Családi nap a mozgássérülteknek és családtagjaiknak

Csepel.hu

Idén újból megrendezte a mozgássérültek családi napját a Csepeli Mozgássérültek Önálló Egyesülete a Hollandi úton található Csepeli Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpontban szeptember 7-én. Az eseményt a csepeli önkormányzat támogatta. Vendéglátóként Szabóné Szőke Hajnalka, a Csepeli Mozgássérültek Önálló Egyesületének elnöke, valamint Szuhai Erika, a csepeli önkormányzat szociális, egészségügyi és fogyatékosügyi bizottságának elnöke köszöntötte a résztvevőket. Borbély Lénárd polgármester több doboznyi süteménnyel és üdítőitallal érkezett a helyszínre.

A polgármester örömmel nyugtázta, hogy a családi nap egyre népszerűbb a mozgássérültek és családtagjaik között, és mind többen vesznek részt rajta. Sok közös élmény köti össze őket. Hasznos dolog együtt tölteni a szabadidejüket beszélgetésekkel, vidám kikapcsolódással. Ahogyan eddig is, a jövőben is számíthatnak az önkormányzat támogatására.

 

Szabóné Szőke Hajnalka elmondta, hogy szokás szerint szalonnasütéssel és tereferével töltik el az idejüket, miközben zenés-táncos műsort tekintenek meg. Egy hastáncos lány tartott bemutatót, aki máskor is fellépett a rendezvényeiken. Az egyesületnek mintegy négyszáz tagja van, akiknek a java része rendszeresen találkozik különféle programokon. Idén a Szépművészeti Múzeumba látogattak és kétszer mentek színházba. Két alkalommal kirándulást szerveztek: először Balatonfüredre és környékére utaztak, majd Tápiószentmártonban a gyógyfürdőben pihentek. Télen disznótoroson mulatják az időt. A karácsonyi klubnap a legnagyobb esemény, amelyen mindig sokan megjelennek.

Rizmayer Antalné, az egyesület alelnöke azt tette hozzá, hogy találkozóikon együtt igyekeznek megoldást találni gondjaikra, vagy felhívni egymás figyelmét különféle lehetőségekre. Biztatott minden érdeklődőt, hogy bátran vegyenek részt a programjaikon, akiket érdekel a tevékenységük. Hétfőn 14 és 17, csütörtökön 9 és 12 óra között kereshetik fel őket az ÁMK Szabó Magda Közösségi Térben.

Szuhai Erika támogatta az ötletet, mert a mozgássérültek egyesülete régi, megbízható csapat, ahol mindenki jól érzi magát, és ahová nem csak mozgássérültek, hanem bárki csatlakozhat, akinek megváltozott az élethelyzete. Senki ne maradjon egyedül, hanem tartozzon valahová, akár ehhez az egyesülethez.

 

cs. a.

 

 

 

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !