Szépen haladnak az új csepeli szabadidőpark előkészítésével

Csepel.info

Sport és pihenési lehetőség lesz minden korosztálynak

Az elmúlt években minden csepeli lakás értéke 6-20 millió forinttal növekedett attól függően, mekkorák, hol helyezkednek el, mennyi fejlesztés volt a közelben. Csepel kiemelkedik a fejlesztésekben, így itt a második legnagyobb az ingatlanérték-növekedés egész Magyarországon. Most Csillagtelepen fut egyszerre a legtöbb fejlesztés, ott zajlik a városrehabilitáció és ott épül a Főkert beruházásában egy új szabadidőpark is.

Az ellenzék természetesen most is ellenzi a lakosságnak sportolási, kikapcsolódási, pihenési lehetőségét biztosító, és a környékbeli ingatlanok értékét tovább növelő fővárosi fejlesztést. A munkálatok ennek ellenére szépen haladnak. A beteg, balesetveszélyes fákat kivágták, az egészséges fákat körbe kerítették (kalodázták), és megkezdődött a felső földréteg cseréje, ahová termékeny virágföld kerül. Sok fát, cserjét valamint évelő dísznövényeket fognak ültetni, hogy igazán szép legyen az új park.

Kizárólag a kiszáradt, korhadásos és balesetveszélyes fákat vágták ki: ez jól látszik ezen a képen és a galériánkban is

Hét helyszínen újulnak meg a főváros zöldterületei és játszóterei a Főkert Csepelt is érintő fejlesztésében. Mind sport- és pihenési céllal bővül, a csillagtelepi a Tejút és a II. Rákóczi Ferenc utcák által közrefogott területen van. Vezeték nélküli internetet sugározó okos oszlop, UV-kijelző és applikációval nyitható öltözőszekrény is lesz a családi szabadidőparkokban.

Az összességében 2,1 milliárd forintos fejlesztés célja, hogy a fővárosiak megújult környezetben, minél aktívabban tölthessék el szabadidejüket, illetve az új parkokban a család minden tagja megtalálja az aktív kikapcsolódás lehetőségét. A fejlesztésnek értéknövelő hatása is lesz a környező ingatlanokra nézve.

Az egészséges fákat kalodával védik, a törmelékes felső földréteget termékeny virágföldre cserélik és fákat, cserjéket ültetnek majd – képgalériánk itt

A parkokban kültéri edzőeszközök, sportpályák, futókörök, játékok, valamint pihenő- és közösségi terek egyaránt helyet kapnak, ezeket egészítik ki közvilágítási és információs rendszerek, utcabútorok, ivókutak, valamint wifi-vel, UV-sugárzásmérővel és fényforrással felszerelt okos oszlopok.

A projekt keretében több tízezer fát, cserjét, valamint évelő dísznövényt ültetnek, de a szakemberek gondoskodnak a faápolásról, valamint az út- és járdafelületek megújításáról is. A munkálatok augusztus első napjaiban kezdődtek meg,a tervek szerint szeptember közepétől vehetik birtokba az első felújított parkokat a budapestiek.

A csepeli ellenzék máris megakadályozná

Horváth Gyula, a csepeli ellenzéki koalíció DK-s vezetője éles hangon bírálta az új szabadidőpark kialakítását. Véleménye szerint erre az ott élőknek nincs igényük. Az időseket ugyanis szerinte egyáltalán nem érdekli a pihenési, kikapcsolódási lehetőség, gyerekből meg amúgy is kevés van. A korhadt, balesetveszélyes fák kivágásával – szerinte – óriási károkat okoztak a kertészek. A Buckai Szövetség Egyesület közösségi oldalán is szidták a parképítést. Ott azt hozták fel ellene, hogy forgalmas utak mellett lesz.

Ha a régi városvezetők is így gondolták volna, ma biztosan nem lenne Városliget, Népliget, New Yorkban Central Park, Londonban Hyde park – hogy csak a legnagyobbakat említsük. A parkosítás sok új fa ültetésével jár, és a balesetveszélyes fákat egyébként is ki kell vágni. Az emberélet egyelőre fontosabb, mint a korhadt fák, és mi reméljük, hogy ez így is marad – mondta el lapunknak Ábel Attila alpolgármester.

Csepel.info

22 hozzászólás “Szépen haladnak az új csepeli szabadidőpark előkészítésével” bejegyzésre

  1. telepi szerint:

    Ez egy nagyon nagyon hasznos fejlesztés! Csillagtelepre igen ráfér a rehabilitáció, én úgy érzem. A sok komcsi is talán elfelejt végre az MSZP-s bűnszövetségre szavazni a telepen.

  2. Horváth János szerint:

    Ki az a szerencsétlen farok, aki azt hiszi, hogy ettől emelkedtek ilyen mértékben az ingatlan
    árak?

  3. v39endre szerint:

    Horváth János – szerencsétlen farok !
    Ettől a szabadidőparktól valóban nem emelkednek ekkorát az ingatlanárak, de a csepeli folyamatos fejlesztések következtében és az országos trendtől ez lehetséges. Logikusan kell gondolkozni !

