Egy listahelyért vette meg Szenteczky a csepeli Momentumot

Csepel.info

Dukán András Ferenc, a Momentum csepeli vezetője megmondta az árát, az MSZP pedig fizetett

Hazudtak nekik, átverték őket, emberileg és erkölcsileg elfogadhatatlanok a jelöltjeik. De egy listahelyért cserében a Momentum is csatlakozott Csepelen Szenteczky János és Horváth Gyula csapatához. Dukán András Ferenc, a Momentum vezetője a Klub Rádiónak elpanaszolta: a harmadik listahelyet nem tartották befutónak, és csak az jutott volna nekik. Így, hogy a második listahelyet kapták meg, már félreteszik az erkölcsi aggályaikat.

Az MSZP nem kevesebbet ígért, mint hogy ha nyernek, Szenteczky nem lesz képviselő. Nem is ez a terv, a politikus ugyanis a kabinetvezetői pozíciót találta ki magának: onnan mindent ő ellenőrizhet, ha a polgármester a kezében van. Márpedig Erdősi Éva hűségesküt tett neki.

Máris mém lett belőle

Meggyőztek minket a többiek

– nyilatkozta Dukán András Ferenc, a Momentum csepeli vezetője a Klub Rádiónak. A meggyőzés alapja az volt, hogy DK-Momentum-MSZP lesz a listán, vagyis nem DK-MSZP-Momentum.

Így egy listahelyet “javít” a Momentum annak fejében, hogy cserében lemond korábbi elveiről, és elfogadja, hogy Erdősi Éva csak egy politikai báb, aki nem is fért fel a listára.

A Momentum csepeli szervezete a jelöltek személye és esetenként bűncselekményekkel terhelt múltja miatt nem tudott együttműködni a csepeli MSZP-vel és DK-val. Leginkább Szenteczky Jánossal volt problémájuk, aki most is számos rendőrségi és bírósági eljárásban érintett.

“A Momentumot (és annak egyik első helyi szervezetét, a csepelit) azért hoztuk létre, hogy új alternatívát építsünk, a rendszerváltás óta romboló elit helyett. (…) Amennyiben az MSZP-nek nem a helyi kiskirályok etetése a legfontosabb, akkor mi továbbra is nyitottak vagyunk olyan együttműködésre, amelyben nem vesznek részt a 2010 előtt leszerepelt, bűncselekmények gyanújába keveredett vezetők.”

– mondta korábban Dukán András Ferenc, a Momentum csepeli vezetője arról, hogy miért döntöttek a külön indulás mellett.

A csütörtöki bejelentés szerint egyetlen listás helyért cserében most már elfogadhatónak tartják, amit pár nappal ezelőtt emberileg és erkölcsileg elfogadhatatlannak tartottak.

Bűncselekmények minden szinten

Az MSZP-s csúcsjelöltet, Szenteczky Jánost korábban jogerősen elítélték aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt, felbujtóként elkövetett rágalmazás bűncselekménye miatt, és több rendbeli hűtlen kezeléssel is gyanúsítják: a büntetőperei még nem értek véget. A szintén újra induló Takács Krisztián MSZP-s politikust sem csak becsületsértés, hanem korrupciós bűncselekmény és magánokirat-hamisítás miatt is elítélték jogerősen.

A csepeli szocialisták közül az elmúlt tíz évben a fentieken kívül ítéltek el politikust kettős emberölés, pedofil bűncselekmények, sikkasztás és hűtlen kezelés miatt is. Mindez a csütörtöki megállapodás szerint már nem aggályos a Momentum számára.

Az MSZP fizetett, és most örül

Az MSZP örömét fejezte ki a Momentummal kötött adásvétellel kapcsolatban.

Örömünket az sem rontja el, hogy az egység érdekében immár sokadik alkalommal mi, szocialisták léptünk hátra, és tettük ezt azzal a meggyőződéssel, hogy korábbi vezetőnk, a csepeli Momentum által az egyezség akadályaként megnevezett Szenteczky János tisztességes, a XXI. kerület jobbá tétele mellett maximálisan elkötelezett ellenzéki politikus

– fogalmaztak a közleményükben.

Csepel.info

19 hozzászólás “Egy listahelyért vette meg Szenteczky a csepeli Momentumot” bejegyzésre

  1. zutyu szerint:

    Jellemző a fideszes mentalitásra, hogy pénzben, vásárlásba gondoltok! Nem minden a pénz srácok, csak nektek! 🙂

  2. kígyók kígyóznak szerint:

    zutyu: mire másra lehet gondolni, ha egyszercsak az addig elfogadhatatlan alakok már megfelelnek nekik. Azért egy SzJ és TK nem semmi alakok. HGy-vel is összefogni (vagyis GyF-fel), az már tényleg erős gyomrot kíván.

  3. zutyu szerint:

    Hát arra, hogy pánik tört ki a Szent Imre téren és míg a ma megjelent Csepeli Hírmondóban még a jövő letéteményeseként aposztrofálták a Momentumot, most megindult a sárdobálás. Nagyon szórakoztató látni ezt a pánikot.

  4. PU szerint:

    Igen, mi másra lehetne gondolni…
    Nomen est omen. Bár a MOMENTUM helyett pontosabb volna a MOMENTÁN elnevezés.
    Szörnyű, hogy a vészjóslataim mindig bejönnek. Pedig úgy szeretnék mindig csalódni. Sose sikerül…

  5. Dagobert bácsi szerint:

    Milyen jó hogy én hátra dőltem, s kértem egy kávét! 😉

  6. Dagobert bácsi szerint:

    Már csak Németh Szilárdot kell beszervezni az összefogásba, s összeáll a Wallis-Észak-Csepel nagy csapat!

