Zuglóban már megszüntették a nyugdíjasok ingyenes belépőjét

Pesti Srácok, Csepel.info

Karácsony Gergely már megtette azt, amire a csepeli ellenzéki pártok még csak készülnek: ott már megszűnt a nyugdíjasok ingyenes uszoda- és strandbelépője.

Évek óta gond nélkül működött a nyugdíjasok uszodahasználata Zuglóban, egészen eddig. Az önkormányzat és a BVSC közötti szerződés márciusban lejárt, azt pedig még mindig nem sikerült meghosszabbítania a Karácsony Gergely vezette testületnek. Pedig a sportklub nem kért horribilis összeget  – 1,6 millió forintos keretszerződésről van szó – , de úgy tűnik, Karácsony Gergelyék ezt sem tudják kifizetni a BVSC-nek. Csepelen Erdősi Éva sovány polgármesteri programjának egyik legfontosabb pontja a csepeli uszoda és strand fenntartásának megszüntetése.

Meglepő tájékoztatással keresték meg szerkesztőségünket Zuglóból. Egy ott élő nyugdíjas hölgy ugyanis felháborodottan küldte el számunkra azt a papírt, amit a BVSC-Zuglótól kapott. A nő azt mesélte, hogy már Papcsák Ferenc polgármestersége óta él azzal a lehetőséggel, hogy lakcímkártyáját felmutatva ingyenesen veheti igénybe az uszodaszolgáltatást a BVSC-ben, ám ott meglepetésére már arról informálták, hogy a zuglói önkormányzat nem kötötte meg a szerződést a klubbal, így legkésőbb október 31-ig tud már csak ingyenesen úszni járni. A PestiSrácok.hu megkereste a Zuglói Önkormányzatot és a BVSC-t is, hogy megtudja: vajon miért nem tudják a továbbiakban a nyugdíjasok számára az ingyenes uszodahasználatot biztosítani. A BVSC kommunikációs managere, Gluscevic Mirej elmondta:

a nyugdíjasok uszodahasználatát érintő szerződés 2019. április elsejétől – 2019. szeptember 30-ig került megkötésre a zuglói Önkormányzattal, ezt követően uszodánkkal az Önkormányzat nem hosszabbította meg a szerződést a nyugdíjas úszást illetően. 

Hozzátette:

Még szóbeli ígéretet sem kaptunk az ügyben arról, hogy meghosszabbítják a szerződést. Egyelőre a szeptemberi kifizetés sem történt meg. Szerződés nélkül 2019.10.31-ig tudja fenntartani a klub az ingyenes igénybevétel lehetőségét. Erről már tájékoztattuk a hozzánk tartozó nyugdíjasokat.

Tehát a BVSC április óta gyakorlatilag a szerződési díj rendezése nélkül biztosította a kerületi nyugdíjasok számára az ingyenes uszodahasználatot.

A BVSC tájékoztatása arról, hogy a Zuglói Önkormányzat nem kötött szerződést a nyugdíjasok uszodahasználatára vonatkozóan

Lapunk természetesen megkereste a zuglói önkormányzatot is. Kérdéseinkre igen szűkszavúan válaszoltak, de annyit azért sikerült megtudnunk, hogy a BVSC Zugló Közhasznú Egyesületnek 2018. április 1- 2019. március 31-ig terjedő időszakra szóló szerződése volt nyugdíjasok uszodahasználatáról. A szerződés lejártát követően annak meghosszabbítására a Zuglói Önkormányzat szerint azért nem került sor, mivel a területért felelős alpolgármester, Rozgonyi Zoltán nem nyújtotta be a képviselő-testületnek az erről szóló előterjesztést.

Annak érdekében, hogy a nyugdíjasok a mulasztás ellenére is részesüljenek a kedvezményben és a BVSC is megkapja szolgáltatása ellenértékét, ideiglenes megoldást kellett találni. A BVSC és az önkormányzat egyeztetése eredményeként egy olyan szerződés jött létre a felek között, melynek fedezete a 2019. évi költségvetésben rendelkezésre állt, és amelyről döntött a testület.
A hosszú távú szerződés megkötése a BVSC Zugló Közhasznú Egyesülettel a következő testület feladata lesz.

Annak pedig mégiscsak van némi diszkrét bája, hogy nem fizették ki az összeget, annak ellenére sem, hogy szerintük az a 2019-es költségvetésükben ez rendelkezésre állt. A hosszú távú szerződés megkötését tehát Karácsonyék simán átpasszolták a következő testületnek, ezzel együtt pedig a kifizetést is. Más kérdés, hogy vajon mennyire érdekli a Zuglói Önkormányzatot az ott élő nyugdíjasok helyzete, ha még 1,6 millió forintot sem voltak képesek kifizetni arra, hogy ingyenesen tudjanak uszodába járni az ott élő idős emberek?

Ígéret az van – Karácsony Gergely kampányígéret cunamija 

Karácsony Gergely kampányanyagában egyebek mellett azt olvashattuk: “október 13-án a budapestiek egészségéről és életminőségéről is döntünk.” Jól látható, hogy ez valóban így van. Ha Karácsonyékon múlik, a nyugdíjasok nem úszhatnak ingyenesen, a többibe pedig inkább jobb bele sem gondolnunk…

Forrás: Pesti Srácok

5 hozzászólás “Zuglóban már megszüntették a nyugdíjasok ingyenes belépőjét” bejegyzésre

  1. Horváth János szerint:

    Most már csak azt kellene kideríteni, hogy egy zuglói lakos mi a fenéért nektek írogat!

  2. Nagyapó szerint:

    Horváth János! Azt is ki kellene deríteni, hogy sok NEM magyar miért írogat??

    Zuglóban az 1,6 millió sok a nyugdíjasokra, mivel az majdnem 2 napi parkolási veszteség.
    Le állítaná vigyori a stadionok építését, miközben a Puskás stadion Zuglóban épül!😀 😀 😀

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. Kitiltott szerint:

    A fideszes alpolgarmester mulasztott de domboritsuk ki hogy az ellenzek miatt van minden.

  4. Horváth János szerint:

    Nagyapó!
    Magának vérében van a mellébeszélés.

  5. Gyula szerint:

    …de miért járna a nyugdíjasnak bármi is ingyen???

Itt lehet hozzászólni !