mi a véleményük az ott élőknek a tervről. Voltak, akik nem is hallottak róla, akik viszont igen, felháborítónak tartják az ötletet. Mások egyenesen drogosok beköltöztetésétől, lepusztult városrészek kialakulásáról tartanak.

A Népszava oldalán augusztus 25-én jelent meg egy cikk Erdősi Éva polgármesteri terveiről. A cikk szerint a polgármesterjelölt úgy létesítene bérlakásokat Csepelen, hogy a lapostetős házakra sátortetőt húzna, amelyek így kiegészülnének egy emelettel, ahová lakókat lehetne költöztetni, miközben a házakba lifteket lehetne szerelni. Az ötlet hamar kiverte a biztosítékot a csepelieknél. Terjengenek a hírek ugyanis, hogy az ilyen típusú lakásokba szociálisan rászorulókat, illegális bevándorlókat költöztetnének. Ezzel egy a Hős utcához hasonló gettó is kialakulhatna Csepel négyemeletes városrészein.

Bűnözés, drog

A Hős utcai történet régóta a figyelem középpontjában van. A kőbányai telepen hiába folyamatos a rendőri jelenlét, a kábítószer-kereskedelmet nem sikerült megállítani. A drog mellett a bűnözés is jelen van. Az ottani önkormányzat most a telep felszámolására készül. Ehhez hasonló gettó kialakulásától tart most az általunk Csepel egyik közkedvelt városrészén, a Sétányokon megkérdezett csepeliek egy része. „Nem tudom, ezt ki találta ki, de biztos, hogy az illető soha életében nem járt még társasházi lakógyűlésen. A lakók biztosan nem járulnának hozzá. Már ha megkérdeznének erről minket egyáltalán” – mondta egy harmincas éveiben járó férfi. Szerinte bizonyosan „rosszarcúakat” költöztetnének ide, ez pedig tönkretenné a környéket. Hosszasan meséli a kőbányai gettó történetét – úgy látja, kísérteties a hasonlóság a telep sorsa Erdősi Éva tervével – végül csak legyint: „Ismerem a Hős utcát, jártam ott, rengeteg a patkány, nem egy leányálom. Remélem, ebből a tervből semmi nem lesz.”

A közeli Sparnál nyugdíjas nénibe botlunk, vékony kabátja alól kilátszik bíborvörös kardigánja. „Ne vicceljenek már! Naponta hallgatom a Klubrádiót és nézem a híradót, ilyen őrültséget biztosan senki nem mondott!” Amikor pedig bizonyítékul Erdősi Éva szavait idézzük, mérgesen elküld minket. Továbbmegyünk a volt Görgey iskola felé. Az önkormányzat láthatóan törődik a környékkel: nemrég játszóteret épített és elbontotta a szocialisták által bezárt Görgey iskola romos épületét. „Jó lenne itt egy szép park!” – tekint körbe egy kapucnis, negyvenes éveiben járó férfi, miután megszólítjuk. Kérdésünkre, hogy mit szól Erdősi Éva ötletéhez, azt mondja, semmiképp nem támogatja, hogy a negyedik emeleten lévő lakása tetejére még egy szintet húzzanak. „Van egy tippem, kik kapnák azokat a lakásokat” – teszi hozzá sokatmondóan.

Egyszer már megtették

A válaszadók szinte egyöntetűen kizártnak tartják, hogy lenne olyan társasház, amelynek lakói egy ilyen nagymértékű változtatásba beleegyeznének. Egy fiatal nő például a reményét fejezte ki, hogy a lakók megkérdezése nélkül „egy ilyen hülyeséget” senki nem valósít meg. Egy idős úr pedig arról beszél, hogy ő nyugodtan, békében szeretné leélni a hátralévő éveit. Éppen ezért nem támogat semmiféle plusz emeletet.

