“Csepeliek a csepeliekért” – civil összefogás alakult

Csepel.info

“Kevesebb harc, több türelem, nyugodt építkezés” – ezt a hozzáállást kívánja meghonosítani Csepelen az a civil összefogás, amely a korábbi jobbikos és LMP-s ellenzéki képviselők vezetésével alakult a kerületünkben.

Az alábbiakban a polgármester-jelöltjük, Pákozdi József közleményét és programját olvashatják.

Milyen önkormányzatot akarunk?

Jelszavaink: Kevesebb harc, több türelem, nyugodt építkezés.

Harminc évvel a rendszerváltás után Csepelen is eljött az ideje annak, hogy a politikai pártok saját szempontjai helyett az itt élő lakosok érdekei kapjanak elsőbbséget, azaz valódi önkormányzás valósuljon meg.

Kijelentjük, hogy ha jelöltjeink elnyerik a választók bizalmát és többséghez jutunk a önkormányzati testületben, akkor nem fogjuk direkt az ellenkezőjére fordítani mindazt, ami eddig működött. Megőrizzük,ami eddig jól szolgált, elvetjük a rosszat és kiszabadítjuk a politika fogságából mindazokat, akik eddig is becsülettel és tehetséggel dolgoztak a kerületért. Tegyék ezt továbbra is, szabadon.

Célunk, hogy a legszélesebb együttműködést valósítsuk meg a kerületi civilszervezetekkel, mozgalmakkal, rétegképviseletekkel, szakmai és szabaidős körökkel, illetve a pártok tagjaival. Szeretnénk minél több csepeli lakost, vállalkozót és munkavállalót bevonni a köz ügyeinek intézésébe.Ennek érdekében biztosítani fogjuk az önkormányzat munka kristálytiszta áttekinthetőségét, a pontos, tényszerű és felhasználóbarát pénzügyi számadást.

Új alapokra helyezzük a döntések előkészítését, bevezetjük és lépésről -lépésre kiterjesztjük az interneten történő véleményezés, vita és szavazás intézményét. Az éves költségvetés először 15 %-át a lakossági ötletek és többséget nyert javaslatok szerint fogjuk elkölteni.

Pénzügyi támogatást kizárólag a helyi civilszervezeteknek fogunk biztosítani, melynek elosztását az általuk felállított tanácsra bízzuk.

A közmeghallgatásokat rendszeresen megtartjuk, ahol majd nem kell politikai futóbolondok hosszas előadásait meghallgatni ahhoz, hogy a helyi kérdések választ nyerjenek. A lakosság fogja eldönteni azt is, hogy kell-e újra kerületi televízió Csepelen. Az önkormányzati lap a hiteles tájékoztatást fogja szolgálni, tudósítani fog és nem egyoldalú véleményeket szajkózni.

Tudjuk, hogy a csepeliek képesek saját ügyeik intézésére – mi ennek kereteit és feltételeit fogjuk biztosítani.

Forrás: Facebook

8 hozzászólás ““Csepeliek a csepeliekért” – civil összefogás alakult” bejegyzésre

  1. Doki szerint:

    Megélhetési, elvtelen poltikus… 2016-ban együtt tüntetett az egész csepeli ellenzékkel, most pedig már vállalhatlan lett számára? Miközben meg a határon túli magyarok ellen posztolt a facebook lapján.

  2. Karló szerint:

    Mindenki az,vagy azzá lesz…

  3. Dagobert bácsi szerint:

    Mert Doki az az elvhűség mintaképe! MIÉP, Jobbik, Fidesz . . . . .

  4. PU szerint:

    Karló! :)))

    Amúgy az elv, hogy az önkormányzás civil kezdeményezéseken alapul, jó volna. A polgármester a polgárság képviselője volna eredetileg, nem a pártpolitikáé. Más kérdés, hogy ez ma nálunk totál illúzió. Csak a végrehajtó marad életben.

  5. Karló szerint:

    PU!

    Igen sajnos ez van… Nem is fűzök valami nagy reményt változásra 🙂

  6. Karló szerint:

    PU!

    nem tudok érdemben válaszolni,mert nem megy el….

  7. Nagyapó szerint:

    PU, Karló! Jelenleg is a polgárság képviselője a polgármester!
    Érdekes lenne lenne, ha nem a pártok szimpatizánsait képviselő politikusok vezetnék a várost, hanem a nép, sokkal könnyebb lenne elérni, hogy mindenki kapjon szombatonként egy üveg sört. Nincs igazam? (😛)

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  8. PU szerint:

    Nagyapó!
    Nem biztos, hogy a nép a pártok szimpatizánsait képviselő politikusokra bukik. A nép nem kizárólag focidrukkerekből áll. Továbbá a nép egésze nem feltétlenül a sörben találja meg élete célját és a magasabb boldogságot. Akkor sem, ha a pártok politikusai ezt a hőzöngve engedelmes, fogysztó-zombi szerepetszánják a népnek. A nép, ha megengedik neki, egészen értelmesen és felelősen tud viselkedni.
    Persze, ez a szerencsétlen csőcselék, amivé a pártpolitika formálta népünket, már nehezebben találna vissza a józan észhez. De visszatalálna, hogyha hagynátok. (Ez fáj nektek.)

Itt lehet hozzászólni !