Mesés külföldi ingatlanokban állhatnak a kispesti közpénzek

Magyar Nemzet, Pesti Srácok, Híradó

Somogyi László vállalkozónak az Egyesült Államokban, Kránitz Krisztiánnak a Földközi-tenger partján, Spanyolországban van ingatlana – derült ki a Magyar Nemzet által megszerzett, a kispesti szocialista városvezetés anyagi gyarapodását megmutató hangfelvételekből és egyéb dokumentumokból.

Gajda Péter polgármester a beszélgetések szerint a XIX. kerületben vásárolt be. Olyan kép- és hangfelvételek jutottak a lap birtokába, amelyeken egy kispesti MSZP-s képviselő beszélget társaival a helyi ügyekről kólának nevezett fehér por és alkohol fogyasztása közben. 

A Magyar Nemzet cikksorozatának újabb része is arról tanúskodik, hogy a kispesti szocialisták kivételesen jó anyagi helyzetben élnek:

saját bevallása szerint a hangfelvételeken hencegő  Lackner Csaba havi másfél millió forintot visz haza, ami annyi, mintha kiadna nyolc-tíz darab, negyven-ötven négyzetméteres, új építésű ingatlant, miközben hivatalosan az önkormányzattól kapott munkabére nettó három-négyszázezer forint között van.

Lackner egy olyan véleményt is hangoztatott, hogy aki a kerületi politikában nem keresi meg az évi százmillió forintot, az hülye.

Kránitz Krisztián MSZP-s önkormányzati képviselőnek, a kispesti vagyonkezelő igazgatójának személyes vagyonát körülbelül negyedmilliárd forintra saccolta Lackner a hangfelvételek szerint.

Megbecsülni is nehéz, hogy nagyjából mennyit kereshet havonta Kránitz, ám jelzésértékű lehet egy elszámolási vita, amelyben a Krinyónak nevezett férfinak tizenkétmillió jutott, míg Gajda Péter polgármesternek csak hárommillió. A hangfelvételek tanúsága szerint Gajda, Kránitz és Lackner ingatlanokba fekteti a pénzét. Jól kereshet Somogyi László vállalkozó is, aki Somogyi Lászlóné MSZP-s önkormányzati képviselő volt férje. Az üzletember rendszeresen feltűnik olyan kispesti projektek építkezésein, amelyeket papíron nem az ő cége, az Anildia Kft. nyert, ám az alvállalkozókkal, kivitelezőkkel mégis ő tartja a kapcsolatot.

Mint ismert, olyan kép- és hangfelvételek jutottak a Magyar Nemzet birtokába, amelyeken főként a XIX. kerületi polgármester, Gajda Péter bizalmasa mesél a helyi ügyekről, kólának nevezett fehér port lóbálva. A beszélgetéseken felbukkan egy vállalkozó és korábbi, valamint jelenleg is aktív baloldali politikusok.

Gajda Péter polgármesterhez és köréhez külső vállalkozókon keresztül áramlik vissza a pénz, a felvételeken elhangzottak szerint egyikük Somogyi László.

A hanganyagokból véletlenül derült ki, hogy az üzletember érdekelt egy ingatlanban az Egyesült Államokban: Lackner egy hosszabb történet mellékszálaként említi meg ezt a tényt.

2014-ben a Somogyi Laci elkezd engem pumpolni, hogy a Kránitz őt jól átb…szta, ki kell menni a háznak a papírjait elintézni, ki kell menni Amerikába, és megkért, hogy menjek ki vele. És addig-addig b…sztatott a Laci, amíg kimentem vele három hétre Miamiba

– árulta el az ingatlan helyét Lackner, ennél több azonban nem derült ki a házról. Egy névtelenséget kérő forrás szerint Somogyi már 2014 előtt is rendszeresen, évente legalább egyszer elutazott az Egyesült Államokba néhány hétre, mint ahogy azóta is minden évben. A lap megkereste Somogyi Lászlónét, aki szerint hazugságkampány van jelenleg Kispesten, volt férjétől pedig már elvált. A nő a Hír TV-nek azt mondta, hogy ugyan önkormányzati képviselő, de nem alkalmas a szereplésre, ezért inkább nem nyilatkozik.

A Magyar Nemzet birtokában lévő dokumentumok szerint Kránitz Krisztián nemrég vett egy házat Spanyolország délkeleti részén, Murcia mellett, a Földközi-tenger partján. A közeli munkatársai közül senkit sem ismerő embernek itthon egyebek mellett egy családi háza, két lakása és három autója van.

