„Holló és Holló”: így működik az ingyenes jogsegély MSZP-módra?

Az igazságügyi államtitkár falazott a nyugdíjasokat megkárosító ügyvédnek?

Csepel.info

Volt, akinek sokba került az ingyenes jogsegély (fotó: Avarkeszi.hu)

Az Avarkeszi Dezső MSZP-s politikus által meghirdetett ingyenes jogsegélyszolgálaton kért segítséget az az idős özvegyasszony, akit az országgyűlési képviselő Gulyás Gábor ügyvédnek, párttársának közvetített át. Gulyás ezek után százezer forintot kért a csepeli özvegyasszonytól munkadíj-előlegnek, majd lelépett. Az idős asszony háromszor is elpanaszolta ezt Avarkeszi Dezsőnek, mégsem történt semmi.

Gulyás Gáborról a közelmúltban derült ki, hogy az MSZP-s ügyvéd-politikus 200 ezer forinttal károsított meg egy szív- és cukorbeteg rokkantnyugdíjast. Már akkor felmerült Avarkeszi Dezső államtitkárnak a felelőssége, akit a Fidesz lemondásra szólított fel. Amikor a csepeli özvegyasszony azzal próbálta visszakérni Gulyás Gábortól a százezer forintját, hogy Avarkeszi Dezsőnél is panaszt tesz, az özvegy elmondása szerint Gulyás cinikusan csak annyit válaszolt: „Holló a hollónak nem vájja ki a szemét”.

Gulyásnak lett igaza. Párt- és ügyvédtársa sem tett az ígérgetésen kívül semmit, az özvegyasszony pedig négy éve fut hiába a pénze után. Lapunk úgy tudja, hogy Avarkeszi Dezső fogja a Bajnai-kormány igazságügyi államtitkáraként a kormány legújabb korrupcióellenes tervét is előterjeszteni.

Az alábbiakban az özvegyasszonnyal készített interjúnkat közöljük.

A munkadíjelőlegről szóló elismervény

Hogyan ismerkedett meg Gulyás Gáborral?

Egy jogi problémám miatt 2005-ben felkerestem ingyenes jogsegély szolgálata keretében dr. Avarkeszi Dezső szocialista országgyűlési képviselőt, aki a fogadóóráján bemutatta nekem – bár ne tette volna – Gulyás Gábort. Ezután a képviselő úr megnyugtatott, hogy Gulyás Gábor minden problémámat igyekszik majd megoldani. Ekkor még szimpatikusnak találtam, és úgy éreztem, hogy megbízhatok benne.

Ha ingyenes jogsegély keretében ismerkedtek meg, akkor hogyan keletkezett Gulyás jelenleg is fennálló tartozása?

Magam is furcsálltam, hogy miután előadtam a problémámat, ő azonnal 100 ezer forint munkadíj-előleget kért tőlem. Az összeget azonban kifizettem, mert bíztam Avarkeszi úr ígéretében, és úgy gondoltam, hogy az ügyem végére simán pontot tud majd tenni az ügyvéd úr.

Aztán nem így történt?

Bizony nem. A per folyamán Gulyás az első tárgyalásra sem jött el. Úgy éreztem teljesen magamra hagynak a bíróságon. Nyugdíjas, idős ember vagyok, soha nem végeztem jogot, úgy érzem, hogy nem az én feladatom lett volna, hogy a jogi útvesztőkben eligazodjak. Gulyás úr állítólag el akarta küldeni az egyik kollégáját maga helyett, de ő sem jelent meg. Szerintem így volt megbeszélve, miután fizettem már nem törődtek az ügyemmel.

Hogyan zárult a jogi vitája?

Az ügy még nem zárult le, bár most már igyekszem saját magamat képviselni amennyire lehetőségeim engedik. Gulyás Gábor a kezdetek kezdetén hitegetett ugyan, hogy megnyeri nekem az ügyet, de ebből semmi nem lett. Úgy érzem szándékosan becsapott. Az is előfordulhat, hogy csupán a pénzem kellett neki.

Hogyan élte meg a történteket?

Teljesen felőrölte az idegeimet ez az eset. Közöltem Gulyás úrral, hogy a továbbiakban nem fizetek neki egy fillért sem, visszavontam a neki adott megbízásomat, és követeltem, hogy adja vissza az általam kifizetett összeget, mert nem dolgozott meg érte. Felkerestem Gulyás urat a saját lakásán, de nem volt otthon. A feleségével volt módom elbeszélgetni, kértem, hogy adják vissza a pénzemet. Gulyás úr azóta sem adott vissza semmit, de még egy bocsánatkérésre sem volt hajlandó.

Avarkeszi “ingyenes” jogsegélye (fotó: Avarkeszi.hu)

Később egyéb lépéseket is tett?

Igen, háromszor is felkerestem dr. Avarkeszi Dezső urat, aki megígérte, hogy beszél Gulyás Gáborral, és vissza fogom kapni a pénzt. Avarkeszi úr készségesen fogadott, megígérte, hogy „hivatalból segít” nekem, de mint az mára kiderült semmit nem tett az érdekemben. Az egyik találkozónk alkalmával elkérte azt a levelet, melyet Gulyás úr nem volt hajlandó átvenni. Nem tudom miért volt fontos ez, talán nem gondolta, hogy készítettem egy piszkozatot is róla? Több mint egy évvel ezelőtt levelet is írtam Avarkeszi képviselő úrnak, de azóta sem történt semmi.

Egyéb személyeket nem keresett fel?

Nem, Tóth Mihályhoz azért nem mentem el, mert egyrészt Avarkeszi úr határozottan megígérte, hogy megkapom a pénzemet, másrészt mert korábban Gulyás úr maga mondott nekem olyat, hogy hiába is fordulnék a munkatársai közül bárkihez.

Mit mondott önnek Gulyás Gábor?

Egy alkalommal sikerült felkeresnem őt az irodájában, és természetesen kérdőre vontam, hogy mikor fizeti vissza nekem azt a pénzt, amivel tartozik. Nem mondott semmi konkrétat, ezért figyelmeztettem, hogy nagyon messzire hajlandó vagyok elmenni, hogy fizetésre bírjam, és a jövőben több ismert személyt is fel fogok keresni. Erre ő gúnyosan csak annyit válaszolt, hogy hiába megyek bárkihez a főnökei közül, mert „holló a hollónak nem vájja ki a szemét”. Mondanom sem kell, hogy mennyire megdöbbentett ez a kijelentése. Nem értem miért védik ennyire ezt az embert, mint ahogy azt sem értem, hogy hogyan tölthet be felelős pozíciót egy ilyen személy. Vagy hazugsággal teli minden cselekedetük? Most már lassan ott tartok, hogy felszólítom Tóth Mihályt fizessék ki a 100 ezer forintomat, ha már ennyire védik ezt az embert.

Meddig folytatja a harcot?

Megpróbálom visszaszerezni a pénzemet, ezért is fordultam a sajtóhoz. Gulyás helyében nekem a becsületem többet érne, mint 100 ezer forint. Nyugdíjas vagyok, nekem ez összeg sokat jelent.

Csepel.info

Egy Gulyás Gábornak írt levél 2008. 06. 30-án. Az özvegyasszony azt is közölte: “Visszavonom 2005 ben megbízásom mivel nem tett eleget vállalt kötelezettségének cserben hagyott az elbirtoklási ügyemmel. Azota egyedül intézem XXI. ker. bíróságon beadott elbirtoklási ügyemet habár én nem végeztem jogot ezért kértem meg önt hogy képviseljen nem kevés pénzért. de ön nem tett eleget. várom kedvező válaszát és mielőbb kártalanít a visszaküldött tiszteletdíjam visszafizetésével.”

Avarkeszi Dezsőhöz írt levél 2008. 10. 28-án, szó szerint: “Szeretném tudtára önnek, hogy Dr. Gulyás G Gábor úr a mai napig nem rendezte a jogtalanul felvett 100000Ft melyet azért kért tőlem, mert elvállalt tőlem egy peres ügyet. A vállalt kötelezettségének nem tett eleget nem képviselte az ügyemet. Ezért úgy érzem a pénz visszajár. Jogos elvárásom, hogy a felvett összeget visszaszolgáltassa. Levél által nem tudom elérni, mert letagadtatja magát a telefon számát megváltoztatja ezért bátorkodom emlékeztetni T. képviselő urat arra, hogy szeptemberi fogadónapján ígéretet tett arra, hogy hivatalból nyújt segitséget jogosnak vélt sérelmemet illetően. Amennyiben nem hajlandó az ön hivatalos felszólításának záros határideig eleget tenni, sérelmemet jóvá tenni, megteszem a kellő lépéseket felsőbb hivatalnál Dr Gulyás G Gábor úr minősíthetetlen hozzáállását illetően amit velem szemben tanusít évek óta. A béketűrésemnek is vége. Várom tisztelettel kedvező válaszát egy kispénzű nyugdíjas személyében, előre is köszönve sikeres közbenjárást.
u.i. a médiát is igénybe venni sem idegenkedek”

A Gulyás-botrányhoz kapcsolódó cikkek időrendben:

Valóban kizárták a politikust az ügyvédi kamarából

Útilaput kötnek Gulyás talpára?

“Gulyás-ügy”: pro és kontra, ami eddig elhangzott

Az MSZP büszke Gulyásra

Szív, érszűkület és cukorbeteg rokkantnyugdíjast károsított meg az MSZP-s politikus

Ismét várják a bejelentést

Az MSZP büszkén kiállt képviselője mellett

Borka-Szász Tamás frakcióvezető álláspontját hét végére ígérte

Borka-Szász Tamás és Szenteczky János válasza a Fidesz-KDNP nyílt levelére

Túl sok az ellentmondás az MSZP-s közleményekben

Ismét megvédte Gulyást az MSZP

A csepeli Fidesz-KDNP nem vesz részt az önkormányzat megemlékezésén

Elhallgattatta a csepeli cenzúra a Gulyás-botrányt

Gulyás mégis búcsúzott az MSZP frakciótól

Szenteczky János bocsánatot kért Gulyás Gábortól

Az elévülés miatt nem vizsgálhatta tovább az ügyészség Gulyás Gábor tettét

162 hozzászólás “„Holló és Holló”: így működik az ingyenes jogsegély MSZP-módra?” bejegyzésre

  1. benetton szerint:

    Ezt nem hiszem el…Már-már tényleg azt gondoltam,talán véletlen egybeesésének sokaságának áldozatává vált 3G,De ez most olaj a tűzre.Te utolsó senkiházi mit képzelsz magadról?Te tényleg azt hiszed,hogy ezt büntetlenül megúszod?

  2. Vica szerint:

    Nohát, nohát! Lehet, hogy hamarosan lesz még egy-ként ember az MSZP-ben, aki ideiglenesen visszavonja a párttagságát? Kedves Tóth Mihály! Ugye Ön is fontolgatja már. Aztán a képviselőségről is le kellene ám mondani, mert valahogy nem fér össze ez a két dolog. (legalábbis szerintem)

  3. toto szerint:

    Igen, de joggal hiszi azt a képviselő úr, hogy megússza, hiszen mindent megúszik, és ehhez a helyi mszp-s vezetés, élén Avarkeszivel és Tóth Mihállyal asszisztál. Lehet, hogy hobbijukká vált szerencsétlen idős embereket megkárosítani? Ezerszer bizonyították már , hogy van lejjebb, ezután is lesz, a végén kiderül, hogy kisgyerekek zsebpénzét nyúlták le.