Olyannal nem sikerült beszélnünk a Sétányok lakói közül, aki kiállt volna Erdősi Éva ötlete mellett. Volt, aki azt fejtegette, hogy bár a magas albérlet-árak miatt szükség lenne bérlakásokra, „nagyon meg kellene nézni”, hogy kiknek, milyen családoknak adják oda ezeket a lakásokat. Mindenesetre a Sétányokon senki sem akar „bűnöző elemeket.” Az esély pedig megvan rá. Mint ismeretes, 2007-2008 környékén éppen Csillagtelepet tették tönkre a most visszatérni szándékozó szocialisták azzal, hogy az ott élők megkérdezése nélkül, a IX. kerülettel együttműködve 34, problémás életű családot költöztettek a városrészbe.

Csepel.hu

11 hozzászólás “Akár bűnözők beköltöztetését is jelentheti Erdősi Éva terve” bejegyzésre

  1. Horváth János szerint:

    Terjengtek a hírek, amiket ti terjesztettetek, és természetesen, minden alapot nélkülöztek.

  2. Kitiltott szerint:

    Minden fideszes akar ertelmes is lehetne.

  3. pusssh szerint:

    A nélkülözött alaphoz – emlékeztető:
    “A másik legfontosabb terület Erdősi Éva szerint a lakhatás.
    Így polgármesterként befagyasztaná az önkormányzati bérlakások eladását, és több bérleményt is kialakítana – ehhez nem is kellene mélyen belenyúlni az önkormányzat kasszájába. Mivel a kerületben még ma is nagyon sok a lapostetős négyemeletes ház, ezekre sátortetőt húzva rengeteg lakást lehetne építeni, miközben a házakba lifteket lehetne szerelni.”
    21 ora. hu/
    2019/08/26/
    erdosi-ideje-megmozditani-a-keruletet/

  4. Horváth János szerint:

    Olvasd már el a kép alatti első mondatot! Itt már kész tényként adják elő, és ezzel ijesztgetik
    a népet.

  5. Nagyapó szerint:

    A magyar nyelvben is megkülönböztetik a kijelentő és e feltételes módot!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  6. pl szerint:

    “Minden fideszes akar ertelmes is lehetne.”
    Nem hinném, ez már valamiféle evolúcós zsákutca. Ebből nehéz lesz kijönni…

  7. keménylegény szerint:

    A rémhírkeltés helyett szívesen olvasnék arról, hogy mennyien jelentkeztek ideiglenesen át a választások idejére a kerületbe?

    A 2018. évi ilyen irányú “beruházás” sikere ugyanis elmaradt.

  8. Horváth János szerint:

    Nagyapó!
    A feltételes mód a győzelemre vonatkozik, a többit tényként veszi.

  9. Jobban szerint:

    Fűt, fát ígér, akár az elődei, aztán csak leépül a kerület….„több pénzt az embereknek, több pénzt az önkormányzatoknak!” – és anno lett több pénze az embereknek és több pénze az önkormányzatoknak??? És lett minden szegény gyereknek tornacipője??? És lett több lélegeztetőgép??? Lettek tömeges kórházbezárások, vizitdíj, a kórházi napidíj, a kórházi széfek körüli botrány és „kakaóbiztos” számítógépek….„Kunczéék fizessék vissza a félmilliárdos hitelüket” “Lenyúlás, alkoholizmus, strómanok és ingatlanok
    Lackner Csaba beszélt az MSZP-s EP-képviselők strómanjairól, Gyurcsány alkoholizmusáról, valamint arról is, hogy felvettek az önkormányzathoz egy nemzetközi szélhámost, aki 43 millió forinttal rövidítette meg a kispestieket.”mno, stb., stb….

  10. Horváth János szerint:

    Na, szóval Borbély 35 pontjából mi valósult meg?

  11. Gyula szerint:

    Ezek a hónalszagú riogatások, már röhejesek. Na… 🙂

Itt lehet hozzászólni !