Maradjon Csepel élhető és fejlődő kerület!

Csepelhu

Az elmúlt öt évben szinte teljesen megszűnt a munkanélküliség, jelentősen csökkent a földutak száma, szépültek a közterületek. Megújultak az óvodák, folyamatosak a városrehabilitációs és panelprogramok, felújítják az orvosi rendelőket.

Minden korosztály problémájára érzékenyek, de az idősek és a gyerekek kiemelt figyelmet kapnak. Csepelt egyre inkább a legélhetőbb kerületek között emlegetik – mondta Borbély Lénárd polgármester, aki ezt a munkát szeretné folytatni. Kiemelte: a sikeres folytatáshoz csapat kell, és többség a fővárosban és a képviselő-testületben.

Ezért kéri Tarlós István és az egyéni képviselőjelöltjeik támogatását. Harmadik interjúnkban arról beszéltünk, hogyan vált Csepel élhető kerületté, és hogy milyen irányt vesznek az egészségügyi fejlesztések. Amikor 2010-ben elkezdtük a közös munkát, Csepel alvóváros volt. A játszótereink színvonala mélyen a budapesti átlag alatt állt, sokan más kerületekbe vitték a gyerekeiket játszani. A KRESZ-park gazzal benőtt rom volt. A parkokban, a Kis-Duna-parton szeméthegyek és hajléktalantanyák álltak. Csepelen nem volt se mozi, se uszoda, az önkormányzati rendezvényeken alig pár ember kószált. A nyugdíjasklubok bérleti díjat fizettek, így sokan nem tudták kifizetni a belépőt.

Ez mind megváltozott. Az önkormányzati rendezvényekre, ünnepekre, koncertekre is tömegek járnak. Van saját, rendkívül népszerű és ingyenes nyugdíjas közösségi házunk, és egy klubnak sem kell bérleti díjat fizetnie. A kerület pénzügyileg is jól áll, megengedhetjük magunknak a normális életet.

Ehhez képest az ellenzéki pártoknak nem kell strand, nem kell KRESZpark, Rákóczi Kert, nyugdíjas kedvezmények, sétahajózás, klubok, a főváros által a kerületieknek ingyen épített szabadidőpark. Elmondják, mit hogyan zárnának be, szüntetnének meg. Mi azt ígérjük, hogy Csepel továbbra is élhető kerület marad, ahol nem csak boltok, de minőségi kikapcsolódás is lesz – mondta el Borbély Lénárd.

A 2010 előtti egyetlen egészségügyi fejlesztés a szakrendelő részleges felújítása volt. Megkérték az árát, mert cserében zárták be a kórházunkat. Ma már csak központi kórházak vannak. Ezért kezdtük el orvosi fejlesztésekkel támogatni a Jahn Ferenc kórházat, kezdtük el a háziorvosi rendelők felújítását. Felújítottuk a tüdőgondozót is. Ott eldöntendő kérdés volt, hogy a legjobb röntgengépet használjuk-e. Mivel a családjának mindenki a legjobbat választaná, mi is így döntöttünk. Tudom, hogy ezt sokan zokon veszik, mert át kell sétálni a Görgey térre, de a szakrendelő röntgene a legjobb, és ezen életek múlnak. Mi folytatni fogjuk az egészségügyi fejlesztéseket, s folytatni fogjuk a mentőszolgálat fejlesztését is az ellenzék bírálata ellenére. Több pénzt fogunk átcsoportosítani oda, ahol ma orvoshiány van. Az állami egészségügyben a világon mindenhol van várakozás, tehát ez normális. Van azonban néhány olyan szakorvosi ellátás Csepelen, ahol valóban sokat várni: ezt jelentősen csökkenteni fogjuk – mondta el a polgármester. • TK

Csepel.hu

Borbély Lénárd polgármester és a Fidesz-KDNP önkormányzati programja itt olvasható:

1. Jó úton járunk, folytassuk közösen!

2. Szemmel látható marad a változás

3. Maradjon Csepel élhető és fejlődő kerület!

4. Csepel új utakkal és híddal gazdagodik

5. Az egyik legfontosabb, hogy biztonságban éljünk

6. A HÉV fejlesztésével nagyot lépünk előre

7. Folytassuk közösen!

 

25 hozzászólás “Maradjon Csepel élhető és fejlődő kerület!” bejegyzésre

  1. kapjatokbe szerint:

    Az elmúlt öt évben egyre több a kátyú.
    Az elmúlt öt évben egyre több a kamion.
    Az elmúlt öt évben egyre több fát vágtak ki. (lett ültetve, de kis gagyik)
    Az elmúlt öt évben egyre elhanyagoltabbak a zöldterületek.
    Az elmúlt öt évben egyre kevesebbet rendezkedik a Közterület felügyelet.
    Az elmúlt öt évben egyre kevesebb pályázat volt (semmi) társasházak akármilyen felújítására.
    Az elmúlt öt évben leállt a panelprogram?

    Igaz, lettek csilli-villi szobrok, játszóterek, mifaszom, de lenne itt más is!
    Nem kell visszamutogatni #szcitóthmiska mert rég volt! 😛

  2. Lili Züllig szerint:

    Maradjon fejlődő? Az eltart néha akár 100 évig is.
    Inkább legyen fejlett! Az visz előre egy nemzetet.

  3. pl szerint:

    …és megjelent a csepel.info-n az 1257-ik csoport kép a gazemberekről… grat
    tegye fel a kezét aki látott ellenzéki nagy plakátot. Aki látott tisztességes beszámolót az ellenzék ÉRTÜNK tett tevékenységéről, aki látott, az ellenzéket nem mocskoló cikket.
    A drága édes anyátokat, ti gazemberek! Ezt a mi pénzünkből teszitek! Minden egyes szót amit kihánytok, TŐLÜNK ellopott pénz tesz lehetővé! Olyat nyilván felesleges leírni, hogy szégyelljétek magatokat… Rohadjatok meg!

  4. pl szerint:

    Ne pihenjetek! Még egy csomó helyen kell házkutatást tartani, még egy csomó embert kell elvinni, ahogy szoktátok!
    A rendőrség, a NAV már toporog, hová induljanak…
    Beszélő krumpli már megadta az irányt a karlendítős fiatalok fotójával! Heil…

  5. szmogszívó szerint:

    Miért kellett a repülőgépeket Csepel légterébe engedni és a teljes lakosságot mérgezni vele?
    Korábban nem erre röpködtek, most meg a fejünk fölött öntik a szennyet és a zajt.

  6. admin szerint:

    Több mint tíz éve vezették Csepel fölé az egyik légifolyosót. Az nem mostanában volt.

  7. királyerdei szerint:

    POntosan!Mert a rózsadombi s a pasaréti lakók panaszkodtak a zajra.

  8. Borostyán szerint:

    Élhető???? Akkor lenne élhető, ha sok c nem itt élne! Hát menjetek már ki éjjel vagy csak késő este az utcára, fogadjunk, hogy nem mertek, főleg Sétáló és Gyillagtelepen!

  9. Nagyapó szerint:

    kapjatokbe! Kihagyta a következőt:
    Az elmúlt öt évben egyre többet hazudnak a prolik!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  10. kiss istván szerint:

    Borostyán:

    CIGÁNYOZOL?

    Neked lehet?

    Potter?

    neked ez a mániád?

    A nagy mellű nők?

    Akkor szavazz rájuk!

  11. Potter szerint:

    Azért van abban valami báj, hogy Német Sziszi karlendítős fasiszta posztja már a csepelinfónak is kínos, gondolom azért törlitek.

  12. Potter szerint:

    Mi van Pista?

    Már nem áll föl?

    Na akkor szavazz a fideszre hátha attól beindulsz!