    HA igaz az eset, akkor vérlázító. Ilyen hulladékok miatt idegesíti fel magát az ember reggel! Bár szegény öregasszonynak már pár éve tart a dühe.

  4. Hugi szerint:

    Ha jól értelmezem, a Gulyás-Avarkeszi páros ígérgetésének hála megint eltelt az elévülési idõ. Ügyes, ügyes, Gyurcsány se csinálná szebben!

  5. Vica szerint:

    Kedves Borka Szász Tamás és Szenteczky János! Lehet, hogy elindul az MSZP megtisztulása itt Csepelen? Őszintén remélem, hogy ez így lesz, mert akkor idővel talán majd nem kell szégyenkezniük a többség erkölcstelen döntései miatt. Őszintén drukkolok Önöknek, és ezzel együtt az MSZP-nek is a megtisztulási folyamathoz.

  6. Vica szerint:

    Kedves benetton!
    Ezt is meg fogja úszni, mert szintén eltelt több, mint 3 év a történtek óta…
    Tanulság: Becstelen emberekkel nem érdemes tárgyalásokat kezdeményezni, mert nem vezet máshoz, mint időhúzáshoz. 3 év elévülés sikkasztás ügyben??? Nem tudom, ki hozta ezt a törvényt, de édes kevésnek tartom ezt az időt…

  7. Vica szerint:

    Lehet, hogy hetekig fog Szenteczky úr családlátogatásra járni ezentúl, hogy személyesen is meggyőződhessen arról, mi mindent követett el a “kedves” párttársa és ezúttal bűnsegéddel együtt. No de óvatosan kérem szépen, ugyanis ilyesmire nem nagyon szokott tanú lenni. Kezdem félteni a nénit, amiért elárulta Avarkeszi közbenjárását. Talán még a végén Őt fogják beperelni rágalmazásért és becsületsértésért… El tudom képzelni, hogy ez így lehet, s ezt is majd a FIDESZ nyakába fogják varrni, mondván hogy megkezdődtek a választási előkészületek. Hát majd meglátjuk, hogy magasabb régiókban fölfigyelnek-e a csepeli eseményekre, s szeretnék-e elveszteni a szerintük “tuti MSZP-s csepelt”.

  8. Manitu szerint:

    Vica, ne legyünk naivak. Ha megtisztul az MSZP, az utolsó lekapcsolhatja a villanyt.

  9. Gordon szerint:

    Undorító ez a Gulyás.

  10. Vátesz szerint:

    Avarkeszi államtitkár úr! Ön ajánlotta Gulyás Gábort a nyugdíjas hölgynek, tehát erkölcsileg mindenképpen felelős azért, ami történt.
    Én az Ön helyében nem hagynám, hogy a szart rám kenjék, gyorsan a zsebembe nyúlnék, kifizetném az “ügyvéd úr” helyett a 100.000 Ft-ot és bocsánatot kérnék a hölgytől. Azután meg az ingyenes jogsegély keretében nem közvetítenék más ügyvéd részére ügyfelet. Becsületesebb megmondani az Önhöz fordulóknak, csak annyit tud segíteni, hogy ott a fogadóórán saját maga tanácsot ad. Bizonyára megértik a tanácsot kérők, hogy az Ön ideje véges, s ez az egész ingyenes jogi tanácsadás csak az MSZP mézesmadzagja a választók csalogatására. Ha van Önben kurázsi és tisztesség, akkor nyilatkozik az ügyben.

  11. Béla szerint:

    Hugi! Azt mondod, Gyurcsány sem csinálná szebben… Lehet, hogy erre is gondolt, amikor azt mondta, hogy “trükkök százai” ???

    Remek, hogy a kerületnek ilyen országgyűlési képviselője van, az országnak ilyen államtitkára, és Csepelnek ilyen sunyi pénzéhes önkormányzati képviselője, mint ez a Gulyás?

    Vajon mit csináltak a néni 100ezrével? Elmentek egy étterembe enni belőle ketten? Bár ha igaz az a történet, amit valaki Gulyásról írt, hogy éttermekben sem szokása fizetni, akkor a vacsora számla sem nyelhette el a pénzt, mert az így semmibe nem került?

    Mi jöhet még? Napról napra újabb szocialista botrányok kerülnek elő. Tényleg kiváncsi vagyok, hogy mi lesz a következő.

  12. Béla szerint:

    Ja, és még valami. Hogy van az, hogy ezt a fórumot Avarkeszi és az egész MSZP I N G Y E N E S !!!!!!!!!!!! jogsegélyként hírdeti, aztán Gulyás úr benyögi, hogy 100 ezer lesz kedves hölgyem… ??? Hogy is van ez, valaki mondja már el!

  13. ébölke szerint:

    Gulyásnak ingyenesen jött a pénz! Nevezzük el innentől Gulyást RODOLFONAK! VIGYÁZAT,CSALÓK…

  14. holló szerint:

    Tévedésben van a Gulyás “úr”.Éhínséges időben a holló is kivájja holló társa szemét.Remélem,hogy -mint írtad,jó anyagi körülmények között élsz!- és ez nem egyenlő azzal,hogy ma melyik tudatlan,kiszolgáltatott öreg nyugdíjas pénzét vegyem el ma?
    Ilyenkor hol vannak a védőid?Vagy már ez nekik is sok?
    Jó lenne vissza vezetni azokat az ídőket,amikor volt a szégyen kalóda.

  15. Zolika szerint:

    Az ilyen hollókat ketrecbe kell zárni.

  16. "*" szerint:

    Kedves Vica!
    Azt írod, Szenteczky hetekig fog családlátogatásra járni… Tudsz valamit? Volt esetleg Németh Úrnál, ígéretéhez híven? Hát Borka-Szász? Tettek bármit is? Vagy csak levelekben nyílvánosan ígérgetnek?
    Ki fog segíteni ezeknek az embereknek, akiket ez a szánalmas alak megkárosított? És vajon mennyien lehetnek még a kerületben? Szerintem még az is kevés lenne, ha teljesen lemondana a képviselőségről. Adja el mindenét, fizesse ki a károsultakat és húzzon el ebből a kerületből!

  17. Manitu szerint:

    “A „fogadóórákon” a következő szakemberekhez lehet fordulni:
    dr. Berényi Katalin (polgári jog)
    dr. Farkas István (munkajog, közigazgatási jog)
    dr. Gulyás G. Gábor (polgári jog)
    dr. Kiss B. Mihály (polgári jog, büntetőjog)
    dr. Németh Mónika (polgári jog)
    Réthyné dr. Tóth Judit (munkajog, Közigazgatási jog)
    dr. Tokár Tamás (polgári jog)
    dr. Avarkeszi Dezső (közigazgatási jog)

    Természetesen lehetőség van előzetes kérdések elküldésére is, levélben (1211 Budapest, Kossuth Lajos u. 67.), illetve a következő e-mail címekre:
    dr. Avarkeszi Dezső: dezso.avarkeszi@parlament.hu
    dr. Gulyás G. Gábor: presston@freestart.hu

    EZ SZÉGYENPAD!!!

  18. petike szerint:

    Azzal segítene Avarkeszi úr és Gulyás úr a legtöbbet,ha bemennének egy közeli büntetés végrehajtási intézetbe és vinnének műanyag lakatot. Pont ilyen emberek valók a korrupció ellenes intézménybe. Remélem néha csepel.info-zik Bajnai úr is!

  19. ... szerint:

    meg kéne nyújtani az elévülési időt mondjuk 10 évre, és akkor le lehetne porolni ezeket az ügyeket.

  20. Gordon szerint:

    Ha eddig nem tette, akkor mostantól fog.

  21. Mózsi szerint:

    Érdekes a számomra, hogy a hölgy Gulyás G Gáborról beszél, és 2005-ben. Ezek szerint mégis van ilyen nevű személy? Kiss B M úr valami olyat állított, hogy nem ismer ehhez hosonlót! Csak nem terelt KBM?
    Nem látom a 3g fan klubb reagálását?
    Ez a gulyi ügy olyan, mint az őszi diófa. Egyszer-egyszer leesik róla az érett termés, de ha megrázzuk, akkor csak úgy hull alá a sok-sok dió!
    Rázzuk meg jó alaposan azt a képletes gulyás fát!!

  22. LB szerint:

    Mózsi!

    Az elismervényen nézd meg a pecsétet!

  23. admin szerint:

    A csepeli Gulyás Gábor MSZP-s politikus, mivel van már egy Gulyás Gábor nevű ügyvéd, Gulyás G. Gábor néven praktizált. Persze csak addig, amíg ki nem zárták a kamarából. Nincs ezen semmi érthetetlen, csak az MSZP részéről tesznek úgy, mintha Gulyás G. Gábor nem Gulyás Gábor lenne.

    Mellesleg Avarkeszi Dezső honlapján is Gulyás G. Gábor van írva, és a fénykép alapján tökéletesen azonosíthatóan Gulyás Gábor csepeli MSZP-s képviselő ugyanaz, mint Gulyás G. Gábor bukott csepeli ügyvéd.

  24. Hannibal szerint:

    Tisztelt …!

    Sajnos ez egy ilyen ország!

    Bűnözők hozzák a törvényeket, védve saját hátsó felüket!
    Barátaikról és üzlettársaikról nem is beszélve…

    A csepeli mszp-sek harcolnak az első sorban a korrupció ellen?!
    Na, erre mondják pestiesen, hogy nem semmi!

  25. Manitu szerint:

    El tudátok képzelni mekkora botrány lenne, ha egy fideszes tenne ilyet? Már a kereskedelmi TV-k óránként, a rádiók húszpercenként mondanák be az esetet.

    De nem fideszes tette, úgyhogy hallgat a sajtó. Annyi mocsok folyik ki az MSZP-ből, hogy ez már nem üti túl a érzékenységi küszöböt.

  26. toto szerint:

    majd kormányon a Fidesznek kezdeni kell valamit ezzel a kiegyenlítetlen média viszonnyal, egy kicsit a kereskedelmi adók hóna alá kell nyúlni. Lesz majd érdeksérelem, de ennyit fel kell vállalni, ha nem akarnak 4 év után újból ellenzékbe kerülni. Sarközy is megcsinálta, volt egy kis jajjgatás, aztán simultak mint a kiscicák.

  27. Mózsi szerint:

    Köszi LB én is láttam, a kérdésem költői volt.
    Csepeli és létszámában szerény, de kitartó csapata még mindig hallgat! Csak nem náluk is kiverte a biztosítékot a hír? Ez is költői kérdés volt.

