Szombaton kezdik felújítani a Popieluszko utcát

Csepel.hu

Június 15-én kezdik el felújítani a Popieluszko utcát, a munkálatokat legkésőbb augusztus 28-ig szeretnék befejezni – mondta Süle László, a Csepeli Városfejlesztési Kft. ügyvezető igazgatója azon a lakossági fórumon, amelyet a családsegítő közösségi házban rendeztek meg június 11-én.

A kerületi utak felújítása annak a programnak a része, amelyet Borbély Lénárd polgármester hirdetett meg Csepel új utakon címmel két évvel ezelőtt. A városvezetés célja, hogy minél több utat rendbe tegyenek, leaszfaltozzanak, a lakókat pedig első kézből tájékoztassák a fejleményekről. A fórumon részt vett Czibulyáné Szonday Szilvia, a körzet egyéni képviselője.

A csepeli utak felújításának projektje 2017-ben kezdődött, amikor a kormány ötvenmillió forint támogatást nyújtott a kerületnek, miközben a csepeli önkormányzat biztosította a beruházáshoz szükséges önrészt. A Popieluszko utca nagy forgalmat bonyolít le. A beruházást azért kezdik el az iskolai időszak befejezése után, mert nyáron némileg kevesebb autó közlekedik rajta. A Vágóhíd és az Árpád utca közötti szakaszon összesen 660 méteren építik újjá a Popieluszko utat, 550 méteren lesz részleges járdafelújítás és készítenek csapadékvíz-elvezető rendszert is.

A munkálatok megkezdése előtt kamerás állapotfelvételt végeznek, hogy a kivitelezés után ne legyenek vitás helyzetek. Ennek során lefényképezik a házak utcafronti oldalát, a kerítéseket, a járdát és az ingatlanok előtti zöldfelületet. A beruházás ideje alatt a hulladékszállítás zavartalan működése érdekében azt kérik, hogy az érintettek tüntessék fel a kukájukon a házszámukat. Így a kivitelező mindig a jelzett ingatlanok elé tudja visszahelyezni a hulladéktárolókat.

A munkálatok ideje alatt félpályás útlezárás lesz. Egyirányú forgalmat vezetnek be a Vágóhíd utca felől az Árpád utca irányába. Behajtási tilalom lesz a Deák Ferenc és a Károli Gáspár utcába.

A lakók felvetették, hogy a felújítás után várható megnövekedett forgalom miatt a rendőrség gyakrabban ellenőrizze a gyorshajtókat. A kérést továbbítják a hatóságoknak.

Csepel.hu

 

9 hozzászólás “Szombaton kezdik felújítani a Popieluszko utcát” bejegyzésre

  1. Johnny szerint:

    Ki lesz a kivitelező?
    A Városgazda? 😀
    Amúgy a nagykockakő marad alatta, mi? 😛

  2. Dagobert bácsi szerint:

    Hol hirdették a fórumot, most hallok róla először! Sebaj, Borbély úr és Süle úr olvasgathatja a véleményeket a másik poszton a Popieluszko utcáról! Szerintem Süle úr is repül, ha Borbély megbukik!

  3. Bhu szerint:

    Körforgalom a végében?
    Dunadulot a tuzoltosagnal miért nem teszik átjárhatóvá ezzel mérsékelve a Hatar-Késmárk-Széchenyi-Kassai forgalmat?

  4. Nagyapó szerint:

    Bhu! Elnézést, de nem értem mire gondol? A Dunadűlő egy parti sétány. Nem hiszem, hogy belőle közutat kellene csinálni. Ha a Dunadűlő útra gondol, akkor annak van kijárata a Katona J. útca felé. Igaz akkor meg kellene szüntetni a fekvőrendőröket, amit a helyi lakosok nem biztos, hogy tolerálnának.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  5. Johnny szerint:

    Nagyapó!
    Erre jön át teljes királyerdő, fél Miklós, nem lehet a Széchenyin gyalog átjutni. Elhiszem, hogy a Komáromi utca kevésbé forgalmas. 😛
    De remélem, hogy a Királyerdő út valamennyit levesz ebből. 😉

  6. Tündér Ilona szerint:

    Aki reggelente arra jár az tudja, hogy nem csak az út minőségével van baj, hanem azzal, hogy nem haladunk rajta hanem állunk, körforgalom kellene az Ady-Popieluszko kereszteződésbe és akkor még értelme is lenne a felújításnak.

  7. Tündér Ilona szerint:

    Bocs elírtam Ady-Duna kereszteződés

  8. belekotkot szerint:

    Csak egy kérdés ! Mikor fejezik be a Királyerdő utat ? Merthogy otthagyták félkészen. Az aszfaltozás nincs befejezve. (Lehet hogy itt is összevesztek a kivitelezővel mint a strandnál ? )

  9. Johnny szerint:

    Na baszdmeg…
    Melyiket? 🙂
    Most jöttem rajta haza, egy csőtörés lövészárkát még nem temette be a “national water company”, azt’ semmi több! 😀

Itt lehet hozzászólni !