  7. Tonyó szerint:

    Elmondták az árát. Nem vita tárgya.

  8. Aztaa szerint:

    Hurrá!

    Végre még egy elv- és gerinctelen párt a politikai palettán.
    Rátok sem fogok szavazni gyökerek!!! A Momentum bűnöző szocialisták ivadékai!

  9. Balos szerint:

    Sok hasonló, tisztességes baloldali ember véleményét írom most le.

    Nem akarunk fideszes kormányt, nem akarunk fideszes önkormányzatot. Ám a fejlődésnek örülünk, ami húsz évvel a rendszerváltás után, végre-valahára Csepelen is megkezdődött. Ebben a tekintetben egyáltalán nem érdekel, hogy most fideszes a vezetés. Lehet, hogy magyarkodnak, de teszik a városvezetői dolgukat is. Én nem fogom csak a vezetés színe miatt utálni a megújult parkokat, óvodákat, egészségügyi rendelőket, utakat. És nem akarunk többet olyan baloldali csepeli vezetést, amelyik miatt húsz évig nem fejlődött a kerület. Belőlük elegünk van, soha többet nem szavazunk rájuk!

    A Momentum egy pillanatra azt a reményt élesztette újjá, hogy Csepelen végre lesz baloldali alternatíva a Szenteczky-Horváth kettős helyett. A remény elveszett. Marad a jelenlegi vezetés, vagy a civil kontroll, az új civil választási koalíció. Majd mindegyikünk eldönti, hogy melyiket választja az ellenzéki pártok helyett.

  10. PU szerint:

    Balos! Én ugyan nem vagyok baloldali, se semmilyen oldali, de a tisztességem úgy kívánja, hogy kifejezzem: teljes az egyetértés köztünk.

  11. Rázsó szerint:

    Balos:
    Azért maga a nick név is nagyon cinikus, olvasva a hozzászólásaidat. Állítólagos baloldaliként egyszer nem olvastam kritikát a részedről a mostani vezetés iránt. Persze nem kizárt, hogy csak kihagytam. Ha igen, kérlek linkeld, vagy csak utalj rá. Mondjuk lehet, hogy szerinted végre minden rendben van. Az is tény, hogy voltak az önkorinak voltakjó ötletei, beruházásai ( persze ezek mind szabályosak 🙂 No nem az ilyen hülyeségekre gondolok, mint az új táblák a Szt. I. téren, ahol tök részeg idióták ordítoznak a zászlótól, rendőrségtől 20-30 méterre, vagy az Ady E. út sekély beton virág ágyásai, hanem a Duna partra, Kalózos játszótérre, Rákóczi kertre ) Egy biztos. Itt a Szenteczkyvel állandóan példálóznak, hogy elítélt bűnöző, meg hasonlók, Viszont kérdem én, hogy Borbély Lénárd ittas vezetéséről lehet már tudni valamit? Én azt gondolnám, hogy egy polgi esetében, ez indokolt lenne!

  12. Balos szerint:

    Rázsó! Adyt én nagy magyarnak tartom, de vajon mennyit dicsérte a magyarokat?

    A jelenlegi vezetés százszor jobb, mint a 2010 előtti volt. Én baloldali vagyok, ezért sok dolgot nem tennék, vagy másképp tenném. De nincs hályog a szememen. A baloldali pártokat meg szeretném, ha épelméjűek lennének. Akkor simán nyerhetnek Csepelen, és akkor én is rájuk szavazok. Most vagy a buckaiakra, vagy a Fideszre. Majd kiderül. Hozzáteszem, most egy barátomtól hallottam, hogyan rúgták ki a Dobák Pistát. Kifordul a gyomrom Szenteczkytől. Ha nem tetszik, ne hidd.

  13. […] elmúlt napokban Bangóné Borbély Ildikónak és Szenteczky Jánosnak sikerült megvásárolniuk a Momentum támogatását. A Momentumnak “az MSZP-s bűnöző politikusokkal” szembeni emberi, erkölcsi és […]

  14. […] elindulna független jelöltként. Egyelőre nem sok szivárgott ki abból, hogyan történt a Momentum felvásárlása után a csepeli MSZP-n belüli újabb leszámolás, de amit eddig tudni lehet, az […]

  15. […] bűnügyek vádjával bíróság előtt álló kampányfőnökét helyettesíti. Úgy tudjuk, hogy a Momentum megvétele és a Dobák Istvánnal való leszámolás után Szenteczky két hétre “alkotói […]

  16. […] A csepeli ellenzéki pártok közül a Momentum kerek perec megmondta, hogy erkölcsileg és emberileg is felvállalhatatlanok a csepeli MSZP és DK által indított jelöltek. De amikor szocialista Szenteczky János egy listahellyel jobbat ajánlott Dukán András Ferencnek, a Momentum csepeli vezetőjének, azonnal elpárolgott az erkölcsi és emberi problémájuk. […]

  17. […] András, aki egy listahelyért cserében mondott le az erkölcsi nézeteiről, oktatási alpolgármester lenne. Mivel az iskolák működtetése állami feladat, ezzel a […]

  18. […] adták be azok a derekukat a remélt pozíciókért – Dukán András, a Momentum vezetője például egy listás helyért – cserében. A korábbi politikus azt állítja: a jelölt- és a listaállítás nem volt […]

  19. […] Dukán András, a csepeli Momentum egyfős frakciójának vezetője csak akkor akadt ki a szocialistákra, amikor a kompenzációs listán Szenteczky Jánost elé helyezték. Ki is lépett emiatt az ellenzéki összefogás keretéből. Ám amikor egy listahellyel előrébb tették, már szent volt a béke, eltűnt a zavaró bűnlajstrom a szeme elől. […]

Itt lehet hozzászólni !