Ilyen Karácsony Gergely egészségügyi érzékenysége

Pesti Srácok

Amíg Csepelen egymás után adják át a felújított háziorvosi rendelőket, a tüdőgondozót, új légkondicionálást és belső festést kapott a szakrendelő, Zugló szakrendelője már ránézésre is riasztó. Hab a keserű tortán, hogy ha valakit autóval kell vinni, a környékbeli parkolási díjnál is többet kérnek a parkolásért.

A Pesti Srácok járt utána, hogy mit tenne a főváros egészségügyi ellátásával a “zuglói ökopolitikus”, aki a faültetéseket is csak ígérte, de hivatali ideje alatt az ellenkezőjét csinálta.

Kifogástalan egészségügy és minél több zöld – két olyan dolog, amelyekről tudjuk, hogy nagyon fontosak Karácsony Gergely számára. Na, nem abból tudjuk, hogy ez látszana a tevékenységén, hanem abból, hogy folyton ezekről oktat. Miközben olyan dolgokról beszél, amelyekre főpolgármesterként sem lenne hatásköre, azt sem végezte el az egészségügy érdekében, amit kerületi polgármesterként megtehetett volna. Bárki beláthatja, hogy sokkal könnyebb a baloldal által felmagasztalt Bolygó Kapitányaként szövegelni és gitározni, mint elvégezni a feladatokat.

Rögzítsük az ellenzék közös főpolgármester-jelöltjéről, hogy noha szeretne úgy feltűnni, nem a semmiből jön megváltó hősként, hanem 5 év mintapolgármesterkedésből! Nem kell találgatnunk a képességeit és szándékait illetően, nem kell előzetes bizalmat szavazni neki. Ahhoz, hogy tudjuk, mi várható tőle nagyban, csak meg kell nézni, mit csinált kicsiben. Ebben azért ő is segíthetne: kampányidőszakban nem számít szerénytelen kérkedésnek, ha a politikus felsorolja az érdemeit. Igazán érvelhetne az eredményeivel, hogy elhiggyük a szakértelmét, mégis igen röviden szokta ezt letudni, és jellemzően azt is csak újságírói kérdésre válaszolva. Mintha nem lenne mit mutogatnia. Pedig hát ez biztos nem igaz a baloldal büszkeségéről, a minden tisztségre is benevezett jelöltről.

A baloldal egyik kedvenc témája az egészségügy, ezért joggal feltételezzük, hogy mindent megtesz a javításáért, ahol erre hatásköre van. Ez ráadásul nemcsak elvi ügy, hanem politikai haszonnal is kecsegtet: íme, ilyen az egészségügy, ha baloldali kézbe kerül – mondhatnák. Megnéztük, milyen.

Ha Karácsonynak annyira fontos a haladás, a korszerűség és a minőségi egészségügy, akkor nem világos, miért nem kezdte el Zuglóban mindezek megvalósítását. Habár ne legyünk igazságtalanok, van azért itt új és korszerű dolog: a parkolóberendezés, hiszen annál nincs fontosabb, annak mindig elsőbbséget kell élveznie. Új gépek és fénylő, új sorompó biztosítja az Örs vezér terén, hogy a betegek bejussanak a szétrohadófélben levő rendelőintézet előtti, szétrohadófélben levő parkolóba, ahol a környékbeli köztéri árnál drágábban tehetik le a kocsijukat. Türelmi idő, mondjuk díjmentes első félóra nincs, és minden megkezdett órát kifizettetnek. Elvégre aki beteg, az fizesse meg az árát!

Rejtély, hogy miért néz ki így a parkoló a fák és az erdők híres barátjának a fennhatósága alatt. Kiszáradófélben lévő, haldokló fa árnyékában egy meggyilkolt fa szomorú maradványai. Rendezetlen részek, töredezett aszfalt, kitaposott egykori zöldfelület, ami már inkább szürke, pedig fákat, vagy legalább gyepet lehetne odatenni, hogy úgy zöldítsen, ahogy az egy modern polgármester modern kerületétől elvárható. Máskülönben hogy lehetne küzdeni a klímakatasztrófa ellen, ha Zugló azt a kicsit sem adja hozzá, amit megtehetne?!

