Felhívás parlagfű elleni védekezésre

Csepel.hu

A parlagfű az egyik legerősebben allergén gyomnövényünk, azonban ez nem volt mindig így: Észak-Amerikából származik, Európába gabonaszállítmányokkal jutott el, a hazai flórában körülbelül 100 éve telepedett meg.

Természetes ellensége Magyarországon jelenleg nem ismert, ezért is kulcsfontosságú mindannyiunk szerepe a parlagfű elleni védekezésben.

Egy példány parlagfű évente mintegy 8 milliárd pollent is juttathat a levegőbe, amelyek akár több száz kilométerre is elsodródhatnak, így súlyos allergiás tüneteket okozva az arra érzékenyeknél. Mezőgazdasági károkozása is jelentős. Rendkívül igénytelen gyomnövény, mely elfoglalja a kultúrnövények életterét, ezáltal terméscsökkenést előidézve. A parlagfű veszélyes gyomnak tekinthető, ezért kötelező az ellene való védekezés: EGY NYÁRON TÖBBSZÖR IS IRTANI KELL!

Csepel.hu

3 hozzászólás “Felhívás parlagfű elleni védekezésre” bejegyzésre

  1. Betke szerint:

    Szíves figyelmébe ajánlom a Városgazdálkodási Irodának a Vércse utca 2. ingatlan rendszeresebb gondozását, mert az évi 2 fűkszálás nem tűnik eredményesnek! Igaz 1 már volt június elején!

  2. én szerint:

    10 éve fogasztom a parlagfű (ambrosia ) rögyét és levelek teáját ! Azóta nincs allergiás tünetem és rohamom ! Itt a pont.
    Ravaszkodó gyógyszeripar el lehet osonni a ……-ba !

  3. concept szerint:

    Tehát akkor a csepeli önkormányzatnak jár a maximális büntetés-a hozzá tartozó közterületeken néhol már ember nagyságú a fekete üröm(pl.az SZTK és a piac közötti térkövön a járda közepén)-és úgy általában minden fa tövében nől a mindenféle méteres gaz ahová a fűnyíró traktor nem fért oda…

    http://www.imagebam.com/image/5007fc1301730464

Itt lehet hozzászólni !