Németh Szilárd: Alkalmas vezetőkre és kormányképes erőkre van szükség

Origo

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, a Fidesz alelnöke a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a honvédségi lakásokról, de szóba került az önkormányzati választás kampánya is.

Az államtitkár beszámolt arról, hogy a honvédségi lakásokban lakók megvehetik az általuk lakott ingatlant. Mint hozzátette, a kormánynak van egy határozott álláspontja, mely szerint az otthonokat az emberek tulajdonába kell adni, nem pedig mindenféle bérleti konstrukciót alkalmazni. Ennek értelmében a Honvédelmi Minisztérium kezelésében lévő állami tulajdonú lakásokat az ott lakó szolgálatot teljesítő katonák számára megvehetővé teszik kedvezményes áron és feltételekkel, ezzel is segítve az otthonteremtést.

Ez több ezer lakást jelent, amiket 25 százalékos kedvezménnyel lehet megvásárolni. megjegyezte a politikus azt is, ezt lehet akár a honvédségi életpálya-modell részeként is nevezni, de sokkal inkább ez egy országos tendencia, hiszen a kormány egyik legfontosabb programja a gyermeket nevelő családok támogatása és ez már ebben a körben is értelmezhető, már csak azért is, mert egyre több a fiatal a Magyar Honvédség állományában. Ez azt is jelenti, hogy a Honvédségen belül is lezajlik egy nemzedékváltás, a fiatal szakemberek számára is biztosítani kell azokat, amiket másoknak, mint például a babaváró támogatást, a CSOK-ot, a nagyszülők bevonását.

8 hozzászólás “Németh Szilárd: Alkalmas vezetőkre és kormányképes erőkre van szükség” bejegyzésre

  1. Volt már ilyen szerint:

    Beszélhet a honvédségi lakásokról, a szülei is így jutottak gy 64 nm-es lakáshoz a 9 nm-es albérlet után!

  2. Gyula szerint:

    Az a másik Gyula, aki annak idején “mitkeresoszkópéterawizzairben”, most nemzeti cég, na tovább… Az a Gyula is PVC m2 áron vette meg a lakásait a XIII. kerületben. Az a Budai, tudják? Ja, már sehol sincs?

  3. Horváth János szerint:

    Hát igen! Alkalmas vezetőkre lenne szükség, de sürgősen!

  4. Volt már ilyen szerint:

    Tegnap Németh Szilárd kétszer hívott fel telefonon, ma egyszer, persze automata. Aztán egy hölgy hívott a Fidesztől, megkérdezte számíthatnak-e a szavazatomra. Természetesen! És hányan megyünk szavazni? Hárman! 😉
    Ha ti hazudhattok, akkor én is!

  5. Jobban szerint:

    “A rendszerváltás után felemelkedett, vagy éppen a hatalmát átmentő és magát szakértőnek maszkírozó elitet maga alá temette a Gyurcsány Ferenc által hátrahagyott káosz, a 2008-as gazdasági válság és az ezek nyomán támadt választói elégedetlenség. Az akkori ballib megmondóemberek jelentős részének szakmai hitelességét és morális talapzatát (már ha egyáltalán volt ilyen) végképp kikezdte, hogy az utolsó pillanatig mentegetni próbálták a részben az ő asszisztálásukkal előállított csődtömeget, amit egyszerűen csak szocialista-szabaddemokrata kormányzásnak hívunk. Az pedig már csak a slusszpoén volt, hogy ezek a kudarcos emberek 2010 után rendszeresen megjósolták az Orbán-rendszer gazdasági, társadalmi összeomlását, amely, mint tudjuk, nem következett be. Sőt…a magyar politika épp 2010 után kezdett kiemelkedni azokból a meddő és provinciális vitákból, amelyek az ezredfordulót jellemezték, és amelyeket leginkább azok hiányolnak, akik akkoriban voltak befolyásos emberek.”mozgasterblog.hu

  6. Volt már ilyen szerint:

    “Alkalmas vezetőkre van szükség”, Németh, te nem vagy az!

  7. Nagyapó szerint:

    Volt már ilyen (22:07) bemutatja a szocialista erkölcsöt.”… egy hölgy hívott a Fidesztől, megkérdezte számíthatnak-e a szavazatomra és hányan mennek szavazni?” ebben mi a hazugság? Semmi, de mit válaszol egy szoci? Hazudik, hogy három és egy jót vigyorog.
    De honnan tudták a címet? Onnan, hogy valamikor aláírt egy támogató nyilatkozatot, tehát akkor is hazudott.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  8. Nagyoroszi Zsigmond szerint:

    Most látom nagyapó fantasztikus konklúzióját.MiszerintCeterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop. Tehát róluk beszél?Orbán Viktor ,Miniszterelnök 1990 előtt a KISZ titkár.

    Matolcsy György 1990 előtt MSZMP tag és a III/2 ügynöke.

    Pintér Sándor ,Belügyminiszter 1990 előtt MSZMP titkár

    Járai Zsigmond ,Pénzügyminiszter 1990 előtt az MSZMP tagja és a III/2 ügynök.

    Varga Mihály Pénzügyminiszter 1990 előtt KISZ titkár

    Mikola István 1990 előtt a Hazafias Népfront tagja.

    Harrach Péter Szociális és családügyi miniszter 1990 előtt MSZMP tag

    Fónagy János 1990 előtt MSZMP tag.

    Deutsch Tamás Ifjúsági és sportminiszter 1990 előtt KISZ titkár.

    Kövér László Titkosszolgálatokért felelős tn. miniszter 1990 előtt KISZ-titkár.

Itt lehet hozzászólni !