Támogatták, most támadják az önkormányzati munkáról szóló tájékoztatást

Csepel.info

A legsikeresebb idei fejlesztés a Rákóczi Kert volt – a Demokratikus Koalíció bezárná

Talán a csepeli ellenzék nem figyelte mennyi minden újult meg az elmúlt öt évben. Az is lehet, hogy az önkormányzati munkától való rekordszámba menő távolmaradásuk miatt nem tudtak sokan a fejlesztésekről.

Csak az biztos, hogy megszavazták a döntést, hogy a csepeli önkormányzat tájékoztató munkába kezdjen, most pedig tiltakoznak a saját döntésük ellen. Nem ez az első ilyen eset Csepelen.

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvény 32. paragrafusa nyilvánítja ki az állami szervezetek és az önkormányzatok azon kötelességét, mely szerint be kell számolniuk a költségvetésükkel, a vagyon kezelésével, valamint a közpénzek felhasználásával kapcsolatban a lakosság felé.

Megijedt az ellenzék a fejlődéstől

Az elmúlt öt évben különösen sok fejlesztés valósult meg, és van folyamatban jelenleg is Csepelen. Van is rá igény, hiszen a rendszerváltás után, egészen 2010-ig Csepel volt Budapest leginkább lecsúszó és elszegényedő kerülete.

A későbbi viták elkerülése érdekében az önkormányzat testülete június 13-án úgy döntött, hogy az elmúlt évek fejlesztéseiről szóló, törvényben leírt beszámolási kötelezettséget testületi döntéssel erősítik meg. Ez alapján kerületek ki azok a tájékoztató táblák, melyek a megújult játszóterek, parkok, épületek, közterületek mellett jelentek meg.

81 százalékos támogatás, egyetlen ellenszavazat

Az előterjesztést a képviselők 81 százaléka támogatta. Vagyis a kormánypárti képviselők mellett az ellenzéki politikusok többsége is megszavazta. Igennel szavaztak Dobák István, Losonci Róbert, Takács Krisztián és Takács Mónika MSZP-s képviselők, valamint a jobbikos Pákozdi József. Szenteczky János MSZP-s és Tenk András LMP-s képviselők tartózkodtak.

Csak egy szavazat volt a javaslat ellen, Horváth Gyula DK-s politikusé. Ő azonban az előterjesztések többségét egyébként sem szokta megszavazni – már amikor ellátogat a testületi ülésekre dolgozni.

Tiltakoznak

Előrelátó lépés volt szavazni a törvénynek is megfelelő tájékoztatási munkáról. Nem sokkal az első ilyen táblák kikerülése után megjelentek a tiltakozó hangok. Voltak, akik azt kifogásolták, hogy ellenzéki képviselők nincsenek fenn ezeken a táblákon. Holott egyikük, Dobák István nyílt levélben utasította el a közreműködést. Az MSZP-s politikus el sem ment a saját körzetében megújult orvosi rendelő és játszótér átadására: még szerencse, hogy nem tüntetett ellene.

Némi fáziskéséssel a csepeli félösszefogás egyik polgármester-jelöltje, az MSZP által támogatott Erdősi Éva is nyílt levélben tiltakozott.

“Túlzás nélkül állítható: a mi kis békés szigetünk az utóbbi hetekben egy nagy táblatengerré vált.”

– panaszolta a tájékoztatásról, felróva Borbély Lénárd polgármesternek, hogy túl sok fejlesztés volt Csepelen. Holott szerinte nem ezeket a fejlesztéseket kellett volna csinálni, hanem másokat. Azt, hogy mit kellett volna tenni például az óvodák, orvosi rendelők, közintézmények, közterek felújítása, út- és járdaépítések, a szociális háló erősítése és a munkanélküliség megszüntetése helyett, nem derült ki.

Máskor is előfordult

Nem ez az első olyan eset, hogy az ellenzék megszavaz valamit, aztán tiltakozni kezd ellene. A legismertebb közülük az volt, amikor – a Jobbik javaslatára – szavazták meg a nyárfák kivágását és nemes fafajtákkal való pótlását. Mivel a nyárfák többsége már veszélyes korba lépett – sok közülük a korhadt, baleset- vagy életveszélyes példány, az önkormányzat bele is kezdett ebbe a munkába.

A csepeli ellenzék – főként az MSZP és DK – ezek után fagyilkosnak nevezte azt az önkormányzatot, melynek a nyárfák kivágásáról szóló határozatát maguk is megszavazták.

Csepel.info

7 hozzászólás “Támogatták, most támadják az önkormányzati munkáról szóló tájékoztatást” bejegyzésre

  1. Dagobert bácsi szerint:

    Olyan buta ez a poszt, mint aki felvetette ezt a kérdést! Az illetőnek fingja sincs a csepeli dolgokról, most tájékozódik!

  2. admin szerint:

    Dagobert bácsi is megteheti, biztos lát párat.

  3. Dagobert bácsi szerint:

    Erdősire gondoltam! 😉

  4. Tamás László szerint:

    Ki ez az Erdős Éva?

  5. Dagobert bácsi szerint:

    Ez egy jó kérdés! Írd be a nevét a Google-ba, “Galcsikné Erdősi Éva”!

  6. Gábor László szerint:

    Mit látunk itt ?
    Igaz-e , hogy 100% fideszérdekű VÉLEMÉNYközlést ? Igen !
    Igaz-e , hogy ellenzéki megszólaló NINCS a cikkben ? ÌGY , igen ezt látom .
    Igaz-e, hogy ITT IS (mint az országos médiában) a fideszes mondja meg : MIT GONDOL az ellenzék !
    Minden normális embernek le kell esni a tantusz : EZ egy hatalmas átverőcske , ahol a fidesz MINDEN rendelkezésére álló eszközt (JOGOSAT és JOGTALANT (bűnözőit)) felhasznál a győzelemre .
    Ezt csinálta 2018 ápr-ban is .
    Mintapélda : Tiborc István orbánvej adományozott 34 milliót a Gyerekklinikának . A fideszmédia harsogja az adományozást ( 0,03 Mrd ) , de a TÖBB Milliárdos ELIOS korrupciós bűnténysorozatot – amiből a gazdagság származik – mélyen hallgat . Ez a fideszmódszer : gyöngyöt az indiánok közé , és kuss .
    És ez a mocskos gazember tolvajpárt várja az ÖN szavazatait . Az enyémet soha többé NEM kapja meg !

  7. Kitiltott szerint:

    Nagyon sok tablat hianyolok ha mar lud legyen kover.
    Nem ki lehetne hanem ki KELL mindent reklamozni amit borbuleszkuek tettek.
    Kitablazni a tucatnyi szobrot
    Az atkeresztelt utcakat
    A megszuntetett parkolot
    A megszuntetett parkot
    A magankezbe adott onkormanyzati teruletet
    A feleslegesen epitett labdarugo palyat
    Vagy ezekre nem buszkek?
    Ok csinaltak
    Legyen teljes a kep

Itt lehet hozzászólni !