Újabb bűnöző segítheti a csepeli ellenzéket

Csepel.info

Legalább nyolcszorosan büntetett előéletű MSZP-s lobbista és kijáróember csatlakozhatott a csepeli ellenzéki pártok kampánycsapatához – értesült a Csepel.info.

Egy Hazafi Attila nevű férfit – újságcikkek alapján – utoljára 2013-ban ítéltek el jogerősen négy év börtönre befolyással való üzérkedés bűntette miatt. Az volt a nyolcadik alkalom, hogy az MSZP-s politikai tanácsadóként bemutatkozó urat elmarasztalták. Most egy Hazafi Attila nevű férfi jelent meg Csepelen, aki szintén az MSZP politikai szakértőjeként, tanácsadójaként tárgyal, kampányol az ellenzéki pártoknak. Rendkívül kicsi az esélye annak, hogy nem ugyanarról az emberről van szó.

Információink szerint Hazafi Attila részt vett a csepeli ellenzéki háttértárgyalások egy részén is. Amennyiben a két azonos név és tevékenység azonos embert takar, nem csak tárgyalt az MSZP nevében, de akár “táskás emberként” is megjelenhetett csepeli vállalkozóknál, különböző előnyöket ígérve nekik az ellenzéki összefogás győzelme esetére. Csepelen az ellenzéki pártoknak matematikailag nagy esélyük van megnyerni a választást, így biztosan vannak olyan vállalkozók is, akik szeretnének garantáltan biztos és busás hasznú önkormányzati megrendelésekhez jutni.

Gyors szelfi az MSZP-s Csaba Péterrel, aki a csepeli 9-es önkormányzati körzet jelöltje

Hazafi Attila a Facebook oldala alapján szakértőként segíti az MSZP fővárosi szervezetét. Érdekesség, ami erősíti a gyanút, hogy nem kettő, hanem egyetlen emberről van szó, hogy üzemeltet egy oldalt a Facebookon “Koncepciós Ügyek” címen is.

Informátorunk szerint Hazafi jelenleg Szenteczky János MSZP-s politikust, a csepeli ellenzék szintén jogerősen büntetett és korrupciós bűnügyek vádjával bíróság előtt álló kampányfőnökét helyettesíti. Úgy tudjuk, hogy a Momentum megvétele és a Dobák Istvánnal való leszámolás után Szenteczky két hétre “alkotói szabadságra ment”. Gyaníthatóan most írja meg a csepeli vezetést lejárató névtelen újságukat, amit a választások előtt szoktak megjelentetni. Hazafi Attila így most közvetlenül Bangóné Borbély Ildikó csepeli pártelnök alá lett rendelve.

Befolyással való üzérkedés

A korabeli hírek szerint Hazafi Attila Zoltánt négy év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla azt követően, hogy kenőpénz fejében gyulai vállalkozóknak ígért kiváló párt- és politikai kapcsolatai révén pályázati támogatást, valamint kedvező hiteleket. A korabeli cikkek szerint úgy mutatkozott be, mint Hazafi Attila vagy H.A.

“A magát politikai tanácsadónak kiadó vádlott az MSZP politikusaival való jó kapcsolatára hivatkozva azt állította, hogy ötmillió forint vissza nem térítendő támogatás megszerzésében tud közreműködni 150 ezer forint ügyintézési díj ellenében. A férfi elmondta, az “ügyintézési díjra” azért van szükség, mert “kenni kell az utat”, a támogatás kifizetése után pedig az összeg 8-10 százalékát fogja elosztani az ügyletet jóváhagyók között.”

– áll az akkori beszámolóban. Érdekes, hogy a Csepelen megjelent Hazafi Attila szintén MSZP-s politikai tanácsadónak vallja magát, és arra is hivatkozik, hogy a fővárosi MSZP-nek dolgozva Karácsony Gergelyt is jól ismeri, így lett a kampánycsapat tagja.

A táblabíróság folytatólagosan elkövetett befolyással való üzérkedés bűntettében mondta ki jogerősen bűnösnek akkor Hazafi Attilát – aki egy másik ügy miatt éppen szabadságvesztését töltötte. 2013-ban így négy év börtönbüntetést kapott, és 325 ezer forint értékben vagyonelkobzást is elrendeltek vele szemben.

Az akkori beszámolók szerint Hazafi hamisan állította, hogy kapcsolatban van magas rangú MSZP-s politikusokkal. Ám információink szerint ez nem igaz. Hazafi valóban kapcsolatban áll az MSZP és a DK felsőbb köreivel, vezetőivel, és valóban a fővárosi és a csepeli kampánycsapat aktív tagja.

Ilyen a csepeli “bűnszövetség”

A csepeli DK-Momentum-MSZP-Jobbik-LMP összefogás környékén “népbetegség” a becsületsértés és mások gyalázása, de a sikkasztás, hűtlen kezelés bűncselekményét valamint a büntető törvénykönyv sok más fejezetét is kimerítik.

A közös jelöltjeik között van az MSZP-s Szenteczky János, akit aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt, felbujtóként elkövetett rágalmazás bűncselekménye miatt ítéltek el jogerősen. Ő több rendbeli hűtlen kezelés vádjával áll még büntetőeljárás alatt. Takács Krisztián, az ellenzéki pártok másik MSZP-s közös jelöltjét a csepeli önkormányzat – vagyis az adófizető polgárok – ellen elkövetett korrupciós bűncselekmény miatt, becsületsértés miatt valamint magánokirat-hamisítás miatt ítélték el jogerősen. Horváth Gyulát, az ellenzéki pártok közös jelöltjét – a DK elnökét – még csak első fokon ítélték el rágalmazás miatt.