Pedig nem kéne ennek így kinéznie, hiszen 2016 óta létezik az önkormányzati határozat a felújításáról, amelyet a képviselő-testület négy baloldali képviselője terjesztett be, és 2017. év végéig kellett volna megvalósulnia, Karácsony Gergely polgármester felelőssége mellett. Ez tehát nem hiányzik. De akkor vajon mi hiányzik?

Karácsony állítása szerint nincs eladósodva a kerülete, és nincs pénzhiány, tehát ez se lehet gond. Rejtély… Volt rá egy teljes ciklusa, de ehelyett minden csak kicsit rosszabb lett, hiszen a dolgok öt évet öregedtek az ő értő vezetése alatt, más nem nagyon történt velük.

Már biztosan fejből fújja minden haladó, hogy ha Karácsony Gergely főpolgármester lesz, addig nem enged stadiont építeni Budapesten, amíg nincs minden kerületben CT-gép. Nos, talán ide akarja a baloldal hőse betolni azt az új CT-t, amiért fenyegetőzni is képes?

Na, de hátha inkább a Hermina úti rendelőintézetbe szánja azt a CT-t, amelyet a Normafa stadionnak hitt sípályája és a stadionnak hitt újpesti íjászpálya feltételéül szabott. Az a rendelőintézet mégiscsak rendben van. Amíg meg nem nézzük közelebbről. Szerencsére a homlokzat jelentős része téglából van, ami sokkal ellenállóbb a baloldali városvezetéssel szemben. A lepotyogó vakolat alól szintén tégla bukkan elő, úgyhogy Horváth Csaba talán arra számít, hogy ha polgármesterré választják, egy idő után már nem is lesz teendője az épülettel.

Ha pedig bentről nézünk ki, akkor az a határozott benyomása támad az embernek, hogy egy ablakfelújításnak is bőven itt lenne az ideje, ha az önkormányzat nem éppen azzal lenne elfoglalva, hogy miből fog holnap fizetést adni.

Sajnos a vécékről se találná ki az ember, hogy 2019 van (az évszám ugye a haladók kedvenc érve arra, hogy miért kell folyton veszettül futni a progresszió után). Azt még csak-csak megértenénk, hogy ottfelejtettek egy ’70-es évekbeli mosdót a mellékhelyiségben, de a rozsdás lefolyóval éktelenkedő, mindkét rendelőintézetben lehúzó nélküli piszoárok sem az önfeledten haladó modernitást sugallják Karácsony Gergely eddigi életműveként. Nagy szerencse, hogy legalább kicsempézték az épületet, mielőtt szélesre tárt mosollyal megérkezett a baloldal hercege.

Ezt bírta összehozni Zuglóban az ellenzék főpolgármester-jelöltje, akinek saját szavai szerint különösen fontos az egészségügy helyzete. Miközben olyan dolgokról beszél, amelyekre főpolgármesterként sem lenne hatásköre, azt sem végezte el az egészségügy érdekében, amit kerületi polgármesterként megtehetett volna. A rendrakás viszont már másra marad, hiszen ő így hagyja hátra a kerületét, hogy továbbálljon a Városház utcába, és az egész fővárosban kamatoztassa azt a tudását, amelynek a nyomát a XIV. kerületen már otthagyta. És akkor Karácsony Gergely klímakatasztrófa-ellenes harcáról még nem is beszéltünk. De fogunk.

Forrás: Pesti Srácok

6 hozzászólás “Ilyen Karácsony Gergely egészségügyi érzékenysége” bejegyzésre

  1. kapjatokbe szerint:

    Szerdán Ti meg mit alkottatok a Parlamentben? 🙂
    Mindenki nyomkodott és a kártyátok sem kellett.
    Fostok Karácsonytól? 😀
    Pistátok is kitett magáért, remélem neki bukta. 😉

  2. kiss istvan szerint:

    POTTER!

    Csak nagymellű nők, semmi érv, semmi szöveg? Tedd már le a sört a kezedből barátom!

  3. Potter szerint:

    Pista!
    Kurvára nem vagyok a barátod!

  4. kiss istvan szerint:

    Na még csak az kellene!

    Akkor fussunk neki még egyszer:

    Csak nagymellű nők, semmi érv, semmi szöveg?

Itt lehet hozzászólni !