  28. LB szerint:

    Ez az eset azért nem ugyanaz mint a múltkori.
    Egyrészről itt most nem beszélhetünk sikkasztásról.
    Másrészről, az ügy amiért a pénzt felvette, még nem záródott le.
    A megbízását tavaly vonták vissza, így az elévülés is akkor kezd(het)ett el ketyegni, ami még – szerény véleményem szerint – nem járt le.
    Hogy az “ügyvéd úr” ennél az esetnél követett-e el törvénysértést, nem tudom.
    De tekintettel a korábbi esetre, jó lenne ha a nyugdíjas hölgy konzultálna egy tisztességes ügyvéddel – akinek semmi köze, kapcsolata nincs a csepeli MSZP-hez -, és ha szükség, tegyen feljelentést.

  29. vermes szerint:

    EKE – bevezetés

    (EKE – Elemezzük Kommentátor Ernőt)

    Bevezetés

    Az elmúlt pár évben Ernő (nickneveit felsorolni szinte lehetetlenség) igen gyakori és sokszínű megjelenéseivel „örvendeztette” meg a netezőket. Több fórumon (védekező)hadjáratot folytattak eme önjelölt kommunikátor-kommentátor-újságíró(?)-megmondóember ellen a beszélgetők.

    Tehetségtelen megnyilvánulásainak se szeri-se száma. Foglalkozott ő a csepeli napi történésektől kezdve sporttal, országos- és világpolitikával, bulvárral és cigánybűnözéssel. Tett mindezt hihetetlen tehetségtelenséggel, melyet néha elemezni érdemes.

    A kommunikációelméletben van egy fogalom: a zaj. Értik ezalatt azokat a megnyilvánulásokat, melyek a személyek közötti kommunikációt negatívan befolyásolják, mert a „zajjal” elnyomják, érthetetlenné teszik a valódi, hasznos tartalom kiszűrését.

    Ernő maga a ZAJ.

    És ha zajong, tűrnie kell néha a kritikát is….

    /folyt. köv./

  30. Elyza szerint:

    Ez azért nem semmi.Lassan meglehet alapítani a gulyáskárosultak
    egyesületét. Arra bíztatnék mindenkit, hogy ne hagyja magát, mert egyesek
    nagyon elszemtelenedtek .Felveszik a zsíros állásokból a fizetést és az sem elég nekik, ilyen szemétségekre vetemednek. Ezt meg kell állítani !.Sok lúd ,disznót győz. Ha nem megy szépszerével, a nyilvánossághoz kell folyamodni. Mondhatom szép kis szocialista viselkedés, idős beteg embereket átvágni,elszedni a pénzüket.Hogy nem sül le a bőr a képükről. Avarkeszi, Tóth Mihály mondjanak le!

  31. zed szerint:

    A csépel.info szerint mit takar az “ingyenes jogsegély” fogalma?! Általános értelemben ugyanis ingyenes tanácsadást jelent jogi témában, és nem jogi képviseletet magántermészetű jogvitában, tök ingyér! A százezer forintos ügyvédi munkadíj-előleg egyébként egy jutányos összeg, sok ügyvéd a kisujját sem mozdítja meg ennyi pénzért. Másrészt pénzügyi vita esetén a polgári bírósághoz szokás fordulni, nem a médiához, a sajtó nem alkalmas arra, hogy igazságot tegyen. Gulyás doktor és Avarkeszi képviselő urak azért küldték el a hölgyet úgymond a sóhivatalba, mert a független bíróság intézménye hivatott arra, hogy megmondja, ki tartozik kinek, kinek van igaza egy ilyen nehezen átlátható pénügyi vitában.
    Ennél az ügynél a büntetőjogi felelősség fel sem merül. Szóval miről is beszélünk??

  32. Papi szerint:

    zed!
    Te tényleg ennyire elképesztő vagy? Ha jól olvastam egy INGYENES jogsegély szolgálathoz fordult a hölgy ami 100 000 FT-jába került mert annyit kért egy jellemtelen gazember! Nem érzed mennyire mocskos dolog ez az egész! Szeretném azt hinni, hogy te nem vagy ennyire romlott!

  33. Demeter J. szerint:

    Ingyen adtak tanácsot, hogy melyik ügyvédet kérjék fel rászorultak a képviseletre?

  34. miska szerint:

    Zed Gulyás!
    Ha majd a te zsozsód bánja,akkor legyél ilyen okoska. Nem érdekes,hogy nem tőled kérte el,hiszen te olyan dörzsölt ZED vagy.A cél nem az lenne,hogy az ilyen esetek elkerülhetővé váljon a környezetünkben?
    Remélem egyszer te is ott fogsz várni a bíróság ajtaja előtt,mikor még akkor is azt gondolod,mindjárt itt van…De aztán megszólal a hangszoró, x,y ügyben kérem a feleket a terembe. Szomorú és dühős leszel hirtelen,mivel nagyon becsaptak és nem tehetsz semmit.
    Sajnálom,hogy ilyen emberek léteznek,minket “képviselnek”,és legálisan elveszik az emberek pénzét.

  35. Elyza szerint:

    Zed!

    Miről is beszélünk? Arról beszélünk, hogy a védenced ismét félrevezetett és megkárosított egy idős embert,mert úgy tűnik, nem dolgozott meg a 100.000.-forintért, a tárgyaláson sem képviselte sem ő, sem helyette valaki más , az ügyfelét. Ezt így szokás csinálni? Ez szerinted rendben van? Az Avarkeszi meg nem szegény ember, ígérgetni nagyon tud. A nénit elküldte a “sóhivatalba” a Te megfogalmazásod szerint, ami nem volt szép tőle , és Tőled sem ,hogy így beszélsz egy idős emberről..Ezt nálatok szociknál így szokás ? A szavatok annyit ér,mint a pipafüst? Hát nem azt kellet volna tennie, hogy a Gulyást rábírja, hogy adja vissza a pénzt amiért nem dolgozott meg? Szerintem a néni nagyon is jól tette, hogy a nyilvánossághoz fordult, hadd tudja meg mindenki, hogy milyen emberek vannak felelős közéleti funkciókba . Remélem nem sokáig ,mert ami sok az sok!

  36. papa szerint:

    De tehetsz miska kéred a tárgyalás elnapolását a biroság meg rendbirsággal bünteti az ügyvédet 50-100000 ft.

  37. Papi szerint:

    papa!
    Gondolod, hogy ezt egy egyszerű átlagember (PL: én) csak úgy tudja? Nem azért van az ingyenes jogsegélyszolgálat, hogy segítsen? Itt megint csak arról van szó, hogy ez a söpredék banda azt hiszi nekik mindent lehet bűntetlenül! Nem gondolnak azzal, hogy egyszer fizetni kell mindenért!

  38. papa szerint:

    üdv.Papi a tárgyalás napolását a biro kezdeményezi ügyvéd hiányába és te döntöd el hogy válalod ügyvéd nélkül vagy nem az ingyenes jogsegélyszolgálatrol nem hallotam az id.hölgy szavait kétségbe nem vonom mert nem ismerem de kiváncsi lennék hogy ki kutatta fel.

  39. papa szerint:

    még valami papi azért nem értem hogy azt mondogatják itt hogy nem járt el a tárgyalásra mert a biroság kö keményen meg kaszálja nekem évekig volt ügyvédem és mindig ot volt az uj ügyvédem egyszer nem jöttel 100000ért enyi volt a büntetés

  40. csepeli szerint:

    Aki itt a 3 év elévülési időről írogat, az nagyon nincs képben.
    Először is ez nem sikkasztás, nem is bűncselekmény, hanem sima polgári ügy, szerződés hibás teljesítése.
    Másodszor, ha sikkasztás volna, akkor sem 3, hanem 2 év lenne az elévülés, mivel 200 ezer Ft alatt van az összeg.
    Harmadszor, a polgári jogi követelések elévülési ideje 5 év. De ez is csak akkor, ha a jogosult nem szólítja fel írásban a kötelezettet teljesítésre. A felszólítástól az elévülés újraindul.
    Tessék mán egy picit tájékozódni alapvető jogi kérdésekről.

  41. LB szerint:

    De jó, hogy te van a topic ügyvédekkel, vagy legalább is annak látszó egyénekkel: Zed, csepeli, …

    Mindazon által én nem vagyok benne biztos, hogy ezt az esetet nem lehet-e megvizsgálni büntetőügyi szempontból is. Pl. csalás, megtévesztés esete nem forog-e fenn?!

  42. "*" szerint:

    Vagy tele van a topic ügyvédekkel vagy épp Gulyás írogat álneveken. Zed és Papa elég Gulyás-gyanús 🙂

  43. Gordon szerint:

    Zed, és csepeli “ingyenes jogtanácsadást” tart nekünk, aztán nehogy mi is úgy járjunk, mint Németh László, vagy az idős hölgy.

  44. Gordon szerint:

    Csepeli azt írja: “Aki itt a 3 év elévülési időről írogat, az nagyon nincs képben. Először is ez nem sikkasztás, nem is bűncselekmény, hanem sima polgári ügy, szerződés hibás teljesítése.”

    Ezzel gyakorlatilag elismerte, hogy Németh László ügyében sikkasztés történt, különben hogyan lehetett ott 3 év az elévülési idő. Szegény csepeli addig addig okoskodott, míg csak tökönszúrta megát. 😀

  45. Papi szerint:

    Papa!
    Ha elolvastad az elejét a nyilatkozatnak akkor nem értem miért vitatkozol ezen a témán. Világossan leírták, hogy nem ment el a tárgyalásra! Én nem vagyok olyan jártas mint ez az “okostojás” csepeli de van erkölcsi érzékem és én is eltudom olvasni úgy a BTK-t mint a PTK-t is sőt a Magyar Alkotmányt is. Gyakorlatilag gulyás és úgytűnik Avarkeszi is eggyik törvényt a másik után sérti meg de egy biztos erkölcsileg mindannyian 0-ás szinten vannak! Ennyit a csepeli maszop ingyenes jogsegély szolgálatáról. Itt szeretném megjegyezni azért nagyon kiváncsi lennék egy jobb érzésű ügyvéd véleményére is! (De az ne a csepeli nevezetü “okostojás” legyen).

  46. Papi szerint:

    Gordon!
    Csak az a baj, hogy neki még az sincs olyan buta!

  47. csepeli szerint:

    Gordon!

    Annyira ostoba vagy, hogy az hihetetlen!
    Nem azért volt a másik esetben 3 év az elévülési idő, mert sikkasztás történt, hanem mert sikkasztás miatt jelentették fel Gulyást, és ebben az ügyben folyt a nyomozás.

  48. Vica szerint:

    Kedves csepeli!
    Ha nem történt sikkasztás, akkor mire föl kell közel 2 milkót kifizetnie a gulyásnak? Ha olyan ártatlan, mint a ma született bárány, miért zárták ki a kamarából? (Talán mert olyan csúnya, gonosz, rosszindulatú emberek döntöttek sorozatosan szegény kis gulyás sorsáról?)

  49. Manitu szerint:

    Hányingerem van attól, amit az MSZP-sek megtesznek teljesen egyértelmű ügyekben.

    Ha egy könyvelő jogtalanul zsebretesi az egyik munkavállaló rendkívüli jutalmát, majd amikor iderül, hogy a jutalom nem volt jogszerű, és hagyja, hogy a munkavállalóval fizettessék meg azt, akkor azt aljadék toljvaj szmétládának tartjuk, aki sikkasztott.

    Ha ezt egy MSZP-s ügyvéd teszi, akkor mindez megnevezhetetlen nem-sikkasztás, mivel letelt az elévülési idő.

    Ha egy porszívóügynök ingyenesen ajánlja be saját méregdrága porszívóját, azt egy patkánynak tartjuk. Ha az MSZP-s politikusok saját magukat és társaikat ajánlják be ingyenes jogtanácsadás címén, aztán nem csinálják meg azt a munkát, amire méregdrágán leszerződtek, az Csepeli szavaival “szerződés hibás teljesítése”.

    Megjegyzem, hogy tudtommal előleg elvből nem lehet több, mint a teljes összeg harmada. Ha Gulyás et-ból indulunk ki, és 300 ezer forinttel számolunk, mint munkadíjjal, akkor Gulyás drágábban dolgozik, mint a sztárügyvédek. Mert ugye egy ilyen ügynek nincs sok tárgyalása, a vele eltöltött összes idő sem több mint másfél munkanap. Ennyi pénzért a legkomolyabb ügyvédi irodák dolgoznak, és már külvárosokban (Csepel!!!!) vagy kisvárosokban sokkal olcsóbb az ügyvéd.

    És még figyelembe sem vettük, hogy GULYÁS EZÉRT A PÉNZÉRT SEMMIT SEM CSINÁLT!

  50. Papi szerint:

    csepeli!
    Ekkora hazugságot egyszerűen nem tudom, hogy tudsz leírni! Nem Gordon az ostoba hanem te vagy idióta! Hát legalább arra figyelnél amit leírsz! Ha nem volt sikkasztás akkor nincs elévülés se te “okostojás”! Látod mennyire nem vagy tisztában semmivel! Az előző esetben először megtörtént a sikkasztás és csakk utána volt ügyészségi vizsgálat és mire a bíróságra kerülhetet volna a bűnügy addigra telt le az elévüléshez szükséges idő! Most meg egy ingyenes jogsegély szolgálatért kért pénz és amikor nem teljesítette a feltételeket nem is adta vissza sőt cinikussan letagadta! Nem szívessen írom le de szerintem te csepeli pont olyan sötét gazember vagy mint gulyás és ráadásul buta is, mert amit mond neked gulyás, hogy miket írjál még azt sem tudod úgy vissza addni! Szerintem te nem vagy a gulyás mert ahhoz te túl buta vagy!

  51. Manitu szerint:

    Papi, csepeli nem idióta, hanem Gulyás, vagy valamelyik MSZP-s ügyvéd elvtársa.

    Hát nem érted?

  52. Gigi szerint:

    Manitu,
    nem hallgat a sajtó: íme, mi is megszólalunk a fenti korrekt kis interjú nyomán. Igaza van a néninek: ha senki nem segít neki, a nyilvánosság a legjobb megoldás. (Akkor is, ha a segítők másra is használhatják ügyét. Talán nem véletlenül találtak rá, de ha ilyen aljas volt vele akárki, tök másodlagos, hogy ki miért karolja fel.) Szóval tessék teríteni az ügyet még szélesebb körben, mozgósítani központibb médiumokat, hogy öntse már el végre a csalókat a fekália… Egyszerűen gyomorforgató, amit művelnek. 🙁

  53. csepeli szerint:

    Papi, te tökéletesen hülye vagy, veled még szóba sem érdemes állni.
    Figyelj, apafej! Ha valakit feljelentenek valamiért, az nem azt jelenti, hogy elkövette, hanem hogy elkezdenek nyomozni az ügyében. Ha viszont a feltételezett bűncselekmény olyan régen történt, hogy a feljelentés már az elévülési idő után érkezett, akkor megszüntetik a nyomozást, tehát nem derítik ki, hogy elkövette-e, hanem hagyják a francba az egészet.
    Tehát azt mondani, hogy csak akkor van elévülés, ha megtörtént a bűncselekmény, világraszóló ostobaság!
    De persze az intelligenciahányadosod ismeretében nem várom el, hogy ezt képes legyél felfogni.

  54. Gigi szerint:

    csepeli,
    nem értek a joghoz, ezért jobb híján elfogadom az érveidet. Igen ám, de nem veszed észre, hogy mennyire leragadsz egy-egy kifejezésnél, pedig kisugárzik a hsz-eidből, hogy te is pontosan tudod: a fészkes fenébe a joggal, ha erkölcstelen, a társadalom széles rétegei által megvetendő cselekedetekre ad kiskapus lehetőséget!!! Ezért volt hihetetlenül arcátlan KBM érve is, hogy 3g/2g!!! Ezzel takarózni annyira tisztességtelen…

  55. Manitu szerint:

    Gigi, a saját szakmádról is rossz véleményt mondasz, ha azt sugallod, hogy csak a sajtóorgánum másodlagos szándéka lehet e nyilvánosság maga.

    csepeli, ha jogász vagy, és azt állítod, hogy csak azokra mondják rá, hogy tolvaj, akiket jogerős bírósági ítélettel elítélnek, te volnál a tökéletesen hülye.

    Csakhogy nem így van. Pontosan tudod, hogy amit Gulyás jellemzően idős, védtelen, beteg, rokkantnyugdíjas emberekkel művelt a pénzükért, az mocskosul gusztustalan.

    Ha nem lenne ott Gulyás neve és az, hogy ügyvéd, csak az általa átvert emberek kora, leírása, akkor a helyi jobbikosok simán cigánybűnüzésnek neveznék ,amit tett. Persze nem cigánybűnözésről van szó, csak hitvány piti, alávaló cselekedetekről. Amit jelen esetben egy MSZP-s követett el. És a párttársai nem átallanak kiállni mellette, meg itt a fórumon védeni a védhetetlent.

    SZÉGYEN!!!

  56. T. szerint:

    Aha! Avarkeszi ingyen átküldte a nénit a másik asztalhoz, ahol már ahhoz, hogy gulyás megemelje a bal kezének középső ujját, százezret kell fizetni?! Jesszus!
    Már tisztán látom, hogy gulyás kifejezetten nyugdíjasokra szakosodott!:(
    Azt gondolta, hogy az idős emberek nem mernek kiállni az igazukért? Az időseket be lehet csapni? Meg lehet lopni? Azt gondolta, hogy ha már elvette a pénzüket, már nem fog jutni újabb ügyvédre? Felfordul a gyomrom!:(

    Ezt a selejtes embert el kellene már távolítani a közéletből, a kerületből!Sőt, az országból is! Vagy be kellene zárni egy pszichiátriai intézetbe, ahová való!!

    Egyúttal igazán üdvös lenne, ha némelyik holló – saját érdekeire tekintettel, előre gondolkodva- fajtársa szemét vájná ki, mielőtt az övé is sorra kerül!

  57. Gigi szerint:

    Manitu,
    ismerem a szakmámat, tehát a vadhajtásait is. (Te nem így vagy a saját szakmáddal?) Ez még nem egyenlő azzal, hogy minden szép és jó így! Más témában már kifejtettem: sokan vagyunk ám, akik az újságírók tisztesség-presztízsének visszaállításán fáradozunk. Legfeljebb csak halkabban, mint a botrányt kavarók.

  58. Gigi szerint:

    T.,

    az apósom is nyugdíjas, akitől 50 ezret vett fel, és nem ment el a tárgyalására. 🙁 Csak az van, hogy az öreg sosem fog kiállni a nyilvánosság elé, tehát mégiscsak kellene egy hely, ahol a károsultak együtt jelentkezhetnének. Továbbmegyek: nincs egy korrekt ügyvédismerőse itt valakinek, aki elindítaná a polgári pereket egy csomagban 3g ellen?

  59. Gordon szerint:

    Én inkább Avarkeszi szerepére figyelnék oda a történetben. Visszataszító ahogy a “nép ügyvédje” viselkedik. Ilyen lenne hát egy igazi baloldali politikus?

  60. zed szerint:

    Az öregasszony leveléből kiderül, hogy elbirtoklás miatt kezdett pereskedni. Miről is szól az elbirtoklás? Arról, hogy valaki hosszabb időn keresztül (legalább 10-15 évig) használja másnak a tulajdonát, szedi a hasznait (pl. földterület esetén a terményt), majd kéri a bíróságot, hogy állapítsa meg, hogy az már az övé. A tipikus ingyenélők szoktak élni ezzel a jogi lehetőséggel, kisajátítják azt, amiért más megdolgozott, majd mindenféle ellentételezés nélkül maguknak követelik a dolgot. A riportból megtudtuk, hogy elhúzódó jogvitáról van szó, tehát feltehetően a tulajdonosnak is volt ehhez egy-két szava, ami érthető is.
    Ezt csak azért írtam le, hogy érzékeltessem, attól, hogy valaki öreg és esetleg becsapták, még nem biztos, hogy olyan áldozat, akit érdemtelenül szedtek rá.

  61. csepeli szerint:

    zed!

    A riportból nem derült ki, hogy a néni volt az elbirtokló vagy tőle birtokoltak el valamit! Tehát miről hadoválsz itt?

  62. LB szerint:

    zed!

    Honnan ismered az ügyet?
    Honnan tudod, hogy az idős hölgy az elbirtokló és nem tőle akartak elbirtokolni?
    Miért akarsz hangulatot kelteni az “áldozat”-tal szemben?

    Mellesleg meg tudod mondani, hogy az “ügyvéd úr” mit tett, a felvett 100000 Ft-ért? Ha semmit, akkor becsapta, megtévesztette az idős hölgyet. 🙁 Ugyanaz a kategória, mint mikor egy ügynök előleget kér valamilyen termékre, majd lelép és az árut nem szállítja le!
    Szerintem ez nagyon is büntetőügyi kategória! És úgy gondolom, hogy érdemes lenne csalás miatt feljelentést tenni!

  63. Öreg halász szerint:

    Az viszont kiderül a riportból, hogy Gulyás ezt az idős asszonyt is átverte, megkárosította.

    Akkor volt a Németh László, akinek egészségkárosodása is lett abból, hogy Gulyás, miután el sem ment a tárgyalásra, elvette a pénzét. Itt van ez az özvegy, akitől munkadíj-előleget kért az ingyenes jogsegélyen, aztán nem dolgozott semmit. Giginek az apósától kért el úgy ötvenezret ez az áldott jó ember, hogy szintén nem csinált utána semmit.

    Abba nem mennék bele, hogy a többi itt beírt ügyből mi lehet az igaz, és mi nem. Én ezek után elhiszem, hogy amit írtak, annak a java része igaz.

    És ez az ember MSZP-s képviselő, a pártja pedig a végsőkig kitartott mellette, holott a parlamenti képviselőig mindenki tudott arról, amit művel. Csakúgy, mint a Deme ügyben.

    És innen már az MSZP-ről lehet csak szó: milyen pártszervezet van itt, kik a tagjai, milyen mély lehet a mocsok, amit eltűrnek?

  64. Elyza szerint:

    Zed!
    Szóval elismered, hogy az idős nénit a védenced rászedte! = Félrevezette, becsapta ,elvett tőle 100.000.-Ft-ot,amelyért nem dolgozott meg?! A magyar társadalomban ezt csalásnak,lopásnak is nevezi !. Tudom,tudom az alkotmány…………….. ,meg az elévülési idő……… Azt mondom itt az ideje a féregtelenítésnek!!!

  65. csepeli szerint:

    Elyza, beszélsz te itt hülyeségeket, a néni önként adta oda a pénzt, és előlegként adta, ami épp azért előleg, mert nem dolgoztak még meg érte.

  66. csepeli szerint:

    Öreg halász, le vagy maradva egy-két brosúrával, ez az ember nem MSZP-s képviselő, kilépett.

  67. Hugi szerint:

    Ha egy iparos munkadíj elõleget vesz fel, aztán lelép és nem csinál semmit, akkor az egy tolvaj genyó. Ha Gulyás Ver át nyugdíjasokat, akkor õ egy tündér.

  68. Elyza szerint:

    Csepeli!
    A Gulyás még megfog dolgozni ezután a pénzért? Mennyi idő is telt el azóta?Ha jól emlékszem a néni azért vonta vissza a megbízást,mert nem csináltak semmit a pártfogoltjaid azonkívül, hogy ígérgettek. Én azért kíváncsi lennék arra az önkéntes felajánlásra. Hogyan is történt.A Gulyás meg azért lépett ki, mert már forródróton mondták neki a jobb érzésű MSZP-sek,hogy lépjen le és már nagyon égette a fülét. Ugy gondolta így szebben hangzik, mintha kirugták volna. Az eddig nyilvánosságra került ügyekből számomra az derül ki, hogy idős beteg emberek megkárosítására szakosodott a 3g és ehhez asszisztáltak,falaztak neki a felettesei a Tóth Mihály és az Avarkeszi is. Most pedig csepeli Te is. Kije is vagy Te a Gulyásnak?

  69. Elyza szerint:

    Gulyás Fizess!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Tudod a rokkant nyugdíjasnak amivel tartozol! / 200.000.-Ft amit lenyúltál+ a kamatai+ amit a bíróság egészségkárosodás miatt megítélt számára/

    Gulyás Fizess!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  70. Vátesz szerint:

    Csepeli! A nyugdíjas hölgy a megbízást visszavonta, tehát Gulyásnak most már, pontosabban rögtön a visszavonás után el kellett volna számolnia.
    JAVASLOM A HÖLGYNEK ÉS MINDENKINEK, AKIT GULYÁS ÁTVERT, S A PÉNZÁTADÁSRÓL RENDELKEZNEK ELISMERVÉNNYEL, DE SZÁMLÁT/VÉGSZÁMLÁT (ÁFÁT IS FELTÜNTETŐT!) NEM KAPTAK, A RENDELKEZÉSÜKRE ÁLLÓ BIZONYLATOKKAL MENJENEK BE AZ APEHBA ÉS JELENTSÉK BE, HOGY NEM KAPTAK SZÁMLÁT!!! Előtte fénymásoltassák le a bizonylatokat, s az átvételt igazoltassák az APEH-hal, mert a komcsik keze messzire elérhet.
    Nem kell vacakolni Gulyással, a jó kis vagyonosodási vizsgálat majd kimutatja, miből él. Mindennap elmegyek a háza előtt, fényárban úszik a ház, kocsi is van vagy kettő, vajon a tanári fizetésből+képviselői tiszteletdíjból telik erre? Ha igen, miért nem fizette már ki az adósságait?

  71. LB szerint:

    csepeli!
    Gulyás tagja még a cseplei MSZP-nek? Képviselő?
    Ha mindkettőre igen a válaszod, akkor az is igaz, hogy Gulyás MSZP-s képviselő!

    Hiába próbáljátok fényesre nyalni az “ügyvéd úr” hátsó részét, attól az még sz@ros marad!

  72. Vica szerint:

    Kedves LB!
    Gulyás nem tagja a csepeli MSZP-nek, mert kilépett (sajnos nem írhatom, hogy kirúgták). A képviselőségről nem mondott le (mert mindenki szereti és csodálja Őt), s függeltlenként valószínűleg az MSZP mellett fog majd kiállni (talán ezért engedték, hogy ő lépjen ki a pártból).

  73. Öreg halász szerint:

    Gulyás csak azután lépett ki a frakcióból, hogy kiderült az egyik ügye. A frakciója még most is védi itt a fórumon.

    Amit művelt, azt MSZP-s politikusként tette. Amit tett, arról tudtak az MSZP-s társai. Amikor kiderült volna az egyik ügye, akkor a polgármesterig bezáróan mindenki falazott neki. És nemcsak falaztak, de a mostani esetből egyértelmű, hogy újabb és újabb ügyfelekhez is hozzásegítették!

    Az is elgondolkoztató, hogy a külvilág felé ingyenesként reklámozott jogsegély célja vagy eredménye az MSZP-s ügyvédek ügyfelekkel való ellátása lehetett. Legalábbis az interjú erre enged következtetni. Ja, és ha jól emlékszem a rokkantnyugdíjas is elment erre az ingyenes jogsegélyre, miután Gulyás megkárosította, de bezzeg neki nem segítettek semmit, csak sunnyogtak tovább. Szégyen!

  74. toto szerint:

    Igaza van miska72-nek amikor ilyenkor azt mondja, hogy ez egy csepeli maffia, szélhámosok vezetik a kerületet stb… Olyan összefonódások, falazások, bűncselekmények fognak még itt kiderülni, ahogy omlik szét a rohadt rendszerük, hogy ennek a senkiházi gulyásnak az ügye, egy piti kis csínytevésnek fog csak tűnni. (persze attól még ő is egy szélhámos!)

  75. Öreg halász szerint:

    Ha, hogy el ne felejtsem: az után, hogy Gulyás a rokkantnyugdíjas pénzét elvette és kirúgták az ügyvédi kamarából, még állást is szereztek neki a KISZ-Munkásőr-MSZMP-MSZP-s iskolában.

  76. Manitu szerint:

    Nézzétek meg Gulyás szemét azon a képen!

    A macskámnak van ilyen szeme, amikor meglátja az áldozatát. De érdemes megnézni Avarkeszi szemét is a másik képen. Én azt olvasom ki belőle, hogy legszívesebben a francba küldené azt a nőt. Nem csoda, hogy lepattintotta az özvegyasszonyt is a Gulyás karmaiba.

  77. Attila szerint:

    Kezd már elegem lenni ebből. Egyszerűen nem hiszem el, hogy egy politikus(még ha ezt nem is politikusként követte el) tesz valamit, akkor annak nincs következménye.
    1 hónapja megy már a háborgás, nem történik semmi. Az mszp ugyanúgy kezeli az ügyet, mint a többit. Legyen már vége!
    Akkor vegyük a kezünkbe mi az ügyet, menjünk a háza elé, mint civilek és frissítsük fel az emlékezetét.
    Egyéb esetben nem lepődnék meg rajta, ha a kertjét tisztes csepeli polgárok szemétlerakónak néznék.

  78. toto szerint:

    amíg ezek vannak hatalmon nem várható semmi változás, ha fordul a kocka, akkor elő le lehet porolni a mocskos ügyeiket és elő lehet venni az elvtársakat. Tele lehet már a gatya.

  79. Vátesz szerint:

    Attila! Én is rég meguntam már Gulyást, s attól tartok előbb-utóbb mindenkinél ez lesz, s akkor ő lesz a győztes. Ezért javasoltam vagy egy hete, csináljunk már valamit, nyilvánosan gyűjtsünk az öreg javára a Szent Imre téren az óra alatt (a Fidesz szokott helyén). Ezzel hatalmas visszhangot lehetne kelteni, s égetni az MSZP-t. A Fidesznek nem kell az ötletem, pedig a csepel.info@gmail.com címre is elküldtem. Admin azt írta nem rossz a javaslat, de inkább Gulyásnak kellene fizetnie. Hát nem fog.
    Javasoltam, hogy ne csak a szánkat tépjük, mi is adakozhatnánk borítékba, belülre írva a nicknevünket, bizonyítva, hogy különbek vagyunk az MSZP-seknél. DIXI ET SALVAVI ANIMAM MEAM!
    (Itt meg feljebb javasoltam a károsultaknak, Gulyást jelentsék fel számla nem adás miatt az APEH-nál. Al Capone-t is adócsalás miatt sikerült börtönbe juttatni!)

  80. Attila szerint:

    Igen, bevallom emlékszem is az ötletedre. Ha jól rémlik a felajánlott összeged, akkor annyival én is beszállok, így már 2000 ft.

  81. LB szerint:

    Vica!
    Olvass figyelmesebben! Az MSzP-ből nem lépett ki, csak felfüggesztette a tagságát. Ez azért nem ugyan az. Most, ha úgy gondolja, bármikor visszamehet és a többiek nem akadályozhatják meg.
    Ha kilépett volna, akkor újra kellene kérnie a felvételét és végig járnia a procedúrát.

  82. […] „Holló és Holló”: így működik az ingyenes jogsegély MSZP-módra? […]

  83. Vica szerint:

    Kedves LB!
    Valóban. Igazad van, nem lépett ki, csak felfüggesztette, és ez igen nagy különbség. Ha elül a vihar, majd visszamegy…

  84. T. szerint:

    Kedves Vátesz!

    Egyet kell értsek adminnal! Szép, és emberi gesztus, amit már korábban is felvetettél. De nem Te, és nem a csepeli emberek tartoznak N. L.-nek, hanem gulyás! Ezért kizárólag neki kell (meg)fizetnie!

    Ellenben, ha tenni akarunk-akartok valamit, és nem csak a “szánkat tépjük” az eredeti ötletet kicsit átgondolva, a következő javaslatot tenném.
    Akár a Fidesz “szokott helyén”, akár máshol egy dobozba lehetne gyűjteni levélkéket – névvel, vagy nicknévvel, pár sorral ellátva- amely erkölcsi, emberi támogatásotokról tanúskodik, és arról a tényről, hogy elegünk van az ilyen közéleti személyekből!
    Ez többet jelentene! A későbbiekben is!
    Továbbmegyek! A kerületünk azon politikusai is elhelyezhetnék levélkéjüket a dobozban, akik elítélik gulyás tetteit!:D
    De várom a további javaslatokat is:D

  85. Elyza szerint:

    Abból,hogy a 3g felfüggesztette a tagságát,milyen hátránya származik? A ruhát is felfüggesztjük addig amíg megszárad,utána meg vissza felvesszük. Azért remélem nekik nem sikerül tisztára mosni a szennyest. Tessék mondani struccpolitikát folytató mszp-s elvtársak sok szennyesük van még?

  86. Vica szerint:

    Kedves T.!
    Az ötleted, hogy írjuk le és gyűjtsük össze a tiltakozásunkat a mai szennyezett közéleti szereplőkkel kapcsolatban szerintem nagyon jó.
    Az a véleményem ellenben, hogy nem helyes ezt politikai alapon tenni, mert (legalábbis szerintem) nem arról lenne szó, hogy valamely pártot le kell járatni, hanem inkább arról, hogy becstelen emberek ne vegyenek részt a közéletben soha többé, egyetlen pártban sem.

  87. papa szerint:

    ,,*,, szivesen össze futok veled csak hogy lásd a különbséget

  88. Papi szerint:

    csepeli!
    Megint hülyeséget beszélsz! Azért indult nyomozás mert feljelentés történt. Ha nem volt bűncselekmény akkor az ügyészség BŰNCSELEKMÉNY HIÁNYÁBAN MEGSZÜNTETI A NYOMOZÁST ha történt bűncselekmény amit az ügyészség derít fel akkor kerül bíróságra az ügy demivel az elkövetés és a bírósági eljárás között eltelt több év amit elévülési ídőnek neveznek ezért nem kerülhetett bíróságra a te gazember gulyásod ügye. Úgyhogy nekem te ne dumálj arról, hogy nem történt bűncselekmény igenis megtörtént csak az a becstelen gazember úgynézki, hogy megússza, legalább is azt hiszi de réved egyocska jellemtelen megbélyegzet gazember.

  89. Papi szerint:

    T! és ti mindjáan!
    Olvastam a hozzászólásaitokat szerintem mostmár csak egyféle képpen tudunk ellenük védekezni, hogy amikor szavazni kell nem reájuk szavazunk és nem is figyelünk a sárdobálásukra!

  90. Papi szerint:

    “mindanyian” a helyes szó bocs!

  91. papa szerint:

    Vátesz. szivesen beszálok én is küldj egy számla számot vagy egy helyet ahová le lehet tenni pénzt.kössz.

  92. T. szerint:

    Vica!:-)

    Félreértettél! Nem arra gondoltam, hogy politikai alapon tegyék meg. Ellenkezőleg! Ez nekik is egy lehetőség lenne arra, hogy magánvéleményt nyilvánítsanak nicknév alatt, vagy csak egy keresztnévvel. Szerintem vannak olyan politikusai a kerületnek, akik nyilvánosan nem “vállalják, vállalhatják” a véleményüket, pedig nekik is felfordul a gyomruk gulyástól. Tudod, a remény hal meg utoljára, és lehet, hogy túlságosan is jóindulatú vagyok?!:-)
    Persze, nem azt mondom, hogy az én ötletem a jó. Mindenesetre még mindig azt szeretném, ha nem a csepeli emberek fizetnének, bármennyire is jó szándékkal teszik ezt.

    Papi, abban biztos lehetsz, hogy még az is 2x meggondolja hova x-l, aki eddig esetleg nem tette!:-)

  93. T. szerint:

    Gigi,

    van itt pár ügyvéd, az biztos.:-) (Köztük gulyás is, több név alatt)
    De nem tartom valószínűnek, hogy bármit is tennének gulyás ellenében.:(
    El tudnék képzelni olyat, – persze tisztességes ügyvéd közreműködésével-hogy valóban ingyenesen tanácsot adnának a károsultaknak, kiokosítanák a vonatkozó BTK, PTK-ból, elkészítenék a hivatalos papírokat. Utánajárnának annak, hogy egyáltalán van-e lehetőség a törvényes számonkérésnek. Vagy úgy járnának, mint N.L.:(
    Persze, ez csak hirtelen ötlet. A leglényegesebb “elem” hiányzik.:(

  94. kiss szerint:

    Eddig senkit nem érdekelt mit csinált az ügyvéd, csak most mikor jönnek a választások!!! Nem érdekes? Eddig hol volt a kedves idős emberke?

  95. T. szerint:

    Kedves kiss!

    Eddig is megvolt a kedves, idős emberke!
    Próbálkozott a kedves, bájos ügyvédnél, hogy adja vissza a pénzét. Aztán próbálkozott a kedves, felelősségteljes polgármesternél is, hogy járjon közben, segítsen, bírja rá a kedves, bájos “beosztottját”, hogy adja vissza a pénzt!
    Próbálkozott törvényes módon, magánemberként visszakapni a pénzét.
    De tudod, ez a kedves, bájos, segítőkész ügyvéd, gerinctelen módon próbálta nem fizetve megúszni az ügyet, és próbálkozott mindenféle hazugsággal átverni az embereket.
    A kedves, bájos, segítőkész ügyvéd mindamellett közéleti személy, kerületünk képviselője. De talán inkább a setétceleb kategóriába sorolnám!

    Mi pedig kedvesen, bájosan szeretnénk tudni, hogy milyen emberek is vezetik, képviselők a kerületet! Engedd meg nekünk!

  96. T. szerint:

    Illetve: személy szerint engem a választások után is érdekel, ha valamelyik csepeli képviselő, közéleti személy ilyen aljas módon ver át embereket.
    Bárki, bármelyik oldalról is legyen!

  97. Papi szerint:

    Kiss!
    Vissza dobom a kérdést! Nem lehet, hogy csak azért derülnek ki ezek az esetek mert mostmár biztos az elévülés?

  98. laszlo666 szerint:

    “*” ! Szerintem csalódnál ha találkoznál ezzel a gulyás gyanús személlyel…
    Nem ajánlom,de nem vagyok az anyukád! Vagy nálatok kimaradt az a rész,hogy rá ne lépj az oroszlán farkára? Ebből az MSZP-FIDESZ hol legyen mikor legyen,hánykor legyen mennyi legyen legyen ne legyen jogtár light vagy Bárándy klón nem unalmas egy kicsit? Nem védem,de nem akkor láttál ott sok kocsit mikor foglalkoztatás tartottak? Azért mert fotózkodom Bill Clintonnal,még nem vagyok a rokona… Leszögezném én én vagyok,nem más! De ma a HBO-n 22:00 Aliens Vs. Predator… Az sokkal izgisebb lesz!

  99. Vica szerint:

    Kedves Kiss!

    Itt volt közöttünk. Eleinte még reménykedett, hogy ígéretéhez híven mindent elintéz az “ügyvédje”, majd reménykedett gulyás ígéretében, aztán a bíróságban, de a sok remény és bizalom helyett már réges rég el kellett volna indítania a lavinát. Ha nem hitt volna abban a kis gennyes féregben, és hamarabb elindítja a pert, talán már nem tőle vonták volna le azt a pénzt, amit gulyás vett föl, esetleg elítélhette volna a sikkasztót a bíróság, s talán Németh úr is visszakaphatta volna a pénzét, ha már elveszítette.
    Látod, így van az, amikor egy jogban járatlan idős ember becstelen ügyvédhez fordul, s bízik benne… Múlik az idő. Aztán tudod, nem mindenki mer egy ügyvéddel, egy képvieselővel ujjat húzni. Vannak olyan emberek, akiknek nincs elég önbizalmuk, de ha látják, hogy más is megpróbálja kiharcolni az igazát, s talán sikerülhet is, felbátorodhatnak azok is, akik addig féltek.

    Ez a legnagyobb szemétség az egészben. Felelős pozíciókban, olyan helyeken ülnek becstelen emberek, ahol a rászorulók menedéket, segítséget keresnek. Szerinted ez megengedhető? Ha a Te édesanyádat, vagy édesapádat csapja be, néhi hülyének egy ilyen mocsok, és utána még röhög a markába, Te mit szólnál hozzá?

  100. Vica szerint:

    néhi=nézi

  101. médi szerint:

    Ha már itt a választás, kampányfogásként kifizethetik ggg összes adósságát. Avajkeszitől tudom, hogy a jogállam mindenkié. Csak azt nem mondta, hogy Mindenki nem bárkiből lehet.

  102. Elyza szerint:

    Kedves kiss !
    Azt mondja,hogy senkit nem érdekelt, hogy mit csinált/ Vagy inkább nem csinált a felvett pénzért /az ügyvéd. Ezt én nem állítanám. A néni is ment a pénze után ,meg remélte hátha amit ígérgetnek a jog “nagy tudorai”
    be is váltják. De mivel ők az altatás ,a félrevezetés nagymesterei sikerült a nénit egy ideig hitegetni. Mostanra gondolom betelt a pohár,mint a másik idős
    embernél ő is megelégelte a dolgot.

  103. Vica szerint:

    Kedves Vátesz!

    Jó. Csináljunk valamit. Ha Németh úr nem tőlünk szeretné megkapni a pénzt (ebben szinte biztos vagyok, ha T. ezt írta), akkor szervezzünk néma tüntetést a Szent Imre téren. Jelentsük be tisztességesen, hogy jogunk legyen ott gyülekezni, és gyűjtsünk aláírásokat a tiszta közéletiségért, s gulyás (estleg Avarkeszi és Tóth) kitiltásáért a közéletből (amennyiben ezt Ti is így látjátok). Meg kellene beszélni, hogy ki intézi a tüntetés törvényes lebonyolításához szükséges lépéseket, s javaslom, hogy ez ne politikai ügy legyen. Biztos vagyok benne, hogy sok baloldali érzelmű embert is zavarnak az ilyen típusú visszaélések, s hogy minden oldalon vannak becsületes emberek. Legyen lehetősége mindenkinek ott lenni, aki nem akar csaló, sikkasztó tolvaj képviselőket a jövőben.

  104. T. szerint:

    Vica!

    Az ötlet tökéletes, támogatom!:-) Kíváncsi vagyok, hogy hányan leszünk:-)

  105. Gigi szerint:

    Vica, húzz egy strigulát a listára az én (nick)nevemmel is! 🙂

  106. Vátesz szerint:

    Admin illetve aki ismeri a károsultakat!
    Legyetek szívesek eljuttatni a károsultaknak a 2009. november 6. 11:12-i bejegyzésemet az APEH-hal kapcsolatban, mint ahogy megjegyeztem Al Capone-t is adócsalás miatt sikerült elkapni, amúgy semmit sem tudtak rábizonyítani.
    A valamit tevésben eddig partner lenne Attila, Papa, T., Vica és én.
    Ha nem gyűjtünk vagy nem tüntetünk, amit rászánnánk, abból lehet, hogy egy fizetett hirdetést fel tudnánk adni a Csepel újságban. A célszemélyeknek éppen elég égés lenne az is. Aki kinyilvánítja még a szándékát, az egyben tehetne további ötletet is, viszont vegyük figyelembe, hogy kevesen nem érdemes tüntetni, másrészt belátható időn belül kell tenni valamit, mielőtt mindenki beleun.
    A TETT HALÁLA AZ OKOSKODÁS.

  107. Gigi szerint:

    Kedves Vátesz, ki ne hagyj a sorból… 🙂

    És igazad van, és addig kell ütni a …, szóval a vasat, amíg meleg! 🙂

  108. Vica szerint:

    Mivel nagyon nem mindegy, hogy hogyan szövegezzük meg a hirdetést, lényeges lenne szerintem, hogy annak megszövegezését hogyan oldjuk meg. Előre egyeztetünk, vagy valamelyikünk magára vállalja?
    Úgy tudom, kb. 2 héttel a hirdetés feladása után jelenik meg majd az újságban.

    Nincs tapasztalatom tüntetésszervezésben, tehát halovány lila dunsztom nincs arról, hogyan kell ezt intézni, s mennyi idővel előtte kell bejelenteni.

  109. Gigi szerint:

    A megszövegezett (pilot) anyag véleményezését és korrektúráját vállalom.

  110. papa szerint:

    Vátesz a valamit tevés alatt én anyagi segitség nyujtást gondoltam a Szent Imre teret még kocsival is elkerülöm nem hogy tüntesek tudod ott nem csak a szökökut van meg az önkormányzat van másik oldal is és engem ott nem nagyon kedvelnek szoval ezt nem eröltetem.

  111. Papi szerint:

    Vátesz!
    Velem is számolhatsz az ilyen mocskoknak párt állástól függetlenűl el kell tünniük!

  112. drjones szerint:

    Nos, az elévülés azért három év mert a büntetőeljárási törvény azt mondja, hogy a bűncselekmény a büntetési tétel felső határa, de minimum három év elteltével évül el, így olvasgass még kicsit a büntetőjogszabályok terén kedves “Csepeli” mielőtt igét hirdetsz. A konkrét eset pedig akkor ad alkalmat bűncselekményi gyanúra, ha legalább gyanú szintjén felmerül, hogy az ügyvéd úr úgy vette át az összeget, hogy már akkor esze ágában sem volt a nénit képviselni, amikor átvette.

  113. drjones szerint:

    Elnézést, a Btk.-ra akartam hivatkozni az elévülés terén, de már késő van.

  114. csepeli szerint:

    drjones:

    a három évvel kapcsolatban igazad van, viszont azt úgysem lehetne bizonyítani, hogy mi volt vagy mi nem volt esze ágában az ügyvéd úrnak, szóval a kérdésfeltevés is értelmetlen. Azért azt lássuk be, hogy igen nehéz csalásnak tekinteni azt, ha egy ügyvéd elvállal egy ügyet.

    Egyébként ez az egész történet elég fura. Ha nektek pénzzel tartozik valaki, mit csináltok? Éveken keresztül csak írogattok neki, megpróbáljátok felkeresni a lakásán, aztán három év elteltével beszéltek egy kollégájával, aztán megkeresitek a sajtót, aztán meg beszéltek a feltételezett főnökével? Ilyeneket csináltok?

    Mert én egy felszólító levél után a bírósághoz fordulok. Van egy fizetési meghagyás nevű hasznos kis eszköz az ilyen problémákra.

    A néninek ez vajon miért nem jutott eszébe? És nehogy azt mondjátok, hogy azért, mert Gulyás hitegette. Hitegetni lehet mondjuk pár hónapig, de 4 évig nem lehet hitegetni.

    A másik dolog: a Németh László-féle ügy is furcsa: a kártérítési perben jogerősen megítéltek Némethnek egy összeget. Ez két éve volt! Miért nem került végrehajtásra? Hol a bírósági végrehajtó? Miért nem árverezték már el Gulyás kocsiját, stb.?

  115. Vátesz szerint:

    A névsor eddig Attila, Papa, T., Vica , Vátesz, Gigi, Papi. Attilával mi ketten egy-egy ezrest ajánlottunk fel, szerintem ennél többet senkinek sem kellene adnia. Ahányan leszünk annyi ezerért kellene hirdetést feladni, remélem van díjszabás az újságban vagy a honlapjukon, attól függ mekkora méretű hirdetést tudnánk megfinanszírozni, viszont a hirdetési melléklet szóba sem jöhet, mert azt kevesen olvassák. Hétfőig kellene jelentkezni, aki még akar, s akkor én megérdeklődöm telefonon vagy személyesen a szerkesztőségben a lehetőségeket, ADMIN te pedig megadhatnád a Helyi Théma tarifáját, ha esetleg a Csepel újság nem venné fel a hirdetésünket. Bár oda csak végső esetben tennénk be, mert azt mondanák fideszes hirdetés. Jó lenne valamelyikünknek lenne egy újságos vagy butikos ismerőse Csepelen, akinél borítékban le lehetne adni a hozzájárulásokat, tekintve, hogy a csepel.infoba komcsik is írnak, ezért vigyázni kell az inkognitótokra. Én nem vagyok erre kényes, mert közszereplő voltam, így a legkevésbé sem érdekel, mit gondolnak rólam az elvtársak, másrészt nekik több a vesztenivalójuk, annál hogy belém merjenek kötni. Én Gyurcsánnyal is újjat húztam, s ő húzott el még a pártelnökségből is. Egyébként Gulyás csak egy kis hal, szót sem érdemelne, ha nem lenne becstelen. Erre kell őt megtanítani, a becsület mindennél többet ér!

  116. Gigi szerint:

    Vátesz,
    a tarifát szerintem csak a szerkesztőségben árulják el, és fontos tudnod, hogy a szerkesztőségek nem vállalnak felelősséget a feladott fizetett hirdetések tartalmáért, úgyhogy szinte kizárt, hogy nem vennék fel. A pénz nagy úr! 🙂 A többi gondolatodat támogatom.

  117. 666/ szerint:

    Ha még egyszer születnék bűnöző lennék nem erőszakos hanem fehérgalléros,mint ezek a szemét tetves politikusok,hogy rohadnának meg!!!!!!!!!!!!!

  118. Vica szerint:

    Van ismerősöm a Csepel újság hirdetésszervezői között, így meg tudom kérdezni, hogy mondjuk a főoldalra mekkora hirdetést mennyiért lehet föltenni. Máris hívom.

  119. Vica szerint:

    Sajna már nem dolgozik ott, viszont azt mondta, kb. 21e Ft egy névjegykártya nagyságú hirdetés a főoldalon a Csepel újságban.

  120. T. szerint:

    csepeli!

    Kicsit olvass vissza, ha nem emlékszel! Nem két éve ítélték meg N.L.-nek az összeget! Ne csináld már! Pont Te nem tudod, hogy a bírósági végrehajtó sem dolgozik ingyen???? Szerinted, akinek levonják a rokkantnyugdíjának a nagy részét egy éven keresztül, gulyás gerinctelensége miatt, honnan a túróból fizeti ki a 4%-t, de akár 1%-t?

    Feltételezem, hogy ügyvéd lévén tisztában vagy a törvényekkel, jogszabályokkal, főleg a kiskapukkal. Na, ezzel gulyás is így van! De gondolom a néni (sem) jogtudor!?

  121. LB szerint:

    Gigi!
    A pénz valóban nagy úr, de a főcenzor még nagyobb! 🙁

  122. csepeli szerint:

    T!

    Igazad van, egy éve ítélték meg az összeget.
    A végrehajtót a behajtott összegből könnyedén ki lehet fizetni, csak egy kis összeget kell megelőlegezni.

    A néni meg már, miután 4 éve mászkál bíróságra, már igazán kiokosodhatott volna.

    Az én foglalkozásomat meg jó lenne, ha nem találgatnád, mert ezzel az erővel én meg azt mondom, hogy te valószínűleg vécésnéni vagy.

  123. Vica szerint:

    Kedves csepeli!
    Ilyen lealacsonyító lenne számodra, ha ügyvédnek lenni?

  124. Vica szerint:

    Bocs. Nem kell a ha.

  125. Elyza szerint:

    Csepeli!
    Tudod az a baj, hogy a TE köreid el sem tudják képzelni, hogy néha egyeseknek még az a” kicsi” sincsen. Miután a pártfogoltad átrakta jócskán mínuszba a rokkantnyugdíjast,ennyi időbe telt amíg összejött az előleg. De nem értem ez téged miért zavar,hogy most történnek ezek az események? Engem pl nem zavar.! Köszönjük az ingyen tanácsot,ha legközelebb egy ilyen esetünk lesz majd így járunk el,ahogy mondtad.
    A Gulyás kocsját pedig miért nem árvereték már el azt kérdezed? Várd ki a végét! A néninek meg pont ennyi idő kellet, hogy kiokosodjon. Jobb későn,mint soha. Közlöm Veled a T. nem vécés néni ! Miért is sértegeted a másikat? Ennyire zavarna, ha ügyvéd lennél? Hát esett az ázsiója az ügyvédeknek a Gulyás miatt az biztos,de azért ismerek becsületes,okos intelligens ügyvédeket is./3 gyereke van az illetőnek , mégis korrekt és becsületes/

  126. Papi szerint:

    csepeli=gulyás!
    Te tényleg nagyon aljas vagy vagy nagyon mszp bérenc. Te ugynolyan jól tudod mint mi mindannyian, hogy amit te (gulyás) elkövettél az kimeríti a BTK-t és csak azért nem lehet sítre vágni mert az ügye elévült! De ennek ellenére vered a nyálad!
    Egyébként kiváncs lennék a következőkre:
    1.) Agész pontosssan mikor történt az első sikkasztás (Német úr).
    2.) Mikkor zárták ki ezt a pondrót az Ügyvédi Kamarából?
    3.) Mikkor történt a második gazembersége?
    Átkozottul kiváncsi lennék az időpontokra!!!!!!!!!!!!!!!!

  127. Papi szerint:

    Ha valaki tudja kérem írja meg az időpontokat (Elég az évszám).

  128. Gordon szerint:

    Az ügyvédnek az ügyfele érdekeit kell védenie, nem átverni és ellopni a pénzét. Ez ilyen egyszerű. A többi meg duma.

  129. obama szerint:

    Csepeli!
    A Btk úgy fogalmaz, “Aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart és ezzel kárt okoz, csalást követ el.”
    Abban az esetben, ha az ügyvéd elvállalja egy ügyben a képviseletet, ezért pénzt kér, de nem tesz eleget a vállalt kötelességének (tévedésbe ejt, tévedésben tart) ezel kárt okoz, ami lehet anyagi és erkölcsi is, mivel nem volt jelen a tárgyaláson. Miután több olyan esetről tudunk ahol elvállalta az ügyet Gulyás, de nem vett részt a tárgyaláson felmerül a jogtalan haszonszerzés tényállása is.
    Szóval lehet jogászkodni, az a tény, hogy Gulyás egy nemtelen görény!!!!

  130. Gordon szerint:

    A másik ügye szerintem 2005-ben kezdődött.

  131. papa szerint:

    Most mi van gyüjtünk a nyugdijasoknak vagy nem hogy könyebb legyen a karácsonyuk 10000ft tal beszálok de nem hirdetésre hanem segitségre intézze valaki hogy eljusson hozzájuk.

  132. Gigi szerint:

    LB,
    ahol van efféle cenzor, a fizetett hirdetésbe az sem szólhat bele. Mert a kiadót csak a bevétel érdekli, és a kiadóé (jelen esetben a tévé igazgatójáé) az utolsó szó.

  133. Papi szerint:

    Papa!
    A nyugdíjas kárvallotaknak nem gondolod, hogy inkább annak a mocskos tolvajnak kéne kifizetnia a tartozását? Ha kell igenis árverezzék el a házát, kocsiját! Gondold el ha egy adós nem fizet a bankoknak az az utcára kerül akár hány gyereke van peddig az az őnhíbájánkívül nem tud fizetni!
    A hírdetésre amelyik felszólítja az embereket, hogy ezzel a gazembernek ne addjanak megbízást én is szívessen adok pénzt!