A csepeli szocialista politikusok között emellett volt pedofil bűnöző és ügyfeleit átverő ügyvéd is. A leghírhedtebb mind közül Deme Gábor: őt kettős emberölés miatt ítélték életfogytiglani börtönre.

Ezt a bűncselekmény-cunamit bő egy évtized leforgása alatt érték el.

A baloldali pártok csepeli segítőin is látszik, mennyire tartják fontosnak a törvények betartását és a közpénzt. Egyik MSZP-DK-s segítőjüket szintén a közelmúltban ítéltek el sikkasztás miatt, amit közös képviselőként követett el. Őt a bíróság arra kötelezte, hogy fizessen vissza a Petz Ferenc utcai társasház lakóinak 16 338 000 forintot. Hazafi Attila most ezt a kört erősítheti a jelenlétével.

Csepel.info

A témához kapcsolódó cikkek:

Újabb bűnöző segítheti a csepeli ellenzéket

Szövetségesét is meglophatta az ellenzéki pártaktivista

Az MSZP szerint semmi közük az aktivistájukhoz

17 hozzászólás “Újabb bűnöző segítheti a csepeli ellenzéket” bejegyzésre

  1. Paál Géza szerint:

    A Demokratikus Koalíciónak Csepelen nincs Csaba Péter nevű tagja.
    Azonnali helyreigazítást kérünk!
    (A többi adat is ennyire igaz?)

    Paál Géza
    elnökségi tag
    DK Csepel

  2. Nagyapó szerint:

    Paál Géza elnökségi tag DK Csepel! Többször olvasva a cikket nem látom azt az állítást, hogy Csaba Péter a DK tagja lenne.
    Lehet, hogy ez egy DK-s reklám a szereplés érdekében?
    Esetleg, mivel Csaba MSZP-sként szerepel ezt a DK szégyenli és elhatárolódik??

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. 234eerrtt678 szerint:

    Mi van genyák, letiltottatok?

  4. 234eerrtt678 szerint:

    Akkor is lerohadt a forint és 30 másodperc alatt kuka lett a T-s hozzászólásom, basszátok meg!
    Írkáljatok magatoknak, egyszerűen, egy piti, senkik vagytok, ennyi…

  5. Antiszemét szerint:

    Egy normális világban ilyen mszp dk féle pártoknak és szimpatizánsaiknak nem is lehetne létezni.

  6. bagoly szerint:

    Ellenzék = ” OO “

  7. Attila szerint:

    Antiszemét és bagoly.
    Ugye mi már egy normális világban élünk persze csakis 2010 óta, ahol az ellenzék dupla nulla vagy mit akartál oda írni nem tudom. Ha ennyire biztos a dolgában a kormány akkor minek foglalkozik az ellenzékkel folyamatosa az egész kormánypárti média? Féltek valamitől? Nem lesz elég szavazat? Most is lesz ukrán-román buszosztatás a Szent-Imre térre?

  8. Nagyapó szerint:

    Attila! Minden ellenzékinek kötelező hazudni? Miféle buszoztatásról írogat?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  9. 234eerrtt678 szerint:

    1. kitiltás…
    2. e-mail checking…
    3. Attila! Az 1/3 fosik a többségi 2/3-tól, csak alaptalanul, mert az ellenzéknek látszódó valami is megtett eddig mindent, hogy minden haladjon a vízionált egypártrendszer felé. Amúgy minden olyan fasza itthon, hogy a forint meg lassan bedől. 😀

  10. Paál Géza szerint:

    Tisztelt Nagyapó úr alias Ábel Attila!

    A cikk írója határozott kérésemre helyesbítette a kép aláírását, ahol jelenleg az olvasható, hogy MSZP-s Csaba Péter. Ergo már nem olvashatja sehol, hiszen helyesbítve lett.

    Gondolom, akkor az állítása most több oldalról megdőlt … egyrészt mert nem hazudott senki, másrészt mert – mivel nyilván rám tetszett gondolni – nem vagyok kommunista.

    De önnek nyilván joga van a szabad véleményalkotáshoz. Még akkor is, ha az eget rengető marhaság és a tényekhez sok köze nincs is.

    Maradok tisztelettel:

    Paál Géza
    DK Csepel Elnökségi tag.

  11. Ábel Attila szerint:

    Géza! Cserép Zoltánt is megvádolta azzal, hogy én vagyok, most meg a Nagyapót. Lökdösi a tévéseket, vádaskodik, rángatja az ideg: szerintem igyon meg egy sört, és nyugodjon le. A Csaba Pétert amúgy meg elég nehéz követni, hogy éppen micsoda. Soha nem hittem volna, hogy a Jobbik jelöltje is lesz 🙂

  12. Gábor szerint:

    Tisztelt Paál Géza!

    Miért zavarja Önt Wass Albert szobra, akirõl köztudott az, hogy zsidókat mentett és még a saját házát is felhasználta erre a célra.

    Wass Albert a román Kommunista Securitate áldozata, aki egy szimbólum a Magyarság számára!

    A Magyarság többségének sérti az érzékenységét az, hogy egyesek támadják a szobrának a felállítását a Radnóti Miklós Művelődési Ház parkjában!

Itt lehet hozzászólni !