Még mindig nincs átfogó programja az ellenzéki összefogásnak

Csepel.hu

Szenteczky János és Bangóné Borbély Ildikó polgármesterjelöltje, Erdősi Éva.

Az eddig megismerhető információk szerint Pécsről költözött Csepelre 2002- ben. Honlapja szerint a bajba jutott devizahiteleseknek ígér szakmai segítséget.

 

A hozzá fordulóktól az első órára 25 ezer forintos, a továbbiakban pedig félóránként tízezer forintos szakértői díjat kér a tanácsadásért cserébe. 2019. június 25-én a csepeli MSZP leváltotta Takács Mónika polgármesterjelöltet, aki szembe került Szenteczky Jánossal és Bangóné Borbély Ildikóval. Ekkor lett Erdősi Éva az MSZP új jelöltje.

Keveset beszél a terveiről. Ígéreteinek többsége nem a csepeli önkormányzat hatáskörébe esik. Ennek az lehet az oka, hogy az ellenzék az elmúlt másfél évben az elérhető pozíciókért harcolt egymással. Közös program kidolgozására érthető módon így nem jutott idő. A politikusnő ráadásul Szenteczky kezébe adná a gazdasági döntéseket és erőforrásokat, amitől a többiek egyelőre idegenkednek. Az ellenzék a győzelmük esetére a csepeli uszoda bezárását és a strand fenntartásának megszüntetését ígéri. Ezzel megszűnne a csepeli nyugdíjasok ingyenes belépője is. A strandfejlesztések és a fürdő fenntartásának leállításával az jobb esetben csak nyáron lenne nyitva, rosszabb esetben megszűnne. Egy alkalommal már volt privatizáció a strand földterületéből, tehát a felparcellázás és kiárusítás sem zárható ki. Erdősi Éva a strandfenntartás összegét egy CT-berendezés vásárlására és fenntartására költené. Ez költségek tekintetében olyan nagyságrendi különbség, mintha valaki azért nem engedné a gyerekét táborba vagy nyaralni, hogy abból a pénzből új autót vegyen. Nem csoda, hogy az ígéret részletezése elmaradt.

A csepeli HÉV fejlesztési ígérete viszont Erdősi Évának kevés: tovább is építené azt, egészen az M0-sig. Ezt a sokmilliárdos fejlesztést viszont úgy követelné a HÉV-et fenntartó államtól, hogy egyébként minden csepeli állami beruházást, fejlesztést megakadályozna az észak-csepeli új hídtól kezdve a Kis-Duna-partra tervezett új evezőspályáig. Az észak-csepeli fejlesztések megakadályozása megegyezik Karácsony Gergely kormányellenes programjával. A harmadik eddig megismert terv az, hogy az önkormányzati lakások megvásárlását megtiltanák, a lapostetős, négyemeletes házakra pedig új szinteket húznának fel. Az elképzelés szerinta vállalkozók önkormányzati engedéllyel, piaci alapú lakásokért cserébe szociális lakásokat építenének. Ezt a tervet az nehezíti, hogy Csepelen ilyen önkormányzati ház nincs. Vagyis elméletben sem lehetséges a kivitelezés.

A szövetségesek ígéreteiben a csepeli DK jár élen. Horváth Gyula pártelnök nemcsak a strand fenntartását, de a Rákóczi Kert, a kalózhajós játszótér és a KRESZ-park fenntartását is sokallja, azokat is megszüntetné. A Rákóczi Kertet talán még bérbe lehetne adni vállalkozóknak, így fizetős lehetne az eddig ingyenes belépés. A többi játszótér viszont pár év alatt olyan lepusztult romhalmazzá válna, amilyen a KRESZ-park volt a felújítása előtt. • TK

 

 

Csepel.hu

5 hozzászólás “Még mindig nincs átfogó programja az ellenzéki összefogásnak” bejegyzésre

  1. kiss istván szerint:

    Nagyon kreatív hozzászólás, gratula.

  2. Dagobert bácsi szerint:

    Ti akartatok ilyen ellenjelöltet, nem? Egy évig dolgoztatok rajta, hogy az esélyes Takács Mónikát lejárassátok! Ahogy többször leírtam, lehetetlennek tartom, hogy a Fidesz alelnöke akarata ellenére az offshorozott Indotek megvegye a Gellért Szállót! Van annak a vételáron kívül egyéb feltétele is szerintem, egyik a Borbély-csapat hatalomban maradása, a másik meg a Csepel Stadion jelzálogának törlése!

    Hogy miből gondolom? A Gellért vételi szerződésének aláírása után cserélték le Takács Mónikát! Meg abból hogy Borbély annak ellenére nem hajlandó gesztust tenni a Munkásotthon barátainak, hogy az MSZP, pontosabban Bangóné is csúnyán cserbenhagyta azzal, hogy a magyar állam (az Országgyűlés Gazdasági Hivatala) által fizetett irodabérletet is felmondta!

    Minek kellene programjának lenni az ellenzéki összefogásnak? A végén még nem vesztenének, és akkor a Gellért vételét nem hagynák jóvá a hatóságok!

  3. PU szerint:

    Nincs “átfogó programjuk”… Hát akkor legalább ennyivel kevesebbet hazudnak. Ez is szép eredmény a részükről.

  4. Csepeli Kérdező szerint:

    PU,

    :mrgreen:

Itt lehet hozzászólni !