  13. Dagobert bácsi szerint:

    Maradjon Csepel mindegyik része élhető!
    A Hollandi út is! Oldják meg hogy a szigetszentmiklósiak ne használják egérútnak! A Szent István út és a Horgásztanya közötti szakaszon tiltsák meg az átmenő forgalmat! (Behajtani tilos, Kivéve Célforgalom kiegészítő táblával!)

  14. kajakos szerint:

    Dagobert bácsi a Hollandi út közút és nem a Városliget.Arról nem is szólva hogy csak az út egyik oldalán vannak lakóházak, nem úgy mint a Szentmiklósi úton. Az pedig hogy a kompot és a kalózhajós játszóteret ne lehessen mindkét irányból megközelíteni, egyenesen szentségtörés lenne.

  15. Dagobert bácsi szerint:

    A Szent István út és a Horgásztanya közötti szakasz átmenő forgalomtól mentesítése nem gátolja a Hollandi út használatát a csepeliek részére! A betorkoló utcákba behajtás és kihajtás célforgalom, mint ahogy a Hollandi úti házak megközelítése is! Mindössze a Szent István úti körforgalomtól a Horgásztanyáig illetve viszont tiltja a megállás nélküli átmenő forgalmat. A 71-es busz a végállomásnál visszafordul, tehát az is célforgalom, ráadásul a végállomásnál várakozni is szokott. A cél az hogy a szigetszentmiklósiak ne tudják egérútként használni a Hollandi utat! Közlekedjenek a helyközi forgalomra kiépített főútvonalakon! Szigetszentmiklós a közlekedési problémáját ne testálja a csepeliekre! Ott lakik az országgyűlés elnöke, járják ki hogy kapjanak egy hidat Soroksár felé!

  16. Dagobert bácsi szerint:

    Amúgy meg kajakos, az egy oldalon beépített Hollandi út lakosainak is joguk van az emberi életre! Nem csak a Rákóczi-kert mellett lakóknak van joguk a nyugalomra, mert ott akadémikusok laknak!

    Ma megszámoltam, a révtől a Napközis Táborig 60 autó parkolt a kalózhajós játszótér miatt! Sokszor a lakóházak kapubejáróba is beparkolnak, ami ugye csak az ott lakóknak megengedett a KRESZ szerint! Nekünk ez jár, a polgármester nyugalmát meg négy fekvőrendőr őrzi az átmenő forgalomtól!

  17. Betke szerint:

    Igaz a hír, hogy a kerület ingyen és bérmentve átadja az északi területet az államnak?

  18. PU szerint:

    Több lap szerint igen. (Erről nem fog írni az info. Vagy csak tagadni fog.)
    És ha igen, ezzel eldőlt a híd-kérdés.
    Meg vszínűleg az is, hogy Csepel maradék “önálló” része technikailag kizáródik Bp.-ből. (Ami nem biztos, hogy minden szempontból tragédia.)

  19. kapjatokbe szerint:

    Ez az önkormányzat nem tudta értelmes dologra hasznosítani, mondjuk lakásépítés, de gyanítom, hogy ez már eldőlt, hogy Csepelnek köze nem lehet hozzá. 🙂 Tulajdonképp ez ingyé’ el lett herdálva.

  20. PU szerint:

    Ingyé. Oké, hogy a kerületi önkori semmit nem tud hasznosítani abból, amilye volna, mert se pénze, se jogköre lassan semmire. De ebből hogy következik az ingyé? – És akkor mi az, hogy önkormányzat?

  21. quglis szerint:

    Jó úton járunk?

    Pár évvel ezelőtt “felújították” a Kossuth Lajos utcát. Nos aki nem vak, az láthatja (pártállás nélkül),hogy nem sikerült. Ilyen silány munkát még direkt is nehéz csinálni. Nincs egybefüggő tíz négyzetméter ami ne lenne töredezett, kátyús.

  22. […] 3. Maradjon Csepel élhető és fejlődő kerület! […]

  23. […] 3. Maradjon Csepel élhető és fejlődő kerület! […]

  24. […] Maradjon Csepel élhető és fejlődő kerület! […]

Itt lehet hozzászólni !