  4. Gabi szerint:

    Agyhalott nerhuszárok!
    Az ingatlanárak azert emelkedtek Csepelen, mert mindenhol emelkedtek. Itt emelkedtek a legkevésbé, mert még mindig Budapest segglyukának tekintik a XXI. kerületet. Ez persze nem baj, addig jó hely Csepel, míg él ez a sztereotípia. Akinek van egy csepp esze, az nem akarja, hogy nőjön a népszerűségünk, mert akkor elszabadul a pokol (faírtás, ocsmány lakópark építések, stb.).

  5. Dagobert bácsi szerint:

    A kalózhajós játszótérnél egy-egy családi ház 10-10 milliót veszített az értékéből! Továbbá azon családi házak, ahol két lakás volt építhető, most meg egy, 800 nm alatt!

  6. admin szerint:

    A cikkben leírtuk, hogy nem mindenhol ugyanúgy emelkedtek az ingatlanárak. Csepelen Magyarországon a második legnagyobb emelkedés volt. Ennek két oka van. Az egyik, hogy nagyon alacsonyan volt az ingatlanár, a másik, hogy a fejlesztések miatt élhető kerület lett Csepel.

  7. Tündér Ilona szerint:

    Engem nem érdekel, hogy mennyit ér a házam, lakásom addig amíg nem akarok elköltözni.
    Ti el akartok?

  8. Horváth János szerint:

    v39endre! /Csak így, cafrangok nélkül./
    Néhány évtized építészmérnöki háttérrel, valószínűleg többet tudok az építőiparról, még
    az is lehet, jobban ismerem a felújítás, a karbantartás és a valódi fejlesztés mibenlétét.

  9. Nagyapó szerint:

    Tündér Ilona igaza van. Az én házam 1931-ben épült és most sem akarom eladni! Maradok Csepelen.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  10. csak úgy szerint:

    A gerincút mellett mennyit emelkedtek? A napi kamion forgalom áremelkedést generál? Mint szakembert, kérdezem Horváth János-t.

  11. Johnny szerint:

    A Popileszku street az mikor lesz kész?
    Kemény 660 méterről van szó. 🙂

  12. Nagyapó szerint:

    A Popileszku street soha. Aki nem tud arabusul, ne beszéljen arabusul !
    A Popieluszko utca felújításának határidejét keresse meg!!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  13. Betke szerint:

    Nagyapó, talán nem kellett volna ilyen utcaneveket kitalálni! Nem tudom csak sejtem, hogy lengyel volt az illető, miért nem lehet hazánk fiairól elnevezni közterületeket?

  14. v39endre szerint:

    Horváth János !
    A második hozzászólásban valaki “szerencsétlen farok”-nak nevezte a hozzászólók egy részét.
    Kérem ezentúl a jelzők mellőzését !

  15. Horváth János szerint:

    csak úgy!
    Ezt a kérdést annak kellene feltenni, aki a fenti cikket írta! A gépkocsiforgalom növekedése
    még sehol sem eredményezett érték növekedést.

  16. Horváth János szerint:

    v39endre!
    Az, hogy elhiszi ezeket a “fejlesztéseket” vagy az építőipar spontán “száguldását”, a maga
    baja. És, ha betartja a saját maga által ajánlottat, azaz logikusan gondolkodik, nem kerül
    a fent nevezett kategóriába!

  17. Horváth János szerint:

    Betke!
    Mert akkor nem került volna plecsni a Szilárd mellére. Ilyen egyszerű!

  18. Lili Züllig szerint:

    Csepelen születtem. Mindenem Csepel. Meghalnék Csepelért annyira szeretem. A régi (nekem örök) címerünk, amire ha ránézek eszembe jut az Életem, ami Csepelen kezdődött. Csepel kerületi map a falamon lóg, hogy mindig tudjam honnan jöttem.
    Jó lenne egy Kórhaz Csepelen, és jó lenne a Szülőotthont újra megnyitni Csepelen, hogy újra születhessenek gyerekek Csepelen,
    szül.hely: Budapest XXI ❤
    Kiállító Hatóság: Budapest 21

  19. 234eerrtt678 szerint:

    Nagyapó és Betke!
    Nem is vagyok hajlandó másképp leírni, ennyi…
    Akadt volna magyar ember is, akiről el lehetett volna az adott közterületet nevezni, ennyi… 😛
    Tehát 3 hónap alatt lesz kés a 660 méter?
    Fasza ez az ország… 😀

  20. Betke szerint:

    234eerrtt678, értem, én is úgy írtam volna😉 szerintem ugyanaz a véleményünk utcaneveket illetően!

  21. Nagyapó szerint:

    Betke! Ha nem ismeri Popieluszkot, akkor mit szól a Simon Bolivárhoz?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  22. kiss istvan szerint:

    BETKE!

    Lenin et. mondta: Tanulni,tanulni,tanulni!!!

Itt lehet hozzászólni !