  134. papa szerint:

    Papi. valahol igazad van de én ugy értelmeztem hogy segiteni akartok a nyugdijasokon de félre értetem bocsi . Mármint anyagiakal.a hirdetéssel valakinek a nevét és cimét kell adnia abbol komoly per lessz .

  135. csepeli szerint:

    Elyza!

    Akkor miért nem a végrehajtónak gyűjtötök előlegre? Több értelme lenne, mint annak, hogy fizetett hirdetést adjatok fel a Csepel Újságban! Mi a fontosabb, a hangulatkeltés, vagy az, hogy N.L. megkapja a pénzét?

  136. csepeli szerint:

    Papi, te olyan sötét vagy, hogy még a pitbull is melléd harap!

  137. Gigi szerint:

    És Red Bull…? 🙂

  138. LB szerint:

    csepeli!
    Ha megszólalsz, világít a szádban a Negró!

  139. papa szerint:

    csepeli én is azt hittem hogy N.L.nek akarnak segiteni de ez csak szájtépés zsebbe egyik sem akar nyulni a herotozás az nem segitség

  140. Vátesz szerint:

    A hirdetésnek szigorúan tényközlőnek kell lennie. Felszólítani Gulyást, mint önkormányzati képviselőt, hogy az x. bíróság yy. számú/keltű határozatát hajtsa végre, azaz fizesse meg N.L.-nek a bíróság által megítélt 200.000Ft tartozást+1.5MFt kártérítést+ kamatokat. Amennyiben ezt nem teszi, sajnálattal állapítjuk meg, hogy nem kényes a becsületére, s a továbbiakban méltatlan a csepeli választók képviseletére.
    Csepeli Fórumozók Közössége
    Ez belefér a véleménynyilvánítás szabadságába. Abban nem vagyok biztos, de az ügyfélkénti lebeszélés helyett, ami úgye per tárgya lehetne, mint károkozás, tényközlésként le lehetne írni, hogy G.G. ügyvédet a Budapesti Ügyvédi Kamara zz. dátummak kizárta a tagjai közül.
    Kéretik ezen szöveggel kapcsolatban minden csatlakozó nyilatkozni.
    Természetes valakinek a nevét kell adni a hirdetéshez a számla miatt, de szerintem az újságban az említett közösség aláírással jelenhetne meg a fizetett hirdetés. Gondolom, nem akarnátok a nickneveket felsoroltatni, mert az esetleg röhejes lenne. Minden véleményt elfogadok, de csak azoktól, akik kinyilvánították csatlakozási szándékukat. A hirdetésnek akkora helyre kell beférnie, amekkorát finanszírozni tudunk. Azon az oldalon, ahol a mostani önkormányzati közleményt elhelyezték. Módfelett pofátlanság, hogy G.G. nyilatkozatát, mint MSZP pártügyet nem fizetett hirdetésként tették közzé!!!

  141. csepeliiszap szerint:

    Aggódva és csendben megkérdezem, ha ezt a hirdetést valóban feladjátok (ha egyáltalán a szerkesztőség befogadja) nem fog-e 3g rágalmazásért és személyiségi jogok megsértéséért ismeretlen tettes ellen feljelentést tenni? Biztos, hogy ez a legbölcsebb és legjobb megoldás?
    Most lenne itt az ideje ezügyben igénybevenni az ingyenes jogsegélyszolgálatot 🙂
    Azért azt is vegyétek észre, hogy eközben az élet ezerrel száguld tovább. A csepel.info már szinte gulyásinfo-vá alakult, mintha ez lenne a büntetése a sorstól, mintha ennyivel megúszná a szélhámos 3g képviselő et.

  142. T. szerint:

    csepeli,

    tíz hónapja, hogy pontosak legyünk! Szerinted sok-sok mínuszra még előleget kér az ember???
    Neked nem kellene más pénztárcájában „turkálnod”, megmondani, hogy mire tud költeni, kölcsönt felvenni, és mire nem!
    Nem a foglalkozásodat találgattam, hanem azt tételeztem fel, hogy tisztában vagy bizonyos dolgokkal!?

    Bármilyen meglepő nem sértettél meg! A vécésnénikkel sincs semmi problémám, bár nem vagyok az! Ha arra kerülne a sor, akkor is tisztességes lennék, nem úgy, mint gulyás!

  143. T. szerint:

    Kedves Vátesz!

    Valami olyan megoldást kellene találni, amiből senkinek nem származik problémája. Sem gulyással, sem a törvénnyel!
    Véleményem szerint, gulyás maga indított el egy folyamatot, amit ki lehetne aknázni fenti célra.

  144. miss sharky szerint:

    Szerintetek mi fog változni? Szerintetek mire vagytok képesek egy hatalom ellen? Szerintetek miért nem történik valami? Sajnos be kell látni,nagyon kevesek vagyunk. Sajnos elvérzett itt mindenki,mivel mi itt tisztességes eljárásról beszélünk. Ő meg tudatában annak,mit követett el nyugodtan hátradőlve nézi a gépét és nevet rajtam,rajtad és mindenkin aki próbál valamit tenni. Sajnálom a károsultakat,sajnálom az elfecsérelt múltat, és a jövőre nézve remélem megkapja méltó büntetését. Addig is az óra jár,az emberek nem felejtenek és jobb ha a Gulyás kinyitja a harmadik szemét. Köszönöm,hogy olvastatok!

  145. LB szerint:

    Vátesz!
    Talán az lenne a legjobb, ha N.L írna egy nyílt levelet az “ügyvéd úrnak” címezve, amiben röviden leírja az előzményeket és a végén megkérdezi, hogy mikor óhajtja a bíróság által megítélt összeget megfizetni?

    Vagy írhatna nyílt levelet Tóth Mihálynak címezve.

    Ezt a levelet lehetne fizetett hírdetésként feladni.

  146. LB szerint:

    Gigi!

    Szerintem a főcenzor már rég utasította a lap főszerkesztőjét, hogy SEMMILYEN, az üggyel kapcsolatos cikk, levél, hírdetés nem jelenhet meg.

  147. Elyza szerint:

    Kösz Csepeli! Már elindult a folyamat,de Te is tudod, hogy mire pénz lesz belőle az nem megy olyan gyorsan, mint ahogy szeretnénk. A hangulat keltés szerintem azért fontos, hogy soha többé ne merészeljen egyetlenegy ember sem, akár hatalmi pozícióban van ,akár nem az embertársával így bánni.,mint a Gulyás ! Tudom,mindig lesznek akik próbálkoznak majd,de tudniuk kell, hogy nem lehetnek biztonságban ,mert ezután jobban figyelünk! Teszünk róla, hogy hollóröptetés legyen a vége!

  148. Vica szerint:

    Most hol is tartunk? Hirdessünk, vagy inkább segítsünk Németh úrnak kifizetni a behajtó előlegét?
    Rám számíthattok. Anyagilag nem tudok 10 ezrekkel beszállni, de 1-2 ezer Ft-ot szívesen adok arra a célra, amire Németh úr szerint adnunk kellene. Ha azt szeretné, hogy hirdetésre, hát arra, ha behajtóra költené inkább, akkor arra. Kérem Németh urat, hogy írjon néhány szót ez ügyben, mert véleményem szerint a segítség akkor segítség, ha azt tesszük, amire a másiknak szüksége van.

  149. Elyza szerint:

    Gulyás Fizess!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  150. Vica szerint:

    Kedves Elyza!
    Gyanítom, hogy gulyást nem hatja meg a felszólításod. Véleményem szerint itt majd a behajtó tehet valamit. Ha bármi gulyás nevén van, esetleg árvereztethet, ha nincs, letilttathat a jövedelméből (amíg lesz neki).

  151. Elyza szerint:

    Kedves Vica!
    Azért én mondom a magamét,mindaddig amíg a Gulyás ki nem fizeti a közel 2 millió forintot a rokkant nyugdíjasnak. Elnézést azoktól akiket ez zavar.! /Teszek róla, hogy minél többen ismerjék meg ezt a történetet. /

    Legyen elrettentő példa minden becstelen gazember számára!

  152. papa szerint:

    Vica enyire naiv vagy a behajto az magán szektor a végrehajtora gondoltál te szerinted miért kér elöleget és nem siker dijér dolgozik mert odamegy mindenen bank hitel van és ö az elölegér megdolgozott de semit nem tudott lefoglalni .

  153. Gigi szerint:

    LB,
    lehet, hogy utasította, de még egyszer mondom: a hirdetések tartalma nem tartozik a szerkesztőségre, felelősséget azért a hirdetés feladója vállal – szinte kizárt, hogy elutasítanák, azaz 99,99%, hogy megjelenhetne! A nyíltleveles ötleted nagyon jó, mert korrekt, szerintem arra dobjuk össze a pénzt!

  154. […] “ingyenes” jogi tanácsadáson szerzett ügyfelei közül egy idős özvegy asszonyt is csúnyán rászedett, amikor százezer forintját kérte el úgy, hogy utána felszívódott. Amikor az özvegyasszony […]

  155. […] volt. Hamarosan ugyanis kiderült, hogy Gulyás egy másik ügyfelét, egy idős özvegyasszonyt is csúnyán rászedett, aki ráadásul az Avarkeszi Dezső által meghirdetett MSZP-s „ingyenes jogi […]

  156. Mrs. White szerint:

    Kedves Benetton!
    Most olvastam hozzászólásaidat, és abszolút egyetértek veld!
    Várom reakciód!

  157. […] a kezdet volt. Hamarosan ugyanis kiderült, hogy az ügyvéd-politikus egy másik ügyfelét, egy idős özvegyasszonyt is csúnyán rászedte, aki ráadásul az Avarkeszi Dezső által meghirdetett MSZP-s „ingyenes jogi […]

  158. […] el vagy veszítheti el a közeljövőben otthonát. Akadt, akit Gulyás éppen Avarkeszi Dezső „ingyenes” jogi tanácsadásain ismert meg. Egyik károsultja, egy csepeli özvegyasszony lapunknak elmondta: amikor azzal próbálta […]

  159. […] A felkavaró eset után hamarosan újabbak kerültek nyilvánosságra. Az is kiderült, hogy Tóth Mihály polgármester, MSZP-s pártelnök és a csepeli pártvezetés évek óta tudtak Gulyás “ügyeiről”. Kiderült az is, hogy a kirúgott ügyvéd károsultjai között volt olyan is, aki Avarkeszi Dezső “ingyenes jogi tanácsadásán” is jelentkezett, de ott Gulyással való érintettsége miatt nem segítettek neki vagy éppen ott akadt a politikus-ügyvéd hálójába. […]

  160. […] „Holló és Holló”: így működik az ingyenes jogsegély MSZP-módra? […]

  161. […] után Gulyás Gábor is felszólalt. Ő elmondta, hogy este hat óra körül, az utca túloldaláról látta meg az […]

Itt lehet hozzászólni !