A felvételek tanúsága szerint Gajda Péter polgármester nem vágyik messzire, ő inkább Kispesten szeret ingatlanokat vásárolni, amiből lehetett is konfliktusa Lackner Csabával, mert volt olyan eset, hogy mindketten ugyanazt a lakást szemelték ki.

Forrás: Pesti Srácok

12 hozzászólás “Mesés külföldi ingatlanokban állhatnak a kispesti közpénzek” bejegyzésre

  1. Nagyapó szerint:

    A csepeli zellenzék nagyon irigyli a kispesti krinyót és tsa.-it. Kellenek ők nekünk??

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  2. Horváth János szerint:

    Ránéztem a forrásra, és tudtam mire számíthatok.

  3. keménylegény szerint:

    Semmi szexvideó róluk?
    Unalmas társaság.

  4. Qqriq szerint:

    Bagónéék nem határolódtak el.

  5. Nagyapó szerint:

    Azért fantasztikus az a baloldali összerottyanás, ahol a tagok, barátok hang- és képfelvevőkkel beszélgetnek, mulatnak, majd azokat – kellő időben – nyilvánosságra hozzák. Ilyen és ezekhez hasonló emberek akarják Csepelen is átvenni a vezetést!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  6. Horváth János szerint:

    Nagyapó! Ha jól tudom, ez egyenlőre nem bizonyított, de mit szól a Borkaihoz?

  7. Jobban szerint:

    “A balliberális sajtómunkások természetesen a Borkai-üggyel kapcsolatban próbáltak faggatózni és kényes kérdéseket feltenni a kiszivárgott videó kapcsán, Wittinghof Tamás szexvideóját azonban nem hozták fel.”pestisracok.hu

  8. Jobban szerint:

    “Emberek, ébresztő! Egy ilyen tolvaj maffiózó társaság előretolt bábuját akarjuk főpolgármesternek? Ébredjünk már fel! Ha Karácsony Gergely nyer, a balliberálisok SZÉTLOPJÁK AZ EGÉSZ FŐVÁROST! Elég csak Kispestre meg Zuglóra gondolni!
    Ébresztő magyarok! Ha most elrontjuk, 5 év alatt ezek szétverik a Fővárost!
    Mindenki győzzön meg egy bizonytalant, fogja meg a kezét, és vigye el szavazni, és húzza be az X-et a Fidesz-KDNP mellé!
    Újra 2002-t akarunk????”mindenszo.hu

  9. Horváth János szerint:

    Barom!

  10. pusssh szerint:

    H. J.
    Nem vagy te egy picsurikát részrehajló?
    “Ha jól tudom, ez egyenlőre nem bizonyított, de mit szól a Borkaihoz?” – Áruld már el, hogy a Borkai-ügy mennyivel inkább bizonyított? Másképpen: ez az ügy mennyivel kevésbé bizonyított, mint a – szövevényesebb – Borkai-féle?
    (Még a leghevesebb szerelemben se jó elveszteni a méltányos ítélőképességünket, mert rövid úton hülye lesz belőlünk csinálva.)

  11. Horváth János szerint:

    pusssh!
    DE! Minden esetben részrehajló vagyok a józan ész irányába. Tudomásom szerint a kispesti
    képeken, videón még nincs cáfolhatatlan beazonosítás. Borkainál ez megtörtént. Az, hogy a
    közpénzből megtámogatott PS mit próbál belemagyarázni, lényegtelen. Az pedig különösen
    izgalmas, hogy Borkai egy keresztyén elveket valló és hirdető párt prominense.

  12. pusssh szerint:

    Hát igen, a halott is él mindaddig, míg ki nem állította róla a hivatal a pecsétes halotti bizonyítványt. Szerinted meg még tácolni is tud.
    A PS ugyxan imád belemagyarázni, sőt – de nekem most nem kellett erőslködnie, mert magamtól is sikerült belemagyaráznom lényegében ugyanazt.
    Borkai és a hasonszörűek kereszténysége pedig éppolyan izgalmas, mint a kispestiek és hasonlók közpénzügyi fogadkozásai, vagy Karigeri parkolási kereszteshadjáratának abszolút hiteles ígérete: ahogy lángpallossal óhajtják megóvni a köz utolsó fillérkéjét is, amit – ugyebár – ősidők óta csak a keresztények herdálnak és lopnak.

Itt lehet hozzászólni !